3 Ocak 2013 Perşembe

AÇ KALSANIZ HAYATTA KALMAK İÇİN ÖLDÜRÜR MÜSÜNÜZ?

Duygu yapısı bakımından üzüldüğünde sürünen sevinip mutlu olduğunda göklerde uçan bir yapıya sahibim ve bu iki duyguyu es vermeden birbiri ardına yaşayabilen bir yaşam formunda gelgitlerle geçti hayatım. Bunun adı duygu durumu abartı sendromu (bu ismi ben koydum)
Hiç gelemem üzüntülü film sahnelerine, içine giriveririm öykünün en baş kahraman olarak. Aksiyon filmlerinde atlarım zıplarım; Kevin Costner'ın 'Çıkış Yok' filmini koltuk tepelerinde hoplaya zıplaya izlemiş uzun bir süre ailenin lafı mutlaka oraya getirdikleri dalga esintilerinin komik unsuru olarak yer edinmiştim hafızalarda; neyse ki unutuldu gitti.
Antalya'daki hastane serüvenimiz sırasında fındığımın evinde geçti elime AÇLIK OYUNLARI. İlk sayfasında yakalayıp peşinden koşturan bir öyküsü olduğundan hastaneye git geller sırasında bile üç günde okuyup bitirdim. Yönetenler tarafından sadece eğlence olsun diye sahaya sürülen yönetilenlerden sağ kalanın kazandığı kanlı oyun.
Bu akşam da Star tv 20.00 de filmini izleyeceğim. Fragmanı döndüğünden beri heyecanla bekliyorum. Eğer kitabını okuduktan sonra filmini izlemem, filmi izledim kitabını okumam diyenlerden değilseniz filmi kaçırmayın bence, öyleyseniz bile izleyin bu filmi.
Kitapta öykünün kahramanı olup olayların hayal kurgusunu kafamda yerleştirdikten sonra filmin hayallerimi kırmasından çekiniyor olsam da ben bu filmi izleyeceğim.
İyi seyirler..


AÇLIK OYUNLARI:SUZANNE COLLINS

9 yorum:

  1. Selam Gülen. Kitabı okumadım ama filmini izledim ve pek beğenmedim. Kitabı okuyanlar da beğenmemiş.
    Etkilemek için yazmıyorum bunları :)))
    İyi seyirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah'cım merhaba; filmi izlemesem de olurmuş aslında yani aklımda yer edecek çok fazla kare kalmaz; çok daha çarpıcı olabilirdi. çarpıcı derken birbirlerini avlama sahneleri değil. Kitapta Rue ile olan iletişimi o küçük kız öldüğünde o anki şartlar altında yaptığı cenaze ritüelini gerektirecek kadar güçlü bir bağdı. Kitap iyiydi yani.
      Farklı insanlarız, beğenilerimiz de farklı. Onların beğendiğini de ben beğenmem belki de :)
      Etkilemek olarak algılayamayız okuduğumuz ya da izlediğimiz filmlerin bizde düşündürdüklerini yazmamız bence bu anlama gelmez. Hatta yazıp birbirimizin düşüncelerini öğrenmeliyiz :)
      Sevgiler..

      Sil
    2. :))) Haklısın. :)
      İyi ve keyifli haftasonu size.

      Sil
  2. Merhaba Gülen Hanım :) Ben filmi eşim izlerken göz ucuyla takip ettim. Bu tür kurguların kitap olsun, film olsun insanların içindeki acımasızlık eşiğini yükselttiğini düşünüyorum. Elbette bunu okunmasına ya da izlenmesine karşı olduğum için yazmıyorum. Ben insanların umutlarını tüketen, karanlık bir gelecek tablosu çizen tüm şarkı, şiir, roman, öykü, film ve saire karşıyım. Sanırım eski edebiyatımızı da bu yüzden seviyorum. Umarım filmi beğenmişsinizdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Mevce hanım'cım, ah Mevce hanımcım; kurgu da olsa keşke hayat sizin söylediğiniz türdeki filmler tadında olsa ama değil ne yazık ki. Acımasızlık eşiğini yükselttiğini düşünüyorum sözleri izlemediğiniz bir film için fazla önyargılı olmuş bence. Acımasızlık içinde varsa insanın zaten vardır.
      Nasıl acımasız bir insan sizin söylediğiniz filmleri izleyip bir meleğe dönüşmüyorsa ben de bu filmi izleyince acımasız biri olamam. Kaldı ki izlerken insanların hayatta kalabilmek için birbirlerinin hayatlarına nasıl kast edebildiklerini, onları buna mecbur eden sistemin nasıl bu kadar güçlendiğini, insanların neden bunun için bir şey yapmadıklarını düşündüm ama kitabı okurken insanlar direnecek, örgütlenecekler beklentisi içindeydim.
      Bu filmin umutları tüketen bir film olduğunu düşünmüyorum, en azından bu film için söyleyebilirim ki gelecekleri karanlık olmayabilir çünkü ikinci ve üçüncü kitabı okumadım. Belki serinin diğer kitaplarında artık insanlar birbirlerini öldürmemek için örgütlenirler; kaldı ki hiçbir devrim birbirine gül atarak olmamıştır. Ve filmi de beğenmedim üstelik. Sorgulayan iyiler ve kabullenmiş kötüler üzerine kurgulanmış filmin sorgulayan iyilerin kabullenmedikleri durumu daha çarpıcı olarak hissetmeyi isterdim.
      Belirtmeden geçemeyeceğim. Korku ve gerilim filmlerini izlemem çünkü korkuyorum ve film de olsa filme korkmayı gereksiz buluyorum. Eğer gözüm takıldıysa rüyama giriyor, kendi başıma odadan odaya geçemiyorum :P Gece tuvalet için Hakan'ı uyandırıyorum :D
      Mevce hanım'cım; değerli yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Nimetin ısrarıyla izlemeye çalıştım ama elimde iş varken birebir takip edemediğimden pek anlamadım. Kitabı mutlaka daha iyidir. Bulursam okumayı ihmal etmem doğrusu. Yani ya gelirken getir.Yoksa gelir okurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablaların ablası Nalan ablaaam; yakında yine verirler filmi o zaman izlersin. Elinde ne işin var çok merak ettim? Kitabı fındıklarda okumuştum Antalya'ya, yani bende yok ama geleceksen alırım bir kaç tane :) Nimet beğendi mi filmi?
      Öpüyorum canım Nalan ablam benim sevgılım :D

      Sil
  4. Elimdeki iş ,şekerim;
    hani Şuleye yaptığım iki kapı süsü vardı ya biri bizim Bade geline benim hediyemdi.http://nalanevi.blogspot.com/2011/10/badeye-ozel.html
    Diğeri de ,Şulenin bir arkadaşının bebeğine hediyesi idi.http://nalanevi.blogspot.com/2011/10/defneyeozel-kap-susu-7.html
    İşte onlar dan ikincisi bu hafta 3tane istendi. Üç güzel kız için aynı hafta sipariş edildi. ben de oturdum büyük bir zevkle hazırlıyorum. Bitince blogda paylaşırım. Kitaptan almana gerek yok beraber gider Antalyada okur geliriz. Oldu mu:))38 kere daha yazdım mı 40 olur. Olur mu olurrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  5. kitapların devamı bende nalan aplamm :)) şu an elimde okuyorum..dur bakalım örğütlenecekler mi gülen'im ben sana anlatırım bilirsin ki hiç sıkılmadan bunalmadan dizi anlatan insanım ben :))

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails