14 Mayıs 2012 Pazartesi

Bİ' NEFES AL ARKADAŞ

Fındık bu, tanıyan bilir. Arkadaşta nasıl bir ciğer varsa doldurur havayı içine. O soluk bitmez de bitmez. Şakır da şakır fındığım :) Astma hastası olmayan bile astma krizi geçirdiğini sanır O konuşurken. 'Bi sus motorun soğusun' diye takılırdım ona tanıştığımızın ilk zamanlarında. 2.5 sene önce çok sevdiğim bir arkadaşıma yazdığım bir yorum üzerine bana posta yazmasıyla başladı fındıkla iletişimimiz. O postada anlamıştım nasıl biri olduğunu aslında. Yanılmadım, yazdığı gibi bir çırpıda konuşan, eğlenceli, neşeli bir kişilik. Seviyorum onu, onunla zaman geçirmeyi.
Fethiye'ye yerleştiğimden yani iki seneden beri üç kez geldi bize. Son gelişinde birlikte geldiği eşiyle de tanıştık. Fındık Ufuk'u eksik anlatıyor. Bu iki arkadaş tencere kapak gibi birbirine o kadar yakışan, birbirini anlayan, tanımlayan, tamamlayan insanlar ki ikisini de çok seviyoruz. Candan, gönülden, fedakar ve yüce gönüllü ikili.
Ufuk'la tanışır tanışmaz Ufuk eğer biz de onlara gitmezsek bir daha fındığı Fethiye'ye göndermeyeceğini söyledi. Babamın anjiyosu için Antalya'ya gittiğimizde onlara ziyaret sözümüzü de yerine getirmiş olduk ama asıl önemli olan verilmiş ve dolayısıyla tutulması zorunlu olan söz değildi; ben bu insanları çok seviyor ve özlüyorum.
Bir hafta önce bu kez kendi sağlık kontrollerim için gittik Antalya'ya. O macerayı da sonra anlatırım çünkü benim için daha aciliyetli bir durum var anlatılması gereken :)
Fındık bebek bekliyor, artık o bir anne adayı. Onun gebelik haberini öğrenme anında yanında olmak benim için inanılmaz bir deneyimdi. Bunu bana telefonda söyleseydi onun bu haberi öğrendiğinde neler yaptığını kurgular dururdum ama şanslıyım ki gözümle gördüm. Böyle bir şeye yani filmler dışında bir kadının gebe olduğunu öğrendiğinde ne hissettiğine ilk kez tanıklık ediyorum. Gerçi çeşitli olumsuzluklardan dolayı o bu haberi sevinçten önce hüzünle karşıladıysa da sonrasında özellikle Hakan'ın telkinleriyle hüzün duygusu yerini sevinç ve mutluluğa bıraktı. Haberi öğrendiğimizin ertesi günü ufak bir talihsizlik sonrası başvurduğumuz acil serviste yapılan test eczaneden alınma gebelik testini onaylayınca iyice uçuştuk havalarda :) Aslında çok geyikler döndü. Haberi öğrendiğimizde Ufuk uyuyordu. Fındık gözleri dolu, boş boş bakıyor. Hakan'la gidip Ufuk'u tartaklayarak uyandırdık. Ay ne düşüncesiz insanlarız biz :( Utanıyorum şimdi ama o kadar heyecanlandım ki Fındık kalakalınca sabahı bekleyemedik, istedim ki Ufuk'un da haberi olsun.
Ha bu arada ilginç bir şey; yeni evim merkezin dışında sessiz, sakin, kafa dinleyebildiğim bir sitede. Komşuluk ilişkileri merkeze göre daha iyi. Hıdırellez akşamı site sakinlerini ateş yakmak için organize ettim. Evler yaptık gül ağaçlarımızın altına, ateşin üstünden atladık, Gülen kişisi mıcırda kayıp neredeyse ateşin üstüne düşüyordu ama asıl konu bu değil. Kağıtlara dilekler yazıp astık. O dileklerden bir tanesi de fındığım için çizdiğim bir çöp bebekti :) Kendime pay çıkarmıyorum; ben bunu yaparken fındık zaten hamileymiş ama fındığın 'Gülen sen olmasaydın test yapmak benim aklımın ucundan geçmezdi' söylemleri dileğimin bir anlamda gerçekleştiğini düşünmeme neden oldu. Her zaman yanında olmak istediğim fındığım her şey yoluna girecek ve güzel olacak. Sözde değil özde söylüyorum ki elimden gelen ne varsa yaparım ama asıl önemli olan elinden gelemeyeni de yapmak; yapamıyorsan da yaptırtmak; elinden geleni zaten yapıyor insanoğlu. Fındık benden tam on yaş küçük; iyi arkadaş olmamızın yanı sıra bir yengeç kadını olarak kendimi fındıktan sorumlu hissediyorum. Onu koruma içgüdüme engel olamıyorum ama uzakta da olsak içim rahat çünkü fındığın çevresi birbirini çok seven, düşünen kişilerle çevrilmiş durumda; onları da çok sevdim. Dostumun dostu dostum. İyi ki tanıdım kızlar sizi; Gülem, Pınar, Nihal...
Nohut ismini verdiğimiz arkadaşı merakla bekliyoruz şimdi.


Hıdırellez evim :)
Bahanesi aslında. 
Huzur olsun, mutluluk olsun gerisi hiç önemli..


Gül ağacında dileklerimiz




Ateşimiz


Fındığımla Antalya Kaleiçi kapılarından birinde..

ANNEME OLAN YAZI YORUMLARI İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER. 
HEMEN YANITLAYAMAYACAĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM :( AMA YANITSIZ KALMAYACAK..
SEVGİM SİZİNLE..

5 yorum:

  1. vala nasıl duygulanıyorum biliyormusun.sen olmasaydın evet ben test almazdımda yapmazdımda beklerdim..daha öncekilerden dolayı..ha illaki artık bi zaman noluyo hopss der merak eder bakardım.ama işte o zamanda bunu bu kadar çabuk ve kısa zamanda sevinç ve neşeye bırakamazdım biliyormusun. inan ki bırakmazdım kafamda elli tane soru hesap kitap derken çıkamazdım.ama etrafımda uçuşan sevinçle zıplayanları görünce kendime geldim sevildiğim için sevindim bana destek olan bunca insan varken fundacan sanada ne oluyor dedim.diyorum yaa iyiki ama iyiki yanımdaydın yoksa ben girdiğim şok ve bunalımdan biraz zor çıakrdım gülen'im zor çıkardım..evet mercimek olarak bildiğimiz lakin artık nohuta terfi etmiş..seviyorum senii

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın yine :) Fındığına hayırlı vede uğurlu olsun diyorum. İnşallah bian evvel alır kucağına bebeğini
    Eve bayıldım yalnız. Saray yavrusu saray:) İnan hiç böyle bi ev yapmak gelmemişti aklıma. Seneye tripleks çıkıcam :))
    Şaka bir yana sağlıkla ve sevgiyle geçsin ömrümüz yeter.
    Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  3. fındığı ve seni çok öpüyorum.. sağlıkla bebişi kucağınıza aldığınızı da hayal ediyorum.. sevgiler.. muck..

    YanıtlaSil
  4. Bembeyaz kalpli Gülenim...

    YanıtlaSil
  5. gülencim merhaba,gülenay ben:)bloğumu değiştirdim,bloklsrı yeni yeni bulup ekleyebildim.görüşmek üzere,sevgiler

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails