14 Eylül 2011 Çarşamba

FELAKET HABERCİSİ GELDİ :( KLAVÎKULA

Aslında bir kötü, bir iyi haber; yok yok aslında bir iyi, iki kötü haber ama iyi haber kötü haberin sonucu olarak geliştiğinden 'keşke böyle olmasa dedirten cinsten..
Kötü haber; 'kar fırtınaları çıksa, mevsim değişse sezon erkenden kapansa da biz Hakan'la kavuşsak dileğimle bitirdiğim yazımın daha mürekkebi kurumadan ertesi gün Hakan işten dönerken bisikletten düşerek sol köprücük kemiğini kırmak suretiyle sezon finalini yaptı ne yazık ki :( Ailelerimize henüz söylemediğimiz için yazmamıştım ama artık haberleri olduğuna göre anlatmamda bir sakınca yok.
Sabah ambulansla götürüldüğü hastaneden aradığında sesi iyi geliyordu. Kırık hala çok sıcaktı ve ağrı hissetmiyordu anlaşılan. Hiç şaşırmadım aslında çünkü bir önceki akşam Ona 'artık bisikletle gitme' dediğimde sanki biliyordum kötü şeyler olacağını :( Durup dururken öyle endişelenmiştim ki bisikletin önüne geçip bisikletle gidişini engellemeye çalışmıştım..
Evden nasıl çıktım bilmiyorum; hatırlamıyorum. Bir sedyede yüzünden henüz acı çekmediği belli biçimde yatıyordu hastaneye gittiğimde. Dirsekleri ve omuz bölgesinde derin bereler vardı..İşte o an, onu gördüğüm ana kadar koruduğum sakinliğim beni terk etti ve gitti. Üzüntümden, ağrıları başladığında ağrılarını nasıl geçireceğimi bilmediğimden, onu çok sevdiğimden, ağrıları başladığında hiç sesinin çıkmayacağını bildiğimden, ağrıları olduğu zamanlardaki yüzündeki hüzün hissinin ağırlığından, o anlarda kendine çekilişinden ağlamaya başladım. Sonra düşündüm; sakin olmamaya hakkım var mıydı? Hem bunu ben çağırmamış mıydım? Sezonun erken kapanması konusundaki saçma dileklerim ancak bu biçimde kabul görmüştü. Bencildim, bencilce dua etmiştim. Sezonun erken kapanması demek zaten çoğu insanın sezonluk çalıştığı bir yerde bir ay daha az para kazanmak demekti. Kendimi sorumlu hissetmeye başladım ve dua ederken bencil davranmamak için kendime söz verdim. Allah'a dua ettim. Çok daha kötüsü olabilirdi. Kafa travması, omurilik, bel. Aman Allahım :(
Köprücük ve kaburga kemik kırıklarına alçı yapılamıyor. Bu nedenle yelek gibi giydirildiğinde sırtının ortasına gelen bir halkadan geçirilen iki şeridin göğüs bölgesinde sıkıca birleştrilmesiyle oluşan bir korse taktılar. Amaç insanda cendereye girmiş hissi uyandırmak! İki saat kadar gözlem altında tutulduktan sonra evimize geldik. Bir süre sonra da ağrılar başladı. Ağrı kesicilerle dindirmeye çalıştığı ağrılarına ağrı kesicilerin uyku etkisiyle direnmeye çalışıyor, uykusunda uyanıkken yapamadığını yapıp inliyor :( O kadar üzülüyorum ki :( Sevdiğim birinin acı çekiyor olması ve onun için hiçbir şey yapamıyor olmak derinden acıtıyor beni :(
Acil doktorunun söylediği üzere pazartesi günü ortopedi muayenesi olmak için hastaneye gittik. Öyle bir kırık ki görmek için doktor olmak gerekmiyor. Öyle bir kırık ki büktüğünüz dizinize bastırarak kırdığınız bir sopanın kırıldığı bölge gibi :( Büyük bir kırık ama neyse ki doktorun ve Hakan'ın söylediği üzere temiz yani net bir kırık. Doktor muayene sonucu çarşamba günü 45 günlük heyet raporu vereceğini, Hakan'ın gelmesine gerek olmadığını söyledi. Çarşamba günü öğleye doğru doktorun talimat vermesi sonucu acile giriş yapılan gün olan cumartesi gününden başlamak üzere 45 günlük heyet raporu elimdeydi. Eve gittiğimde Hakan henüz uyanmamıştı. Pijamalarımı giyip ilaç içmesi için Hakan'ı uyandırdım ve yeni uyanmış gibi yapmaya devam ederek sabah kalkamadığımı dolayısıyla hastaneye gidemediğimi söyledim. Sonra da hasta adam üzülür mü diye bir şey söylemesine fırsat vermeden arkamda sakladığım raporu gösterdim. Çok sevindi. Benim becerikli karım' dedi bana.
Kötü haber; aynı gün yani çarşamba günü Hakan'ın patronu aradı. Sadece Hakan'ın söylediklerini duyabildiğim için geçmiş olsun konuşmas olduğunu düşündüğüm bu konuşmanın Hakan tarafından neden içinde SGK sözcükleri de olan cümleler kurulduğuna anlam veremedim. Meğer patronu 'geçmiş olsun. Gelemeyeceksin sanırım. Seni işten çıkarmak zorundayımn' demiş! Başımdan aşağı kaynar sular döküldükten sonra fark ettim o an kırılan kalbimin acısını. Kalp kırığı acım bir süre sonra siteme ardından öfkeye dönüştü. Nasıl yani; biz senin işlettiğin restoranda kırılan bardak mıyız? 'A bu bardak kırılmış atalım biz bunu' dediğin bir nesne miyiz? Bu anlayabileceğim bir davranış tarzı değil ne yazık ki :( Haftanın yedi günü oniki saat çalışan/çalıştırdığın, iş yerini emanet ettiğin ve evini taşırklen bile izin almayan, istemeyen elemanın kolu kanadı kırılıyor ve sen 'seni işten çıkarmak zorundayım' diyebiliyorsun. Düşündüğü her ne ise geç kaldı. Onun aramasından bir saat önce heyet raporunu çoktan almıştım ben. Eve aldığımız bir eşyanın nakliyesini yaparken tanıştığımız ve sadece bir kere gördüğümüz Veli abim duyar duymaz bir gün önce katarakt ameliyatı geçirdiği halde geçmiş olsuna geldi de..
Kalp kırığı köprücük kemiğinden daha zor kaynıyor, belki de hiç kaynamaz. Defdef bu tavrı kişisel olarak algılamamamı söyledi. Evet kişisel değil zaten. Benim derdim insanlar başka insanlara nasıl bu kadar duyarsız davranabiliyor? Burada bir tane doğru vardı ama o doğru bu değil. Ben buna içerliyorum. Bu duygunun adı 'kırık bardak sendromu'
Tetanos aşısına gelince; o aşı Hakan'a yapılacaktı ve cuma günü sağlık ocağı hemşiresi eve gelerek yaptı aşıyı sağ olsun..
Bugün Ali abisimiz bizdeydi. Bir haftadır evde yatan Hakan'ı dışarı çıkardık. Güneş görsün, insan yüzü görsün, kemikleri, ilikleri ısınsın dedik..
Yorumlar için çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımı seviyor ve uyumaya gidiyorum şimdi, malum kırık kanadım için ayakta ve dinlenmiş olmalıyım..
İyi haber; Hakan'la kavuştuk..

KLAVÎKULA: köprücük kemiğinin havalı ismi :P

13 yorum:

  1. Canım benim çoook geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir.
    Kalp kırığına gelince nasıl düzelir,hatta düzelir mi bilmiyorum düzelirsede izi sızı gider mi emin değilim insanların insanları sadece para kazanmaya aracılık ettiği için sevmesini aramasını kabullenemiyorum.
    Hep ettiğim bir dua vardır Allahım hep iyi insanlarla karşılaştır.
    Ama iyi olmayanlardan da öğreneceğimiz bir şeyler var di mi?
    Öptüm Gülencim kendinize çok iyi bakın.

    YanıtlaSil
  2. gülenciğim,
    hakanın geçirdiği kazaya çok üzüldüm. allah şifasını versin..
    şansına çabuk iyileşecek bir yerde.
    üzerine yük binen bir yeri olsa idi daha zordu..
    canını sıkma , o gene iş bulur, genç adam..

    bu sonbahar seni ve oraları hatırlatıyor bana..
    fethiyeli günler dileğimle.
    sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
  3. Gülenim kuşun döktür canımıniçi, başka çare kalmadı, okusamda faydası yok canım.
    Çok çok geçmiş olsun dileklerimi iletirmisin, neyse bununla atlatmış olun canım. Fazla bilgisayara giremiyorum çünkü bozuk devamlı kapanıyor beni yarıyolda bırakıyor. 29 Eylülde Dalamandayım seni ararım inşallah görüşürüz canım.
    Tekrar geçmiş olsun, kocaman sevgilerimle öperim canım.

    YanıtlaSil
  4. Paratoner misiniz be kızım? Gerçekten kurşun filan döktürün yahu:(( Geçmiş olsun. Allah başka dert göstermesin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. yazdın nihayet ben de bir de burdan geçmiş olsun diyeyim.dün seni reddettiğimde doktordaydık canım.Sonra da çok yorulmuşum uyuyakaldım:))
    hala uyuyorum desem de inanma.perdeleri sevdim,iyi olmuş
    süt taştı kokusu geldi ben kaçayım

    YanıtlaSil
  6. Gülen'im çok geçmiş olsun size! Hakan kısa zamanda düzelir ve çok çok daha iyi bir işe girer inşallah! İş hayatı maalesef böyle adi ve kanunsuz. Bakma SGK, MGK. Uyduruyorlar bir kitabına sen ne yaparsan yap. Bu havalarda alçı olmaması gene bir nebze iyi, çok bunaltmaz Hakan'ı. Sen bencil falan değilsin canım, sadece yanlız ve seven bir kadınsın. Hiç kendini suçlama emi.
    Kalp kırığı düzelmez ama Allah'tan kırığa neden olanla görüşmeme şansın var. Öpüyorum, dua ediyorum iyi haberlerinizi almak için. Seni seviyorum canım. Hakan'a da çok çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. Gülencim, çok çok geçmiş olsun.
    kırık şekli kötünün iyisı olmuş. Allah daha beterlerinden korusun.
    Güzel kardeş," Allah doğrunun yardımcısıdır. bir kap kapanırken bir diğeri açılır"derdi hep anneannem şimid bende onun gibi konuşuyorum:) her şeyde bir hayır vardır. maddi manevi zor durum.
    ama atlatacağınıza inanıyor ve dua ediyorum. sevgiler.:))

    YanıtlaSil
  8. CANIMMMMM, DÜN KONUŞTUK AMA TEKRAR ÇOK GEÇMİŞ OLSUN:( AMA BU SEBEPLE İŞTEN ÇIKARTILMAZ, YANİ İŞVERENİN İŞÇİSİNİ İŞTEN ÇIKARMA SEBEPLERİ İÇİNDE DEĞİLDİR BU VE DAVA AÇSANIZ KAZANIRSINIZ.

    YanıtlaSil
  9. CANIM, ZEHİRLENME HİKAYENİ DE OKUDUM ŞİMDİ, ALLAH KORUMUŞ SENİ:(

    GÜLENİM, YENİ EVİNİN FOTOĞRAFLARINI BEKLİYORUM ONA GÖRE:)))))

    YanıtlaSil
  10. Canım uzun bir ayrılıktan sonra merhaba..Kafamı, hayatımı topladım da geldim:)Hakan abime geçmiş olsun dileklerimi ilet çok üzüldüm,çabucak iyileşir umarım.Hoş sen ona öyle iyi bakarsın ki sevgiyle iyileşmek bile istemez belki:)sen öyle incelikli, hassas birisin ki duygulanıyorum seni her okuduğumda,niçin bencil olasın keşke herkes senin gibi olabilse dünyada.İş konusuna çok kızdım ne yazık ki bazıları böyle işte.Üzülme daha iyi bir iş fırsatı çıkacaktır.Mektup gibi oldu özlemişim napıım çok öpüyorum canım benim:)

    YanıtlaSil
  11. Canım çok geçmiş olsun yeni gördüm kusura bakma:(
    Ne deyim güzelim gelince böyle üstüste geliyor, üçlediniz, Allah beterinden saklasın. Eşin genç iyileşir, iş de bulur. Her gecenin bir sabahı mutlaka vardır...

    YanıtlaSil
  12. Şimdi okuyorum ve çoook üzüldüm..gelmiş geçmiş olsun..umarım her şey en kısa sürede düzene girer ve umarım üzerinizde ki kara bulutlar bir an önce dağılır gider...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails