29 Eylül 2012 Cumartesi

FETHİYE-ANTALYA-FETHİYE-ANTALYA-KOCAELİ-FETHİYE-ANTALYA AHA EYVAH YAZ BİTTİ!


Bütün arkadaşlarıma merhaba; 
Yoktum ne zamanlardır. Ne zamanlardır? Uzun zamandır.
Özledim..
Yine Antalya'dayız. Hastalıktan yeni çıkmış nekahat dönemindeki hasta gibi ruhum. Yorgun, argın..
Akşam üzeri hepimizde bir rehavet; biz ve fiziki yorgunluk üzerine uzun zamandır kovaladığımız halde arsızca bizle ve bizde kalmaya devam eden davetsiz manevi yorgunluğumuz hep birlikte neredeyse uyuyakalacağız tünediğimiz koltuklarda. Bu kadar yorgunluk bu beden ve o koltuklara fazla. Ben kaldıramadığım karpuzlar taşıyorum uzun zamandır kollarımda.
Uyuyakalacakken gecenin bu saatlerinde birbirini azdıran küçük mutfak fareleri gibiyiz. Kazınan mideler için canımızın çektiği ya da çekmediği bir şeyler tırtıklamanın peşinde gözler enerjimizin en yüksek olması gereken saatlerdekinden daha da açık mutfaktayız fındığım, Hakan'cığım ve ben. Birbirimizi engellemek yerine iştah artırıcı konuşmalar ve tatlar peşindeyiz. Biz buna kısaca göz pörtlemesi diyoruz. Pörtleyen göz kolay kolay yerine girmez.
Artık hani belki erkenden yatarız diye akşamı  geceye bağlayan saatlerde fındığım 'kahve içseydik iyiydi' lafına 'hayıııır!' diye yanıt verecek kadar sağduyuluyuz Hakan ve ben. İlk geldiğimiz zamanlarda evet içiyorduk ama artık 'hayııır! asla!'
Evim gibi bu ev. Yemek yaptığım, yemeklerime kusurlar bulunduğunda yarın yemek yapmayacağım diye kendime söz verip ertesi gün kendimi 'akşama ne yapayım?' diye düşünürken sözde alınganlığımı unuttuğum bu ev evim gibi..
Eveleyip gevelediğim sözlerimin bir yere varmayacağından eminim. Anlamaya çalıştığım kabullenmek zorunda olduklarım aslında üzerinde biraz düşünsem beni rahatlıkla delirtebilir ama neyse ki delirecek kadar akıllı biri değilim ben :) Her şerde bir hayır var deyip geçmekle yetiniyorum şimdilik. Kesiyor mu; eh kestiği söylenebilir -şimdilik-
Her hastanenin kendine göre bir işleyişi vardır. Ben Antalya Eğitim Araştırma Hastanesinin sistemini çözdüm :) Mayıs ayındaki ilk gelişimizde şaşkın ördek yavruları gibi dolaşan ben şimdi yol yordam öğretebilecek duruma geldim :) Kariyer yaptım :) Çok basit bir örnek; eğer kadınlar tuvaletinde tuvalet kağıdı kalmamışsa engelliler için olanına gidin. Orada mutlaka  bulabilirsiniz..
Sağlık sorunlarımız vardı ki halen var. Her şey rutine bağlandı. Hakan'cığımın sağlık durumuyla ilgili bir takım sonuçlar bekliyorduk. Aldık onları; kalbim kırık aslında ama ben isyan etmemeyi, isyan etmenin çok gereksiz enerji kaybı olduğunu öğreneli o kadar çok zaman oldu ki..

 Fındığımın bilgisayarı ağır yaralı :( Hakan'cığım bilgisayarın mönitörüne netbooku bağladı :) Çözünürlüğü ancak bu kadar -o bile devasa harfler içeriyor- küçülebilen bir sayfada ne yazdığımın çok da farkına varamadan yazıyorum. Fare ve klavye de minicik netbooka bağlı :) Koşullara bakılırsa yapılabilenin en iyisi olduğu kesin, her tarafından vücuduna hortumlar sokulu, yaşaması mucize yoğun bakım hastası gibi görünüyor cihazlarımızın bütünü :) Buna şükür, 1 0'dan iyidir :)


Artık üç-altı ay arası periyodlarda (periyodun Türkçe karşılığı gelmedi aklıma) Antalya'da olacağız,kontrollerimiz için bu şart. Üçüncü gelişinde fındığımın eşi canım kankam Ufuk'un 'abla siz de gelmezseniz Funda'yı bir daha Fethiye'ye göndermem diyen Ufuk'a hayırlı olsun :D

Fındığım yazınca cesaretimi toplayıp ben de yazayım dedimdi. Yazdım işte..



Antalya'da bile üşür müymüş benim ayacıklarım?
Üşürmüş :/
Sponsorlarım: terlik Fındık
Çorap: Nalan aPlamın kardeşi CananCanan'ın kızı Deniz'in
PiCama: hah o benim işte :D

12 yorum:

  1. Canım benim iyi ki tanıdım seni ve sizleri :)) Hayatımıza renk kattınız . Bu arada bizden o kadar kolay kurtulabileceğini sanıyorsan avucunu yalarsın :))) Peşinden acilen Fethiye'ye geliyoruz ne diyeyim Ufuk gibi sen de kendin kaşındın işte ...
    Çek cezanı
    Canan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan ablamın kardeşi Canan'ım; düşünürsen her şey ne kadar şaşılacak derecede birbirine ekli ilerliyor. Ben Antalya^ya gideceğim de Nalan ablam da gelecek de seninle tanışacağız. Çok güzel oldu. Bir gün önce Antalya'da görüşüp ertesi gün de Fethiye'de kaç kişiye nasip olur ki hem de çok özlemişken :D Seviyorum seni :)

      Sil
  2. ilahi sen:))
    Ne diyeyim.Antalyada üşüyen ayakları el örgüsü yün çorap paklar. Gel de örelim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bana canım Nalan ablam mı söylüyor? Haziran ayında Antalya'da grip olan tatlı Nalan ablam? Ben çorap giymek için hiç değilse eylülü bekledim :D Bir daha hasta olma. Seviyorum seni :)

      Sil
  3. Gülen'cim.... özledim sizi. Ses verdiğin için sağol. Yazıcam birazdan. Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ayşen'im; sana her şey için teşekkür ediyorum. Anında yanıt veremediğim postaların beni çok mutlu etti her defasında. Bir gün yüzyüze de dertleşmek istiyorum seninle. Umarım bir gün olur. Hepinizi öpüyorum.. Seviyorum sizleri :)

      Sil
  4. Gülen ablacım çok teşekkürler taziye mesajınız için.Ailecek sağlıklı,huzurlu,mutlu yıllar geçirmenizi diliyorum.her şey gönlünüzce olsun.Sağlık herşeyden önemli.özlemiştik sizi çok.hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kamikaze'cim; kaybınıza çare olabilseydim keşke ama takdir-i ilahi bu. Bir gün hepimizin gideceği yer orası. Sevdiklerimizle buluşacağız.Bunu biliyoruz ama ailedeki her kayıp büyük travmalara neden oluyor. Umarım biraz atlatmışsınızdır. Güzel dileklerin için de çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Siz de sağlıklı ve mutlu olun..

      Sil
  5. seni seviyorummmmm :))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sev sev nereye kadar? Gelsene sen buraya :D
      Ben de seni seviyorum ama olmuyor böyle :P

      Sil
  6. ÇOOOOK GEÇMİŞ OLSUN HAYAT ENERJİN HİÇ BİTMESİN ARTSIN SEN SORUNLARINI PAYLAŞIRKEN BİLE SENİN YAZDIKLARINI OKUMAK HUZUR VERİYOR (VE NE TESADÜFTÜR TÜKENDİM DEDİĞİM ZAMANLARDA OKUYORUM VE KALK HADİ DİYORUM KENDİME) SAĞOL SAĞLIKLI VE BİRDE HEP MUTLU OL EMİ (tamam bu imkansız ama) çoğunlukla mutlu ol :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sakibe; çok teşekkür ederim. Bu sene şubat ayından beri hastanedeyim. Yevmiyeye bağlatacağım kendimi artık :P Sağlık sorunlarımız konusunda iki büyük travma yaşadım ama yapacak bir şey yok, olanla yaşamak gerek ve beni çok mutlu eden bir şey; sıkıntısını çektiğimiz sağlık sorunları başkalarının sağlıklarına şükretmesine ve yaşam enerjisiyle dolmalarına neden oluyorsa çok mutlu olurum çünkü benim şu hayattan öğrendiğim tek şey sağlığımızın yerinde olmadığı koşulda hayatın ne kadar zorladığı ama dedim ya yapacak bir şey yok. Mutlu olmak, olmaya çalışmak lazım her koşulda. Ben de sana sağlık, ve mutluluk diliyor ve güzel dileklerin için bir daha teşekkür ediyorum.. Çoğunlukla mutluyum :))))

      Sil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails