22 Mart 2009 Pazar

DURMAK YOK; AKP'yle YOLA DEVAM!



Hızını alamayan Başbakanın 'bunlar koyun bile güdemez' sözleri, sık sık sürü psikolojisinden muzdarip olan çevrelerin tezini doğruladı.Şöyleki, koyun sürüsü güdülmesi bir meslek erbabı olmayı gerektirir ama işi öğrendikten sonra insan yönetmeyle kıyaslanamayacak bir zorluktadır.Yine de bu 'bile' sözcüğüne feci şekilde takılmış durumdayım.Bile sözcüğünün cümle içindeki bulunma nedeninin bir rastlantı olmadığı aşikar.Koyun mu gütmek daha zor yoksa koyun psikolojsiyle yaşamayı artık kabullenmiş insan topluluğunu yönetmek mi daha kolay?Koyun gütmeyi insanların seçimleri sonucunda kendilerini yönetmeye talip insanlar tarafından yönetmesiyle kıyaslamak nasıl bir mantıkla bağdaşır, onu da çözmüş değilim.Eğer 'bunlar koyun bile güdemez' cümlesi bir gaflet sonucu söylenmiş ise bilinçaltında 'koyun sürüsü gibi yönetirim ben vatandaşımı' düşüncesi mi var?Ya da tam tersi, bu bilinçli bir söylemse durum daha da vahim.Demek koyunların yönetilmesiyle bir insan topluluğunun yönetilmesi arasında çok da bir fark yok.Haftaya bugün kimin nasıl yönetileceği az çok belli olacak bu saatlerde.

Seçim sonuçlarının da inandırıcılığı hakkında düşüncelere sahibim.Boş arsalara seçmen kartları yollanalı beri, seçim hakkını kullanmak isteyen vatandaşların seçmen listelerinde isimlerini görememesinden beri, TC kimlik numarası olmayan duyarsız* vatandaşların oy kullanamayacaklarının açıklanmasından beri, bugüne kadar 105milyon TC kimlik numarasının verildiğini öğrendiğimden beri, parmaktan çıkması neredeyse altı ayı bulan Hint boyalarının artık kullanılmayacağını öğrendiğimden beri, oyları saymak için Yunanistan'ın da artık kullanmadığı bilgisayar sisteminin hala kullanılmasında ısrarcı olduklarından beri, YSK'nın bu soru ve sorunlar hakkında tatmin edici hiçbir açıklama yapmamasından beri seçimlere olan inancım sarsılmış durumda.

Ankara Büyükşehir'de 15 senedir Ankara'yı Ankara olmaktan çıkaran, yaptığı en sonki 36 günde açmaktan gurur duyduğu için adına 36.gün dediği alt geçitle içinde bir de Atatürk Müzesi'nin yer aldığı o canım Ankara Gar'ının görüntüsünün içine eden, pas kokulu suları Ankara halkına içirmekte hiçbir sakınca görmeyen, Ankara'nın temel sorunlarını bağ-bahçe-rekreasyon alanı yapmaktan ibaret olduğunu düşünen, sonuncu icraatını da Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'ı 'Türkiye onlara dar gelir' cümlesiyle gerçekleştiren (her nedense DAR GETİRİRİM dememiş; Türkiye onlara DAR GELİR' demiş; vardır bir bildiği) Melih Gökçek'in seçilmesi halinde
Ankara halkına kırılan kalbim nedeniyle Başbakanın 'bunlar koyun bile güdemez' sözüne hak vermek zorunda kalacağım.
Bilginize.

ANKARA'LI ANKARA'YA SAHİP ÇIK!
Fotoğraf http://www.salgit.com/ adresinden alınmıştır.
duyarsız*=evet duyarsızlar; devlet dairelerinde hiç mi bir işleri olmadı bu insanların?Bugüne kadar kimlik numaralarını almadıkları için o kişileri duyarsız ilan ediyorum.

7 yorum:

  1. Gülen..
    Bence o yazgı değişmeyecek sanki..

    Ben olanları anlamaıyorum inan.. Ne bu sevgi..

    Neysem, İzmir hala yıkılmadı.. Olmadı bu kaleye gelin..

    YanıtlaSil
  2. Siz Ankara'yı biz İstanbul'u kurtaramazsak İzmir'de buluşalım.
    Orası garanti.

    "bile" kelimesine takma kafanı canım'cım
    bile kelimesi burada "koyunlar daha akıllı" demek anlamına geliyor bence.
    Cevap da iyiydi ama.
    "biz koyun güdmek istemiyoruz ki" diyen Karayalçına bol şanslar.
    "O"
    Utanmasa diyeceğim ama utanma zaten yok ki onda, meydanlara çıkıp da
    "beni seçmesseniz dar getiririm Ankara'yı size" de diyebilir di.
    Ben dayanamıyorum artık ama pek gelecekte göremiyorum ne dersin?

    Sen nasılsın canım?
    İyi ol emi.
    Ah bir Ankara'ya gelsem biryerde seni bulup öpücem öpücem...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. O adamın yüzsüzlüğü, pişkinliği deli ediyor beni. Her kanalda çıkıp çıkıp o pis,yalancı sırıtışıyla atıp-tutup-veriştiriyor ya..ekranı kırasım geliyor.

    Durumum hiç uygun olmamasına rağmen,taaa Şişli'ye gideceğim oy vermek için.Belki kurtarmaya benim oyum yardımcı olur diye:))

    Sevgiler canım.Habersiz bırakma..

    YanıtlaSil
  4. melih gökçeğe tam uymuş o cümle..ama akp'nin insanları koyun haline getirdiğide su götürmez bir gerçek..bu seçimlerde tahmin etmekte hiçde zorluk çekmiyorum..akp yine birinciliği elden bırakmayacak..ve yine koyun güden insanlar başta saltanatlarını kuracak..yeniden yolları kazıp yaşadığım semtin altını üstüne getirecek..ceplerinde paralarla ihtişam kuracak..ve halkı çok seviyormuş gibi ampüllerini yakıp dolaşacaklar..

    YanıtlaSil
  5. ben AKP'den nefret ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. canım ne güzel özetlemişsin durumu.fazla söze gerek yok.bakalım haftaya ne olacak.ne gelen ne giden hepsi aynı bana göre...
    bu arada salep mi sahlep mi işin içinden çıkamadım.bir bak istersen biraz araştırma yaptım ,sonuç enteresan..
    demek siz sahlepçiydiniz of ne güzel

    YanıtlaSil
  7. canım harika bilgiler vermişsin sahleple ilgili.ben bazen böyle kendimce araştırmalar yaparım.iyi ki seni tanımışım.çok güzel şeyler paylaşılıyor burda.ayrıca çok incesin posta konusunda şimdiden çok çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails