16 Mart 2009 Pazartesi

Oscar adayı MR



Bugünkü dr. randevumu düşündükçe dün gece iyi uyuyamadım.Daha önceki deneyimlerimden almış olduğum dersler kulağımdan hiç çıkmayan küpe, olabilecek en kötü şeylerin haberini alacağım korkusunu yenemediğim için uykuyla kendimi buluşturamadım gece boyu.
İlk önce mr filmi ve raporunu almamız oradan da koştur koştur hastaneye gitmemiz gerekiyordu çünkü sulu ve hızlı yağan kara hipnoz olan biz, evden çıkmak için fazla geç kalmıştık.Bilseydik saat 13teki randevuya saat 15te alınacak ve ben bu stresli bekleyiş süreci içinde iki sinir kişiyle dövüşeceğim, yağan karın seyr-i aleminden uzunca bir süre daha çıkmaz birer kahve daha içerdik cam kanarında.
ilk dövüşüm yaşlı bir beyle oldu.Büyüklerine saygısız biri değilim asla.Aynı yerde aynı şeyi bekliyorsak ve sıram yaşlı kişiden önceyse sıramı verecek kadar duyarlıyım, hatta onu oturtup onun işini ben yapacak kadar merhamet sahibiyim.Sıram önce değilse bile sıradakilere rica ederim, itiraz eden olursa da 'siz de yaşlanacaksınız!' der yine bildiğimi okurum ama bu kez bu uyanık bey hangi sıra daha erken gelirse zihniyetiyle girdiği ve pingpong topu gibi o sıradan bu sıraya geçerken beni, hem de sorun olan koluma bir omuz darbesiyle saf dışı etmeye çalışınca canımın acısından nasıl bağırdıysam artık.Of söylendim, söylendim; beyefendi susmadı.Olaya tanık olan yaşlıca bir hanımefendinin 'kızım sen ona uyma' uyarısından dolayı bu hamlesinin beyefendinin ilk vukuatı olmadığını anlayınca iyice dellendim.Ömrümüz birilerine uymayarak, sessiz kalarak geçmekte zaten.Uydum adama.Adam kaçtı gitti.
Sonra ameliyat olmuş orta yaşta bir bey geldi.Ona yerimi verdim, göz ucuyla da ayağındaki pansumanın dışında kalan beresine bakmaktan alamadım kendimi.Kötüydü.Bulunduğumuz yer doktor odasına hayli uzak olduğu ve yatan hasta statüsünden faydalanmak isteyen bu kişinin dr. odasına yakın bir yere oturmasını sağlamak için boş bir yerle göz teması kurdum.Hastayı oraya götürmeyi teklif ettim, hasta bana kendini emanet etti.Götürdüm.İki kadının oturduğu koltukların ortasındaki boş koltuğa tam da hasta adamı yerleştirecekken kıyamet alameti gibi şu sözleri duydum: 'kadınların arasında bu adamın ne işi var?' Ben bu cümleyi duyduğum anda gözlerim yuvalarından fırlayacakmışım gibi olmam da ne olurum!Çıldırdım, resmen çıldırdım.Sakin olmamın mümkün olmadığı anlardan birini yaşıyordum.'bana bakar mısın sen' dedim.'burası haremlik selamlık bir yer mi, üstelik taciz edilesi bir kadın da değilsin.Harem selam istiyorsan yürü İran'a git' diye bağırdım.Kadın benimle ağız dalaşına girmek istediyse de sesimin yüksekliğinden ve üstüne düşecekmiş gibi bir tavır sergileyen vücut dilimden çekinerek geri adım atmak zorunda kaldı.Sonra kendisine 'çirkin bir cadoloz' olduğunu söylemek istedim.Söyledim de.Pişman mıyım?Çirkin kısmına evet ama cadoloz kısmına hayır!Neyse, ameliyatlı hasta muayenesini oldu.Sıra bana geldi demeyi çok isterdim ama dr.la görüşebilmem bu tartışmalardan yaklaşık bir saat sonra gerçekleşebildi ancak.

Dr.la diyaloğumuz:

G:Merhaba
Dr:Merhaba, sorun neydi?
G:Kolum.Bakalım mı koluma?
Dr:MR raporunuzu görmem yeterli.
G:İşte burada
(alıp bakıyor ve)
Dr: MR filminize de bakayım
(filmleri veriyorum, bakıyor)
Dr:Kolunuzu açın
(açıyorum)
Dr:ne zaman oldu bu?
Kısa bir hikaye geçiyorum.
Dr:Biz ne yapalım biliyor musunuz?
G:Bilmiyorum (çok bozuldu)
Dr:Perşembe günü profesör gelecek buraya.Perşembe günü kolunuzdan parça alalım.
G:neden perşembe; şimdi alsanız? (çünkü perşembe günü o parça patolojiye gidecek, 10 gün sonra raporu yazılacak ve ben fazladan 4 gün daha beklemek istemiyorum)
Dr:aslında alırım, daha önce de almıştım ama profesör de görsün.
G:bugün olsa çok iyi olurdu? (ınınının gaz verme çabaları)
Dr:perşembeyi bekleyelim
G:eh öyle olsun bakalım.

Mr filminin sonuç raporumdan çıkan tek verim şimdilik bu; OSCAR'a aday göstermemin dışında.
Sinirlerim haşat olmuş durumda.Zaten toparlanasım da yokken bugün kesin bir sonuç almış olmayı umarken bu gidişat canımı sıktı.Yaşamak benim için önemli, artı değer bir durum değilken hemen şuracıkta ölsem keşke.
Resimdeki serum şişesine http://www.onmarifet.org/ sitesinde rastlamıştım bir aralar.

10 yorum:

  1. Memleketimden bilindik insan manzaraları.. Gülelim ağlanacak halimize..
    Sonuçlar için biraz daha sabır desene Ablacım.. Biraz sakin ol ama iyi düşünelim, iyi olsun..

    YanıtlaSil
  2. canım dualarım seninle her zaman ...

    belkide o dr un almaması daha iyi olmuştur...eğer kendine güvenemediyse yapamadı bunu...

    ne olur iyi araştır bu konuda kim iyiyse ona aldır parçayı

    YanıtlaSil
  3. bu gün çekilmez bir günümdeyim.
    bu cümle beni çok güldürdü:taciz edilesi bir kadın değilsin :))
    aferim sana gözünü açık tutmalısın.annem hep öyle derde.
    neyse bakalım pataloji sonucun nasıl olacak.çok geçmiş olsun iyi gelicek sonuç hissediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Zor bir gün gecirmissin, gecmis olsun. Inaniyorum tahlillerin iyi cikacagina:)

    YanıtlaSil
  5. umarım önemsiz birşeydir.bilirim o beklemenin sinir bozuculuğunu, gerginliğini...doktorı sevemedim bu yüzden

    YanıtlaSil
  6. Şehirlerarası yolculuklarımda mutlaka şöförün arkasındaki koltuklardan birini tercih ederim.Bir İzmir yolculuğum için bilet almaya gittiğimde,ön sıralarda yer olmadığını söyledi hanım kız.Ben de, elindeki otobüs koltuklarını gösteren şemaya bakıyorum o anda. Sağlı sollu iki ön sırada da birer yer boş. 'Bunlar ne peki?' diye sorduğumda, 'ama onlar bay yanı' demez mi.."O baylar korkmasınlar,şimdiye kadar hiç bir 'bay'a tacizde bulunmadım" dedim. Israrlarım üzerine 1.koltuğu aldım. Yol boyu ne o bay benden rahatsız oldu, ne de ben.
    Diyeceğim o ki, yolculuklarda bile yanında erkek olmasını istemeyen bazı hanım(!)lar oluyor.Memleketimin anlayışını seveyim:((

    Perşembeye kadar kendini sakinleştir. Abuk subuk lâf edip canımı sıkma.Bugün pis bir gün geçirdim zaten,hıncımı senden almiim:))

    Sevgiler canım. Duacıyım.

    YanıtlaSil
  7. Canim tekrar cok gecmis olsun... Hastane koridorlarinda yasnanlara hic girmeyelim, bizim insanimizin tavri malum zaten, uyaniklar, cadalozlar... Insallah en kisa zamanda iyilesir kolun...

    YanıtlaSil
  8. Hastane sıralarından nefret etmişimdir böyle insanlar yüzünden.. En iyisini yapmışsın canım ama kendini üzme böyle insanlar için sinirlerini yıpratmaya değmez..
    Ben de sonuçların iyi çıkacağına inanıyorum ..

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Bugün şans dilemek için uğradım kısacık.

    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  10. beni biraz daha idare et haftaya istanbuldan kızımla ertuş paşamı yollayıp döneyim ...olurmu canım. bu yazını bile bu gün okuyabildim.kendimi bile unuttuğumdan ;
    beni anlayacağını umuyorum.
    tekrar geçmiş olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails