28 Mart 2009 Cumartesi

Üşüyorum ve Muhsin Yazıcıoğlu-GİDENLERE



Hissetti mi acaba?

Gidilecek elbet bir gün; o zamanının geldiğini anlar mı insan?
Muhsin Yazıcıoğlu da anladı mı acaba, son konuşmasını yaparken cezaevi yıllarında yazdığı daha önce hiç duymadığım 'üşüyorum' şiirini okurken?
Anladı ve bu bir veda ediş miydi?Kendince 'hoşçakal' mı demek istedi?Gidenler gideceklerini gerçekten hissederler mi?

----------------

Bir arama-kurtarma bilmecesi daha.Yine her kafadan çıkan ve birbirini tutmayan sesler.Kaybedilen zamanlar.Kaybedilen insanlar.Bölgeyi bilen köylülerin arama kurtarma ekiplerine yanlış yönde olduklarını söylemelerini değerlendirmeye bile almayan çok bilmişler.

Helikopterde bulunan İHD muhabiri İsmail Güneş'in 112'yle son konuşmaları; şok durumda yanındakilere soruyor 'neredeyiz, bize ne oldu'.İçimi parçalayan bu sözler..Hala yaşıyor!

Ve biz helikopterden alınan üç ayrı gsm operatörünün sinyallerini değerlendirerek yer saptamayı bir türlü beceremiyoruz.Anlaşılan iki ay önce Uludağ'da donarak yitirilen o gencecik insanın yaşadıklarından hiçbir ders alınmamış!

Empati yapma becerisi olan insanların helikopter düştükten sonra yaşananları kendi içlerinde değerlendirmesi bile çok ağır bir travmaya neden olabilir.Düşünmek bile istemiyorum; bir helikopterin içindeyim, helikopter düşüyor ve ben hala yaşıyorum ama bana ulaştıklarında kazadan sağ çıktığım halde hayatımı donarak kaybetmişim.Bunu aklım almak istemiyor.

Muhsin Yazıcıoğlu siyasi fikirlerime uygun bir lider değildi ama siyasi kirliliğe girmeden siyasetini yapmış olmasına, duruşuna saygı gösterilmesi gerektiğini düşündüğüm insanlardan biriydi.

Medyada az yer aldığından hakkında çok bilgi sahibi olmadığım Muhsin Yazıcıoğlu'yla ilgili internette yaptığım kısa bir gezinti sonucu öğrendiğim bir şey;

Temiz el ve temiz siyasetçi ödülü almış.

Çok üzüldüm; hiç kimse bu kadar elim bir gidişi hak etmiyor.Böyle bir son inanılır gibi değil.Nasıl olur hiç anlamıyorum.Bu olay da 'anlamak istemediklerim' listesindeki yerini aldı.

87 yaşında bir anne.

Bir anne için evladının kaybı kadar büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı daha var mıdır?

Çok zor; bu kesin bir gidiş.Bir daha dönmeyecek olduğunu bildiğin bir gidiş.

Ne denirki, Allah hepsine rahmet eylesin, ailelerine, sevenlerine sabır versin.O kadar zorki :(


6 yorum:

  1. Ölümün bile hayırlısı olmalı. Donarak ölmek!
    Sen nasılsın, kendini yaz merak ediyorum.
    Mail bekliyorum yok!
    Yazarsın diye bekliyorum yok!
    Sonuç iyidir inşallah, bir haber ver canımcım...

    YanıtlaSil
  2. Gülen, baska söze ne gerek, Nur ablam söylemis hepsini.
    Allah rahmet etsin, geride kalanlara bol sabir versin, gercekten cok zor.

    Sen nasilsin, sonucklar nasil, yazarim dedin, bekliyorum, insallah iyidir.
    Hadi artik bekletme, yaz bir an evvel.
    Öptüm

    YanıtlaSil
  3. çok haklısın benim de aklım almıyor .çok üzücü bir olay allah sabır versin geride kalanlara.
    canım biraz önce paketin geldi.sen neler yaptın böyle.bir sürü şey göndermişsin.hepsine bayıldık ailece.mercimek ununu ilk defa gördüm.akşama hemen çorba yapılacak.hele o tarhananın torbasına bittim.ne şeker ne nostaljik.o sahlep tohumları ,mısır unu nasıl herşey güzel.çok duygulandım.en güzelide o eski evrak.numaralar altı haneli.yazı karakterleri bile nostaljik.çok çok teşekkür ederim,sıcacık notun ve değeri biçilemeyen hediyeler için.
    sahlebi nasıl yapacağımı bilmiyorum sen bana bir ara anlatırsan sevinirim.
    ayrıca izin verirsen resimlerini çekip bloguma koyacağım.
    çok öpüyorum ve kocaman sevgilerimi gönderiyorum...bende sana bursanın meşhur bişeyisinden göndereceğim ama sürpriz.magnetleri yapayım hemen yola çıkacak. sem -ayrıca bana böyle hitap edmen de çok hoşuma gidiyor...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı Gülen..
    Tabi anlayana..

    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. o kadar üzüldüm ki..yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor içimden..

    YanıtlaSil
  6. Yaşam guru'm;
    Evet güzel bir gidişi hak etmeli insan.İnsan gibi yaşamasa da insan gibi gidişi hak etmeli.Gidişimle ilgili en büyük dileğim organlarımın kullanılabilinir şeklinde oluşu.Bu beni çok sevindirirdi.Dün akşam anlattıklaımın dışında şimdilik bir gelişme yok sağlığımla ilgili.Olunca postalarım.Canımsın sen..

    Belgin'im;
    Çok üzüldüm ben :( Hiç milliyetçi biri değilim ben, insan olmanın milleti olmaz diye düşünürüm ama insan olarak çok üzüldüm.Saçma sapan bir şey bu.Belgin'im sağlık durumumu burdan anlatmama kararı aldım.Özel kişilerle paylaşmayı istiyorum artık.Psta adresini yazarsan bilgilendiririm demiştim.Posta adresini bekliyorum büyük cadım.

    Sem'ciğim; Bu da ders olmaz bu iş bilmezlere ne yazıkki.Nasıl yaşıyoruz biz?
    Utandırma beni.Hiç özenilmiş şeyler değildi maalesef çünkü sağ koluma yüklenemiyorum halihazırda.Hepsini afiyetle tüketin.Bursa'nın o meşhur şeysi sakın Uludağ olmasın :P Sem hiç zahmet etme lütfen :(

    Digi; teşekkürler
    Her şeyi anlayan biziz ama ne yazıkki bu hiçbir şeyi değiştirmeye yetmiyor.

    GAYYOR; PİŞTİ! Ben de çok ama çok üzüldüm.O helikopterde ben ya da aile bireylerimden biri olsaydı ne yapardım diye düşünüp duruyorum üç gündür.Donarak gidiş en acısız gidişlerdendir, uykuya dalmış gibi.Gideceklerini bile bile ylece beklediler..
    Evet yazıklar olsun; hem de çok!

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails