24 Mayıs 2011 Salı

BU İNSANLAR NEREDE YAŞIYOR?

BU KADARINA DA PES ARTIK!

Hiç derdi tasası yok.
Özlemdir.
Bilirim, anlarım; hele hele anne özlemine saygım sonsuz!
Kızın derdi anne yemekleri ama, hanım kızımız atlıyor uçağa, bi' koşu gidip anne yemeği yiyip mutlu mesut aynı çabuklukla dönüyor okulunun olduğu ile.
İş güç sıkıntısı yok, mezun olunca iş bulabilir miyim endişesi yok. Doyur karnını anne yemekleriyle. Nasıl bir hayal dünyasıysa artık. Uçak biletleri ucuzlamış da artık herkes uçağa binebiliyormuş da. Mezun olunca görürüm ben seni, bakalım otobüse binebilecek misin işsizlik yıllarında?
Rica et, anne evinin karşısına bir üniversite yapsınlar. Sen yorulma uçaklarda..
YERSEN!

Ameliyat olmaya gelen amcanın da derdi yok. Terör yok, aç değiller, hayvancılık ölmemiş.
Amca uçağa bindi ya, ne alakaysa AKP'den iyisi yok.
YERSEN!

Sabah erken kalkıp yoncaları biçme derdinden usanan çiftçimiz de bu işi için gerekli makineyi alabildiği için teşekkür ediyor AKP'ye. Yahu ülkede tarım mı kalmış da sen makine için teşekkür ediyorsun? Tohumumuz bile dışarıdan; hem de en çekirdeksizinden geliyor..
YERSEN!
AKP reklamlarında dikkatimi çeken bazı meslek gruplarının olmadığı; eczacısı, doktoruyla kavga eden hükümet sanırım onlar için bir yenilik (!) ve gelişmişliğe imza atamadı!
Ya da eczacı ve doktorlar yemedi anlaşılan :)
BAZILARI YEMEZ!

Sağlık sektöründeki değişimler mi? Hiçbiri benim işime yaramadı. SSK emeklilerinin kendilerine ait kurumları kalmadı ama bunu da yediler! Her vatandaş devlet ya da üniversite hastanesine gidiyor da ne oluyor?
Ücretsiz sağlık sistemine ne oldu?
Özel hastaneleri halka açmış? Hadi ya, emekli maaşımdan özel hastane ücreti kesiliyor, bir de hastanede fark ödüyorum. Minnet mi duyayım şimdi yani?
Özel hastaneye gideceksem elim cebime de gidecek; itirazım yok ama sen bana 'özel hastaneleri halka açtım' demeyeceksin!
Helikopterler almış, e almasaydın! Hükümetlerin zaten yapması gereken işleri zaten yapacaksın; bana 'artı' bir şeyle gel. Ha bana diyorsan ki bizden önce kim yapmış? O zaman kötünün iyisiyim demiş olduğunu da kabul edeceksin!
Ülkenin en gelir getiren kurum ve kuruluşlarını satmışsın, helikopteri mi sokuyorsun gözüme? Kötü mü, değil. Helikopterler sağlık sektörü için çok önemli araçlar ama bu koşulda değil.
YERSEN!

Bir veli teşekkür ediyor; ders kitapları ücretsiz veriliyormuş. Seni yoksul bırakan, yardımlarla yaşatarak minnet duygularını sömürmenin dik alasıdır bu!
YERSEN!

Bolu tünelini açmış, evet İtalyanlar hazır değil açmayın dediği tarihte sanırım ziyaret için gelen İtalya başbakanına hava olsun diye açtıkları için kazalar olmuş bir kaç gün sonra da kapanmıştı o tünel. Benim başbakanımın gözünde vatandaşının can güvenliği işte bu kadar.
YERSEN!

Hızlı tren mi? Hızlandırılmış diye bir tren yutturdular insanlara. 37 kişi o trenden ceset torbalarıyla indi! Sorumlu kimdi dersiniz? Hız limitlerini 'kafalarına göre (!)' aştıkları söylenen iki makinist! İlle şöyle bir kaç cana mal olduktan sonra mı raylara indiecektiniz hızlı treni?
Sürat felakettir!
YERSEN!

HES skandalları için yürüyüş yapan insan ve iki adet devecik Gölbaşı'nda sabahlıyor iki gündür!
Demokrasi mi? Yok canım, yürüme, konuşma, yumurta atma; menemen yap karnın doysun!
YERSEN!

Şifreler mi, yok canım abartıyorsunuz!
YEMEYENLERDEN OKULLARINDAN UZAKLAŞTIRILANLAR OLDU!

Sabah haberleri Kanal D'de Bingöl Uzundere üzerindeki derme çatma tahta köprüyü ve o köprüden geçmeye çalışan araç ve insanları görünce yüreğim ağzıma geldi. Sinirden kaşına kaşına kanattım kolumu bacağımı!
2023 İstanbul Kanal projesiymiş!
İstanbul kanalsızlıktan ölmedi ama bu insanlar!!!
YERSEN!

SİZ YİYOR MUSUNUZ BUNLARI?
BEN YEMİYORUM ABİ!
YİYENE DE SİNİR OLUYORUM!
YİYENE DE HELAL ETMİYORUM HAKKIMI!

Zamanım olsa yazdığım yazacağım en uzun yazı olurdu bu kesin ama 'şimdilik' bu kadar!
BU ZATEN BÖLÜM 1'Dİ..

7 yorum:

  1. Bu konu yaz yaz bitmez ki Gülen'im,
    parayı bastırıp reklam için zavallıları kullanıyorlar. İnanıyormusun ki! hasta yatağında yatan çocuğumuz evde eğitimini alıyor. Reklam için parayla yapılan gösteri sadece. Offf of bunu kime anlatabiliriz ki Aziz Nesinin dediği gibi % hesabı var bu ülkede. Eh yüzde hesabındaki yüzdesi az halk da biliyor ama yetersiz canımıniçi.
    Kaderimize küsmeyeceğiz çalışacağız çalışmasına da,

    'bak şöyle şöyle oluyor' dediğimde aldığım cevap beni donduruyor 'ama cami önünde lokum dağıtıyorlar, otobüslerle yatır gezdiriyorlar' ne diyeyim ben şimdi Gülen'im ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  2. Bir de demiyorlarmı''Eskiden paramızda bir sürü sıfır vardı,attılar sıfırları bak nasıl da zenginledik, paramıza para katıldı'' AKP reklamı mı hemen zap yapıyorum artık sinirlerim kaldırmaz oldu bu masalları,dinleyenlerine anlatsınlar lütfen genel yayın yapmasınlar diyeceğim olmayacak zaten heryer onlara ait.

    YanıtlaSil
  3. Sen bir alemsin vallahi öldüm gülmekten YERSEN DİYORSUN YANİ:)))
    Ben en çok paramızdan atılan sıfırlara takılıyım emekleyen bir bankacı olarak, dilimizden sıfırları kaldırdılar ya bir üzgünüm ki sormayın niye benim zamanımda yoktu milyar trilyoonn katrilyon diyordum ben diye hayıflanıyorum reklamı gördükce ben bedava oynardım o reklamda o kadar yani.
    Bugün o öğrenciler için verilen paraların urfa da verilmediğini de öğrendik çok şükür.
    Ana fikir reklamın iyisi kötüsü olmaz yersen yani....

    YanıtlaSil
  4. Korkarimki yiyecekler sevgili Gülen, yine yiyecekler!!

    YanıtlaSil
  5. doğru söze başka birşey denmez! bende geçen bilboard larda gördüm tarım makineleri şovlarını :) koca traktör makineleri üretimi kısmış dedim acaba bu film ondan öncemi sonramı? tarıma tamamen kota geldi nerdeyse; acaba bu film ondan öncemi sonramı? uçak otobüs farketmez bilet parasını bulabiliyorsan gerisi hikaye acaba bunlar hikayeden öncemi sonramı? ah ah gülenim! bölüm2'yi bekliyorum... muck

    YanıtlaSil
  6. gözü, gönlü tok insanlarlar YEMEZ de, o kadar aç var ki onlar YERSE diye bütün endişem:(

    elinize sağlık, yazınıza bayıldım:)
    iyi bakın kendinize.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sen niye gazeteci olmadın be kızım? Yılmaz Özdil ayarında yazıyorsun:)

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails