9 Eylül 2011 Cuma

İMZA, AŞI, KISALAN TÜLLER (tül kısaltmaca)

Dün sabah 4.30 civarında daldığım uykumdan 07.45te uyanıp bir imza için hastane başhekiminin peşinden koşturmak için çıktım evden. Hastane küçük ama başhekim hareketli :) Peşinden koşturduğuma da değmezmiş, hiç tipim değildi :P Mecburiyetten yine geç yattım, yine mecburiyetten erken kalktım. Bütün kemiklerimde inceden bir sızı şimdi ama kemik sızısı nedir ki kalp sızısının yanında.
Glakom tipi olduğu söylenen sadece sekiz adet tetanos aşısından birini bana tanınan 'ayrıcalığı' reddettiğim için kabul etmedik ama belki de aşı yok dendiğinde hiç soru sormadan, nedeninin araştırmadan, tedarik edilmesi için hiçbir şey yapmadan bükük boyunlarıyla sağlık kurumlarını terk eden insanların yerine aşıyı elde etmek için çaba sarf eden benim hakkımdı o aşı. Tetanos aşısını devlet karşılamıyor, eczaneye sattırmıyor,özel hastaneye uygulaması içşn izin vermiyor. Eee? O zaman aşıyı devlet olarak sen tedarik edeceksin. Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili birimiyle olan iletişimimden midir nedir bugün Fethiye'ye intikal edecek olan tetanos aşılarından biri yeni transfer olduğumuz sağlık ocağı hemşiresi tarafından bugün evde yapılacak. Hatayla 1x1 şeklinde reçete edildiği ama 2x1 olarak kullandığım için içmek suretiyle hiç ettiğim dolayısıyla var olmayan Plaquenyl isimli star arkadaşı bilgisayarar ekranında var gibi görünmesine neden olan doktorla eczacıyı bir güzel dövdüm (gıyaplarında, sanal olarak). İkisini de dövdüm çünkü hatayı yapanın kim olduğu belli değil. Durum böyle olunca hak geçmesin diye ikisine de daldım direk. Bu da adil olmadı pek. Kurunun yanında yaşı da yaktım. Olsun yapmasınlar bir daha öyle; ibret babından yani :P Yav arkadaş bana yanlış numara ayakkabı paketlenmedi, istediğimden farklı ruj ya da ojeyle dönmedim eve. İlaç bu ya, bak bi', yaptığın işe bak. Sana binbir eziyetle çıkardığım ilaç raporunu getiriyorum. Ne yazıyor orada? 2x1! Plaquenyl isimli ilacın elime sorunsuz olarak geçtiği tek an o andır.. Tekrar teşekkürler canım Banucam..
Eski evin yatak odası perdeleri buraya uymadı. Ben de kısa olan başkalarını takmak zorunda kaldım. Eski yatak odası tülleri oldu ama kısa perdelerin önünde o kadar uzun tüller göz tırmaladı. Ben de tülleri büzgü yaparak kısalttım. Büzgünün bitimine de bir fiyonk kondurdum. Halen aradığım boncuklarımı da bulursam fiyonkların üzerine birer boncuk eklemeyi düşünüyorum..
Bu aralar yazmaya daha az zaman ayırmak zorundayım ne yazık ki :( Zaten uzun zamandır senkronize olmayı başaramamış sağlık sorunları, pc ve net üçlüsünden dolayı ne blog okuyabiliyorum ne de yorum yapabiliyorum..
Birazdan yoluna gurban olduğumuz Ali abisimiz gelecek. Yaşasıııın!!
Cuma dualarınız kabul görsün. Yazamazsam şimdiden iyi, kaliteli bir hafta sonu dliyıorum hepinize..


Böyleyken


Böyle



Fiammam, Nalan ablam, Nestug'um yorumlar için çok teşekkür ediyorum ama sadece teşekkür :(

5 yorum:

  1. Yazılarını ozledımm :) kurbamm okula baslasın daha sık buralardayım ınsallah... ve perdeler cok daha şık duruyor :))

    YanıtlaSil
  2. Ay senin fiyonklu tüllerini yesinler, boncukları neresine konduracaksın kokoş hanım?

    YanıtlaSil
  3. Tüllerin çok ciiciş olmuş. Herşey hallolacak inşallah tez zamanda. Ama rahat dur, yeter ki rahat dur yenisi eklenmez o zaman:)) Eşin frenler belki seni şu günlerd:))

    YanıtlaSil
  4. canım nasılsın uzun zamandır gelemiyorum buralara bi koşuşturmadır gidiyor. kardeşimin düğününü yaptık.ben hala kendime gelemedım.ramazan bayram derken iş başladı yogun bir hafta geçirdik.bu hafta sonu da sınavlarım vardı. iyiyim ama koşturmacam hiç bitmiyor.geçmiş olsun canım.perdelerde konuşuyor yanı. çok öptüm canım benim.bu arada tlf başına işler geldi ve numaranı kaybettim ulaşamadın sana yeniden numaranı yazarsan çok sevinirim canım selamlar çok öptüm...

    YanıtlaSil
  5. banucama katılıyorum.. kokoşum.. biliyorum seni arayacaktım geçen gün ama özür dilerim karıştı gene elim ayağım işler unuttum ben bugün bloga gelince hatırladım :((( çok özür...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails