13 Mart 2013 Çarşamba

OLAY BİTTİ DAĞILABİLİRİZ ARTIK!

Aciz, zavallı ve ezik hissediyorum.
Evet öyleyim.
Haber kanalları 'Gittiler, aldılar, getirdiler' diye özetliyor durumu.
Gidip alıp getirebiliyorlardı da neden bekledik o zaman bu kadar?
Bunu başarıdan sayan 'tutsak' (!) yakınlarının bu teslimata sebep olanlara ettikleri duanın haddi hesabı yok! Kimse; yani aklı başında hiç kimse bunu bir başarı olarak algılamamalı ama yine de birilerinin 'gördünüz değil mi, nasıl da gidip aldı askerleri. Başbakanımıza Allah zeval vermesin' diyeceğinden, olayı bu ve benzeri düşüncelerle değerlendireceğinden eminim çünkü bu olayı bu gibi düşüncelerle 'aklayacak' insanlar var.

Gidip alıp dönmek öyle olmaz!
Terörle mücadele eden bir ülke gider operasyonunu yapar askerini, memurunu alıp döner ama tabii bir bdp'li vekilin asker yakınlarından birine çocuklarının terörist başının talimatı ile bırakılacağını söylemiş olması İmralı'da yüzümüze kapatılan ve sızdırılan bilginin kabağının çaycıya patladığı o kapıların ardında ne gibi tavizler verildiğini düşündürüyor; kaldı ki sözüm ona sürecin 'zamanında kullanılmak üzere' asker ve memurların kaçırılıp sanki 'iyi niyet' gösterisiymiş gibi tam da bugünlerde salıverilmesi ya da sanki vatandaşlarım birer kargo malzemesiymiş gibi 'teslimatları' çok önceden planlanmıştı.
Onları değersizmiş gibi göstermenin en güzel ifadesiydi 'TESLİMAT' sözcüğü.
Bravo!
Geçmiş olsun!
Dağılabiliriz artık!

5 yorum:

  1. ne diyelim söz de tükendi:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Nalan ablam, bizim de sözümüz tükenirse asıl bize yazıklar olsun. Asıl bundan sonra başlayacak her şey.
      Üzülme derken bile kendim de üzülüyorum ama inan değişecek bir şeyler.

      Sil
  2. Gülencim, bir önce yorum yaptığımda bu yazdığını görmeden sistemli yapıldı bu günlerde salıversinler diye düşündüğümü yazmıştım... aklın yolu bir derler, sadece üzüldüğüm "BAŞBAKANIN TAMDA BU GÜNLERDE HASTA OLMASI" gündem değiştirmek değildir de nedir.
    Nesrin Bilgi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin hanımcım; tabii ki sistemli ama bunu bizim bilmemiz hiçbir şeyi değiştirmiyor ne yazık ki :( Memleketin diğer yarısı yapılanları onaylıyor, savunup toz kondurmuyor :(
      Hastalanmıştır kesin, tıpkı resmi bayramda stadyuma gitmediğinde olduğu hastalıktandır muhakkak; ertesi gün mitingde bağırıyordu yine ama olsun biz yeriz! Tabii ki sistemli; ne zaman bir şehit cenazesine katıldı zat-ı muhterem? Tesadüf bu ya, hep yurt dışındaydı, hoş ne zaman değildi ki?
      Askerime kelle, askerlik yan gelip yatma yeri değildir dediğinden beri belli ama anlayana!
      Oğlu sahte çürük raporuyla askerlik yapmayan kişi atıp tutuyor işte. Oğlu askerlik yapsaydı acaba bu sözleri sarf edebilir miydi??
      Değerli yorum ve düşünceleriniz için teşekkürler Nesrin hanımcım.

      Sil
  3. Gülencim, fark etmemişim Facebook butonunu :) paylaştım izninle yüreğine sağlık teşekkür ederim, sevgilerimle.

    Nesrin Bilgi

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails