7 Şubat 2012 Salı

BİZ BİLMİYORUZ O BİLİYOR; BİZİM BİLMEDİĞİMİZİ O BİLİYOR!




Gençler;

Önünüzde iki seçenek var. Bu iki seçeneğin arasındaki yolları denerseniz yok olur gidersiniz. Bu nedenledir ki geleceğinizi bu iki seçenek arasındaki seçenekleri yok sayarak oluşturmak zorundasınız.
Ya dindar olacaksınız ya tinerci.
İki tablet bilgisayar dağıttım diye gençlere iki uç seçenek sunabileceğini düşünen başbakanın söyleminden çıkarımım budur.
Laik/değil,
Kürt/Türk,
Başörtülü/değil,
Dindar/tinerci
vs, vs

Bölün Türkiye, parçalan, ayrıl ve 'böl, parçala, yönet' düsturunda yönetil.
Bir yanda okul yüzü görmeyen çocuklar varken bir yandan bir yerlerde tablet bilgisayar dağıt. Bundan ala ayırımcılık olur mu? Okula gidemeyen çocukların başı kel mi? Dağıtabiliyorsan hepsine dağıt, yoksa hepsine yok!
Ben ekmek arası yemek yemeyi beceremem. Elime yüzüme bulaştırır, ekmeğin arasındakileri üstüme dökerim çünkü anneciğim bizi hiçbir zaman ekmek arası yiyecekle 'alan var, alamayan var' diye sokağa salmadı. Biz yemeğimizi evde yedik. Okula gidemeyen çocuklar tablet bilgisayarlarına kavuşan 'mutlu azınlık' öğrencileri görünce ne hissettiler acaba?
Andımız, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ayet miymiş? En az sav kadar uç bir yanıtım var; evet benim için ayet kadar değerli, eşsiz, değiştirelemez ve uygulanması gerekendir.

8 yorum:

  1. begendim begendim ........

    YanıtlaSil
  2. bir öğretmen olarak insani sıcaklığı aradan çıkaran akıllı tahta ve tabletle yapılacak derslere içim hiç ısınmadı. Önyargılı,dar görüşlü hatta bağnaz da diyebilirsiniz ama ilk izlenimim ve duygularım bu.
    Tabii bu duyguyu ancak böle bir sınıfı yakından görerek,o sınıfta bir süre öğretmenlik yapan,öğrencilik yapan;sözüne,gözüne,değer yargısına güvenebileceğim birileriyle konuşana kadar muhafaza edeceğimi de beyan ederim Gülenim.
    ara beni

    YanıtlaSil
  3. yüreğine sağlık Gülenim ne güzel yazmışsın....
    seni çok seviyorum ...Sem Güleni kocaman öptü...

    YanıtlaSil
  4. Doğru söze ne denir? Öpüyorum Güzel Gülenim.

    YanıtlaSil
  5. Yürü bee Gülen ...kim tutar seni...Ağzına sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bu ampul partili badem bıyıklılar 3-5 tablet bilgisayar dağıtsalarda Mersin'de sınıfta soba yakmaya çalışırken yanan öğrencilere de tablet değil de kalorifer verirlerse onlarda dindar olur. Bir düşünseler... Sırf Mersin değil tabii daha bir sürü imkansızlıklar içinde okul ve öğrenci var. Yazın harikaydı kalemine, yüreğine sağlık Gülen'im.

    YanıtlaSil
  7. Sağlığınla oynama Gülenciğim, kurdeşen dökeceksin yine.
    Nalanıma ve sana katılmıyorum teknolojik anlamda. Pilot bölge uygulamalarından sonra göreceğiz sonuçları tabii, yarın çocuklar sınıfa girdiğinde %50 si bozulursa o tabletlerin nasıl bir çözüm ürettiler merak ediyorum ben açıkcası...

    YanıtlaSil
  8. Bütün şahsi problemlere rağmen bu ayrılığın uzun sürmesi beni üzüyor abloş.Babadağında kar pikniği yapıp sucuk ekmek yerken derin bir hüzün duydum.Çok duyarlı ve akıllı insanların acı çekmesi kaçınılmazdır.Ne kadar duyarlı olsak da isyan halinde ruhumuz ve bedenimiz.1960 metredeki soğuk hava beni etkiledi galiba .Bedenimde iflas etti.İyi tatiller

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails