30 Aralık 2012 Pazar

İSTİFA ETTİM!

İstifa ettim, evet istifa mektubumu verdim. Biraz pohpohlanmaya ihtiyacı oluyor ev kadınlarının. Her ne kadar çok başarılı olmasam da son zamanlarda tam bir ev kadını gibi yaşıyorum :( Mutfakta çok iyi değilim ama kimseyi aç bırakmıyorum. Yemeklerimin tadı iyidir ama çeşit bilmem.
Parmağım kesildiğinde de yandığında da mutlaka yemek yaptım kolaya kaçmış olsam da ki Hakan dışarıdan yemek getirdiğinde bile yemeksiz bırakmadım ailemi. Hiçbir zaman akşam yemeğine kahvaltılık çıkarmadım; mutlaka yemeğimiz olur bizim. Bildiğim yemekleri yaparım sırayla. Deneme yanılmaları en başta beni hayal kırıklığına uğrattığından sevmem. Mutfakta risk almak, sürprizler benden çok uzak. Tutucuyum yani. Tutumlu da sayılırım; bir dilim ekmek bile atılmaz kesinlikle. Öğünlerimizden kalan yemekleri 'artmış gün' adı altında masaya bir daha sürerim; bir kaşık ondan bir kaşık bundan diye diye yeriz. Sıklıkla yemeğe misafirimiz gelir ama mutlaka alnımın akıyla çıkarım bu davetlerden. Davetlerde en sık yaptığım pişirme kağıdında -ki ilkini Hakan denemişti- balık, fırında tavuk, oldukça zahmetli olan Ankara tavadır; tabii yanında salatalar, mezeler vs.
Gel gör ki o kadar emek ve zaman vererek yaptığım yemeğin değil beğenilmemesi, eleştirilmesi bile beni çıldırtmaya yetiyor. Tabakları hem de içinde yemek varken 'beğenmiyorsanız ben de halıya yediririm' deyip mutfak halısının orta yerine çalıveresim gelir. Bundan bir süre önce yaptığım bulgur pilavına mercimek koymadığımda babamın 'mercimek koysaydın daha iyi olurdu' sözünün üzerine takip eden iki bulgur pilavı yapımında mercimek kullandım ama babam hala 'o bulgur pilavının içine mercimek koysaydın daha iyi olurdu' derse ne hissederim acaba? Ondan sonra 'Gülen Nurhayata'a bağladın yine' diyen bir koca!
Sonra Kanuni'ye bağladım;
Babam: 'karabiber koys....'
Gülen: 'susun yiyin yemeğinizi!' 'beğenmeyenin alırım kellesini'
:P 'İstenildiği gibi yemek yapabiliyor olsam kendi mutfağımda değil profesyonel mutfakta çalışır para kazanırım; burada işim ne?' Sanki siz de birer Vedat Milor'sunuz!
Hakan'a gelince; o da benim gibi yemek seçme şansı ve şımarıklığı olmayan bir yatılı okul çocuğu olduğundan yemek seçmez; bir tek bakla yemez-di. Yaptığımda itiraz etmeden yer; ama ben istiyorum ki yemek masasından kalkarken değil yerken 'mm güzel olmuş, ellerine sağlık' desin. Annemiz kayınvalidemin becerisine bağlıyorum ben bunu. Anne hiçbir yeri kirletmeden çok güzel yemek yapar. Sadece mutfakta değil kayınvalidem çok becerikli, çalıştığı halde tam bir geri dönüşüm ustasıdır ki bana hediye ettiği dantellerden bir demet ekleyeceğim yakın zamanda.
En son bu sabah babam rafadan yumurtasını yine beğenmeyip sorunun ne olduğunu sorduğumda '2 sn daha tutsaydın daha iyi olurdu' demesin mi?
Abicim 2 sn. ya 2 sn. Bildiğin 2 sn.! Derin nefes aldım ve 'daha iyisini yapabilirim' moduna girmeye hiç niyetlenmedim.
İstifa ettim, evet istifa ettim. Bir istifa mektubu yazarak Hakan'a sundum. Okuduktan sonra eline kalemi aldı ve altına bir şeyler yazdıktan sonra mektubu geri verdi. İstifam altına düştüğü notta belirtildiği nedenlerden dolayı kabul edilmemişti :(
Ben de ona dedim ki 'sen Anayasa'nın 17. maddesini biliyor musun? Bilmiyordu.
Anayasa'nın 17 maddesi der ki HİÇ KİMSE ZORLA ÇALIŞTIRILAMAZ.
Yerime yeni bir eleman bulunana kadar çalışmalarıma devam etmeye karar verdim mecburen; yeni eleman sadece mutfakta çalışacak ama. Yarın da iş yavaşlatma eylemim var; tavuğu dolduracaktım iç pilavla. Dur ben kendimi bir son an partisine davet ettireyim de patronlarım evde otursunlar kukumav kuşları gibi :D



Bir tavuk yemeği çalışması ki başarılıydı.

12 yorum:

  1. istifa fikri iyiymiş, bunaltırlarsa bende deniyim:)Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım; bloğunuzu gezindim de ne yazık ki sizin böyle bir lüksünüz yok :P Yemekleriniz gayet güzel görünüyor zira.
      Sizin de yeni yılınız kutlu olsun.

      Sil
  2. He, aynen bizim hane! Ulen ne beğenmezgil bunlar hiç anlamadım. 4 kişilik hanede 3 ayrı çeşit yemek istiyorlar, olanı beğenmiyorlar, hep bir kusur, hep bir eksik. Kayınvalidenin iyi ahçı olması bizde de var ama ben aynı kulvarda olduğumuzu bile düşünmüyorum. Boşver. Ne bulursa onu yesinler:) İyi seneler diliyorum hepinize, mutluluk, sağlık ve huzurla dolu. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ay canım benim ya. Bir de kardeşim olsaydı bizim evde kesin çatıya çıkardım. Hele makarna! Ne kadar çeşit varsa herkes ayrı bir çeşit ister. Yahu ben anlamıyorum bu işi; maksat karın doyurmanın o kadar dışına çıkıyor ki bu yemek olayı, fanteziler havada uçuşuyor! Bu yaştan sonra yemek kursuna gideceğim :D Erkekler ne olursa olsun anne yemeği istiyor ama olmuyor işte kardeşim olmuyor!
      Canım sen ve o güzel ailenin yeni yılı kutlu olsun, mutlu olmaya devam edin. Öpüp seviyorum sizi.

      Sil
  3. senin mektuplarını seviyorum ben ama her seferinde kabul edilmiyor:)) ama o bulgur pilavının içine mercimek koycaktın:)) et kuzum et arkandayım:) nice güzel senelere mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fındığım canım, Ali abim dedi ki bana sen konuşma yaz :D Yazılarım kadar etkili değilmiş konuşmam böhü :D Zaten kabul edilmeyeceğini bildiğimden yazıyordum ben o mektupları :D Kazan kaldırmam yakındır; mektup neymiş :P
      Canım sevgılım senin de canım kankam Ufuk'un ve deli Kadir Deniz'in yeni yılı kutlu olsun, sağlık ve mutluluk getirsin yeni yıl bize..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Canım Nalan aPlam gülmektesin ama halimi bilmemektesin. Mutfağa zevk ve şevkle giremiyorum. Ya yine beğenmezlerse diye tirim tirim titriyorum (abarttım)
      Gülme bana gelir başına aPlacım :P

      Sil
  5. Canım sağlıklı,huzurlu bol kazançlı sevdiklerinle beraber musmutlu bir yıl diliyorum.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznur'cum; çok teşekkür ederim güzel ve umut verici dileklerin için.
      Ben de sana yeni yılın istediğin her şeyi getirmesini, bu konuda çok cömert olmasını diliyorum.
      Sevgilerimle..

      Sil
  6. Gülenciğim bazı istifalar kabul görmüyor ne yazık ki :) Yalnız yazın inci tanesi gibiymiş kendi yazımdan utandım valla bazen ben bile okuyamıyorum ne yazmışım diye :) Mutlu sağlıklı yıllar diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Bahar'cım; istifam kabul görmüyorsa başka yollar denerim :D örneğin fizik tedavi görmek için hastaneye yatmayı planlıyorum ve bu konuda çok ciddiyim ama döndüğümde evi nasıl bulacağımı az çok tahmin ettiğimden vaz geçecek gibi oluyorum :)
      Yazın güzel diyorsun da ben mektubu o kadar öfkeli yazdım ki.. Yazım gerçekten çok güzel ve inci gibidir. Bir ara ders notu tuttuğum defterimin fotoğrafını yayımlayım :)Sen her yere yetişmeye çalışan bir insansın; utanma yazından.
      Yeni yılın sana ailene mutluluk, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum bütün kalbimle..

      Sil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails