14 Ekim 2010 Perşembe

UZUN SÜREN KISA GÜNLER VE BİR BLUZ DAHA DİKTİM

Mehmet: Benden 9 yaş büyük amcam.

Yağmurlu güzel bir gündü. Kaptanların söylediklerine göre 24 saat aralıklı olarak sürecekmiş bu ıslak kokulu yağmur. Nasıl güzel kokulu, nasıl yağıyor mu yağmıyor mu diye kendine baktıran. Pantolon giydim bugün ama üst giysim hala kısa kollu. Bu serinlik güzel, bu acayip iklimin mevsim grisi beni hiç hüzünlendirmedi. Uzak gri bulutlara bakıp içlenmedim, burnumun direğini sızlatmadım. Belki de toparlayabildiğimiz aile fertlerinin bir arada olmasının verdiği mutluluktandır; bilemem. Bir akşam Mehmet'te, bir akşam bizde, komşuculuk oynuyoruz. Çete olmuş bunlar, bazen üç kardeş bir olup beni delirtmeye çalışıyor. İşte o anlarda 'üzmeyin benim güzel karımı' diye Hakan beni arka alıyor :) Bende bir hava bir hava :) Bazen birbirlerini birbirlerinden paylaşamıyorlar. Bu üç kardeş hiç bir arada büyümemiş. Birinin anısını diğeri tamamlıyor. Biri diğerinin hiç bilmediği bir şeyi anlatıyor. Tamamlamaya, bütünlemeye 'BİR' olmaya çalışıyorlar. Çok ilginç özellikleri var, üçü de aşırı kedi sevgisine sahip, damak tatları, espri anlayışları aynıya yakın. Babamla halamın uyuma pozisyonları aynı. Bu nasıl oluyor anlamıyorum? Salı günü pazardan dönüyoruz. Ben pazar arabasını arkamda sürüklüyorum. Babamla halam yanımda yürüyorlar-dı. Bir şeyler anlatmaya başladım. Anlattım anlattım anlattım. Onay bekler biçimde ama öyle değil mi dediğimde kendi sessizliğime gömüldüm. Arkama bir döndüm. Bu ikisi, olmaya yüz tutmuş bir mandalina ağacının dikili olduğu bahçenin sokağa taşan dallarının arasında arama dalma çalışmalarındalar :)) Uzaktan izledim. Her bir meyve ağacının dallarını taciz ede ede geldiler yanıma. Ay dedim ne ayıp, yaşınızdan başınızdan utanın. İkisi de 18 yaşındaymış meğerse :) Çok şirindiler :) Ve birlikte geçiremedikleri çocukluklarını yaşıyorlardı mecbur bırakıldıkları koşullara inat.

Uykum geldi bugün. Çok esnedim, aslında hep esnedim bütün gün ama uyumadım :) Havanın kapalı olduğu bir iklimde ilk kez üşümedim. Bu çok hoşuma gitti. Çoraplarımı çıkarmadım çekmecelerinden. Serin, çok güzel bir serinlik. Pencere açık, bu serinlik beni mutlu ediyor.
Salı akşamı yeni edindiğim üç kardeş arkadaşlarım ve onlardan abi olanın kızı ve nişanlısı bizde yemekteydi ama kardeşlerden ikisi yerleşik olan abilerine olan ziyaretlerini bitirip bugün evlerine döndüler :( Özlerim ben onları.. O kadar yorgundum ki çarşamba günü kursa gidebilmek için uyandığımda saat 11.30du :D; yani dersin bitmesine sadece 30 dk. kala uyanabildiğim için kursa gidemedim. Aslında çok hevesliyim. Salı günü halama ayıp olmasın diye 'müfettiş gelecek' kuyruklu yalanını uydurup gittimdi kursa :D Ama o yalan bana öyle bir battı ki diktiğim yastık kılıfını, pedalına bastığımda tıııırt diye gidiveren overlok makinesine kaptırıverdim :/İkinci denememde de sonuç değişmeyince yastık kılıfı oldu mu bebek yastık kılıfı :D Kıssadan hisse: Yalan kötü bir şeydir :D Evdeki halaya yalan söyleyip kursa gidilmemeli.

Bir bluz daha diktiğimi söylemiş miydim? Bir erkek gömleğini söküp bir bluz dikmek akıl karı değilmiş. Mehmet böyle söylüyor. Benim için üzülüyormuş, kumaş alacakmış bana. Kumaş istemem gömlek versin :)


Roba desen değil,
alt kısma koyduğum her ne akla hizmeten ekli ve çift katlı parça beni canımdan bezdirdi.
O kadar uğraşmaya güzel de olmadı ama azim ve sabrımı sevdim :)
Ve hiç makine kullanmadan, gerçekten delirmiş olmalıyım :(


Misafircilik oyunu beni yoruyor çünkü her iki halde de iş yapan ben oluyorum ama mutluyum.
Mehmet çok iyi yemek yapar ve iyi bir gurmedir. Salataları nefistir ama dün akşam özene bezene yaptığı ama pişmemiş kuru fasulyesi dilime düştü :D Üstelik bir kaç ay önce doğum yapan kedisi Aliye Pıtır'ın vermeye kıyamadığı dört yavrudan biri olan kızı Naz şaşı :D Aaa Mehmet bu şaşı dediğimde sen bir bozul bir bozul. Hakan'ı da benim söylediğimi anlamasın diye smsle örgütledim ama Hakan daha bilimsel bir dille 'bu kedinin gözlerinde bir sorun mu var; biraz değişik bakıyor, şaşı sanırım' deyince Mehmet'in yüzü düştü. Bu da benim çok hoşuma gitti :) Günler böyle geçiyor.

Kasa Windows 7'yi kaldıramadı :( Biz de Windows 7'yi anında satıp xp'ye döndük. Şimdilik rahatız, sorun yok gibi. Bir sorunla daha karşılaşırsak monitör, kasa ve diğer ekipmanları cümbür cemaat şeklinde camdan aşağı fıydırıvereceğim :D

Şimdilik bu kadar. Yorgun bedenim arkamda duran kanepeye ters takla atıp kendini uyku moduna geçirmek istiyor. Bir kaç gün daha böyle yoğun ve yorgun geçecek günlerim. Sonra ekisi gibi buralardayım.. Yorumlar için sonsuz teşekkürler. Blog gezmece ve yanıt hakkım saklıdır..
Öptüm.
Gittim.
Hatta uyudum ZzZZzZzZzZZzZZz..

7 yorum:

  1. Canım, yine kendine haksızlık etmişsin. Çok güzel olmuş bluzun. Resimleri büyüterek baktım, harika olmuş. Ayrıca beyaz giymek cesaret ister... Sadece biraz süssüz buldum. Belki cebine küçük pembe bir işleme veya aplike hoş dururdu.
    Yoruluyorsun ama bunlar tatlı yorgunluklar.
    Yalan kötü birşeydir:) Halana söylesen izin vermeyecek miydi sanki... Demek yastık kılıfı dikiyorsun, etekler ne oldu?
    Ya ne çok konu birden yazdın yine, hangisine yorum yapacağımı şaşırdım:)
    Pozunu seveyim senin ben...
    Ha bir de şaşı kedilere bayılırım.
    Bu yorumdan da bişey anlayan olursa arap olsun.
    Öptüm canım.

    Not: Bu arada, Volkan'a ona bayıldığını söyledim, belli etmedi ama mest oldu. "Maceralarımı mı okumuş" dedi. Sonra bana "anne blogunda beni şapşal durumuna düşürüyorsun" diye sitem etti:)

    YanıtlaSil
  2. canım benim ne güzel maaile berabersiniz.Bende olmayınca böyle aile olayları olanlara gıptayla bakıyorum.Benim yerimede halacığının yanaklarından öp emiii
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kızım sen bildiğin gibi dik ve hocaların dümen suyuna girme, boşver. O kurs senin yaratıcılığını öldürür. Bak demedi deme:)))
    Çok güzel, gülegüle giy. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Becerikli Gülen'im benim...
    Bir anketim var,katkılarını bekliyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. canım sen iyice tasarımcı ve terzi oldun
    süper sana da çok yakışmış
    sana güzel bir hafta diliyorum
    öptümmm

    YanıtlaSil
  6. neduk benim diyeceğimi demiş bak
    haklı

    YanıtlaSil
  7. CANIMSINNN...NE DİYEYİM:)))))))))

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails