13 Ocak 2012 Cuma

AYIP! ÇOK AYIP!

Önce Van depremi neden gösterilerek yas ilan edilmeden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi ama Cumhuriyetin çocukları bayramına sahip çıktı ve kendi kutlamasını yaptı. 29 ekim Cumhuriyet Bayram kutlamalarını iptal eden zevat depremi unutup aynı günlerde şaşaalı düğünlerde boy gösterdiler. Tabii kimse 29 Ekim Cumhuriyet Bayram kutlamalarının iptali için gösterilen nedeni yemedi. Van depremzedelerini vatandaştan başka düşünen de yok zaten? Unutmadık, deprem önlemleri için toplanan paraları yollara yatırdıkları için bakanın çıkıp vatandaştan battaniye istediğini unutmadık!
KHO öğrencilerinin Mareşal Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelişinin anısına yaptıkları yürüyüş geçen yıl yapılmadı. Bu sene ise belediyenin 'gündelik hayatı olumsuz etkiliyor' gerekçesiyle yürüyüş güzerhahı oldukça kısa tutularak yapıldı. Anlaşılan o ki Atam dünyayı dize getirdi ama bu arkadaşlara işlememiş!
Şimdi de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar. Gerekçe ne; çocuklar üşüyormuş! Çocukları bu kadar düşünüyor mu acaba bu arkadaşlar? Çocukları o kadar düşünüyorlarsa cinsel istismara uğrayan çocukları 'ruh sağlıkları bozulmuş mu?' diye rapor almaya zorlama. Bu kadar perhize bu kadar lahana yenirse o mide ne olur çok merak ediyorum. Çocukları o kadar düşünüyorsan onları öğretmensiz bırakma ve ata artık sayıları 44.000 olan ataması yapılmamış öğretmenleri.
19 Mayıs'ı kutlamalarını iptal etmek isteyenler Kutlu Doğum Haftasını kutlama konusunda neden bu kadar ısrarlı?
Yarı yıl tatilinde okul çocuklarını Umre'ye götürmeyi planlamak konusundaki beyanatları da komik buldum. Her çocuk dinini bir şekilde öğrenecektir ama çocuklarımız ulusal bir kurtuluşa imza atmış büyük bir kahramanın bizlere armağan ettiği Cumhuriyet'imizin üzerine oynanan bu oyunların amacının ne olduğunu da öğrenmek zorundadır.
Mustafa Kemal için idam fermanı vermiş Vahdettin'in Türkiye'den kaçıp gittiği gün olan 17 Kasım'da saraylarda anma günü yapan bu insanları ve eşsiz icraatlarını da kayda geçiyor tarih!
Şevket Süreyya Aydemir'in yazdığı Tek Adam kitabını okuduğum şu günlerde bu olanlar daha da ağrıma gidiyor. Enver Paşa'nın bir hiç uğruna Sarıkamış'ta heba ettiği 90.000 vatan evladının yanında küre ısınırken 19 Mayıs'ta çocukların üşümesinin lafı olmaz!

Yeni yıla birlikte girmeyi planladığımız canım Ali abim ne yazık ki o zamanlardan başlayan rahatsızlığından dolayı yılbaşı akşamı bize gelecek kadar bile iyi hissedememişti kendini. Biz Ali abimle her gün düzenli konuşuruz. Telefon konuşmalarımız çok eğlenceli olur ama üç, dört gündür Ali abim oldukça keyifsiz ve hastalıklıydı. En son dün akşam bize gelmesi için ısrarlarımı yoğunlaştırdım. Gelemeyecek gibiyse gidip getirmeyi teklif ettim ama bugünden için geleceğini söyleyince gidip onu getirme konusundaki fikrimden vazgeçtim. Evet Ali abim bugün geldi ama ambulansla! Yorgundum, evde yapmak zorunda olduğum bir takım değişikliklerden dolayı bitkindim ve erken yatmayı planlıyordum ki hastaneden aradığında babam bakmış telefona. Bir koşu -evet gerçekten bir koşu, evimiz hastaneye çok yakın- babam, Hakan, ben gittik hastaneye. Kolunda bir serum :( Nefes almakta zorluk çekiyor :( O kadar üzüldüm ve tablosu bu hale gelene kadar bize ulaşamamasına o kadar kızdım ki ama her iki duygumu da. belli etmemeyi başarabildim. Yanında ambulansı arabasıyla takip eden bir arkadaşı vardı. Serumu bitip rahatlayınca bize geldik. Tavuk suyuna çorba yaptım ona, ardından da son pişirim sahlebimi patlattım. Ben bizde kalacak diye düşünürken eşyaları ve ilaçlarını alıp gelmesi koşulu ile arkadaşıyla dönmesine izin verdim. Blog camiası şahidim olsun ki eğer yarın, olmadı cumartesi günü gelmezse kulağından tutup ben getireceğim Ali abiyi buraya. Sıcak çorba, eşelenirsem belki bulabileceğim bir pişirimlik daha sahlep ve en önemlisi dostluk, moral onu ayağa dikecektir.
Şimdilik bana izin sevgili arkadaşlarım. Yine yorum yorumlama yok :( ama olacak :)




Fotoğraflar

10 yorum:

  1. valla ben ne diyeceğimi bilemiyorum canım benim :(((

    bütün bunlar olurken milli benlik nerde!! nerde bu insanların içindeki vatan millet sakarya duygusu.. hepsi cumhuriyetten sonra doğdular!!!! nerede bunların içindeki milli birlik duygusu vatan aşkı!! nerdeeeee????

    YanıtlaSil
  2. ah Gülenim ah.Atamızın tüm izlerini silmeye çalışıyorlar ne yazık ne acı.....

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Haberi dinlediğimden beri sinirlerim gergin, bugünlere nasıl geldiğimizi unutanlara inanmıyorum ve hep bahaneleri de hazır...
    Bakalım bizi daha neler bekliyor bilemiyorum, bildiğim tek şey endişelerimin arttığı....
    Bu arada Allah Ali Abinize şifa versin, çook geçmiş olsun. Ne şanslı ki sizin gibi dostları var. :)

    YanıtlaSil
  5. Kaçıncı gelişim bu bilmiyorum, yazdım yazdım sildim. Çok üzgünüm çok:((

    YanıtlaSil
  6. Gülen hanım,artık tüm yapmak istediklerini gözümüzün içine batıra batıra sokuyorlar.Ne çok işler başardılar 10 YILDA,akıl sır ermiyor.19 mayısı referanduma götürsekte,yüzlerine çarpsak diyorum.Ama götüremezler.Halk gerçekten, bu değerlerimizi kaybetmek istemez.Ben hodri meydan,referandum diyorum.

    YanıtlaSil
  7. "Kara günler yeniden gelip çattı.
    Korkuya yer yok!
    Yılgınlık hiç gerekmez!
    Nihayetinde, Ulus Dağı'na çıkılacak!
    Ve yine bir ateş yakılacak..."

    Okuduğum "Sivil Örümceğin Ağında"dan alıntıdır.

    Ali Abimize çok geçmiş olsun. Şimdi geç oldu yarın ilk işim onu aramak olacak. Çok üzüldüm Gülen'im şifa diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Saçma sapan bahanelerle geliyorlar bu konuda başka korkularımvar :(

    Çocuklarımız , gençlerimiz bu çoşkuları yaşayamayacak mı?

    YanıtlaSil
  9. Gülenim, ah yanyana olsak ne kadar çok konuşacaklarımız var. Ben pes ettim demek istemiyorum ama artık herşeye normal bakıyorum. Bittimi? son!!!
    amaç Cumhuriyeti yok etmekti, oldu bitti. Artık ilkokuldan yetiştirmeye başlıyoruz.
    Ben bu aralar biraz bencil olmaya karar verdim ve diyorum ki!
    tam zamanında doğmuşum tam bir Cumhuriyet yaşadım hemde doya doya
    Tak'lı resmi geçitli, gösterili, coşkulu.
    Ali Beye tekrardan geçmiş olsun canım. Babana hürmetler size de sevgiler.

    Mailide ancak yazabildim:))

    YanıtlaSil
  10. ağzınıza sağlık, tamamen katılıyorum. Haberi görünce yemin ediyorum gözlerim doldu ne hallere geldik

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails