22 Ocak 2012 Pazar

BEN BUGÜN PARA KAZANDIM. BEN BUGÜN ÇOK PARA KAZANDIM..

Ben bugün para kazandım. En tatlı para 'kazandığım' paradır. Hastalanmadan bir süre önce 'sendikal faaliyetlerimden' dolayı işten atıldığım iş deneyimimden sonra kazandığım ilk para :)
Tuhafiye, incik cincik alış verişlerimi yaptığım bir tuhafiye var burada; bir şey almasam bile uğrayıp zaman geçirmeyi sevdiğim bir yer olması nedeniyle 'arkadaş' kontenjanlarına dahil olduğum bir yer. Alış verişlerimin kısa, sohbetlerimin uzun sürdüğü bir yer.
Eski sağlığına kavuşmasına az kalmış sayın bay Ali abim, Hakan ve ben ziyaretlerimle yaklaşık iki aydır şereflendirmediğim tuhafiyeye gittik dün. Sohbet bakımından çok fazla kalamadığımız tuhafiye insanları bugünden için yoğun olan öğleden sonrası saatlerinde yardıma gelip gelemeyeceğimi sordu. Zaten her gittiğimde sanki dükkan benimmiş gibi gelen gidenle ilgilendiğim, çeşitli üstün (!) fikirlerimi :P tüketicilerin yararlanma imkanlarına sunduğum için eğlenceye hemen atladım tabii..
Ertesi gün gece hortlak gibi dolaşıp sabaha yakın uyuyan ben, hem sözümü tutmak hem de eğlenmek için öğleden sonra yarım günlük iş yerime gittim. Yağmur ve soğuktan gelemeyeceğimi sanmış patron arkadaş ama ben söz vermiştim; nasıl gitmem.. İşe başladım. İçeri giren hemen hemen her tüketiciye yanaşıp bilmediğim konularda bile ahkam kestim :) Köşeye çok sıkıştığımda 'bir dakika lütfen' diyerek çalışanlara gidip yardım istedim usulcacık. Turuncu ip isteyeni yeşil ipe ikna ettim. Pembe abiye ayakkabısına uygun aksesuar bulma yoları tıkanınca bir genç kıza pembe saten kumaş alıp kağıda çizerek anlattığım obi kemeri diktirmesini önerdim. Mavi bebek yeleğine düğme arayan anne adayına baktığı klasik düğmeler yerine araba modelinin sarı, kırmızı, turuncu ve mavi olmak üzere dört ayrı renginden sattım :) Sevgililer günü hediyesi olduğunu tahmin ettiğim 'sevgiliye atkı' örmek isteyen iki genç kıza düşündükleri renklerden farklı renklerde ipler verdim :D
Bu grubun aldıklarını değiştirmek için geri geleceklerinden eminim, yarın tuhafiye bugünkünden daha yoğun olacak :D
Neyse böyle böyle akşamı ettik. Kendime bir şeyler almasam olur muydu? Olmazdı :D Yarım günlük mesaim bittiğinde aldıklarımı  ödemek için kasaya geldim ama ne kadar ödemek istediysem ve ısrar ettiysem de param elimde kaldı. Arkadaşım arkadaşlığın başka olduğunu, günümü, emeğimi ve sarf ettiğimin enerjimin bedelimi ödemenin başka bir şey olduğunu söyleyerek aldıklarımın ederini kesinlikle kabul etmeyeceğini söyledi. Aramızda şöyle bir diyalog geçti
Ben: Ödemezsem daha da gelmem. Ne anlamı kaldı yardım etmemin?
O: Alırsam daha da çağırmam.
Sonuç olarak  ödeme yapmadım. Bir de beni evime kadar bıraktılar. Bugün yıllar yıllaaaaar sonra ilk kez para kazandım. Bugün kendimi işe yarar ve değerli hissettim.
İyi pazarlar her birinize.
Buralar çok soğuk ama şaşırmıyorum; Kuzey Kıbrıs'a gittiğim ilk yıl ellidört yıldır yağmayan kar yağmıştı :)



Fındığımın geldiğinde davetli olduğumuz balık organizasyonun salata ihalesi bize kalmıştı.
Birbirimize ne kadar güzel bakmışız..
Fındığım seni çok seviyorum ve özledim..

7 yorum:

  1. Tuhafiye derken mutfak pattadanak çıkınca şaşırdım:) Alın terin helal osun.)))

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah sınav öncesi yazın beni neşelendirdi:)) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Tuhafiye şenlenmiş Şekerim. Müşteriler tekrar döneceklerdir ama seni aramak için:)) Burada bize yardımcı olan bir hanım vardı, onu isteruk derlerse sana tam gün mesai göründü:))

    YanıtlaSil
  4. hey allahım, ne tatlı anlatmışsın her satırını gözümde canlandırdım.
    Yaaptığın hizmetin karşılığının ödenmez olduğunu ben de hatırlatmış olayım. Yaşam enerjin hiç tükenmesin.
    Sesini duyunca bana da geçsin,bu gün ve önümüzdeki hafta da Ankara yine soğuk. Benim de enerjiye ihtiyacım var:))))
    Ali abisinin nesi var?

    YanıtlaSil
  5. Yaaa..Nedret abla haklı güzel güzel okurken pat diye mutfağa daldık..ne oldu şimdi..hah ha ha ha..sen böyle uzun uzun anlat..çok hoş oluyor.Öptüm seni şap şup...

    YanıtlaSil
  6. Deli kızım benim:)
    Yolda yürürken telefon eden bir beyi çevirip kırılan kemiğinin askı hikayesini sorman geldi aklıma,
    sen herkesle sen gibi konuşursun, canımsın benim.
    Ali Beye de tekrardan geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. :) Diyecek söz bulamadım. çok hoş.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails