9 Ocak 2012 Pazartesi

ÇOK FENA GAZIM VAR!

Söz verildiği zaman tutulmalı, söz verilen şey yerine getirilmeli. Ya da susulmalı ama durum öyle bir durum ki söz verilmesi bile durumun garipliğinin işareti. Böyle bir durumda söz vermek ne demek? Anlayamadığım şeylere tur bindirir. Anlayamadığım, anlamakta zorlandığım, aklımın, fikrimin, mantığımın kabul etmediği her şey biraz daha umutsuzluğa itse de beni bir gün her şeyin değişeceğini düşündüğümden taze tutuyorum yine de umudumu.
Ataması yapılmadan giriştiği kemik kanseri mücadelesinde yenik düştüğünün altı ay sonrasında 2 yıl 6 ay hapis cezası veriliyor Şafak öğretmene! Suçu da ’Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek. Toplanmayacaksın, yürümeyip mümkünse konuşmayacaksın. Verileni alacaksın, verilmeyeni talep etmeyeceksin. Bir öğretmene seni atayacağım diye söz vermek ne demek? Ne zaman görüldü böyle bir şey? Benim bildiğim öğretmen mesleğe atanırdı. Dün gece ben bu yazıyı yazarken twitter'da ataması yapılmayan öğretmenler ocak ataması için tweet atıyorlardı. Twitter olmasa seslerini de duyuramayacaklar? Eğitim fakültesini bitirmiş ama ataması yapılmayan öğretmenlerin atama haklarını almaları için araya birilerini mi koyacağız? Bunun için eylem yapılası günlere mi kaldık? Cem Davran fiziken en büyük destekçileri, ataması yapılmayan öğretmenlerin. Bakanla görüşüyor Cem Davran. Hep toplumsal baskıyla mı iş gördüreceğiz biz?Katıldığı tv programlarında bu konuyu mutlaka gündeme getirip ciddi bir kamuoyu yaratıyor. Seslerini böyle duyurmaya çalışıyor ataması yapılmayan öğretmenler. MEB ve hükümetin onlara kulakları tıkalı çünkü bu aralar MEB yarı yıl tatilinde okul bebelerini Umre ziyareti organize etmekle meşgul; turizm şirketi gibi.. Hükümet de bilindiği üzere toplumsal hareketlerde önder olsun diye ulema atamalarının ön hazırlığında! Ama atanması yapılmayan öğretmenlere 'başka kapıya' diyorlar!
2011 Ağustos ayında yani 2011 sınavından sonra hem Nimet Çubukçu hem Hüseyin Çelik tarafondan 55 bin öğretmen atanacağı söylendi. Ağustos ayında 11 bin öğretmenin ataması yapıldı; 44 bin öğretmen hala atanma mücadelesinde. Öğretmenin yeri okuldur, öğretmeni bekler çocuklar. Öğretmen açığı varken nasıl olur da atama yapılmaz, anlaşılır gibi değil. Japonya'da en zor olunan mesleğin öğretmenlik olduğunu duymuştum. Yanılıyorumdur belki ama neden doğru olmasın; doktoru, mühendisi, öğretmeni yetiştiren öğretmen değil mi?
Bu, eğitimini aldığı alanda çalışma hakkına sahip olmak isteyen; doğrusu bu olduğu için doğru ve haklı mücadelelerine destek verdiğimiz öğretmenlerimizin sorunların bir an önce çözüme ulaştırılması gerekiyor. Yoksa akıllara mecburen başka şeyler gelecek; yoksa okullar mı var sırada özelleştirilecek? Ücretli öğretmen kavramıyla da tanıştı ya Türkiye; gözümüz aydın!
Katıldığı bir tv programında Cem Davran ataması yapılmayan öğretmenlerden söz ettiğinde sunucunun sözleri ise esefle karşılanacak nitelikte! Videoyu lütfen izleyin.

O tweetlerden örnekler:
*atandıktan sonra bir psikoloğa ihitiyacım olacak
*Bu gün baxdığım " Dersimiz Atatürk " filmində Atatürkün müəllimlərə verdiyi dəyərini gördüm (sanırım Azerbeycan'dan)
*KANDIRILAN ÖĞRETMENLER 5 AYDIR HAKLARINI ARIYORLAR..
*gidin işinizi yapın , Bu ülkeye İyi İnsanlar yetiştirin ! ahlaklı dürüst vatanını seven geçmişini bilen .
*Öğretmenlerin olması gereken yer okullardaki derslikledir.Başka meslek alanları değil ! #
*hayır merak ederek soruyorum..130 bin açık varken 44 bin atamayarak napmaya çalışıyorsunuz ey hükümet..
*55bin kişi eğitim ordusuna katılacak dedi Hüseyin Çelik 11 bin kişi katıldı
*Seçim sonrası bizi 11 binle mahvettiniz bir gün bakacaksınız #haydiogretmenler44binleokula tweetini atıyor olacağız siz de bundan rahatsız!
*Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olan bir ecdadin ogreticilerini görmezden gelen torunlari olduk
bir harf öğretenin kölesi olunrken harf öğreteni köle yapanlar. YETER ücretli değil KADROLU öğrtmnlik İstiyorz

Biliyorsunuz Defdef beden eğitimi öğretmeni. Beden eğitimi bölümüne girmek isteyen yetenekli sporcularına öğretmen gerçeğini anlatıyor kardeşim; atanamayacaklarını en fazla ücretli öğretmen olabileceklerini.. Geleceklerinde atanamadıkları için mutsuz olacaklarını anlatıyor onlara. Çocukların şevki kırılıyor. Kaldı ki ülkemizin her okulunun şahane spor salonu mevcut; çocuklar sağlıklı gelişimleri için bu güzel spor salonlarında yapıyor beden eğitimi derslerini (!) Bekliyorum AB spor salonu diye tuttursun.Lisede öğretmenliğini yaptığı bir çocuğu beden eitimi bölümünü bitirdi ve ne yazık ki atanamayan öğretmenler arasındaki yerini aldı :( Defdef Tuncay'a okul buluyor şimdi; Tuncay'a referans oluyor :( Ne acı!
Türkiye bu ayıptan bir an önce kurtulmalıdır. Öğretmenlik vakar ve duruşuna saygı böyle olmaz. Öğretmenlere atanma hakkı bir an önce verilmeli.
Yoksa bu kara tahtalara tebeşir değmeyecek!
Yoksa çok ama hiç konuşanlar listesi kara tahtada hep kalacak ve tarih onları yazacak!

 #haydiogretmenler44binleokula

Not: Düzeltme daha doğrusu. Defdef ataması yapılmış şanslı (!) öğretmenlerden biri. Eksik ifademden dolayı sanki kardeşimin DE ataması yapılmamış gibi algılanmasına neden olmuşum.. Düzeltir özür dilerim..

5 yorum:

  1. Bak! bikerem:) artık öğretmen diye bir şey yok, önce onda anlaşalım. Haaa çok gerekliyse İmam Hatipler yetiştirilir, olur biter. Hem onlara öğretmen olmak için okuyabilirsiniz ama bu illa da öğretmen olmanızı gerektirmiyor gidin başka iş yapın dedik, dinlemiyorlar.
    Sonracıma Silivri de yer kalmadı, hem oraları rütbeli kadro, senin gibileri yani rütbesiz olanları denize atarlar onuda bilesin.
    Sonrada mahkeme emri çıkartılıp kapı kapı seni ararlar içeri tıkmak için, dostlar alış verişte görsün diye.
    Sen gel anacığını dinle...

    YanıtlaSil
  2. ÖĞRETMEN ÖĞRETİR...
    Eğitimli insanlar tehlikelidir de ondan Gülen'im. Koyun sürüsünü gütmek kolay, meleyerek peşlerinden giderler uçuruma...

    YanıtlaSil
  3. şu umre organizasyonlarının yapıldığı bir zamanda böyle gereksiz konuları işlersen tabi gazın olur sevgili gülen. öncelikler değişti!!! bunu mu kabul etmek zorunda bırakmaya çalışıyorlar bizi anlamadım gitti.
    hiç kimseye, hiçbirşeye gereken değeri vermedikleri gibi öğretmenlerede aynı muameleyi uyguluyorlar maalesef:( çok üzücü çoookkkk...
    biz yine de umudumuzu yitirmeyelim.
    herşey güzel olacak
    sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  4. Bu gidişle Ülkenin hali belli canım. :( Önce kendi işleri sonra Öğretmenler.... Eşim öğretmen şanslıydı atandı ama bir çok arkadaşı bir kaç yıldan sonra atandı.... Ne zaman çileleri bitecek bilmiyorum. Yazın harika...

    YanıtlaSil
  5. Canım badem bıyık bıraksın Defdef, mümkünse ampul partisine yazılsın. Bak atama yapılıyormu acelesinden! Gaz meselesi hepimizde oluşuyor ama bu millet hala bu ampulleri istiyorsa bizde daha çoook gaz olur hatta o gazlarla doğalgaz masrafımız yarıya iner! Öpüyorum Defdef'e de sabır diliyorum.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails