16 Mayıs 2012 Çarşamba

EYVAH ÇIKIYORUM, EYVAH DÜŞÜYORUM!

Uğursuz, evet uğursuz.


Antalya hastane macerasından kalma bu izler, yeni yeni iyileşiyorlar. Damarlarım görüntüme inat :P oldukça narin. Kendilerine kan emici vampirler diye takıldığım beyaz melekler damarlarımı bulurken zorlanır ve canımı acıttıkları için üzülürler. Ben de onlara üzülmemelerini , canımı bilerek yakmak istemediklerini bildiğimi söylerim. Deneyimlerim sonucu vardığım sonuç şudur; siz siz olun eğer damarlarınız benimki gibi varla yok arası incelikte ise ve damar yolu açılması sizin için bir problemse hemşire de zorlukla bulduğu bir damarın içinde iğneyi bir o yana bir bu yana dürtüp duruyorsa, onu başka bir damar bulması için ikna edin çünkü zar zor girilmiş ve bulunmuş olduğu konusunda tereddüt yaşanan damarın içinde oynattıkları iğne yeni bir iğne deliğinden daha da acıtıyor canınızı.
Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi macerası dizimizin 'özel' bölümünde.
Bugün sıkıntı verici işlerle ilgilenirken tansiyonumun çıktığını fark etmemişim. Baş dönmesi, mide bulantısı, bezginlik hissi derken tansiyon ölçmek aklıma gelebildi. 14/10 benim için yüksek bir rakam. Normalde tasiyonum 10/7 ya da 11/8, normal vücut ısımsa 35.5.  İlk ölçümden sonra 30 dk. kadar dinlendimse de tansiyonumun 16/12ye çıkmasına engel olamadım. Malum sle ve skeloderma tanıları alma aşamaları sırasında çektiğim sıkıntılar sağlık konusunda engel olamadığım bir tedirginlik duymama neden oluyor. Kaldı ki en ufak sağlık sorununda hekime başvurması gereken hastalıklardan söz ediyoruz ayrıca da.
Hemen hastanenin acil servisine gittik. Hemşire tansiyonumu ölçerek kendine göre gayet normal olan 13/10 rakamını buldu. İlk iki tansiyon değerlerini söyleyince on dakika dinlenmemi on dakikanın sonunda tansiyonumu yeniden ölçeceğini söyledi. Ateşimi ölçtü. Ateşim yüksekti 36.2 :))))
On dakika sonraki tansiyonum değerim 10/6yı görünce serum ve ilaç vermek için kollarımda damar yolu aramaya başladılar çünkü dört tansiyon ölçümü arasında onar dakika olsa en çok 50-60 dakika. Antalya'dan beri damar yolu açılabilecek bütün damarlarım halen patlak olduğundan enfeksiyona açık olduğu için pek rağbet görmeyen elimin üzerinden açıldı damar yolu. El üzeri de acılı olur ama yapalacak tek şey buydu. En kötüsü ben bu damarlarla onyedi gün boyunca günde üç kez serum almıştım; bu nedenle bu kadarı bana koymaz.


Gözümü de açamamışım ha..
Tek gözümle de uyurum ben :D
Serumu alırken içine nasıl güzel bir şey koymuşlarsa ben bir güzel uyumuşum. Serum bitince uyandırıldım ama nasıl dinlenmişim. Bu neyin kafası arkadaş dedi Hakan'cığım :) O kadar güzel bir uykuydu ki. Aslında sanal, yapmacık bir uyku olduğunun farkındaydım ama çok güzeldi. Hiç eve gelmek istemedim, kendiliğimden uyanana kadar kalsaydım keşke o sedyede.. Leyla gibiyim hala. Böyle hayal gibi her şey; gerçek mi değil mi anlamakta zorlanırken gerçek olduğunu ancak anlayabiliyorum. Gerçekten neyin kafası bu arkadaş :)
Uğursuz, evet uğursuz bu penye. Ne zaman giysem kollarım deliniyor..
Hepinize sağlıklı, normal tansiyonlu günler diliyorum..

18 yorum:

  1. Çoook geçmiş olsun Allah şifa versin Gülen hanım.

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun canımcım, fazla sıkıyorsun kendini, farkındayım.
    Sesindeki kırıklık beni zaten üzmüştü.
    O damar işi bende de var damar yolumu ayda bir kan almak için açarlar sonrasında bir ay kollarımın morlukları ile dolaşırım sonrası yeniden:))
    Çok öperim kendine dikkat et, fazlaca yükleniyorsun:(

    YanıtlaSil
  3. Ne oldun yaa ne zaman becerdin bu çürükleri yine derken Antalyada olduğuna vakif oldum, valla iyi düşmüşsün:( Hay allah ne yazacağımı şaşırdım. Seni fanusa koyup yaşatmalı, hiç de rahat durmuyorsun be tatlım. Tansiyonuna dikkat et, aslında hergün aynı saatte ölçerek takibe al 1 hafta gibi sonra mutlaka göster bir dr ye. ben de tansiyon hastasıyım, belki devamlı ilaç kullanman gerekir regüle edici bir doz. Bluz çok yakışmış kabahati ona yükleme ve inadına giy bence.Bol su iç tuzu azalt ve bizi merakta bırakma.Ve lutfen dinlen birazzzz.

    YanıtlaSil
  4. canm yaa geçmiş olsun.dikkat et kendine. dahada morarmışlar ne kötü olmuş:( şimdi iyisin demi canmm

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun, her şeyin başı malum sağlık...umarım bir daha hastaneye yolunuz düşmez...

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun Gülen'im.

    YanıtlaSil
  7. üzüldüm, tansiyon çok çıkmış.
    çok geçmiş olsun.
    kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun canım. yorma kendini lütfen...
    Bir de o penyeyi törenlerle yırt at vallahi, getirmesin sana lanet manet..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  9. Canım Gülen... Geçmiş olsun bebeğim..iyi haberlerini yaz lütfen, öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  10. Canım Gülen... Geçmiş olsun bebeğim..iyi haberlerini yaz lütfen, öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  11. yırt o penyeyi be canım,geçmiş olsun son acılı işlem ler olsun. Son olsun diyeceğim ama son olduğunda iki el yanda temelli uzanmak var. O yüzden allah dayanabileceğimiz,espri yaparak atlatabileceğimiz ölçüde versin sıkıntıları. başedemeyeceklerimizi vermesin diyelim ve gülenimizi seni seviyorum diyerek öpelimmmm

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda geçer çürükleriniz.

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun canım. Pembe de pek yakışmış ama giyme onu bir daha. İçim acıdı kollarını görünce...
    Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  14. Canımmm ne oldu sana böyle görünce çok üzüldüm.
    Çok geçmiş olsun.

    Öptüm canım

    YanıtlaSil
  15. çok geçmiş olsun canım benim!! sağlık ve esenlik dolu günler dilerim..

    YanıtlaSil
  16. tebrik kartı yazar gibi yorum yazmışım ne ayıp dedim onayla tuşuna bastığım anda hızlıca iş arasında bu kadar oluyor diye de kendimce yorum yaptım ya güldüm kendi kendime :) sevgiler canım çok öptümmm

    YanıtlaSil
  17. Gülen'im çok geçmiş olsun! Aynı damar bende de var. Israrla kan alacak kişiye göstermeme rağmen "yoo o ince, ben başka bulurum" derler ve aynı senin ki gibi deşerler! Tansiyon içinde dedikleri gibi 1 hf hep aynı saatlerde ölç ve takip et. Belki de hafif bir tansiyon ilacı verirler. Çok geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun Gülen'im.
    Kendine dikkat et...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails