15 Şubat 2009 Pazar

Çöp kutusunda bulunan kırmızı gülün sırrı ne?

Çok yıllar önce bir 14 şubat günü; tarihini hatırlamıyorum.
İkiz kardeşim ve ben hafif haset durumda evimizde birbirimizin sevgilisiz gününe damardan girmiş dertleşirken ortak ve çok eğlenceli bir erkek arkadaşımızın 'kızlar bugün sizi dışarı çıkarıyorum' emrivakisine uyarak güzel güzel giyinip vuruyoruz kendimizi yollara.
O cafe senin, ya bu bar kimin; çok eğlenceli, hiç de yalnız değil bir gün geçirmişiz.Hiç istemiyoruz ama hava kararmış, eve gitme vakti gelmiş.Bulvarda çakırlıca keyif makamından şarkılar söyleyerek yürüyoruz.İnsanlar bize sempatiyle bakıyor.Yanlarından geçerken el sallayıp gülümsüyorlar.O kadar eğlenceli bir durum yani.O zamanlar otobüs duraklarına asılı çöp kutuları vardı.Birden otobüs duraklarına asılı o çöp kutularından birinde bir şeyin parladığını fark ediyorum.Tutturuyorum 'nedir o; bakmam lazım'.İkizim ve arkadaşımızın bütün engelleme çabalarına karşın, onları ben o şeye bakarken bana siper olmaları için ikna ediyorum (Aslında kardeşiminki pek ikna olmuş olan insan cümlesi değildi ya neyse artık).O zaman güzel ülkem henüz terör lanetiyle büyük il bazında tanışmamış..Şimdilerde tabiiki böyle bir şeye cesaret konusunda epey bir düşündüktükten sonra hemen polisi arardım.Daldırdım elimi çöp kutusuna.O parlayan şeyi çöp kutusundan çıkarmamla birlikte jelatin içinde kırmızı bir gülle yüzyüze gelmem bir oldu!Bu arada kardeşim ve arkadaşımız da kamufle görevini ifa etmenin rahatlığıyla dönmüş elimdeki güle bakıyorlar.Ve aynı espri anlayışının getirdiği ortaklıkta bir kez daha kesiştirip yollarımızı kahkahalarla gülmeye başlıyoruz.Böyle bir komedi olabilir mi?Kızımızın o öfkeyle bile olsa o gülü çöp kutusuna atabilme mizansenini film yönetmeni gözüyle beynimde canlandırmaya çalışıyorum da; gerçekten çok komik.
Toparlandıktan sonra olay yeri inceleme ekibi işe koyulur.
Olay nasıl gelişti?
Olay mahalli burası mıydı, yoksa olay başka bir yerde gerçekleşti de son bulduğu yer otobüs durağı mıydı?
Olay sadece gülün çöp kutusuna atılmasıyla mı son buldu?
Ya sonraki gün?
Birbirlerini aradılar mı, barıştılar mı?
Sevgili gününde alındıktan bir zaman sonra kendisini çöp kutusunda bulan gülün sahipleri hakkında zaman zaman hala konuşuruz; arada başka senaryolar yazmış olsak da bu gül hakkında en geçerli, olmuş olma olasılığı en yüksek senaryomuz bu.
Daha bitmedi; asıl komiği bundan sonra.O gülü aldım eve götürdüm.Renkli bir bakış açısına sahip, espri yeteneği geniş, beni çok iyi tanıyan canım melek anneciğim elimdeki gülün şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra günün özetine son noktayı 'çöpten almışsındır sen o gülü kesin' cümlesiyle koydu.

7 yorum:

  1. Mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın.
    Sana ne güzel bir sevgililer günü anısı bırakmış.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kimbilir gulu verdikten sonra kiza ne yapti da sinir etti :))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Yaşam gurum;
    Melek anneciğim her anımda yanımda..Çok özledim her şeyini.

    YanıtlaSil
  4. Güzel Moonsun;
    Belki de kızımız sadece gül olayıyla yetinmedi?Her kız biz gibi mi?

    YanıtlaSil
  5. rahmetli de senin kadar espriliymiş. mekanı cennet olsun.tanışmak kısmet olmadı.
    öykü de harika

    YanıtlaSil
  6. Oh neyse bu postunda güldürdün beni:) Okuduğum önceki postlar için mail atacağım, lütfen en azından sana ulaşıp ulaşmadığını bildir.;-)
    Anneciğinin zekasına bayıldım. Aslında sanırım bunun içinde bir parça da tecrübe var, ne dersin?;-) Şimdi ben de sana o gülün neden çöp tenekesinde olabileceğine dair bir ihtimali daha söyleyeyim.
    Efendim şimdi kız o gün sevgilisiyle buluşmuştur ve sevgilisi ona gülü vermiştir ama eğer kız onu eve götürürse, ev ahalisi o gülün nereden geldiğini soracaktır. E kız da evdekilere o gün için bir bahane uydurup sevgilisiyle buluştuysa?;-)
    Bu da tecrübedir efeniiim.:)))

    YanıtlaSil
  7. Bir de şöyle baksak;
    Belki de, bir delikanlının hiç veremediği bir güldü. Bekledi ve gelmedi. Kalbi kırık bir gencin küskünlüğü ile de atılmış olabailir. Bu da benim gözlüğüm..
    Sen nerdesiiinn
    Sevgiyle....

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails