26 Şubat 2009 Perşembe

İstifa edilmesi gereken durumlar..



Brezilya’da hükümetin kendisine tahsis ettiği kredi kartından şahsi harcama yapan bakan istifa etti.(Vatan Gazetesi)

Japonya'nın Sakura şehrinde her yıl kiraz ağaçlarının açma mevsiminde yapılan festival tarihini meteorolojik hata yaptığı için tarihi bir hafta öncesi olarak açıklayan ve dolayısıyla kiraz festivalini kaçıran turistlere mahcup olan uzman istifa etti.

Kobe depremi sonrasında taahhüt ettiği tarihte su hizmetini halka sunamayan Japon bakan harakiri yaptı.

Hollanda'da muhalefet partilerinden Yeşil Sol'a mensup bir milletvekili, 1980'li yıllarda katıldığı çevreci eylemlerin kamuoyuna yansıyarak tepki görmesi ve basında hakkında olumsuz yazıların yer alması üzerine, istifa etmek zorunda kaldı.(Hürriyet Gazetesi)

İtalya'nın başkenti Roma'daki G-7 toplantısına sarhoş katıldığı iddia edilen ve Japon kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Nakagava, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa edeceğini açıkladı.(http://www.kenthaber.com/)


Bizdense zoraki istifalar.Ki çoğu, halk tepkisinin getirdiği metazori istifa durumları.Hatta biz, istifa nedeni ne kadar kötü olursa olsun istifa ettiği için kişiye hafiften bir sempatiyle bile bakarız..Olmaz ama..


Dünkü uçak kazasında kabin görevlilerinin de içinde bulunduğu on insanımızı yitirdik.Tüm gün süren canlı yayınlar, olay görüntüleri, asılsız bilgiler, birbirini tutmayan kayıp rakamları olayı elim bir olay olmasının yanında skandala çevirdi.

İnsanların yaşadıkları üzüntü yetmezmiş gibi, sevdiklerinden haber alamayan ama ümitsizce bekleyen insanlara bakanlık elince yapılacak en büyük işkenceyi 'ya bu uçakta benim de yakınım olsaydı' diye düşününce ben de çektim.

HİÇ AMA HİÇ KİMSE -Kİ BUNLARIN BAŞINDA GELEN ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM DOĞRU BİLGİYİ İLK ELDEN ULAŞTIRMAYI BAŞARAMADI.ASLINDA BECEREMEDİ.ÖLÜ RAKAMLARININ SÜREKLİ DEĞİŞMESİ, BAKANIN BASIN GÖREVLİLERİNE 'ÖLÜ DUYMAYA AMMA MERAKLISINIZ' TARZINDAN ÇIKIŞLARI VE BUGÜN İTİBARIYLE DEĞİL İSTİFA ETMEK; DOĞRU BİLGİYİ BİR TÜRLÜ TEYİD EDEMEYİŞİNDEKİ RAHAT TAVIR İÇİN ÖZÜR BİLE DİLEMEDİĞİ GİBİ BİR DE BU İŞİN FATURASINI BASIN EMEKÇİLERİNE ÇIKARDI.BİR BAKANIN BU KADAR BİHABER OLMASINI ANLAMAK İSTEMİYORUM.

AMA AYNI BAKAN ASLA ÜZERİNDE HIZLI BİR TRENİN GİDEMEYECEĞİ BELLİ METAL YORGUNU RAYLARDA 'HIZLANDIRILMIŞ TREN!' İSMİYLE BİR TREN FANTEZİSİNE İMZA ATMIŞ VE BU TREN SEFERİ 23 TEMMUZ 2004 TARİHİNDE PAMUKOVA'DA 39 KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE SON BULMUŞTU.ÇOK BEKLENEN İSTİFASI O GÜN GERÇEKLEŞMEDİYSE BUNDAN DA BİR ŞEY ÇIKMAZ.
Yitirdiklerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum..

3 yorum:

  1. Gülen'cim,
    Bunların bırak istifa etmelerini, suçları öyle pişkin bir şekilde halka malediyorlar ki!
    Biz sadece içimizi sıka sıka ne hale geleceğiz onu merak ediyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Gülen..
    Bu yazını okumuştum hatırlıyorum..

    Ama bizimkilerin kıçında bir sorun var..
    Hiç kalkamıyorlar..
    Yapışıp kalıyorlar..
    GÜzel yazın için teşekkürler.

    :)

    YanıtlaSil
  3. Digi onların kıçında sorun var da bunları oraya oturtanların beyninde sorun yok mu?Tabiiki kalkmayacaklar, oturana değil oturtana bakmak gerek biraz da.Çok gerginim.Yarın akşam bu saatlerde az çok belli olacak her şey.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails