19 Şubat 2009 Perşembe

Kişiye özel hac avanta(sı)jı



Akşam haberleri;

Bir grup önemli şahsiyetlerin eşleri bir kafile oluşturmuş yasak mevsimde umre yapmaya hacca gidiyorlar.Yasak mevsim ya, muhabir soruyor; nasıl oldu bu? Eşlerden biri yanıtlıyor: Suudi Kralı arandı, bizim için açtılar, biz de Ankara'nın farklı bir kesiminden eşler olarak kutsal görevimizi yerine getirmeye gidiyoruz.
Demek bir telefonla hem de değil başbakan, değil Cumhurbaşkanı, bakan telefonuyla mevsimi olmadığı halde bu iş çözülüyor.Demek müslümanlığın, bu görevi yerine getirmenin 'farklısı' da var.Demek sizler 'elit' müslümanlarsınız.Demek 5 yıldızlı otellerde serin serin, elit elit umre ziyareti yapıp geleceksiniz?Bu krizde, seçim arefesinde kendinize böyle bir ayırım yapmakta hiçbir sakınca da görmüyorsunuz.

O bakan madem bu kadar sorun çözümleyicisi; Allah'a küfrettiği için idama mahkum aylarca tedirgin biçimde idam günlerini bekleyen berberler için de aradı mı Suudi Kralını?Ha pardon o zaman Cumhurbaşkanımız böyle bir girişimde bulunmuştu.Ne olmuştu??Siz hatırlayın..

Ben elit müslümanlardan değilim; ben farklı müslüman değilim.Ben kendi kendime müslümanım!

5 yorum:

  1. töbe töbeeeeeeeeee..
    adamı deli eder bunlar, 3 kuruşla adam olduklarını sanan müsveddeler.. cehenneme kadar yolları var..
    Gülen Ablacım, ben hiç dayanamıyorum bu tiplere.benzer haberler okumaktan gına geldi. nereye gidiyoruz merak ediyorum:(

    YanıtlaSil
  2. Bu ne cahillik yaaa, " Ankara'nin farkli kesiminden esleriz, farkliyiz" ne demektir yaa :(( Ayip ayip, bunlar parayla musluman olanlar anlasilan :(

    YanıtlaSil
  3. gülencim ben onların müslümanlığından bile şüphe eder oldum. Bende izledim ve sinir oldum. Birine soruyorlar kaç paraya mal oldu? cevap; muhasebe halletti ben bilmiyorum.
    ne komik değilmi?

    YanıtlaSil
  4. Canımsın,
    ne güzel dile getirmişsin,
    farklı insan olamadık gitti.
    insanın farklısı nasıl oluyorsa!
    Sakın birdaha ayrılma buralardan, bakma bende zaman açısından yetişemiyorum bazen ama, seni duymak iyi geliyor bana.
    Sevgimle...

    YanıtlaSil
  5. n@zo; neyseki delirecek kadar akıllı değiliz.(kelebek filminden Dustin Hoffman'a ait bir repliktir ve çok severim) 3 kuruşla adam olduklarını sanan müsveddeler.
    Bayıldım bu tanımlaya.Ben de zaten insanları tam da üçe ayırıyorum;
    1 adam olanlar (parası olmadığı halde)
    2 parasıyla adam olanlar
    3 parasıyla bile adam olamayanlar.
    Ve heyhat ne cehennemi; cennete girecek aplalar :D

    moonsun'cık; para cehalet almıyor ne yazıkki :( Dalga geçer gibi farklı kesim dedi apla ciddi ciddi.Strese bağlı egzamam var benim!Olmuyor ama böyle diye bağırasım var.

    esr@; hepimiz izledik ama din hassas bir konu olduğu için bir çoğuna dokunmadı maalesef bu manzara :(

    yaşam gurum, canım benim; nasıl farklı değiliz?Farklıyız işte, onlar bize ancak olabildikleri yerden, biz onlara buradan bakıyoruz.
    Yazmaya gelince, bundan başka yapacak hiçbir şeyim yok..Zamanın geçmesi lazım.Önceden seviyordum yazmayı, şimdiyse eksikliğini hissediyorum.Övgün için de çok teşekkür edip öpüyorum seni.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails