18 Ocak 2012 Çarşamba

BİR ÖĞRETMENİN MUTLU SONU



Bizim açımızdan mutlu son. Defdef deyip duruyorum, görmüş müydünüz youtube'lara düşen benim artistik hareketli ikiz kardeşim Defdef'i? Bugünkü haberlerim Defdef'ten. Defdef beden eğitimi öğretmeni; yani onun mezun olduğunda öğretmenler atanabiliyordu. Hatta veliler mezun olduklarında açıkta kalmasınlar ve nasılsa ataması var düşüncesiyle seçme kitapçıklarında eğitim fakülteleri de işaretlettiriyorlardı HİÇ DEĞİLSE ÖĞRETMEN OLSUN' diye çocuklarına. Ne acı değil mi? Hiçbir şey olamamışların öğretmen olmaya hakları varmış gibi..Kendi çocuklarına öğretmen olanların aslında hiçbir şey olamadığı için öğretmen olduğunu düşündüler mi acaba? Kendi çocukları için en iyi öğretmeni çocuğu okula başlamadan arayan veliler miydi çocukları mezun olduktan sonra 'hiç değilse öğretmen olsun' diyen?
Çok üzülüyorum ataması yapılmayan, kulaklarını onlara tıkayıp asıl işleri 19 Mayıs törenlerini yasaklamakmış sayan bakana. Konya'dan bir delikanlı çıkıp bu yasaklama kararı için Danıştay'a dava açmış. Gerçi yavaştan geri adım atılmaya başlandı ama dava sonucunu merakla bekliyorum. Zaten hükümetin önce dayatıp sonra gelen tepkiler nedeniyle geri adım atmasına alıştık.

Ataması yapılmayan, yapılmak istenmeyen öğretmenlerime nispet gibi olmasın ama bu bizim mutlu sonumuz; Defdef'in çalıştırdığı basketbol takımı sonuç belli olsa da gayet iyi gidiyor. Sonuç belli çünkü bir çok spor takımı için geçerli olan bir durum söz konusu; çoğunlukla özel okullar bir spor klübünün takımını burslu öğrenci olarak bünyesine dahil ediyor. Biz buna 'toplama takım' diyoruz. Bu özel takımlar ortalığı silip süpürüyor. Daha turnuvanın başında 'haksız avantaja' neden olan bu durum neyse ki seneye değişiyor. Okullar en fazla iki 'kulüp' oyuncusu oynatabilecekler. Tepki gösterilmeyecek gibi değil aslında 'e arkadaş bir kulüp oyuncularının turnuvada ne yapacağı belliyken turnuvaya ne gerek var?' Ben hakemlik yaptığım yıllarda hakem mekaniği kitabımızda sık sık sözü edilen o 'haksız avantajı' sağlamamak için, vicdanımız rahat olsun diye çaldığımız her düdüğe dikkat ederken bu seneye yasaklanacak olan durum haksız avantajın ta kendisiydi. Biz 'birinci belli, ikinci kim' düdüğü mü çaldık yani?
Defdef oyuncuları çok büyük fedakarlıklarla çalıştırıyor. Sağlık sorunlarına karşın, halen sürmekte olan ağır kortizon tedavilerine karşın elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor; çocuklar da öyle. Ben de kardeşimle gurur duyuyorum! Kardeşimin çalıştırdığı takım için yerel Kocaeli Gazetesi J GRUBUNDA ŞAMPİYONLUĞUN GÜÇLÜ ADAYI yazmış. O kadar mutlu oldum ki.. Yürü be takım; kim tutar seni :) Takım sizi seviyorum; şampiyon belli; ikinci olun :) Defdef'im canım benim.

1 yorum:

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails