22 Eylül 2008 Pazartesi

Annem ameliyat olacak :(

Nereden ve nasıl başlayacağım konusunda hiçbir fikrim yok aslında..Bu gibi durumlarda olabilecek azami derecede sıkılıyor canım..
Geçen kış annem muayene olmak için hastanede sırasını beklerken bayıldı.İyiki Dolunay yanındaydı.Apar topar acil servise götürülüp çeşitli tahliller yapıldıktan sonra acil servis doktoru anneme aşırı kansızlık tanısı koyarak bir üniversite hastanesinin hematoloji bölümüne yönlendirdi.Hematoloji bölümünde yapılan kan tahlilleri sonucunda anneme iki ünite kan verilmesi uygun görüldü.Annem o iki ünite kanı aldıktan iki ay sonra tekrar kontrole çağrıldı.Kontrolde durumunun iyi olduğu ama belli bir yaştan sonra hastalardan istenmesinde yarar görülen kolonoskopi yapılması istendi.Annem bütün itirazlarına karşın babamın ısrarlı ve oldukça sert tavrına daha fazla karşı koyamadı ve haziran ayında anneme biraz zahmetli bir tahlil olan kolonoskopi yapıldı.Bütün aile sonucun çıkacağı günü heyecan ve sabırsızlıkla bekledik.Sonucu babam aldı.Annemin içinde neler olup bittiğini öğrendiğimizde hepimiz büyük bir şok yaşadık.Maalesef annemin ince bağırsağında büyümeye devam eden 8x2cm boyutlarında neyseki iyi huylu bir kitle vardı:( Büyümeye devam eden diyorum çünkü ilk kolonoskopiyle ikincisi arasındaki süre içinde yaklaşık 2cm büyümüştü.Ameliyata karar verildi.Kitlenin kötü huylu olmadığı ama alınmazsa üç seneye kalmadan kötü huylu kitleye dönüşeceği söylendi:(Üç aydır düşünmemek için elimden gelen, gelmeyen her türlü şeyi yapmış olmama karşın sonunda ameliyat günü geldi çattı..Annem çarşamba günü Kocaeli Üniversite Hastanesinde ameliyata giriyor.
Biliyorum bunu DA atlatacak.Annem çok güçlü, hayata çok bağlı, zeki bir kadındır. Dört sene önce de guatr sıkıntısı ile yatırıldığı hastanede önce insan sonra doktor, ki ikisi bir arada harika bir durum; sevimli, kanatsız melek, mucizevi doktorumuz Prof.Ömer Faruk Ünal'ın dikkati sayesinde asıl sorunun atardamarındaki 18mm.lik kist olduğu anlaşılmıştı ve 40 yaşında profesör olmuş Ömer Faruk Ünal ve ekibinin maharetli elleri tarafından gerçekleştirilen dokuz saatlik çok zorlu bir ameliyat geçirmişti.Ameliyat sonrasında ses tellerinin çalışmayacağı söylendiği halde annem sorunsuz olmasa da konuşabiliyor :) O ameliyatlarda göz kapağı felci riski çok yüksekken nasıl yaptı bilmem ama annem göz kapağı felcini bile atlattı.O ameliyatı bize hatırlatan tek şey, ameliyat sırası ve sonrasında boğazı çok şişeceği ve nefes alamayacağı için nefes almasını oradan sağlamak amacıyla mecburen delinen boğazı :( O dokuz saati nasıl bekledim, bekleyebildim hala bilmiyorum.O günü nasıl geçirdim hiç hatırlamıyorum..
9 kasımdı ve bir kandil günüydü..Ve ben her zamankinden daha da yalnızdım :(
Kafam ve duygularım karışık.Sağlık sisteminin ancak 'bu kadar' olduğu güzel ülkemde neden kanserde bu kadar geç kalındığını ve kanserden kaybedilen insanların sayısının neden bu kadar çok olduğunu anlamış bulunuyorum bir kez daha.O gün o idealist doktor kansızlık sorununu çözmüş olmakla yetinip olasılık dahilinde olabilecek riskleri gözönünde bulundurmasaydı ve kolonoskopi istememiş olsaydı üç sene sonra vermemiz gereken mücadeleyi düşünmek bile istemiyorum.
Annemi çok seviyorum.Annemle aramızda her telden çaldığımız güçlü bir bağ var.İki sene kımıldayamadan sırtüstü yattığımda, yani hastalığımın ilk atağında -neyseki son ciddi ataktı- annem bana çok iyi baktı.O güne kadar neredeyse doğru dürüst nezle olmamış kızının iki sene boyunca yatağa mahkum olmasının getirdiği gerginliklere, zaman zaman taşkınlıklarına karşın kızını sevmekten, ona bakmaktan hiç vaz geçmedi..
Yarın ameliyat günü annemin yanında olmak için Kocaeli'ne gidiyorum.Her şey yolunda gidecek, bunu biliyorum.Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum.Her konuda ama özellikle bu konuda en güvendiğim insan yılmaz savaşçı sevgili babam beni rahatlatmak için ne gerekirse yapacaktır biliyorum..Ailemi çok seviyorum.
Kısıtlı sayıdaki blog dostlarım lütfen dua edin; annem, ben ve ailem için.
Sizi seviyor ve gidiyorum..

11 yorum:

  1. çok geçmiş olsun buradamısın.neden kocaeli anlamadım ama?

    YanıtlaSil
  2. işallah annensağlıkla sıhatle o ameliyetı alacak sonra kuşlar gibi evine dönecek.
    çok geçmiş olsun.benimde halamın rahmindeb alındı portakal büyüklüğünde beze.oda iyi huyluydu.çok şükür şimdi çok iyi.
    buradan pozitif enerjilerimi gönderiyorum.canım güzel haberlerle dönmeni ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Canımsın.Çok samimisin.Duyguların, dileklerin bana moral verdi.Desteğin için çok sağol.Kocaeli, çünkü geçen sene temmuz ayında nedeni hala bilinmeyen bir ateşe tutuldu babam.Bir ay boyunca ateşi 39dan aşağı hiç düşmedi.Ankara'da gittiği sekiz hastaneden de elle tutulur bir sonuç alınamayınca ikiz kardeşimle eşi babamı Kocaeli Üni. hastanesine götürdüler.Gerçi oradan da bir sonuç çıkmadı ama orada gördüğümüz ilgi annemin de ameliyatının orada olması konusunda hepimizin hemfikir olmasına neden oldu.Babamın hastanede yattığı 39 günlük süre içinde bütün bölümlerde kontrolleri olduğu için hastanenin her bölümünden en az iki doktorda derin izler bıraktık :)
    Halana da çok geçmiş olsun.Benim de sadece bir tanecik halam var.İyi haberlerle döneceğimi umuyorum.Sen nasılsın?Yokluğunu çok hissettim.

    YanıtlaSil
  4. Annen neler atlatmış, bunu da atlatacaktır; okurken emin oldum inandırdım kendimi, sen zaten inanmışsın. 'Korku' duygusunun yakasına yapıştım ben, seninle gelemeyecek; onun yerine yaşama sevinci ve mutluluk gönderiyorum. İyi haberleri de sabırsızlıkla bekliyorum..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. :) sabahın 07.30undan erkence bir günaydın sana Bilun;
    Uykusuzluktan ve uykudan pörtlemiş gözlerime sıcacık bir gülümseme kondurduğun, inandığın ve bir kez daha inancıma emin olmamı sağladığın, korkunun yakasına yapıştığın ve çok içten bulduğum destek mesajın için teşekkürler.
    Bu annemin sezaryenler dahil 14. ameliyatı ve bunu da atlatacak.Artık öyleki 'anne yedek parça zamanın geldi' diye
    şakasını bile yapıyoruz :/
    Çok sevgimle..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ediyorum.Blog dünyasında o kadar yeni ve dolayısıyla acemiyimki sobenin ne demek olduğunu anlamam için bana biraz izin vermen gerekiyor.Hatta bak seni listeme eklemeyi bile atlamışım :(

    YanıtlaSil
  7. Selam öncelikle çok geçmiş olsun annene umarım güzel haberleri verirsin Gülen.Ayrıca yorumun ve ziyaretin için de çok teşekkür eder her zaman beklerim.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili sanat kadını, zarif geri dönüşün için teşekkürler.Annemle ilgili güzel haberler vermek en çok istediğim şey.Hastanedeyiz.Anneme şu an yarınki ameliyat için yapılması gereken bir şeyleri yaptıkları için yanında kalmama izin vermediler.Gece burada kalacağım..Bir hasta yakını laptopunu bana bırakıp biraz uyumaya gitti.Yardımlaşma, dayanışma göz yaşartan cinsten.Umarım bütün hastalar sağlıklarına kavuşur..
    Sevgimle..

    YanıtlaSil
  9. Haberi geç almış oldum.Büyük bir olasılıkla şu an hastaedesindir. Ameliyatın başarıyla geçmiş olduğunu ve annenin iyi haberlerini alacağımızı umut ediyorum.
    Çok çok geçmiş olsun. Dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şeyler olursa buralardayız.

    YanıtlaSil
  10. Geveze Kalem; yorgunluğun tatlısı böyle oluyormuş demek :) annem, çok başarılı olduğunu söyledikleri bir operasyon geçirdi.Üzerimizden kalkan ağırlığın yokluğunu fark edince ağırlığı da anlamış bulunduk ailece..
    Destek ve dualar kendimi çok iyi hissettirdi ama yapabilceğiniz bir şey olup olmadığını sormanız beni zaten doluydum; ağlattı..
    Yorgun uykusuz ama mutlu..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails