15 Eylül 2008 Pazartesi

Fırında makarna



Fırında makarnayı çok severim.Değil fırında makarna yapmak ocakta makarna yapmayı bile beceremem ben.Makarnalarım ya az pişmiş ya fazla pişmiş olur.Çoğu için makarna kolay yemektir.Benim içinse her keresinde hüsranla sonuçlanan acı bir deneyim.
Cumartesi günü Hakan'ın ayağının tozuyla, dakika bir; gol bir havalarında 'makarna mı yapacaksın eyvah?' sözüne aldırmadan giriştim mutfağa.Önce hani yine beceremezsem diye tarifi iki kişilik yapmak istedim.Sonra bir aksaklığa meydan vermemek için tam tarifi uygulamaya karar verdim.Bir paket makarnadan geriye 4/1 kaldı.4/1lik makarnayı da sürprizlerle dolu bir ziyaret failleri Dolunay, arkadaşı ve Lucky yedi.Lucky kim mi? Merak yok, nasılsa bir sonraki yazımda tanışacaksınız.

7 yorum:

  1. afiyet olsun.sen kelebek makarnadan yapmışsın.makarnaya bayılıyorum.günde 3 öğün yiyebilirim.lucky dolunayın köpeğimi?peki dolunay kim?

    YanıtlaSil
  2. Bu tarif için inan sana minnettarım.Ben de makarnayı çok seviyorum.Dolunay kardeşim; Lucky bir köpek ama Dolunay'ın değil Rocky'nin köpeği.Rocky de Dolunay'ın arkadaşı.Sen Belmek'le ilgili yazdıklarımı aldın değil mi? Aman kaçırma, öğrenir öğrenmez yazdım telefonlarını.

    YanıtlaSil
  3. Sihirli El'im
    Hakan papyon, ben burgu seviyoruz.Burguyla olmaz sanıp papyonla yaptım.Her tür makarnadan olur mu?

    YanıtlaSil
  4. aslında fırın makarna diye çok kalın çubuklar var.yada erişte kalınlığında çubuklar var.ama ben normal çubuk makarnadan yapıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Onu da deneiz :) aslında lazanya da istiyor canım..Bak işte onu yapmayı biliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Sizin sohbetlerinizi okumak, blog okumak kadar zevkli.
    Muhabbetle kalın...

    YanıtlaSil
  7. E siz de buyrun o halde :)

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails