11 Eylül 2008 Perşembe

Görme tembelliği


Sinir bozucu bir dün gece geçirdim.Erken kalkma ya da kalkamama fobim, üç ay önce bu randevuyu aldığım günden beri bu sabah nasıl kalkacağım korkusu yaşattı bana.Sabaha karşı dalmışım.Hala cam açık yatıyorum.Hava biz fark etmeden belirgin biçimde serinlemiş.Sabaha karşı o dalma anında içeri dolan serin hava beni biraz uyandırsa da üşüme hissim sıcaktan uyumadığım gecelere inat o kadar iyi geldiki mutlulukla battaniyeye sarılıp 'ne güzel üşüyorum' dedim kendime.Üşümenin en güzel haliydi.O sırada bir kabus görmeye başladım.Simsiyah, bol bir kostüm ve kapkara bir makyajla Bülent Ersoy elindeki mikrofonu kafama vurmaya çalışarak 'Kürdili hicazkar o' sesleri eşliğinde peşimden koşuyordu.Sonra ne olduysa ayağı takılıp tekerlekli bir şezlonga yüzü koyun uzanmasıyla şezlongun arkasından uçak motorlarının kalkış sırasında çıkardığı koca alev toplarının aynısından çıkarıp üzerinde Bülent Ersoy'un oldukça kızgın halinin gökyüzünde kaybolması bir oldu.Hala 'Kürdili hicazkar ooo' diye bağırıyordu.Bu hazin sonla sanırım ondan kurtuldum..
Lens merkezi doktoru yaptığı muayene sonucunda lensin gözüme hiç bir yararı olmadığını çünkü zaten sadece sol gözümle gördüğümü söyledi.Lens kullanmayacağım artık çünkü sağ göz merkezim doğuştan genetik olarak hiç oluşmamış.Bir yararı olmayacaksa neden takayımki?Yıllar önce ilk lensimi taktığımda çıkaramamış soluğu hastanede almıştım da internlerden biri gülerek 'pardon siz salak mıksınız?' diye sormuştu; aynı iş için ikinci kez gidince hastaneye:( Ben o işi hiç sevmedim.Sol gözümle görmeye, okumaya, yazmaya, dikmeye, örmeye, izlemeye devam edeceğim :)
Annem yine çok üzüldü.Bunu her muayene sonrası duymak onu hala üzüyor.Teselli ettim, o ağladığında mutsuz olduğumu söyledim, sustu.
Sol gözüme iyi bakmalıyım..

12 yorum:

  1. ne mutlu sanaki çivi gibi gören bir sol gözün var.ya o karanlıkta yaşayanlar ne yapmalı.
    annelik iç güdüsü çok iyi anlıyorum.benimde babamın tek gözü yüzde 30 görüyor.lazerle görmeye başladı okadarda.
    hepimiz halimize şükretmeliyiz.bence oruç tutmamalısın.hastalığının ne olduğunu bilmiyorum ama eşim tutmuyor oruç.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın karam karamel;
    Gece iyiydik :)
    Babana çok geçmiş olsun .Onunki de mi tembellik?Ve ne zamandan beri?Ameliyattan önce benimki kadar kötüymüş demek :( Dün dr. 'çocuklarınız varsa onları da muayene edelim, biliyorsunuz bu kusur genetik' dedi.Tembellik şaşılık ta gelişmediği zaman teşhis edilemiyor bazen.Kişi bir gözünün görmediğini anlayamıyor.Bir arkadaşım şöyle bir şey anlatmıştı:Bir gün kapı çalıyor.Bir çocuk annesi 25 yaşındaki genç kadın kapıya gidip göz deliğinden bakıyor ve hiçbir şey göremeyince dehşete düşüyor.Diğeriyle bakıyor sorun yok.Görmeyenle bir daha bakıyor yine bir görüntü yok.Dr.a gidiyoki görme tembelliğine bağlı görme kaybı.İç güdüsel biçimde kusuru olan gözüyle hiçbir şey yapmamış o ana kadar meğerse.
    ANI:Fakültedeyken bir gün sol gözümü böcek ısırdı.Gözüm şişti, kapandı ve iki gün öyle kaldı.Ev arkadaşlarım çok muzip biri olduğum için el yordamıyla hareket etmemi şaka olarak algıladılar.Kendimi duvara gömünce şaka olmadığını anlayıp çok üzüldüler..Evet çok iyi gören bir gözüm var neyseki.Hele dün orada bir kadınla tanıştım.Perde inen gözü için gelip giderken bir de bakıyorlarki sağlam diye düşündüğü, sağlıklı görünen diğer gözü de körlük tehlikesi altında.Her gün şükrediyorum.Uzun zaman önce elimdekilerle yetinmeyi öğrenmem gerektiğini kabul ettim :)Diğeri her an mutsuz ediyor insanı.
    Umarım hiç öğrenmek zorunda kalmazsın; ben '90dan beri SLE hastasıyım.Orucu bir kaç gün daha denemek istiyorum.Bu duygu çok hoşuma gitti.Sağlığımla ilgili kötü sinyaller alırsam bırak tutmamayı, günahına katlanır o an bozarım, eskileri yaşamaya hiç niyetim yok..

    YanıtlaSil
  3. canım ben bu gün 3:35 'de uyandım biliyormusun.yani bu gece yine uykusuzluk hat safada.babam ben doğmadan aelektirikli testereyle ağaç kesen birisini yakından seyrederken kıymık korneasına saplanmış.o zaman çok ameliyet lar geçirmiş.sanırım 12-13 sene önce oldu yaaa lazer şimdi mercek takıldı gözüne.renkleri görüyor.aslında görüyor ama çok flu.
    sle hastalığı nasıl bir şey sorarsam ayıp edermiyim.eşiminki fmf.

    YanıtlaSil
  4. canım ben bu gün 3:35 'de uyandım biliyormusun.yani bu gece yine uykusuzluk hat safada.babam ben doğmadan aelektirikli testereyle ağaç kesen birisini yakından seyrederken kıymık korneasına saplanmış.o zaman çok ameliyet lar geçirmiş.sanırım 12-13 sene önce oldu yaaa lazer şimdi mercek takıldı gözüne.renkleri görüyor.aslında görüyor ama çok flu.
    sle hastalığı nasıl bir şey sorarsam ayıp edermiyim.eşiminki fmf.

    YanıtlaSil
  5. Tünaydın o halde sana güzelim :)
    Kaza işte :( Neler oluyor neler.Kendi işimizi görüp başkasına yük olmayalım da başka derdim yok.Umarım yeni teknolojilerle sağlığına tam anlamıyla kavuşur baban.'bana göz kulak ol' isminde bir film vardı.Birden o geldi aklıma.İzlemediysen mutlaka izle.Süper komedi :)
    Bana soracağın hiçbir şey ayıp olmaz çünkü şu acımasız blog dünyasında tanıdığım ilk içten, hani canı gönülden derler ya öyle şirin bir şeysin sen.İftara az kaldı.Ailemle son iftar yemeğimde birlikte biraz sofrada oturayım.Dönünce anlatırım.Olmaz mı ??

    YanıtlaSil
  6. İki gözü sağlam olupta baktığını göremeyen o kadar çok insan var ki!
    Sağlıklı gözünüzle çok iyi gördüğünüze eminim.
    Bülent Ersoy'u rüyada görmek korku filmi gibi olmalı, Allahtan makyajlıymış.
    Tesadüfen düştüğüm bloğunuzda da resmini görünce sessiz gidemedim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sessiz blog sessiz gidemediğiniz ziyaretinizden çok hoşlandı ve teşekkür ediyor.
    Evet, sol gözümle görüyorum sadece ve bununla yetinmeyi öğreneli uzun zaman oldu.Baktığımda güzel de görebiliyorsam sorun yok..
    Bülent Ersoy yakalasaydı dövecekti beni :( Akşama doğru dudağımda da uçuk çıktı zaten..

    YanıtlaSil
  8. slm
    yok yok sorun.çok uzun zaman geçirdimi düşünüp nette dün kitap okumaya ve film izlemeye ayırdım zamanımı.
    bu günde piruhi yapıyorum.biliyormusun onu ilk defa yapıcam mantının üçgen olanlarından.
    2-3 günden beri çok bitap halde öğleden sonra kalkıp iftara kadar bilgisayar başında geçirip anneme iftara gitmekten sıkıldım.
    herşey beyinde biter diyip bu gün kalkar kalmaz ne pc ne tv açmadan işe koyuldum ev temizliği,çamaşır temizliği ve ez zor yemek yapmalısın diyerek kendimi işlere adadım daha dinç ve sağlam hissediyorum kendimi.birzdan hamur açmaya gidicem:))
    çok heycanlıyım:))
    bu gün eşin geliyor.ne mutlu sana:))

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel sol gözünüz görüyor, ya o da olmasaydı.Sol gözünüzü senelerdir kullandığınız için bizim sol gözümüzden çok daha kapsamlıdır, görüş açısı v.s çünkü bir organı ne kadar fazla kullanırsanız daha çok gelişir..
    bunları da düşünmek ve bir nebze mutlu olmak lazım:)
    Bülent Ersoy'un bu fotoğrafını gördüm ya şimdi, bu gece inşallah bana da kabus olarak gelmez:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sihirli elim; sessiz kalma bir daha bu kadar uzun :( yürüyüşe gidiyorum.Sonra da evime geçeceğim.Evden bildiririm artık :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Tuana; ne güzel yorumlamışsınız durumu; yorumunuz hem hayat felsefesiniz hem de olgunluğunuz hakkında ipucu veriyor.Tam da dediğiniz gibi, sağ gözüm az gördüğü için sol gözüm çok gelişti, sol gözüm geliştiği için sağ gözüm iyice tembelleşti.Sorun yok, önceden araba kullanamadığım için üzülüyordum ama o da geçti artık.
    İlgilendiğiniz için de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Sihirli elim; nete fazla zaman ayırdığını düşündüğün konusunda kendini rahatsız edip başka ilgi alanlarına da aynı ilgiyi göstermek istediğin için seni kutluyorum.Dünya parmaklarımızın ucunda artık ama onun dışında başka dokunuşlarımız da olmalı hayatta.Biçki dikişe başlayacağımız için çok heyecanlıyım.Bu yenilik evde zaman geçirmeyi çok sevdiğim halde bana çok iyi gelecek, eminim sana da :)
    Piruhi dediğin yemeği bilmiyorum.Hep yetişecek bir yerlerim olduğu, yavaşlığı sevmediğim için çok hızlı ve pratiğim; Hakan bana Speedy Gonzales der hatta ama gel görki yatılı okul, fakülte arkasından da hastalık derken mutfakta iyi değilim.Az çeşit bilir, bildiklerimi güzel ve inanamayacağın kadar çabuk yaparım.Ama işte o kadar..
    SLE:sistemik lupus eritematosuz,
    bağışıklık sisteminin çöküp vücudun organlarını tanımaması ve dış mikroplara karşı göstermesi gereken savunmayı kendi organlarına karşı göstermesi diyebiliriz kısaca.
    Nedeni belli değil ama görülme sıklığı;
    ikizlerde
    kızılderililerde,
    farelerde,
    uzakdoğulu kadınlarda,
    zeni ve arap kökenlilerde.
    Erkeklerde görülme sıklığı 8/1

    İncelemek istersin diye bir link:

    http://www.kadinlarkulubu.com/sle-lupus-hastaligi-t7528/index.html
    Anlayabileceğimiz dilde yazılmış.
    FMFi biliyorum.Umarım atakları olmuyordur.Eşine sağlık diliyorum, Allah duamı kabul etsin.
    Not: ben uzun cevaplar yazarken bazı konuları atlıyorum.Sonra bakıyorum cevap vermek istediğim başka şeyler de var, hooop bir daha yazıyorum..
    Sevgimle canım..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails