18 Eylül 2008 Perşembe

İstek üzerine..







6mm 18 dikiş nakış deseni
Masura sarma
4 adımda ilik açma
Geri dikiş
Ayak ile kıvırma
Sürfile, kırk yama, kasnak nakışı, esnek kumaş dikimi, nervür yapabilme
Baskı ayakları
İplik kesici
Düğme kesici..
diye devam ediyor.İkiz kardeşim aynısından, dikiş dikmeyi giyim kurslarından öğrenen ablam da bir model altını yirmi senedir kullanıyor.Kullanan kişiler olarak diyorumki; seviyoruz biz makinalarımızı.Sen de araştır istersen..

13 yorum:

  1. Resimleri kaldırmadan yetiştim.
    Güle güle kullan, benim makinamın aynısı, ama daha yeni modeli.
    İyi günlerde, mutlulukla kulanman dileğiyle Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yaaaa bende bu gün çok misafir var.yemek yapıyorum harıl harıl dün gece uykum kaçtı 7de hala uyanıltım.12,30!a saati kurup uyandım.zombi gibi yemek hazırlıyorum ellerimi kesmek inşallah.
    yaaaaa bu fotoğrafımı kaldıracaksın hayıt kaldırma.
    aaa neden bu makinenin numarasını verirmisin madem sen memnunsun bir araştırayım bende.birde fiyatı ne kadar ?sana evlilik yıl dönümü hediyesi geldi biliyorum ama fiyatınıda çok merak ettim işte..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Yaşamın kıyısında; dünkü yorumunuza yanıt veremedim.Annemlerdeydik ve orada kaldık.Canım da sıkkındı.Onlar bugün annemin ameliyatı için il dışına çıktılar.Dün akşam kötüydüm ama bu saatlerde biraz toparlandım.Üzülünce hastalığım tekrar edecek diye endişeleniyorum.
    Makina için güzel dileklerinize teşekkür ediyorum.Bir an önce kullanmak için sabırsızlanıyorum.
    Makina fotoğraflarını kaldıracaktım ama 'Öğrenci Oldum' başlıklı yazıma sevgili Nalan ablamın yazdığı yoruma istinaden fotoğrafların kalmasına karar verdim.
    Çok sevgimle..

    YanıtlaSil
  4. Sihirli El; En güzel zombie..Ellerini de kesme, onlar bize lazım.Şimdi otur sabahlara kadar, akşama kadar da uyu, tadını çıkar boşluğun.Bayramdan sonra kurs başlıyor.
    Makina: Singer 2818 Mars.
    İşine yarar bir şeyler bulur muyum diye bakınırken aklıma ne geldi; Lacheen de bu makinadan kullanıyor.
    fiyat sorma cümlen çok şirin :)350lira civarı.
    Hepinize afiyet olsun şimdiden..

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsun Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.
    http://esra-tatlihayat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Esra, amin ve çok teşekkür ederim.Umarım onunla iyi arkadaş oluruz, zira daha ben biçki dikiş kursuna başlayıp 50cmlik alıştırma patiskası üzerinde daha tehel yapmayı bile öğrenmemişken kapımda uzun kuyruklar oluşturuldu; bize şundan diksene diye haykıran :p
    Oy oy oy.Bu hikayeye anca Kadir İnanır inanır., :P

    YanıtlaSil
  7. Ben geçen sene dikiş makinalarını araştırmıştım, milyarlık(ytl olarak binlik) olanlar gözlerimi kamaştırmıştı. Çünkü mesela sen bir şey çiziyorsun bilgisayarında, dikiş makinasına bağlıyorsun, çizdiğin şeyin aynısını işliyor.:) Düşünsene ne güzel aplike ya da desenli çantalar, yatak örtüleri hatta düz bir gömleğinin bir kenarına nakışlar yapılabilir...
    Ama tabii pantolon paçalarını ütüyle yapışan telalarla bastıran biri olarak, senin makinan bile benim için büyük bir lüks, diğerini hi düşünemem.;-)
    Güle güle kullanman ve güzel çalışmalar yapmanı dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Geveze Kalem;
    Ankara'da bir fuar olmuştu ve o fuarda, sözünü ettiğiniz makinaları göz yaşları içinde izlemiştim, hatta dokunmama izin bile vermişlerdi fırk fırk.O makinalar çok profesyonel.Bu sene biçki dikiş kursunu rahatlıkla götürüp bitirebilirsem -ki yapabileceğimi biliyorum- seneye mefruşat kursuna gitmeyi planlıyorum.İşte o zaman o makinalardan birinin benim olmaması için hiç bir neden ya da engel yok :) profesyonel olana kadar sanırım benimki işimi görür.
    Sevgili yaşam gurusu yaşamın kıyısında bana dikiş konusunda her türlü yardımı yapabileceğini söylediğinden beri düş ve yaşam enerjisi bu kadar yüksek bir anneden öneri almak biçki dikiş konusunda daha tali yollara sapabileceğimi düşündürdü bana..
    Çok heyecanlıyım.Güzel dilekler için teşekkür ediyorum.
    Pantolon paçası fikrini tuttum :)
    Oğlunuzu bir de benim için öpersiniz değil mi?

    YanıtlaSil
  9. Gülenciğim çok ironik bir şeye değindin farkında olmadan.:) Annem dikiş konusunda gerçekten çok iyidir. Onun kadar temiz çalışan birine bugüne dek rastlamadım. Ben moda tasarımcısıyım ve düşün ki hamileliğime kadar 13 yıl bir fiil bulunduğum çalışma hayatında hem çok profesyonel makinalar hem de çok profesyonel ustalar gördüm, onlarla çalıştım. Ama annemin pratik zekasıyla dikiş meselelerini çözümlemesine hiçbirinde rastlamadım. Ve böyle bir annenin çocuğu, hatta bu mesleğin içinde bir kişi olarak etek bastırmayı bilmem.:) Yani daha doğrusu beceremem.:))) Umarım sen çok başarılı olursun.
    Ha ama şunu söyleyebilirim, gerçekten çok zevkli bir uğraş. Gerçi ben yine de yalnızca tasarlayayım, oluşturmasın başkaları yapsın diyorum.;-)

    Ve eminim ki annem takıldığın yerlerde sana uzaktan da olsa yardımcı olabilecektir.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Siz ne kadar hoş insanlarsınız :)
    Hem de moda konusunda tasarımcı olmak sürekli renk aleminde yaşamak gibi.Bir an gözümü kapadım da kelebekler gibi uçuşan her renkten şifonlar gördüm..
    Tasarımlarınızı merak ettim hem tasarladıktan sonra pantolon paçası bastırmanın lafı mı olurmuş :P
    Dikiş dikmeyi bilmek mi deseler bilmeden çözümleyici olmak mı deseler ikincisini seçerdim.Pratik zeka, yaratıcı düş gücü olmadıktan sonra kesme, biçme ve dikmenin bence çekici bir yanı yok.
    Evet, uzaktan uzağa fikir alacağım annenizden :( Zaten sizi tanımayı çok isterdim; keşke ya siz buralarda ya ben oralarda olsaydım..Umarım başarırım..
    İyi pazarlar..

    YanıtlaSil
  11. Sana daha önce de bahsetmiştim, şu an en yakın dostlarım blog dünyasından girdiler dünyama. Hem de biri Ankara'dan diğeri İzmir'den. Neredeyse sıklıkla görüşüyoruz onlarla. Yani mesafelerin önemi yok. Gün gelir karşılıklı oturur paylaşırız cümlelerimizi.;-)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Evet, umarım günün birinde bunun için gereken koşulları oluşturabilir, yüzyüze konuşmayı başarabiliriz.
    Sevgimle..

    YanıtlaSil
  13. gülen mi diyeyim gülen ablamı diyeyim ,hitapta kusur etmeyeyim ,sayenizde Nalan ablamın dogum günü oldugunu ögrendim ,teşekkur ederim ,blogunuzda gezinireken makinanızı gördüm ,Gülen hanım makinanzın altına bir kaç kat kumaş parçası koyarsanız hem çalışırken sesi azalır hemde toplu igneleri onun üzerine takabilrisiniz iş yaparken zamandan kazanılıyor sevgiler...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails