25 Mayıs 2009 Pazartesi

ADSIZ YORUMCUYA YANIT:KİM KİMDİR? ve KÖYÜM



Sorularıyla bizi gülümseten ADSIZ yorumun sahibine yanıtımdır;
Sedef benim ikiz kardeşimdir.
Ben Erdim'in teyzesiyimdir.
İznik'teki keçi sakallı kişi eşim olma şanssızı, üstün insan statülü Hakan'dır.
Kurtarma operasyonunu yöneten kişi kesinlikle bıyıklıdır ve aslında bir asker değildir.
Bıyıklı ve asker olmayan kişi Erdim'in babası, Sedef'in eşi, benim de gezgin, araştırmacı kişilik ve sıradışı eniştemdir.
Biz Hakan'la Ankara'da babamla birlikte yaşar zaman zaman da Kocaeli'ne bu aileyi görmeye geliriz.

Benim teyzem, dayım yok.Dayı da ama özellikle bir teyzem olmasını çok isterdim.Bu nedenle Erdim'in annesi Erdim'le benim ilişkimin boyutlarına hiç karışmadı, yakın bir ilişkimiz olması için bize fırsat verip ortam hazırladı.Erdim doğduğundan beri ayrı illerde yaşamamıza karşın o kadar sık birlikte olduk ki onunla.Sabahları Erdim uyanır uyanmaz annesi 'benim DE kokumu alsın' diye Erdim'i yanıma getirirdi.Gazını ben çıkarırdım, çoğunlukla ben uyuturdum.Annesiyle beni karıştırıp bana da 'anne' dediği zamanlarda bir teyzem olmadığı ve teyze sözcüğünü duymak istediğim için onu hep 'anne değil teyze' diye düzelttim.Bana teyze demesini çok istedim.Erdim'le çok maceraya imza attık, çok eğlendik biz ikimiz; hala eğlenmeye devam ediyoruz.

Evet, teyzelik böyleyse annelik nasıl bir duygudur; ne yazıkki yanıtını asla öğrenemeyeceğim bir soru..Bir alışveriş merkezindeki görevli bir Sedef'e bir bana bakıp işin içinden çıkamayınca Erdim'e 'hadi annelerine git' demişti de çok gülmüştük :)
Artık bir evladımın olmamasına üzülmüyorum çünkü Sedef'in ortak kullanıma açtığı :P Erdim var :) Babası 'benim oğlum çok şanssız çünkü karısının aynısından iki tane kayınvalidesi olacak' diyor :))))

Pazar operasyonu:
Erdim küçüklüğünden beri allerjik astma sorunuyla mücadele ediyor ve ne yazıkki yedi yaşına yani okula başlayana kadar da neredeyse hiçbir arkadaşıyla sokağa çıkıp oyun oynamadı.Geçenlerde okuldan geldiğinde 'arkadaşlarım sokağa çıkıp oyun oynuyorlarmış, ben de çıkmak istiyorum' dedi.Erdim dışarıda da bir hayatın olduğu gerçeğiyle yeni yüzleşmiş bir çocuk..
Bu nedenle Erdim'in ev içinde olabildiğince iyi zaman geçirmesini sağlamak zorunda hissettik kendimizi hep.Akla hayale gelmeyecek oyunlar, aktiviteler; ben onun lunaparkıyım.
Biri arkamdan bana vurdu.Bayılmışım..Gözlerime bağlanan bantın aralığından sızan gün ışığını fark ettim.Ayılmışım..Görebildiğim kadarıyla bir kaç kırık sandalye ve bir metal dolabın bulunduğu bakımsız bir odadaydım.Ellerim sandalyeye arkadan bantlanmıştı ve kıpırdamam imkansızdı..Neden burada olduğumu bilmiyor ve çok korkuyordum..Dışarıdan ayak sesleri geliyordu..Gittikçe yaklaşan ayak seslerine konuşmalar da eklendi.Bir ses 'burası temiz komutanım' diyor, komutan olduğunu verdiği cevaptan anladığım kişi 'beni koru' diyordu.Demek kaçırıldığımı bilen birileri iyi iz sürmüş ve bana ulaşmayı başarabilmişlerdi.Yalnız bir sorun vardı, tutulduğum odanın kapısına bir bubi tuzağı kurulmuştu.Kapı önünde birbirleriyle konuşarak tuzağı aşan bu iki kişilik timden beni ilk göreni 'komutanım burada!' diye bağırdı..
İki deneyimli (!) asker havada ellerini 'çak' yaparak kurtarılmamı kutladılar.
Olay:
Bir haydut çetesi tarafından kaçırılmıştım ve bu çete elma yarımı arayarak kese kağıdına sarılmış 150bin lirayı İsmetpaşa stadyumuna getirmelerini aksi halde ömür boyunca kendilerinde kalacağımı söylemişti.Elma yarısı her ne kadar 'bizce sorun yok, Gülen sizin olsun' dediyse de Erdim beni kurtarmak için operasyon senaryosunu bizzat kendisi yazmış :) Bu konuşmalar yapılırken emniyet amirleri telefonları dinlemişler, böylece de izim tespit edilmiş :P
Kahramanlar:Yüzbaşı Ferdi, çakma komando Erdim, hayatına sadece 150bin lira biçilen mağdure kişi ben :D
Aksesuarlar: plastikten horozları kırık makineli tüfek :P, kamuflaj kostümler :)
Bu akşam:
Resim yapmak yapabileceğim en son şey bile değil.Sabır, göz, yetenek ve duygu işidir resim yapmak.Duygu işi tamam da yetenekli biri değilim ben, sabırlı olamadığım gibi.Benim yaptığım ya da yapacağım işler çabucak bitmeli, bekleyemem, bitmesi için geçen zaman benim için sinir bozucu bir süreçtir.Başladığım ve sıkılmak için kendime zaman bile tanımadan bir kenara bıraktığım o kadar çok şey varki :( ama biz bu akşam Erdim'le aynı sayfaya 'hayalimizdeki köy budur' resmi yaptık :) Cin Ali'mi bile ortopedik engelli çizen ben bir resim yaptım.Benim köyüm yok.Yatılıdayken yaz tatillerini köylerinde geçiren arkadaşlarıma özenirdim; büyüdüm, değişen bir şey yok.Köy hayatını hala 'imrenilecek' bir hayat olarak görüyorum.Ben büyük bir ciddiyetle resim yaparken Hakan ne yaptığıma bakmak için yanıma geldi ve 'Gülen bir saattir bunun için mi uğraşıyorsun?' dedi.O kadar bozuldumki :( 'Çok mu kötü?' dedim.Bozulduğumu anlayınca 'Yok değil de, minyatür çalışmışsın' diyerek kıvırmaya çalışsa da beceremedi..Ben resmimin güzel olduğunu ve Hakan'ın çok beğeneceğini sanıyordum oysa.Sonra resmi öykülendirdik.Yan köylerde yaşayan insanlarmışız.Erdi manavmış :)


Erdim'in köyü.Tezgahta sergilenen meyve-sebzeler :)

Bense işsizliğimin farkına varınca birdenbire köyün alt sınırından akıvermeye başlayan nehirdeki kayığımla balık avlayarak geçimini sağlayan bir balıkçı oluverdim.Sonra Erdim uzun adımlarla yürüyen çöpten bir adama dönüşüverdi ve komşu köyde yaşayan teyzesine bir demet çiçek getirmek için yollara düştü :)

Rengarenk boyalı tek katlı, güne, güneşe, ormana, suya bakan, henüz rant sağlayıcıların keşfine uğramamış sessiz, sakin kutu kutu evli köyüm..

İskeleye bağlı yelkenli balıkçı kayığım :)


Yan köy komşusu teyzesine mor çiçek getiren uzun bacaklı Erdim :)


Erdim hem doktor hem asker olmak istiyormuş.Disipline bir çocuk olamadığından bunlar uzak olasılıklar ama Erdim'in henüz bundan haberi yok :) Her ne yaparsa yapsın severek ve iyi yapsın.

Bugün de böyle geçti :)

Not:Son resmi yan bastığımı sonradan fark ettim.Silmek istedim silemedim; başınızın ayarlarıyla oynamayın çünkü aynı resmin düz bakanını yukarıya yeniden ekledim :)

Not 2:'Mehtap' bloğunun açılmadığının farkında mısın??Nedenini bilmediğim bir sorundan dolayı bloğunu açamadım.Sevgilerimi buradan kabul et lütfen..

11 yorum:

  1. :))) Ben zaten kim kimdir öğrenmiştim eski yazılardan. Aslında o kadar da karışık değil :) Hiç ayrılmayın siz, çok sıcak ve sevimlisiniz.. öpüyorum yakışıklıyı ve teyzesini :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar eğlencelisiniz. Hep böyle eğlenin.. Ben de teyzeyim biliyorsun Gülen ablacım ve teyze olmak dünyanın en güzel duygularından biri..
    Öptüm..

    YanıtlaSil
  3. ay keşke bende çözmeden önce sorsaymışım kimkimdir diye ne güzel anlatmışsın.resminde süper yani:)

    YanıtlaSil
  4. gülen teyze
    istersen bende senin teyzen olurum.yani birbirimizin teyzezi.erdi neden bloğunu güncellemiyor.uzun zamandır aklımdaydı.çok keyifli zaman geçiriyorsunuz.bende orada olsaydım keşke.sen çok iyi bir yedek kayınvalide ve annesin.ben hala sedefle yanyana fotolarınızı bekliyorum....

    YanıtlaSil
  5. Bu yazı ile daha detaylı tanımış oldum bende sizi.Yeni tanımama ve keşfetmeme rağmen çok candan,içten bir sıcaklık hissettim ve geçmişe dönük yazılarını da okuyordum zaten.Çok tatlısınız teyze -yeğen.Allah herşeyi gönlünüze göre versin.
    Canım bu arada MEHTAP ben miyim.Yoksa başka bir MEHTAP tan mı bahsediyorsun.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. GÜLENCİĞİM CANIMCIM..
    BU ARALAR TADINDAN YENMİYOR :)))
    ERDİ SANA RESMEN YARIYOR :))
    NE DERSİN ??
    :p :p

    YanıtlaSil
  7. erdim çok şanslı iki annesi olduğu için.canım mutluluğun bana da bulaştı okurken..
    seni çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  8. Ayy Gülenim ben bayildim senin minyatür köyüne, bir de balikci teknene, beni de alsana senin köye, beraber balik tutalim:))

    YanıtlaSil
  9. çok hoşşş ya açıklamalrın bayağı aydınlattı beni de
    ben senin erdimin annesi sanıyorum :))))

    bu resimler süper

    YanıtlaSil
  10. Harikasınız siz. Benim teyzelerim var, çok severim ikisini de. Şimdi kızımla teyzesinin muhabbetine baktıkça mutlu oluyorum/oluyoruz. Bayılıyoruz. Teyze anne yarısı bazen yarımdan çok fazlası. Aslında anne, teyze, bunlar laf. Aslolan sevgi ve sevginin yaptırdıkları. Ne kadar içerden, ne kadar doğal. İsimler değil özler güzel. Siz çok güzelsiniz. Bayıldım!

    YanıtlaSil
  11. danlarım benim yaa sizi cokcokcokcokcockcockcockoocooookkkkkkk seviyorum ..allah mutluluğunuzu bozmasın ...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails