19 Ocak 2010 Salı

BAĞDAT''I GÖREMEYEN YANLIŞ HESAP MUTLULUĞUM..

Yanlış hesap Bağdat'tan dönermiş. Neyse ki Bağdat'a varmadan tuttuk hesabı ucundan, güzel güzel problemi dört işlemde yeniden çözdük; nasıl saygılı, nasıl sevgi dolu..
Günlerdir canımı acıtan, uyutmayan, dinlendirmeyen ve kırgınlığıma neden olan sorunun sorun olmaktan çıkıp yerini daha sağlamlaştığını gördüğüm, sonsuza dek süreceğinden emin olduğum dostluğa bırakmasını çok büyük bir mutlulukla karşıladım. Derin bir nefes aldım, arkadaşlığın dostluğa dönüştüğü anın keyfini çıkardım. Bu gece rahat uyuyacağım; dalarken uykuya gülümseyerek.. Kolay mı öyle arkadaş kaybetmek?
Dost sözcüğü ağızdan çıktığında yerini bulur, içini boşaltırsanız yakışmadığı ruhlarda eziyet görür. Sorunu konuşabildiğiniz ölçüde arkadaşsınızdır, sorun olduğunda bunu konuşabiliyorsanız, çözüme doğru giden yolda bir adım atabiliyorsanız, insana; karşınızdakine değer veriyorsunuz demektir.
Dostum dediğinde hak ediyordur.
Doğrular ve değerler aynı yerdedir; değilse bile saygınlıkla karşıladığınızdır.
Dostunuzun arkasından konuşmaz, konuşulmasına izin vermezsiniz.
Hep aynı yerden bakılması nasıl mümkün değilse, aynı yerden bakılmadığında onaylamadığınızı söylemek o kadar mümkün olanınızdır dost dediğiniz..
Kırıldığınızda bundan haberdar etmeye değer gördüğünüz kişi en yakın dostunuzdur aslında..
Herkesten bekleyip ondan beklemediğinizdeki tavrınızdır en yakın dostunuz..
Zaten böyleydi; pekişti, perçinlendi..
Teşekkürler G..
Yanlış hesapların Bağdat'a varmadan U dönüşlerindeki mutluluğu en az benim kadar duymanız, dostluklara atılan temellerin sağlam durması dileğimle ..

Bu yazı, en ihtiyacınız olduğu anda yanıbaşınızda bitiverenlere..



Bugün Erdim beni arkasında ağır bir sırt çantasıyla bırakıp koştur koştur eve çıktı.

Kazım Kazım'ı çok özlemiş.

Teyzesinin altını bağladığı Kazım Kazım'ı paylaşabilmek için birbirleriyle mücadele ettiler..

Sedef de Kazım Kazım'ı çok özledim diye geldiğinden Erdim'in özlemine hiç şaşırmadım :)

Ve mutlu son;

Kazım Kazım ve kuzen abisi koyun koyuna :) Teşekkürler Doğa'm

Yorumlar için çok teşekkür ediyorum. En kısa zaman ne zaman bilmiyorum ama döneceğim ben onlara. Ben çok şanslıyım; 'gerçek' arkadaş ve dostlarla birlikteyim..

6 yorum:

  1. bu yazı o zaman benden sana gülenciğim :)) her zaman yorumlarınla o güzel cümlelerinle yanımda olduğun için teşekkür ederim. Ankaraya dönünce adresini yollar mısın? elimde sana gelmek için sabırsızlanan minik bir paket var :))(birkaç gün içinde tamamlanacak) bu arada hediye etkinliğine mutlaka katılmanı isterim. inşallah şubat başı gibi düzenleyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Karşısında kendinle konuşuyormuş gibi hissettiğin kişi dostunmuş...
    Tüm dostlara selam olsun. Dünya onlarla güzel.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. canım yaa sen gerçekten bir dost ve arkadaşsın. senı bukadarcık tanıdıgım için bile çok çok mutluyum.kazım cok şeker senı seven cansuuuu

    YanıtlaSil
  4. merhaba gülen hanım ben sizin sessiz! takipçilerinizdenim:)Bugün nette tozu dumana attırıken bu linkteki http://www.bununburdaneisivar.com/PhotoListing.aspx?type=MostPopular&p=11

    fotoğrafı hemen tanıdım.Ve emin olmak içn yaklaşık 35-40 dakikadır blogunuzu taradım ve sonunda buldum o fotoğrafı.Scorpion nickli biri yollamış tofitanın yarışmasına.Önce belki kendiniz olabilirsiniz diye düşündüm ama sonra diğer ihtimal aklıma geldi eğer bir çalma durumu varsa mutlaka bilmeniz gerektiğini düşündüm. link çalışmazsa açık olarak yazayım

    tofitanın bunun burda ne işi var adlı yarışmasında,fotoğraflar bölümünde,enpopüler foto.lar bölümünde 11. sayfada bir yerde arzı endam ediyor fotoğrafınız .
    iyi akşamlar..
    www.kedicibasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. canım benim..dostluk hakkında yazdıklarına yürekten katılıyorum.Biliyorsun.
    veeee....yukarıdaki yazıyı ağzım açık okudum.pes yani..zavallının etrafında hiç neşeli insan olmamış demekki..hı birde başkalarının özelini sahiplenmemesi gerektiğini:((

    YanıtlaSil
  6. Dostluk her şeyden özel bence.
    Değerini hep bilelim ve dostlarımız eksilmesin hayatlarımızdan Gülen'cim.
    Sevgimle...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails