20 Ocak 2010 Çarşamba

TEŞEKKÜRLER BİZİMGİBİLER ve FOTOĞRAF HIRSIZLIĞINDAKİ SON DURUM

Artık arkadaşlarımın yaptığı el emeği işini beğenmiyor numarasına yatacağım, beğensem de beğenmediğimi yazıp beğenimi kendi sessizliğimde yaşayacağım çünkü beğenimi söylediğim ya da nasıl yapıldığını sorduğum arkadaşlarımın hepsi de gönüllerini de içine koydukları armağan paketleri gönderdi bana. Ben ne yaptım? Blog sayfalarında olduğundan çok daha güzel görünen armağanlar elimde öylece bakakaldım (hiç abartmıyorum) Her defasında mahcup oluyorum.. Mahcup oluyorum çünkü halihazırda 'senin için yaptım' yazdığım kartın altını imzamla süsleyebileceğim, armağan olabilecek kriterde bir iş gelmez elimden :( Tabii ki karşılığıyla değil ama ben istemiyor muyum özenle paketlediğim el yapımı işimi 'senin için yaptım' demeyi; istiyorum. Peki diyebiliyor muyum? Diyemiyorum, neden? Yok anam babam yok işte :P Bir de geçirdiğim bir kazadan dolayı sağ el işaret parmağım doku kaybına uğrayıp parmak ucum hissizleşince ne iğne tutabiliyorum ne tutabildiğimde iğneyi hissedebiliyorum :( Klavyeyle bile daha yeni barışan işaret parmağımı bükülmekte de zorlandığından fazlaca bir işe karıştıramıyorum mecburen. Aslında fikir üretimim gayet iyi ama icraat konusunda hep bir nedenim var benim:(

Önceki gün, Kocaeli'ne geldiğim ilk günlerde tanışmak için Bursa'ya gittiğim canım arkadaşım becerikli, yaratıcı, versiyoncu Bizimgibiler'in bloğunda mor, fuşya ve beyaz fermuardan güllerin fıstıki yeşil yaprak üzerinde kırım kırım kırıttığı mordan bir taç gördüğümde, o tacın sevgilisi tarafından terk edildiği halde hala vazgeçmeyen bıçkın delikanlı literatüründen 'ya benimsin ya toprağın' türünden bir cümleyle benim olmasını çok istedim. Bu isteğimdeki en büyük etken çok sevdiğim mor-yeşil, mor-fuşya, mor-beyaz renk uyumlarının hepsinin aynı anda aynı yerde buluşmuş ve hallerinden oldukça memnun görünüyor olmalarıydı. Ben bu renk ahenginin etkisi altında bu tacı almak istediğimi çok şenlikli bir pasajı olan Bizimgibiler'e söyledim. O ne yaptı? Telefonda karşılıklı restleşip tehditleşdikten sonra Bizimgibiler'imin tacı armağan etmesine boynum bükük razı oldum. Bugün biz aşıdayken kargo gelmiş. Eve döndüğümüzde babam kapıyı nükteli biçimde 'kargo geldiiii' şeklinde açtı. Bu kez paketi parça pinçik edemedim, PTT Kargo her zamanki gibi koli bantlarını bol bolamat kullandığından az sonra karşılaşacağım zarif kutuyu elime almam epey uzun sürdü. İnsanın el değmeye kıyamayacağı bu zarif kutunun çevresi pembe ince bir kurdeleyle dolanmış ve kurdele, kutunun önünde narin bir kelebek gibi duran bir fiyonkla sonlandırılmıştı.. Zarif sözcüğü yakıştığı yerde o kadar şık, alımlı ve seçkin duruyorki..

Kutuyu açtım. O da ne?? Hani şimdi biz ikiziz ya; bir taneden iki taneyiz ya, birimiz yetmezmiş gibi bir de diğerimiz var ya :) Benim zarifliği yaptığı paketten belli can arkadaşım Bizimgibiler'im yazdığı güzel kartta da belirttiği gibi bana gönderip elma yarıma göndermezse olmaz diye ona da kahverengi yoyolu tacı göndermemiş mi? Hediye bahane, davranışın şıklığı beni sonsuz mutlu etti.

Defdef benim paketi açtığımda Erdim'in üstünü değiştirmek için başka bir odaya gitmek zorunda kalmıştı. Neşeli, çılgıni deli dolu tacımı takıp saçlarıma, ona ait diğer tacı tuttuğum elim arkamda Defdef'in yanına giderek ışıl ışıl gözlerle



'Nasıl? Beğendin mi' diye sordum. 'Gülen bayıldım' derken o kadar benim için mutlu, kendisi için 'benim de olsaydı keşke' gibi göründü o an gözüme kardeşim :(
Sonra arkamda bir şey sakladığımı fark edince 'bana da var, bana da var' diye güldü :)










Sedef'in tacı.
Çocuk gibiyiz biz. O da taktı tacını, birbirimize baktık. Sonra taçları değişip kendi taçlarımızı karşımızdaki saçta gördük :) Benim tacım çılgın ve romantik. Onunki dorenin kahverengiyle güzel uyumundan doğan asalet..




Çok teşekkür ediyorum Bizimgibiler'im. 'O taç benim olacak' dediğim kadar var. Tacım için, Defdef'i de mutlu ettiğin için kalbimdeki bütün sevgiyle teşekkür ediyorum sana..
İşte bu nedenle bir daha arkadaşlarımın yaptığı el emeği ürünler için beğenmiyor süsü vereceğim kendime. Böyle sonuçlar çıkınca ortaya kıvranıp duruyorum :(

Yine teşekkürler Bizimgibiler'im..

Bu arada benim fotoğraf hırsızı Scorpion'dan ses seda çıkmadı, sanırım yorumlarda Nalan abla ve kedicibaşı'nın belirttiği gibi ateş sarınca çevresini, kendi kendini soktu. Konuyla ilgili yaptıklarım:
Fotoğrafımın kaldırılması talebimle siteyle iletişime geçtim. İnceleme yaptıklarını belirttikleri postayı alınca fotoğrafın çalındığı linki gönderdim. Fotoğrafımın kaldırıldığına dair postanın gelmesi o kadar kısa sürdü ki ben daha bekleme sürecine bile girmemiştim :) Konuyla ilgili çabukluğundan dolayı Hüsnü Alparslan'a teşekkür etmeyi ihmal etmedim tabiiki.

Bu arada Scorpion'a beni bu yarışmadan haberdar ettiği için çok teşekkür ederim :D Sırf tepki olsun diye zaten de 'bunun burada ne işi var' cümlesinin başka bir çeşidi olan 'bula bula orayı mı buldun?' başlıklı bir yazıda bahsi geçen fotoğrafı göndererek yarışmadan Scorpion'u çıkarttırıp kendim katıldım :)))))))))))) Gençlik filmlerinde lisenin popüler sarışın kötü kızının planladığı hainliklerden birinin kahramanı gibi hissettim kendimi. Sarışın demişken ilginç bir araştırma okudum ama şimdi hiç sırası değil :)

Oy vermek istediğini söyleyen çelebi'm, Bahar'ım Yorgun'um ve kekik koku'm; hiçbir arkadaşıma bana oy verin demem çünkü üye olmak gerekiyor; kimsenin bunun için zaman ayırmasını istemem. Bir de oy isteme durumları ne bileyim; bana göre değil, utanırım ben :( Kötü bir rastlantı sonucu öğrendiğim bu yarışmaya tepkisel davrandığım için katıldığımı bir daha söylemeye gerek görmüyorum.. Yine de adres bu. 'Yine de' link veriyor olmam, istemem yan cebime koy gibi algılanırsa çok üzülürüm çünkü ben hırslı biri değilim. Yarışmayı kontrol ve takip etmeyeceğimden de eminim :)

çelebi'm ve Bahar'ım karanlıkta binilmesin salıncağa; karanlık sanki gizlenmesi gereken bir şeymiş gibi algılatıyor durumu insana :) Şimdi Scorpion çıkıp 'aPLa bak teyzeler karanlıkta biniyorlarmış salıncağa, senin gündüz vakti kaydırakta ne işin var' dese ne yapacağım ben :))))))))

Kekik koku'm; 'evet ben de beğendim' yazdıklarımı desem ayıp olur mu? Bakış açısının dar olmasıyla ilgili önyargımı kırabilseydim; ama vazgeçtim zaten o zaman bu yazıya neden olacak şey olmazdıki.. Birbirimizi anlayıp onayladığımızdan içerik hakkında söylediklerin benim için çok önemli. Çok teşekkür ediyorum..

Nalan ablam; tahminlerim doğrultusunda olduğundan seni test edip onaylamışlığımın da etkisiyle mim için nedenlerin kabul edilmiştir.

Kedicibaşı; yine çok teşekkür ediyorum. Siz söylemeseniz asla haberim olmazdı..

Mavianne'm; gözlerinin, bakışının, görüşünün güzelliğinin yansıması duygular için çok teşekkür ediyorum. Böyle şeyler duyunca hem mahcup oluyorum hem de çok seviniyorum.. Çok sağol..

İyi geceler hepimize :)

8 yorum:

  1. Güzel yürekli arkadaşım yine mutluluk saçmış.Nede güzel olmuş.Her ikinizde güle güle kullanın bu güzellikleri..Ayrıca lütfennn o yorumları kesme..Marifette en motive edici yorum yapan seçilmedinmi sen?Devamını bekliyoruz ona göree:))))

    YanıtlaSil
  2. Gülenim taçlar harika !
    Bende dün kendime ayda yılda bir taç aldım Derin aldı yine elimden :(
    bende bu kızın elinden bir türlü alamıyorum...

    güle güle kullanın defdefle :))

    YanıtlaSil
  3. canım benim tacın çok çok güzel senın gibi cıvıl cıvıl.hayırlı olsun .defdefinkide çok güzel. gönderen arkadaşımızın ellerine saglık.çok güzel bir yüregin var senın süper kadın .el emegine çok saygı duyuyorsun bende senın gibiyim malesef benımde elımden bir beceri gelmiyor. geçirmiş oldugun kazadan dolayı çok üzüldüm kocaman sevgilerr senı seven cansu çok çok selamlarrrr

    YanıtlaSil
  4. sedefinki daha güzel ...çatla
    imza: lisedeki hain sarışın

    YanıtlaSil
  5. Gülen'cim bayıldım ben bu taçlara:)

    YanıtlaSil
  6. NE ŞEKER OLMUŞ O SAÇ- BAŞ ÖLEE :)))
    Herbişey yakışıyor inan başına. :))
    en çokda ŞAPKA !!
    Şu hırsıdan bi tanede ben yakaldım.
    karar verdi DEŞİFRE EDİCEM.
    Hemde ismiyle- resmiyle-cismiyle.
    YANDI Kİ NE YANDI.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Gülen,taçları çok beğendim.
    Gerçek dostlarla nice paylaşımlara.
    Dostlukla...

    YanıtlaSil
  8. Böyle yakışan, böyle severek kullanacak birilerini ben başka nerden bulurdum ki? Yaptığım birşeyin beğenilmesi, değer veren ellerde olması, satılmasından daha çok sevindirir beni. Unutma tamam mı:)))
    Canım benim, güle güle iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails