2 Ocak 2010 Cumartesi

DERİN'LERDEN, iZMİR'LERDEN GÜZELLİKLER :)

Postacı kapıyı iki kez çalar. Hayır, hiç öyle olmadı :) Dün postacı kapıyı beş on kez çaldı. Halsiz marazlı ikizler 'istifimi bozmazsam o açar' diye hain bir sessizlikte birbirinin aklından geçeni adları gibi bilip çalan kapı zilini biri diğerine paslarken kendimi alel acele kanepeden ayağa fırlatmama neden olan posta beklentim geldi aklıma.. Fırlatma anından 'aha posta' diye bağırırken kanepeden düştüğüm kısmını siz bilmesenizde olur :D
Eski binaları hep sevmişimdir, daha bir samimi, alçakgönüllü gelir bana. Eski bina ya, giriş kapısı otomatı çalışmıyor. Postacıyı kaçırmamak için saç baş pelme perişan, spor ayakkabılarımın arkasına basıp asansörle aşağı indim. Bir iki saat sonra sağ el serçe parmağımı sıkıştıracağım iki kapıdan biri olan demirden kapıyı zorlukla açtım ki beklediğim postanın aslında bir kargo paketi olduğunu gördüm. Oysa ben kargo değil, yeni yıl kutlama kartı bekliyordum.. Kurye beni şöyle bir süzdükten sonra kimlik sormadan alındı belgesine imza attırıp kargoyu elime tutuşturduğu gibi kaçarcasına gitti. Dönüş yolunda asansördeki aynada kuryenin bir an önce kaçma telaşının ne kadar da anlamlı olduğunu gördüm:D O halimle saldırıya uğramış kadın tiplemesi çiziyordu tipim :D Saldırıya uğrarken kapı çalmış, gidip açmışım, döndüğümde de saldırıya maruz kalmaya kaldığım yerden devam edecek gibiydim :D Postacı kesin 'şahit yazarlar, durma kaç' dedi kendi kendine :D Ama ben o kadar yorgun ve hasta hissediyordum ki dün..

Sağlıkla ilgili sıkıntılar bakımından bereketli günlerimden birinde tanımıştım onu. Beni bir Amazon kadınına benzetmesi, dışarıdan bakıldığında algılandığım şeklimin bir Amazon kadını kadar savaşçı, mücadeleci, zaman zaman başına buyruk, kendinden emin ve kendine güvenen biri gibi görünmekten dolayı sonsuz mutluluğuma neden olan bu benzetme ayrıca beni çok onurlandırmıştı. Bloglar arası ziyaretlerle de düşünsel ve duygusal anlamda pek çok ortaklıklarımızın olduğunu anlayınca birbirimizi gönlümüzdeki arkadaş listelerimize eklemek için hiç beklemedik :)
Mutfak konusundaki becerilerinin yanı sıra, sistem ve düzene karşı aykırı duruşuyla da beni cezbeden, sözcüklerini birbiriyle harmanladığında bir şeyin en anlatılabilir halini ortaya koyabilen bu arkadaşım bana çok hoş bir sürpriz yaptı :)


Bir karttan fazlasını misafir eden zarfı her böyle andaki heyecanımla açtım. Açmamla birlikte minik bir elin çizdiği tatlı bir kızla karşılaştım :) Beyaz bir kağıda çizilmiş pembe çan etekli, uzun saçlı kız, elma yanakları ve ince bacaklarıyla çok şirin görünüyordu. Dedim ki 'benden iyi çiziyor' :) Kartın arkasında içtenliğinden asla şüphe edilmeyecek bir metinle arkadaşım tarafından yeni yılım kutlanıyordu. Gülen gözlü arkadaşım demiş bana; gülünce gözlerimin içi mi gülüyor yoksa benim :) Eğer öyleyse ben başarmışım demektir :) O koca kalpli kızın minik ellerinden çıkan resimli güzel kartı ömrümün sonuna kadar saklayacağım.
Zarfın içinde kendileriyle ilgilenmemi beklemeye devam eden kalabalığa gelmişti sıra.. Zarfı boşalttığımda beni çok şaşırtan çok ince bir jestle karşılaştım. Blog ziyaretlerim sırasında arkadaşımın becerilerini sadece mutfakta konuşturmadığına tanık olmuştum ama o güzellikleri benimle paylaşacağı hiç aklıma gelmemişti. Sadece kart almış olsaydım da sevincim en az o anki kadar olurdu olmasına da, kardeşim bu peçete halkaları da ileri derecede şık ve zarifler. Yalan mı söyleyim yani; karta ayrı, peçete halkalarına ayrı mutlu oldum :) Hem kart atma konusundaki ince düşüncesine hem de yeni peçete halkalarıma hayran kaldım :)



Düşünceli, zarif ve hassas arkadaşım , kekik kokum ve onun tatlı kızı DERİN; beni bu kadar mutlu ettiğiniz için size kalbimin sıcaklığında teşekkür ediyorum.
Hep iyi insanlarla karşılaştığım blog camiasının tatlı insanları; burada tanıştığınız arkadaşlar bakımından en az ben kadar isabetli, şanslı ve sonuçtan mutlu olmanızı diliyorum..
Not: Kart yazma işi çarşamba gününe kadar benim de gündem maddemdi ama Erdim'in sağlık sorunları nedeniyle bu iş için ne zaman ayırabildim ne de zaten de harcayabileceğim efora sahiptim :( İkinci, üçüncü, ne bileyim sekizinci, olmadı onbirinci aylarda bile olsa benden yeni yıl kutlma kartı alırsanız şoka girmeyin :) Girerseniz de fazla kalmayın, hemen çıkın :P
Öptüm ve gittim :)

7 yorum:

  1. Canımmm bir tebessüm yaratmaktı amacımız kızımla :) bak bu peçete halkalarının güllerinide kendim yaptım.Bellidir zaten hayli acemice :) ama sonuçta kendi elcağızımla yaptımya :)
    artık kartlaşırız güzelim :) Derin kart koleksiyonu yapıyor.Şimdiden 6 kartı oldu bakalım..

    beğenmene çok sevindim güzel gnlerde kulan canım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. :))))
    AMANDA AMAN..
    nice nice yıllara sevgiyle sağlıkla keyifle binbir bereketle
    sevgiler GÜLENCİĞİM.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzelmiş..oyy oyy..güle güle kullan.
    bu arada saçlarımı kızıl yaptım ahanda profilimde bi resim var ama resimden çektiğim için biraz net değil..ayyyh ben çoggg beyendim vala:))) sen beyencenmi????

    YanıtlaSil
  4. Canım benim çok geçmiş olsun.
    Peçete halkaların da pek cici:) Hediye verenlerin, hediye gönderdiklerin çok olsun inşallah. İnsanın hediye vermeye değer bulduğu arkadaşlarının çok olması gibi güzel bişey var mı?

    YanıtlaSil
  5. Canım benim, MUTLULUK, SAĞLIK DOLU SENELER ve birde teşekkür :) İşte şurada ; http://www.kalderavolkan.com

    Seni Seviyorum...

    YanıtlaSil
  6. canımmm gülenim bayanımmmm
    güle güle kullann....
    zehragürgenimm.. seninde eline sağlık...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. gule gule kullan gulen;artik eve don gulen;

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails