19 Ocak 2010 Salı

FOTOĞRAFIMI ÇALAN HIRSIZA:

Erdim hasta geldi bugün okuldan :( Kontrolü altında olduğu doktor okula gitmemesini salık verdiğinden ilk yarı eğitim öğretim dönemini de kapatmış olduk böylece :( Erdim'in bakımı için yarın sabah her zamankinden erken kalkmak ve olabildiğimden daha enerjik olmak için yatağıma gitme zamanımı öne almış o zamanın gelmesini beklerken de postalarımı didikliyordum ki bu akşama kadar tanımadığım duyarlı bir bloggerın yorum yönlendirmesiyle bir firmanın fotoğraf yarışmasında fotoğraflarımdan birinin kullanıldığını öğrendim. Fotoğraf geçen yazki Kocaeli maceram sırasında Erdim'le kaydıraktan kayarken çekilmiş bir fotoğraf. Yarışmanın konusu da 'bunun burada ne işi var?
'Benim kaydırakta ne işim var? İnsanın kaydırakta ne işi olabilir? Kaydırakta olan kişinin tek işi vardır; o da eğlenmek :) Ve tecrübeyle sabittir ki kaydırakta olan kişi haddinden fazla eğlenir. Fotoğrafımın aldığı oya baktım, sadece üç :) Yani o kişi bloğumdan çaldığı fotoğrafla ne yazık ki yarışmayı kazanamayacak gibi görünüyor :) Ha şimdi bazı kişilerin sinsi yönlendirmeleriyle oy patlaması yaşanırsa bilemem. Şimdilik sadece üç kişinin oy vermiş olması kaydırakta olan işimin normal algılandığı sonucu çıkması da içime su serpmedi değil. Benim yaşımda bile olsa içindeki çocuğun ayak seslerini takip eden insanları abesle iştigal etmekle yaftalayan insanların sayısı sadece üç :D Eğlencenin, bir çocuğa eşlik edecek kadar onun eğlence eşiğinde olmanın neresi 'bunun burada ne işi var?' kapsamı alanında; sanki yalınayak mayın tarlasındayım, sanki koca bir akvaryumda techizatsız kilitliyim, sanki bulutların üstünde paraşütsüzüm, sanki topuklu ayakkabıyla tenis kortundayım, sanki olimpiyat havuzunda yüzücülerin arasına karışmışım, sanki bu vücut ölçüleriyle podyuma çıkmışım, sanki olunmaması gereken yerdeki insanların yerindeyim.
Sanki, sanki, sanki.
Fotoğrafımı oraya koyan kişi bilişim suçu işlediğinin farkında mı acaba?
Ondan geçtim, bu kadar dar mı bakıyor hayata?
O günkü eğlencemizin biri tarafından bu kadar dar bir görüşle algılanması yetmezmiş gibi bir de bir yarışmada kazanabilme ihtimalini değerlendirerek hırsızlık yapacak kadar abes görmesi ne büyük kayıp. O fotoğrafı Hakan çekti, çalıntı fotoğrafla yarışmaya mı girilirmiş :))))) Bu fotoğrafla girilecekse o yarışmaya, o hak sana değil; ben ve Hakan'a ait. Görürsün sen! :D

Biz o gün çok eğlendik. Biz, o gün bugün olsa yine çok eğleniriz.
Beni o gün 'orada senin işin ne?' diyen bir park görevlisi bile olmamışken, sen nasıl sorguladın orada ne işim olduğunu, hiç anlamadım..
Scorpion eğer dar zihniyetince 'bunun burada ne işi var?' yarışması için fotoğraf arama çalışmaların sürüyorsa ki -sanırım sürüyor; benim fotoğrafımdan oy çıkmadı çünkü sana- sırasında bu yazı gözüne ilişirse sana bir öneri; takıl bir çocuğun peşine ve bir kaydıraktan sen DE kay. Döne döne kayarken çevredeki görüntünün yer değiştirmesi, her bir dönüşünde görüş alanına giren farklı manzaralar güzel duygularla sarıyor insanı. Filmlerdeki uzakken birden yakına geçen çekimler gibi hissettiğin detaysal görüntüler.. Denemelisin.
O kadar eğlenceli ki :)
Ben Erdim küçükken, o kucağımda; sözüm ona Erdim'i tutmak için çocukların bindiği trenlere de bindim, uçağa da :) Bizim zamanımızda yoktu öyle şeyler. Erdim sayesinde çocuk gibi yaşadım. Ve bunun için de çok mutluyum.
NE ZAMAN BİR KAYDIRAK GÖRSEM MUTLAKA ZİYARET EDİYORUM :)
SENİN İÇİN ÜZGÜNÜM SCORPION..

Güya erken yatacaktım;
İçinizde yaşayan sevimli, yaramaz çocuğun sizi hiç terk etmemesi dileğimle uyumaya gidiyorum ben :)

EKLEME:
Yazımı yayımladıktan sonra :D gece gece yaramaz çocuk tarafından dürtüklenince yarışmaya ben de katıldım :) Kendi çektiğim fotoğrafla, kendi evimde çektiğim kendi fotoğrafımla..
Benim kaydıraktan kayıyor olmam mı yoksa bu güvercinin bir gardrop tepesinde duran Dolunay'ın kupalarından birine tünemesi, üstüne bir de kupa içine yumurta bırakması mı?



BUNUN BURADA NE İŞİ VAR?

Konudan haberdar olmamı sağlayan blogger arkadaşıma zaman ayırma duyarlılığından dolayı teşekkürler..

6 yorum:

  1. halt etmiş o.. linki verde bizde sana oy verelim.. :)))
    bende çok kaydım kaydıraktan.. hatta biz gece olunca parka giderdik ki büyüklerimizde sallansın kaysınlar tahtaravelli ye binsinlerr :))
    ah ah içindeki yaşam şevki ölmüş insanlar bunlar gülenim.. zamanla yaşama hevesini de kaybetmişler..

    YanıtlaSil
  2. bende teşekkür ederim:)
    scorpion bu yazıyı okursa kendisini sokmaktan başka çaresi kalmayacak:)

    YanıtlaSil
  3. canım fotoğrafı göremedim açılmıyor linki.. ama dediklerine aynen katılıyorum ben üniversitedeyken (yaklaşık 20 yaşımda) teyzem (50 yaşında) ve teyzemin gelini (25 yaşında) gece parka gider ve kaydıraktan kayardık. iyiki fotoğraf çekmemişiz desene :)) canım fotoğrafının linkini ver bi koşu gidip oylayalım.. Erdime de çoook geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  4. aferin akrepe kendi kendini sokmuş:)))
    bu yazıyı da okursa bi daha sokar kendini.
    İyi olmuş sen de biz de yarışmadan haberdar olduk linki ver de gidip bakayım .
    bakalım başka orada olmaması gereken neler yakalanmış.Aslında bizim evi bir gözetleyen olsa epey malzeme çıkar.Bizimkilerin üstüne (oğlan da kendini aştı )eklemeler yapıyor

    YanıtlaSil
  5. sen güzel kalpli kadın

    sen hep mutlu ol
    yüzün hep gülsün
    çocuklar gibi eğlenmeni sevdim

    YanıtlaSil
  6. Gülen bu olayı bile öyle güzel anlatmışsınki bayıldım sana..

    Şimdi ben senin eklediğin fotoya oy vermek istiyorum :)

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails