2 Ağustos 2010 Pazartesi

SIKILDIM SİZDEN..

Neval hanım ;
Madem empati yapma konusunda bu kadar beceriklisiniz kendinizi şehit ana ya da babası yerine koyun, düşünün bakalım bir şehit anası olsanız yine de ‘evet Recep bey haklı, askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ diyebilecek misiniz? Kendinizi sadece Recep beyin yerine koyunca empati yapmış olmuyorsunuz neval hanım. Madem hem empatik hem objektifsiniz -ki ben konu ile ilgili objektif olmadığımı ısrarla söylüyorum- objektifliğinizi gösterin ve şehit ailelerini de en az Recep beyi düşündüğünüz kadar düşünün.

Ben kelime oyunu yapmayı çok severim ama anlatmak istediklerimi daha çarpıcı olsun diye oynarım kelimelerle, ironi yapmayı denerim sık sık. Kelimelerle kaçak güreşmem ben. Sizin kullandığınız GÖZÜKEBİLİYOR sözcüğünü de kelimelerle kaçak güreşmeye örnek örnek verebilirim ama.

Kusura bakmayın, benim akıl süzgecim söylemlerdeki hiçe sayılmışlığı, insanların acısı, açlığı ve haksızlıklara karşı duruşuyla umursamaz olan tarzı kabul etmiyor. Benim aklı sağlığım bu kadar rahatlığı kabul etmiyor, ben bu kadar rahat biri değilim.

İşçisi, emeklisi, askeri, köylüsü, şehit ana-babası, çiftçisiyle kavgalı bir Recep bey var karşımızda. O empati yapmıyor ama?

Sizi suçladığımı da nereden çıkardınız hem? Ben sadece neden açık yazmıyorsunuz diye sordum. Düşüncelerinizi neden ' siz anlamışsınız zaten’ gibi cümlelerle ifade ettiğinizi sorguladım. Açık açık başbakan diyebildiniz mi ? Diyemediniz; benim anlamamı beklediniz. Hem açık açık yazamayın hem de ‘başbakan diyemeyecek biri mi zannediyorsunuz karşınızdakini ??’ diye sorun. E hani yazabildiniz mi?

Ben kendimi yakın hissettiğim birinin düşüncelerini o kişinin ismini belirtmeden yazsam bu tarz beni mutlu etmezdi.

Madem hukukta aksi iddia edilene kadar herkes suçsuz; Ergenekon ve takip eden davalarda insanların suçları belli mi peki? Hani aksi iddia edilene kadar insanlar suçsuzdu? Neden neyle itham edildiklerini bilmeyen o insanlar hala içeride?

Beni de nefretiyle yaşamaktan mutluluk duyan biri gibi lanse etme çalışmalarınız inanın beni hiç üzmedi, hiç bozulmadım çünkü Recep beye olan büyük nefretim hayatımın bütün alanında etkili değil; hatta bilakis, sevmeyi seven biriyim ben. Çok ilginç; empatiden, objektiflikten söz eden biri bu sözleri söyleyebilsin; ‘nefretiyle yaşamayı seven Gülen hanım’ sözleriniz ne kadar önyargılı Da olduğunuzu gösteriyor.

Yandaş medya da olmuşuz; evet yandaşm; düşüncelerini bilmediğiniz halde savunduğunuz Recep beyin yandaşı olduğunuz kadar ben de bildiklerini söyleyen insanların yanındayım/yandaşım..

Ha bu arada, eksik ifade ettiğimi fark ettim Recep beyden nefret etmiyorum çünkü Recep beyden çoooook nefret ediyorum! Bu nefret ben ve benim gibi düşünenlerin haklı gururdur.

Evime giren hırsızdan da, askerimi şehit eden de nefret ediyorum. Görüyorsunuz ya, nefret ne kadar insani bir duygu..

Ben asla ‘yanlış anlamışsın/ız’ demem, anlamamışsın/ız hiç demem. Hep kendimde ararım; kırmamak için ‘benim anlattığım gibi anlamamışsınız, ben anlatamamışım derim; en olmadı doğru anlamamışsın/ızla son noktayı koyarım. Ama siz beni hiç anlamamışsınız..

Not: Verdiğiniz yanıt üzerine koyduğum son noktanın aslında noktalı virgül olduğunu fark ettim.

Not 2: Eğer benim amacım polemik yaratmak olsaydı bana olan destek yorumlarını yayımlardım ama bakın yapmıyorum bunu.

Bundan sonraki yorumlarınızı da keyfi olarak yayımlamayacağım; hatta okumadan silme hakkımı kullanacağım; bilginize çünkü size ayırdığım zaman şu an evimde tatillerinin ikinci devresini geçiren aile bireylerime haksızlık oluyor..

7 yorum:

  1. Birilerinin başka birilerine düşünce değiştirme amaçlı bu kadar yazıp uğraşmasına anlam veremiyorum..
    Bunun için özel olarak anlaşılıyor galiba..
    Yoksa cümlelerinden ve kelimelerinden mana bakımından bu kadar ayrı düşen birinin bir başkasına fikirlerini kabul ettireceğini sanması bir hayal mi..? :)
    Ben yorumlarını görmeden bile etkilemeye çalıştığı durumları bu kadar net görebiliyorsam, bu cevapların hala o istenilen değişimi yakalayamayacağı çok açık değil mi..?
    Destek yorumu değil bu, herkesin kendi aklı var, özelliklede "sizin göremediklerinizi bile görecek kendi bakış açımız bize yeter" yorumu bu.
    Ne yani, siz söylediniz diye Gülen hiç tanımadığı birinin fikirleriyle bu olaylara bakışını değiştirecek, bizler etkileneceğiz,siz içiniz rahat, inandığınız ama içinizin rahatlıkla itiraf edemediği isimlere yarandınız diye bu dünya mı değişecek..Ölme eşeğim ölme,bu referandum bile seni kurtaramayacak..!

    YanıtlaSil
  2. Kutluyorum sizi,yüreğinizden geldiği gibi,eğip bükmeden konuştuğunuz için.
    Pc iflas etti sonunda yenisi gelene dek arada bir kafeye uğrayıp bakınıyorum,daha aktif olacağım merak etmeyin.
    Mutlu tatiller,saygılar sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ooo Gülenim canım benim sıkı laflar helal olsun. Seni seviyorum dobra arkadaşım. Öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Bende yorum yazmıştım ama çıkmamış..!

    YanıtlaSil
  5. yapıştır gelsin

    şafak 188

    empati kurun benlennnnn

    YanıtlaSil
  6. Sessiz sedasız bir fırtına kopuyor
    Ufunet dolu şafaklarda
    Şafağa on gün kalmışken
    Kuytularda kurulmuş çığlık çığlığa bir pusu...

    Kanlı ağıtlarından mı insanların,
    Güllerin kırmızısı?
    Yoksa, toprağa karışan demirden mi?

    Acı hissetmiyorum delik deşik Şarapnel dolu kalbimde.
    Ama yüreğim acıyor, ciğerim yanıyor.
    Gözüm yok kimsenin rahatında ama,
    Yine de soruyorum kendime;
    Ben, saç sakal karışmış son demlerimi yaşarken,
    Kim bilir kimler yan gelip yatıyor(!)
    Gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde...

    Son kez yara alıyorum artık hayattan
    Dediği gibi şairin;
    "Hayat; benden gizlediğin ellerini
    Hangi cebinde saklıyorsun?"
    Evet, son kez yaralanışım bu artık...

    Geceye yumdum gözlerimi,
    Sustum sözlerimin her bir harfini,
    Ölüme susar gibi...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails