21 Aralık 2011 Çarşamba

İFLAS ETTİK.

İflas ettik. Evet bu bir iflas; geç kaldık aslında. Bugüne kadar dayanabilmemiz bile büyük mucize. İş mi yapıyorduk da iflas ettik? İş yaparken iflas etmedik, işimiz varken iflasımızı ilan etmedik biz çünkü bizim bir işimiz yok. Türkiye'deki milyonlarca insan gibi işsiziz biz. Biz derken; ben malülen emekliyim ama Hakan'la ayrı ayrı ben değil 'biz' olduğumuz, hayatın yükünü birlikte sırtladığımız için çoğul konuşuyorum.
Son tok günlerimizi yaşıyor olabiliriz; evde çok az kırmızı mercimek, arpa şehriye, pirinç, un , şeker ve tarhana var. Savaş ve karne yıllarındaki kadar tutumlu davranmak zorundayız. Yağımız bitti. Üç gün sürdü sürmedi bu durum, ceplerimizde alış verişlerden kalma bozukluklardan bir litrelik yağ parası toparlayabildik de önceki gün itibarıyla yağ şişemizi doldurduk. Üst baş almayı zaten sevmezdim; o konuda sıkıntım yok. İkinci el pazarından giyinmek beni hiç rahatsız etmiyor. Dışarıda yemeyi de sevmem. İlle evimde yiyeceğim. Dışarıda çok acıksam koştur koştur evime gelirim; arada sırada özel günlerde dışarıda yemeğe itirazım yok ama.
Bugün elektrik faturamız geldi; -mız eki o kağıdı içselleştirip sahip çıktığım anlamına gelmez. Ağladım! Kağıtta 204 TL yazıyor! Şişmiş de şişmiş bir fatura. Üzgünüm. Toparlanamadım. İstedim ki  protesto edildiğinde Nesimi'yi korumalarından koruduğu gibi beni de korusun enerji bakanı Taner Yıldız. Ben de eline tutuşturuvereyim 204 liralık faturayı..
Bu da yeni moda önce kadın bakan sonra da enerji bakanı protestocuları korumalarından korudu. Yemiyorum ben bunları.
İflas edince ısınmak için hiçbir şey kullanmamaya karar verdim. Donarsam -ki sle, skeloderma ve en son sinir ucu ağrısı nedeniyle hiç ısınamıyorum- sizi sevdiğimi unutmayın.. Ben bu kadar üşüyüp ısınamazken Allah Van'da çadırda soğukta yaşam savaşı veren insanlara dayanma gücü versin.. (çünkü anladım ki artık işimiz Allah'a kaldı.) Onlara sadece bakan, boş boş bakanlara da; ne diyeceğimi bilemedim..

9 yorum:

  1. Yüreğim şişti Gülen'im...

    Bakanın korumalarının ruh haline uzun uzun baktım. Bayan bakana pek aldırmadılardı zaten. Diğer bakanın genci yanına oturtmasından sonraki tutumları da ne kadar çirkindi.

    Her şey çok güzel olacak demişlerdi ya...

    YanıtlaSil
  2. Gülennnn :(((((((((((((

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok üzüldüm :( Umarım her şey en kısa zamanda düzelir

    YanıtlaSil
  4. inan hislerini çook iyi anlıyorum.malesef kaçıranlanların yükü de biizim omuzlarımızda,devletin memurunun sayaç okuma yükü de yakında baaraaj için çalışan işçilerin bedelini de biz ödersek hiç şaşırmam...alıştık.

    YanıtlaSil
  5. Bak şimdi yavrusu, biz ortak kalorüfer kullanımımızdan mecburen her ay gelen 200 tl'lik yakıt parasını zor zar ödüyoruz, eee ne olacak dersen kışın bize gelin hep birlikte gül gibi ısınıp gideriz:)
    Uzun sürmez, sıkılmazsın korkma!!! nasıl mı uzun sürmez??? yakında YTani üç beş yıl içinde intibak yasası çıkacak Allahın izninle hepimize 10 ila 16 TL arası zam yapılacak ya!! bu arada gelen elk. zamlarını karşılar ve hatta bol bol yakar ısınabiliriz.

    YanıtlaSil
  6. siten cok hoş zekle okuyorum seni takibe aldım başarılar dilerim bende bloguma beklerim

    http://www.domainsiz.net/

    YanıtlaSil
  7. Düzelir merak etme. Bir yerden bir kapı açılır...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails