13 Aralık 2011 Salı

KIRMIZI SAÇ HİKAYESİNİN 'ASLINDA'SI

Saçı kırmızıya boyama meselesine açıklık getirmem gerektiğini anladım. Evet bunu anladım, aferin bana :) Bir ay önce saçımı kırmızıya boyamaya karar vermiş ama saç boyalarına olan allerjim yüzünden bu kararımdan çabucak çark etmiştim. Fındık buradayken Defdef'in kameralı msn isteğine yanıt verdiğimizde Defdef'in tam da benim hayal ettiğim biçimde saçlarından bir tutamının kırmızı olduğunu görüp çok beğenmedik mi! Çok beğendik. Defdef aklı başında biridir; yani öyle olduğu iddia edilebilir (kimilerine göre :P) O benim gibi yapmaz, ben etten evvel çömleğe düşenlerden biriyim Aklına gelen şeyi ölçüp biçmeden yapan dolayısıyla çoğunlukla sonuçtan memnun kalmadığı için bantı başa saranlardanım. 

Saçlarımı kestirip gerçekten kırmızıya boyamak istediğim ama bunu karışık bir dille anlattığım doğru. Hopa olaylarından sonra altı ay sürecek esaret hayatlarına duygusal anlarla veda edip özgürlüklerine merhaba diyen gençlerden birinin esaret altındayken saçlarını zorla kestirilmesini protesto etmek için saçlarını kestiren dışarıda esaret hayatındaki gençleri görünce basında 'şimdi ben kestirsem saçlarımı bir de kırmızıya boyasam tanınmamak için yaptın gel buraya derler mi?' diye düşündüm. Aynı gün yumurta fırlatılması sonucu gözünden yaralanan bir bakanın durumuyla da hani saçlarımı kestirip kırmızıya boyadım da başka biri olup çıktım ya. Amaç da protesto ya, ileri demokrasilerde protestolar normal ve meşru ya (!), kendimi kırmızı yumurtlayan bir tavuk süsü verdim ya; kırmızı yumurtalarım da fırlatılmak üzere hazır. Sonra yazıyı süslemek için netten bulduğum kırmızı civcive üzüldüm.  Ben kendim istiyorum saçlarımı kırmızıya boyamayı ama o civciv istedi mi bakalım bunu diye gerilip bir de onu kendi isteği dışında o hale getiren kişiyi protesto ettim.
Biliyorum çok karışık, onları yazan ben bile düşündüğüm gibi açıklamayı beceremedim :)
Belki de deliriyorumdur. Arkadaş nasıl delirmeyim? İnsanlar ilaçlarını alamıyor.
Öğretmen açığına karşın atanamayan öğretmenlere 'yürü git, kendine başka iş bul, hadi başka kapıya' dediler ya, öğretmen atamayı beceremeyenler melle atamaya karar vermişler. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu kişileri analiz ettik. Toplumda sözü dinlenen, saygınlığı olan, sözleri insanları durduran veya harekete geçiren insanlar. Bu kişilerin hizmetinden müftülük denetiminde yararlanmak istiyoruz” dedi.
Öğretmenin sözü toplumda dinlenmiyor mu?
Öğretmenliğin saygınlığı yok mu?
Öğretmenler insanları durduracak ya da harekete geçirecek nitelikte vasıflara yani lider ruhuna sahip değil mi?
Hem neyi durdurup neyi harekete geçirmek istiyorsun sen arkadaş?
Van'da hayatını kaybeden öğretmenlere maaş bağlanınca görev tamamlanmış mı oldu?
Başbakanın hasta olması, herkesin geçirebileceği bir operasyon geçirmesi insanlarda 'kanser mi?' şüphesi oluşmasına neden oldu. Yok bir şey olmaz onlara, anca biz hasta oluruz. Olmadı mı? Atanamadan kanserden ölen öğretmenlerin ülkesi burası. Sonra da ilaç sorunsalına çözüm bulmazsın. Bir yandan da üre ey Türk halkı dersin. O hem de en az dediğin üç çocuk ne işle iştigal edecek büyüdüğünde? Ama bak şimdi çalıştı kafam. Atayıverirsin melle olarak al işte sorun çözüldü.
Ben saçma sapan şeyler düşünmeye devam edeyim en iyisi; en saçmasından, en absürdünden.
Hükümete teklifim: bedelli askerlik gibi bedelli öğretmenler atansın ama mekanizma tersine işlesin. İşe gitmeyip işe gidiyormuş gibi para alsın öğretmenler.
Ne kadar saçma değil mi; evet çok saçma, en az melle ataması kadar saçma!
O da yazmış..
Eğitime harcayacak paran yok, öğretmene maaş veremeyeceğin için onları başlarının çaresine bakmasını söyle, kaderleriyle başbaşa bırak ama melleye maaş verecek paran var, o nasıl oluyor?

MUSTAFA BALBAY İÇİN ÖZGÜRLÜK DİYENLER İÇİN İMZA.LA
TABİİ Kİ SADECE MUSTAFA BALBAY DEĞİL, DAHA NİCELERİ İÇİN ÖZGÜRLÜK!


Bahçemizden :)


Mutfağımızdan :)

5 yorum:

  1. benim kızım çekirge yemiyor:))hmm şimdi anladım..ben kırmızıdan ziyade çilekk yapmıştım ve uzun bi süre kullandım.üzülüyorum,sinir oluyorum ve çoğu insanın koyundan farksız melemesine elden birşey gelmiyorr

    YanıtlaSil
  2. Harika saptamalar, kendine özgü üüslupla ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Sen hep yaz Sevgili Gülen'im...

    YanıtlaSil
  3. gülen sen feyzbuka bakmazsın die buraya yazıyorum.mahkeme kararı geldiii

    YanıtlaSil
  4. Yazınıda açıklamasını da çok güzel yazıyorsun, bunu anlamayanlar olduğunu sanmıyorum(mu) bilmiyorum.
    Neyse bu konular artık hepimizi aştı suyu akışına bıraktık.Gırtlağımızı yırtsak, yazıların en ağırını yazsak ve hatta "hadi birleşelim de ne yapacaksak yapalım" da desek yok anam du o kadar hızlı akıyorki!!!
    Şimdi ben "ben çok iyi bir doktorum, bek etrafımda hemen hemen kendimce geliştirdiğim ilaçlarla çok hastayı iyi ettim, hadi beni bir hastahaneye stajyer dr. tayin et, maaş da bağla" desem ya hapishaneye yada tımarhane ye atmazlarmı?
    Neyse Gülenim bırakalım bildikleri gibi yapsınlar, okuma,üfleme,nazar duası falan filan ne yaparlarsa yapsınlar.
    İnsanlar layık olduğu şekilde yönetilir ve kurunun içinde yaş da yanar:((((

    YanıtlaSil
  5. kızıl saç sana yakışır..

    bu ülkede neler neler oluyor.
    ama en önemlisi "atam"ın kemiklerini sızlatmanın bedelinin ödeneceğidir.
    ben başka bir şey bilmiyorum.
    sessizliğin sesini duyabiliyormusun?
    sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails