31 Mayıs 2009 Pazar

BUGÜN YAZMAK İSTEMİYORDUM AMA ÖYLE BİR ŞEY OLDUKİ. -MADE BY ÖZLEM AKIN MUTLULUĞU-

Döndüm.
Yazmayı hiç istemiyordum.Yorgundum ve feci bir ayrılık acısı yaşıyordum ama öyle bir şey olduki :)
Bir istasyon dolusu insan ayrılık seramonimizi izledi.
'ama seni çok özlicem, şu an çok kederliyim.Teyze son bir kere daha öpeyim' derken burun sıvılarının omuzuma silindiği çok hüzünlü bir ayrılık :(
Ağlamaktan başıma ağrılar girdi ve ilaçlarımın arasında ağrı kesici olmadığından bütün bir yolu kızgın millerle oyulan göz oyuklarıyla geçirdim.
Gözüm bir şeyi görmedi,eve girer girmez keskin bir ağrı kesiciyle otuz dakikada baş ağrımdan kurtuldum.Akşam yemeği saatine kadar kıvrılıp uyumak niyetiyle devrilmişken haddinden fazla lüzumsuz bir arkadaşım aradı.Her nedense telefonla konuşurken mutlaka yürümem gerekiyormuş gibiyimdir; otururken konuşunca dikkatimi toplayamıyorum.Telefon kulağıma yapışık yorgun argın ev içi tura çıktım.Önce odaları kolaçan ettim, bir yandan da bu kadar derli toplu bir evle karşılaşmayı hiç düşünmediğimden 'kadın mı aldılar acaba?' diye düşünüyordum.Turum salonda tamamladı.Öyle amaçsızca salonu adımlarken sehpanın üzerinde zarar vermekten korkulduğunu düşündüğüm bir çekiniklikten dolayı sadece zarfın açılmasıyla yetinilmiş bir posta paketi dikkatimi çekti.Telefon kulağımda zarfı elime aldım ve bir çığlık attım!.Had üzeri lüzumsuz arkadaşıma alelacele 'ben seni sonra ararım' deyip yanıtını beklemeden telefonu kapatıverdim!
Zarfın üzerinde,
from özlem akın
............
Checz Rebuclic





to:
GÜLEN TEZER ÜSTÜN
.....................................
ANKARA
TURKEY
yazıyordu!

Özlem Akın akıl sağlığımın asla kabul edemeyeceği nitelikte beceri ve sabır sahibi, bir kukla sanatçısı olmasının yanı sıra kırkbeşinci Antalya Film Festivalinde Gemeinschaft isimli çok hoş ve ilginç filmiyle de en iyi kısa film dalında ödül almış, bir çok festivale katılıp ödül almaya hak kazanmış çok genç, çok sevimli bir sanatçı.Onu uzun zamandır mikroskopla inceliyorum.Evet mikroskopla; çünkü yaptığı iş benim 'inanılabilirlik' sınırlarımın çok ötesinde; 'nasıl şeyler bunlar'a takılıp büyütüp bakıyorum Özlem'in kuklalarına.Trafik kazası geçirmiş bir kadın, delikanlı Hakan'la Aysel Gürel'e benzettiğimiz başka bir kadın, mahzun denizkızı, regge şarkıcısı zenci kız..Hepsi biribiri kadar özenle, sevilerek yapılmış 'ruhu' ve 'öyküsü' olan tipler.
Sağlık skandalımın sürdüğü ve anlatıp rahatlamak istediğim o günlerde Özlem Akın imzalı bir posta almıştım.O güne kadar kuklaları için bir kaç yorum bıraktığım ve hayranı olduğum bir kişinin geçmiş olsun postasında geçmiş olsun armağanı göndermek istediğini belirtmesi beni çok şaşırtmış ve mutlu etmişti.
İşte bugün; geldiğinde Dolunay tarafından denendiği ama dikkatle paketlendiği için açılmaya cesaret edilemediğinden artık emin olduğum paketi açarken kırarım diye neredeyse vazgeçecektim:)
O kadar heyecanlandımki; heyecanlanınca yüzüm kızarır ellerim hissizleşir.Öyle oldum yine :)
Önce, 'merhaba'yla başlayıp yorgunluk ve ayrılık acısına dair ne varsa silip süpüren, yetmez ama; bu kez mutluluktan ağlatan, fırından henüz çıkmış ekmek sıcaklığındaki mektubu okudum.Kısa anlatamam ben; kısa anlatabilenlere, kısa filmlere, kısa film çekebilenlere hayranlığım bu yüzden..Sanatçı yazısı da şık oluyor :) Okudum, ağladım, güldüm :) Beni bu kadar iyi tanımasına çok şaşırdım, kendimi önemli hissettim :) Yalnızlığımı uzun zaman önce terk etmiştim; bugün sarılıp sarmalanmış hissettim kendimi..
Güzelce sarılmış paketi makas yardımıyla aklım çıka çıka açtım.
Elimdeydi, böyle bir şey beklemiyordum; yani bir kukla beklemiyordum.O kadar işinin arasında bana bu kadar inanılmaz bir şey yapmasını asla beklemiyordum.Özlem benim için profilimde anlattığım düş kahramanım olan 'SALAŞ BİR BARDA FRANSIZCA JAZZ SÖYLEYEN ÇIPLAK AYAKLI, TUNUSLU ÇİNGENE'mi yapmıştı.
İncelik diye buna denirdi, buna dikkat etmesi; çok duygulandım..

Özlem'in çok yoğun olduğunu bildiğimden zaman ayıramayacağı ihtimaline karşın yine de 'acaba postada mı kayboldu' diye endişeleniyor, armağanımın ne olduğunu yüzsüzce merak ediyor, armağan alacağım için çok da utanıyordum; hatta Özlem'i izleyen Nalan abla'yla da paylaştığım bu konu üzerine Nalan ablanın fikir vermesiyle Kocaeli dönüşü; yani bir kaç gün içinde postada bir sorun olduysa araştıralım tipinde bir posta yazmaya cesaret edecektim Özlem'e..
Çingene'm gerçek bir çingene; en ince ayrıntısına kadar çingene.Uzun, narin ve parmak izine kadar yapılmış kırmızı ojeli parmakları, sağ bileğinde bilezikleri, boynunda kum ve boru boncuklardan kolyesi var.Uzun çingene eteğinin altından anatomiye uygun ayakları görünüyor; ayak bilekleri incecik..Uzun siyah saçlara, inci tanelerinden dişlere sahip bu Tunus'lu çingenemin ten rengi de bir Tunus'lu çingenesinin ten renginde :)
Jazz söylüyor benim çingenem, gözleri kısık, oturmuş barın üzerinde elinde mikrofon :)

Çok önemli bir ayrıntı; değişik açılardan bakıldığında yüz ve mimikler farklılaşıyor.
Çözemedik biz bu işi.
Özlem; duyarlılığın, becerin ve zamanını benimle paylaşman, profil öykümü gerçekleştirmeyi düşünecek düş gücüne sahip olman, ayrılık öykümü yaşadığım bugün beni sonsuz derecede mutlu etti; o kadar mutluyumki kendimi Erdim'e ihanet etmiş gibi hissediyorum :)

Sevgili Özlem;
gün boyu süren sıkıntılı halimi mutluluğa çevirdiğin ve yapılacaklar listene beni de eklediğin
ç i n g e n e 'm ve hissettiğim bütün duygular için sadece teşekkür edebiliyorum :(
Bütün kalbimle bütün hayatın boyunca ve kısa film maceranda çok başarılı ve mutlu olmanı diliyorum.
Bugünü hiç unutmayacağım..

Siluetinin sigara dumanlarının mavi neon ışıklarının altında hareler yarattığı salaş bir Fransız barında çıplak ayakla Fransızca jazz söyleyen Tunus'lu çingene

loş ışı
ve
SAHNE!

Not:Hakan'la fotoğraf çekmek için ne kadar zaman harcadığımızı söylemek bile istemiyorum!
Ancak bu kadarını becerebildik :(
Not 2:Özlem yazdığım postaya verdiği nazik yanıta çingenemin yola çıkmadan önce çektiği fotoğraflarını da eklemiş.Çok da iyi etmiş, bizimkiler pek bir kötüydü :( Bizimkileri kaldırıp Özlem'in çektiklerini ekledim hemen :)
Güzel pazarlar..

8 yorum:

  1. geldiğine sevindim.
    10 dk bakıp gelmediysen mail atayım demiştim.merak ettim çünkü.okul kapanınca erdi gelir çok üzülme öyle canım.ayrılıklar hiç kolay olurmu?hepsi ayrı zor.
    çingene kızına sevindiğin için bende çok sevindim.bir sır vereyim sana umarım özlem okumaz.ben korktum.ben öyle cesaretliyimdir filan ama böyle abuk şeyler vardır.beni korkutun.evdede akşap bir kedim vardı hediye gelen hep beni izliyor gibi geliyordu korkuyordum verdim başkasına.ama yinede süper üstün bir başarı.ben yapmayı çok isterdim.Özlem'in ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel.. Hem düşünce hem kukla.. Hayran kaldım Özlem'e. Nasıl bir sabır işidir. Ayakta alkışlıyorum vallahi. Ayrıca seni bu kadar mutlu etmesi.. O cıvıl cıvıl sesinle nasıl bağırdığını hayal edebiliyorum. Gülümseyerek okudum yazıyı, mutlu olduğunu bilmek güzel. Erdi'n yine gelecek teyzesi.. Teyze olmak çok güzel ama ayrılıklarda ne kadar zor..
    Seni seviyorum ablacım..

    YanıtlaSil
  3. Mutlulugun daim olsun kuzum:)) Seni sevindiren Özlem arkadasimizada cok tesekkürler:) Ellerine saglik, cok güzel olmus kukla:)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. miraç erdi31 Mayıs, 2009

    sevgili teyzem sen ve Hakan abim Gittiniz ya,ben çok eğlencesiz kaldım,çok kederlendim.seni ve Hakan abimi çok özledim.ne zaman geliceksiniz.keşke bi gün daha kalsaydınız canım teyzem.teyzem teyzem seni çok özledim BİTTİ

    YanıtlaSil
  5. e-posta'da da soyledigim gibi, siZi sevindirebildiysem ne mutlu bana.. hele bir de profil fotografi yaptiginiZi gordum simdi, tarifi Zor duygulara kapildim; gurur, mahcupluk, sevinc..
    yaZ gelsin yaZ gelsin, hemen kavusun erdi'niZe.. (gerci burda Zaman tersine akiyor gibi, kis geri geldi resmen ama.. aZ kaldi neyse)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. merhaba!
    bu sarkiciyi o zaman cok seveceksiniz. sanirim kendisi yari Tunus`lu ve fransizca söylüyor. inanilmaz bir tarzi var.
    bu sarkisi cok güzel :
    "Soha - Tourbillon (serre-moi fort si tu m'aimes)"
    ismi Soha.
    eger youtube aciksa bu linkten dinleyebilirsiniz:
    http://www.youtube.com/watch?v=kNupjYeB8eg
    sevgilerimle,
    anonim :-)

    YanıtlaSil
  7. güzel ve sıcak yorumun için teşekkür ederim .hediyelere gelınce daha güzelleri sizlerin olsun hediye verenınız cok olsun sevgiler......

    YanıtlaSil
  8. Sihirli'm; biz fotoğraf çekmeyi beceremedik.Çingenem gayet şık, hoş ve asil bir çingene ve özlem de onaylarsa artık onun bir adı da var :) Keşke kedini bana verseydin :)
    Erdim temmuz başından sonuna kadar Ankara'da olacak :)Bütün avuntum bu şimdilik ama çok özledim şimdiden..

    Bilun'um; ben 'düşünceye' çok önem veriyorum; yani düşününce yapılması hiç gerekli değil.O duygu beni çok mutlu ediyor.Özlem'in sessiz sedasız benim için böyle bir şey düşünmüş olması; inan bunu yazarken ağlıyorum, bütün tüylerim diken diken..Telefonu yüzüne kapattığım lüzumsuz arkadaşım benimle konuşmuyor :(

    Belgin'im sağol canım.Çok mutluyum; yani kim mutlu olmazki böyle bir jestten.Evde de bir havam olduki sorma :)Gerçekten çok güzel bir çingene olmuş.Tıpkı resimlerdeki gibi.Ya inanamazsın, parmakları filan böyle estetik estetik, beli incecik, dudakları kıpkırmızı ve dolgun; aynı bildiğin köfte dudak..

    Erdim; yavrum, kuzum, canım oğluşum az kaldı.Merak etme bu yazı olabildiğince birlikte geçireceğiz.Bakarsın seni Ankara'da balık avlamaya götürürüz :)))))))

    Bayan yetenek Özlem; inan bana ayaklarımı yerden kestin.Hiç beklemediğim bir anda aldığım bu armağan hayatımın en bana özel armağanıydı.Senin nasıl biri olduğunu daha fazla merak etmeme neden olduğunu da bilmeni isterim ayrıca :P Beni bu kadar mutlu ettiğn için yine teşekkür ediyorum sana bütün kalbimle..
    Erdim temmuz 11de yanımda :)

    anonim merhaba; dikkatiniz, ilginiz ve bilginiz için çok teşekkürler.Hal
    hazırda dinleyememiş olsam da konuyla ilgili çalışmalarımız hala sürmekte.Bu benim bir imgemdi; yani fransızca jazz söyleyen Tunus'lu bir çingene olup olmadığını biliyor değildim ama sanırım bir iz buldum :P Yine teşekkürler..

    cansudere; rica ederim.Hediye almak mutlu ettiği kadar nedense utandırır beni.Kişiye özel ve el becerisiyle, kişinin kendini kattığı hediyeleri çok seviyorum ama ben o kadar yeteneksizimki :(
    Sevgimle..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails