9 Mart 2010 Salı

HAYIR!

Çalışmadığım için hafta başı sendromunu yaşayanlardan değilim. Pazar günleri hariç her güne, eğer bir gün önce can sıkıcı bir şey olmamışsa güzel uyanırım. Yataktan kazımam kendimi ama bir sonraki sabah erken uyanmam gerekiyorsa o gece yıllarca görmediğim kabuslar resmi geçit töreni için hazır bulunurlar göz ucumda. Bu duyguyu aşmayı çocukluğumdan beri başaramadım. Neyse ki hastane randevu şenlikleri dışında erken uyanma gibi bir sorunum yok; evet erken uyanma gerekliliğini bir sorun olarak görüyorum :(
Bugün de güzel uyandım, bir süredir artık ağırlığına alıştığım kol ağrımı umursamadan. Pilatesle daha bir kendine getirdiğim bedenim rahat ve mutlu oradan oraya sekerken bütün gün televizyon açma isteği hissetmedim hiç :( Akşam haberleri yemek hazırlıklarımla kesişen zaman dilimidir. O da ne; merkez üssü Elazığ ve çevre illerden de hissedilen bir deprem haberi! 50 vatandaşımız kerpiçten yaptıkları evlerinin enkazlarının altında kaybetmiş hayatlarını, umutlarını. Her deprem haberi anında hissettiğim korku, üzüntü, öfke hisleri aynı yoğunlukta ve anda sarar beni. Ardından bir ağlama nöbeti, kayıplarına yanan insanların ağıt seslerine karışır sesim. Böyle zamanlarda hayatın devam ettiğine inananlardan değilim. Hayat durur. Durmasa da durdurursun. Yaşamama isteği ağır basar. Çekip gitmek için ensene kalasın diye yapışan görünmez bir elden çekip kurtarmak istersin kendini. Hayat sürmez o an, süren tek şey telafisi mümkün olmayan bir acıdır.

Deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek için hala kayıplar mı vermemiz gerekiyor?
Bir fay hattının üzerine yapılmış yerleşim birimindeki evlerin kerpiçten olması kabul edilebilir bir gerçek midir?
İçinde suyu ve elektriği olmayan evlere dağıtılan beyaz eşyanın konuyla nasıl indirek bir bağlantısı vardır?
Bu ülkenin deprem gerçeği ve senaryosu sadece İstanbul için mi geçerlidir?
Hala o insanlar neden kerpiçten evlerde yaşamaktalar?
Bu sorulara kim yanıt verecek?

Yaşam hakkımıza sahip çıkmanın zamanı gelmedi mi?
Biz deprem tedbirsizlikleriyle yönetilmeye layık mıyız?
Hayatlarımız bu kadar ucuz mu?
Talep etmek için daha neyi bekliyoruz?
Çok uzak değil, büyük bir deprem bekleniyor.
Aynı acıları kaç kez daha yaşayacağız?

Ben bugün başka şeyler yazacaktım.
Ben bugün dünyadaki bütün kadınların gününü kutlayacaktım.
En sevdiğim şair Nazım Hikmet dizeleriyle pekiştirdiğim bir kadın yazısı yazacaktım :(
Hayır yazmayacağım.
Yok; içimde üzüntü, öfke ve mutsuzluktan başka bir duygu yok.
Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet diliyorum, ülkemin başı sağolsun.
İyi geceler..

9 yorum:

  1. çok haklısın canım..ki daha deprem olacak diye uyarmışlar peki geçen bu zaman içersinde ne yapılmış?? hiçç ..

    YanıtlaSil
  2. Rabb'im rahmet eylesin hepsine
    kalanlara da sabır versin
    şu soğuk günlerde çoluk çocuk çadırlarda kalıyor.
    umarımbir an önce evleri yapılır:(

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gülen Hanım; sizin gibi bizim gibi insanlar bu acıyı en derinden hissederken, malesef kendilerinden başka hiçbir şeyi önemsemeyen, bilançonun azlığına (50 az bir rakam onlara göre) sevinen,insan görüntüsündekilerin yetkilerle donatıldığı bir ülkede yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  4. O insanları deprem değil fakirlik öldürdü malesef. Onları kerpiçten ev yapmak zorunda bırakanlar, o durumlara düşürenler utansın diyeceğim ama malesef öyle bir duygu taşımıyorlar.
    Ben de akşam izledim içim parçalandı. Anne babaların çocukları karşısındaki çaresizliğiydi en fazla yüreğimi burkan. Allah sabır versin.

    YanıtlaSil
  5. canım benim evet ya bende eve gidince duydum şok oldum.. sonra haberlerde önceden duyrulmuş gibi cümleleri duymak beni daha da bir şaşırttı.. aa neden diye kanepenin kenarına çöküverdim.. dünden beride okuyorum yazılanları.. hep isyan ve itiraz var ama isyanımızı allahım dualarla kabul eder bizi sakinleştirirde itirazımızı kime yapacağız.. bu halkı anlayan kim..

    YanıtlaSil
  6. depremden çok çok korkuyorum. 97 li yıllarda bizde şiddetli bir şekilde yaşadık allah bidaha yaşatmasın hiç kımseye sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Allah yardımcıları olsun.
    İnsanın elinden bir şey gelmiyor. Sinir olup oturuyorsun. Madem buraları deprem bölgesi o evlerin yeniden yapılması bu kadar zor muydu.
    45 Milyar birikti deprem vergilerinden 25 Milyarı yeter bütün hepsini yapmaya diyor bu işi bilenler. Daha ne bekleniyor acaba...

    <:(

    YanıtlaSil
  8. canım ya hani yeni post yazıyorum demiştin bi sorun yok değil mi?

    YanıtlaSil
  9. allahım mekanlarını cennet eylesın..gerıde kalanlara sabırlar versın..

    Haberler de ızledıgım deprem goruntulerının bırınde.. kucuk bır beden annesının ve kız kardesının vefat ettıgı enkazın uzerınde yatmak ıcın saglık gorevlılerıne dırenıyordu..

    Dıyecek soz yok..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails