31 Aralık 2011 Cumartesi

BİTTİ Mİ YANİ ŞİMDİ?

Bu ağaç benim ilk ağacım; minicik plastikten bir şey. Hayatımda hiç yeni yıl ağacı süslemedim. Özenmedim, yokluğunu hissetmedim hatta farkına bile varmadım diyebilirim bu ritüelin ama bu yıl ciddi değişikliğe olan ihtiyacım sanki ağaç süslersem gerçekleşecek diye düşünmüş olmalıyım. Yıl başı akşamlarını dışarıda geçirdiğimin sayısı çok az. İlki Sedef ve benim bateri çalan bir arkadaşımızın grubunun da dahil olduğu bir sokak partisi idi. Bir sonraki Giritli bir grubun yılbaşı yemeğinde garsonluk yapmamdı. Aman Allahım bu arkadaşlar yemeklerini akıllı uslu yedikten sonra bir coşsun bir coşsun! Masada ne varsa yere çalarak kırılabilir nitelikteki her şeyi kırıp bir güzel döktürmeleriydi gecenin final sahnesi :) Ama iyi para kazanmıştım :D Bir sonraki yılbaşında barda çalıştım, sohbete gelen dansözü sarhoş ettikten sonra düşüp bileğini sakatlamasına neden olmaktan hala utanç duyarım :D Bir yılbaşında daha çalıştım ama gece yarısı olmadan ekürimle birlikte paramızı alamadan kovulduğumuzu belirtmeden geçemeyeceğim :D  Kovulmamıza neden olduğu halde yakamdan bir türlü düşüremediğim aynı arkadaşım ve onun bir garip grup arkadaşıyla birlikte çok şık bir yerdeydik ertesi yılbaşı akşamı; dantelden eldivenli, satenden uçuşan elbiseli kızların arasında siyah boğazlı kazak, kot pantolon, postalları ve üç numara tıraşıyla ben! Rezalet :D Eski TBMM lojmanlarının yanında artık açık olmayan çok abartılı bir yerdi gittiğimiz ama sevdim mi; hayır.. Ama çünkü artık eskisi kadar ilginç gelmediği ve bakımı zor olduğu için sayısı bine yakın kadeh kolleksiyonumun en ilginç, en kesme kadehlerinin ait olduğu o yeri sevgiyle anmam gerekli :P  Eğlenmek ya da çalışmak için gittiğim her bardan mutlaka benimle birlikte gelmek isteyen kadehlerden oluşma bir kolleksiyon bu! Aldığım servis bar kursunun artısı sayesinde bir kaç yılbaşı böyle çalışarak geçti.
Ben evimi, evde olmayı seviyorum aslında. Bu akşam da evde olacağız; hayatımın sonuna kadar birlikte yaşamayı istediğim, bunu dilediğim sevgili eşim Hakan, babam ve yollarına gül, pırlanta dökülesi can Ali; nam-ı diğer dokuz abim ve bir misafirle birlikte. Abartısız bir yemek -ki biz yiyebilelim diye hayatlarının baharında kesilmek suretiyle öldürülmüş bir tavuk dolması- belki biraz alkol çünkü alkolle eskisi gibi başım hoş değil. İşte bu kadar ve çok lazımmış gibi depresyona girelim diye Halil Sezai Paracıklıoğlu konseri..

Gelelim 12 maddelik yeni yıl istekleri listeme (aman ben eksik kalmayım)
1-Bir şehide daha tahammülüm yok!
2 Atanamayan öğretmenler atansın. Atanamazlarsa atayabilecekler gelsin!
3-İran'dan gelecek olan hemşire ve doktorlara sınırdan 'gelmeyin' işareti yapılsın.
4-Hidroelektrik santralleri önüne çiçek çocuklar kamp kurup rock müzik yapsın.
5-Milletvekilleri maaşları asgari ücretlilerin maaşlarıyla yer değiştirsin.
6-Mukaddes :P  hariç kadına şiddete son!
7-Ampuller atılsın floresanlar takılsın.
8-Bülent Arınç'lar ağlamasın.
9-Depremzedeler artık kanmasın!
10-Eğitim ve sağlıkta yapılan yeniliklerin (!) hepsi çark edip ayaklarına dolansın! Ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetleri sunulsun..
11- Ülkemde her bir birey insan olmanın onuruyla yaşasın. Kişisel değil toplumsal mutluluk, gelir düzeylerinin eşit olduğu bir dünya istiyorum. Kısacası sabahın dördünde, yani şu an aklıma gelmeyen ama olması gereken (istediğim değil) her şey olsun! Lütfen olsun çünkü artık sıkılmaya başladım!
12-Kendim için: sağlık açısından kötü bir yıldı. Jinekolojik bir operasyon, ağrılı, bezdiren strese bağlı egzama travması, Hakan'cığımın klavikula kırığı ve arkasından işten çıkarılması, kolumdan parça alınması, zehirlenmem ve en son hala sıkıntısını çektiğim sinir ucu ağrılarıyla dolu bir yıldı 2011. Sağlık sorunları yaşamayacağımız bir yıl diliyorum; öncelik bu. Mali sıkıntılarımız başkalarına yardım edebileceğim derecede son bulsun istiyorum. Sevdiklerimin, beni sevenlerimin (evet beni sevenler de var :P) mutlu ve sağlıklı olmasını istiyorum. Elle tutulur isteklerim; uzun yol yapılabilir bir bisiklet, Hakan'la boy farkımızı kapatacağını düşündüğüm (ya da ümit ettiğim) bir Gotik bot :) Ama gotik bot alabilir duruma sahip olsam bile alabileceğimi sanmıyorum çünkü eskimeyi bekleyen kışlıklarım var. Sevgili Noel baba kapının önüne gotik bir bot koyarsa anca belki o zaman giyerim :P Bu konuda dr. Uygur'u kendime çok yakın hissediyorum çünkü :) Gereksizce aldığımız her eşya, giysi dünyadan bir parça daha götürüyor. Bundan başka bir dünyaya sahip olmadığımız için dikkat etmemiz kadar duyarlı bir şey olabilir mi?
Sabahın 4ü
Yılın son günü.
Hepinizi seviyorum.
Yeni yılın her günü yılın son günün heyecanı, hoşgörüsü ve mutluluğu içinde geçsin..









Bicamalarımla ben, işte ağacımız bu kadar minik :)
Ne zaman okur bilmiyorum ama Abd Mountain Wiev okuyucusuna sevgiler, sizin de yeni yılınız kutlu olsun..
Sizlere yeni yıl hediyem.. Başkası ve dahası ne yazık ki elimden gelmedi bu sene :)
Sevgimle..

12 yorum:

  1. Bütün dileklerine aynen katılıyorum:)) Hepimize en başta sağlık:) Allah hiç birimizi darda bırakmasın inşallah. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Aferin sana kız:)) çok maharetli bişey oldun sen gideli buralardan. Çok güzel olmuş valla.

    Sevdiklerinle birlikte nice güzel yılların olsun canım.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yine çok şey dilemişsin yavrusu, ağacın çok güzel senin gibi ışıl ışıl. Allah seni sonsuza kadar Hakandan ayırmasın Gülenim
    VE
    Gönlünce ve en başta sağlık olmak üzere, sevdiklerinle umutlarının gerçekleştiği en güzel günlerle ve mutlulukla geçireceğin bir yıl dilerim.
    MUTLU YILLAR

    YanıtlaSil
  4. Sağlık ve sevgiyle dolu yeeeepyeni bir yıl diliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Ağcın çok güzel canım.Her şey gönlünce olsun.Sağlıklı,mutlu nice yıllara.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Canım, 2012'nin ilk yorumunu sana yazıyorum. Herkesi uyuttum...
    Tüm dileklerin dileğimdir. Hepinize sağlık, huzur, mutluluk diliyorum.
    Öpüyorum çok çok...

    YanıtlaSil
  7. Senin dileklerine katılmayan ÖLSÜN:))) Hakan'ın, babacın, Defdef ve Erdim ve tüm sevdiklerinle sana sağlık, mutluluk, huzur ve bolll kazanç dilerim canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. Mutlu sağlıklı seneler. :)

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle öncelikle kaliteli bir makale ve 12 maddeye bende katılıyorum sadece sıralamasını değiştirirsem aynı şeyleri düşünürüm. Neyse bu arada blogum da yaşadığım problemlerden sonra blogu yeniledim temasıyla da biraz uğraştıktan sonra son halini aldı ben beğendim seninde fikrini almak istiyorum. Yorumlarını bekliyorum Seni takip listesine de aldım.

    YanıtlaSil
  10. Ben seni Çok sevdim dileklerinide
    Dilerim kendin içinde toplum içinde tüm dileklerin gerçekleşir gerçi 2.zor ama:)
    Yüreğinden sevgi ve umut eksilmesin

    YanıtlaSil
  11. sevgili gülen, bu güzel yazıyı da biraz geç olmakla beraber inat edip okumuş bulunuyorum:)) yılbaşı ağacını yıllarca yapmayıp, tüm özenini bu ağaca saklamışsın sanırım çok güzel, çok eğlenceli olmuş. eline sağlık. kendin ve herkes için arzu ettiğin dileklerinin gerçekleşeceği bir yıl olsun 2012.
    sağlıkla, sevgiyle ve hakan'la kal hep:))

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails