15 Haziran 2011 Çarşamba

DOZ AŞIMI MUTSUZLUK :(

Çok mutsuzum :( Tuz biber ekildi yarama, kalbim ağır yaralı ve ben iyi hissedebilmek için yapabileceğim hiçbir şey olmadığının farkında üzüntüden delirmek üzereyim. Üzüntüden delirmek..

Elma yarım yarın olacağı operasyonu beklemek üzere bir hastanenin beyaz ışıklı odalarından birinde şu an. Az önce dondurma almak için kantine kaçtı; bu bir son gelişme. Dondurmayı çok sever Defdef, ben de ama her dondurma yediğimde benim başım ağrır.

Böbreğinde ciddi rakamlara ulaşmış protein kaçağından söz ediyor doktorlar. Yarın parça alacaklar kardeşimin böbreğinden. Son Kocaeli yolculuğum sırasında olacağı bu operasyon bir takım aksilikler yüzünden yarına ertelendi :( Ben onun yanında değilim :( O kadar üzgün ve kendimi ona ihanet etmiş -gibi değil!- hissediyorum ki :( Onun yalnız olmadığını bilmek bile teselli değil benim için :(

Soğuk bir bira içtim. Kafamın içinde binlerce birbirine dokunduğunda patladığı halde büyüyerek çoğalan baloncuk dolanıyor. Şu anda ihtiyacım olmayan bir duygu bu oysa :(

Mutsuzum yanında değilim. Aslında belki de bu benim bencilliğimdir bilmiyorum :( Keşke kanatlarım olsaydı ama ne yazık ki uçmak için çırpındıkça yere çakılan aptal bir tavuk gibiyim üstelik yumurtlayamayan sersem bir tavuk.. Keşke onu dinlemeseydim, sanki hep dinlermişim, bildiğimi okumazmışım gibi de nalet olası oyumu kullandıktan sonra ona geri dönseydim; benim oyum vatan mı kurtardı? Zaten kafam bozuk :(

Ah İnci hoca mahvettin beni; böyle sarhoşlamış gözümün önünden geçti akılda kalmazsa ayıp olur türünden güzel anılar.. Öğrenci harçlıklarıyla minibüs kiralayıp Defdef'i görmek için okuldan kaçıp hastaneye gelmişlerdi öğrencileri. Sanırım 2001di. Şimdi o öğrencilerin elebaşı Defdef'le meslektaş KPSS mağduru ücretli bir beden eğitimi öğretmeni; zaman zaman birlikte çalışıyorlar.

Ben olsaydım onun yanında şimdi ikimiz de çok mutlu olacaktık ama neyse ki beni aratmayacak arkadaşları var Defdef'in. Hemen hemen hepsi kafadan çatlak bir grup öğretmenin toplandığı bir okulda çalışıyor Defdef. Hepsini ben de çok sevdim. Teşekkürler müdürüm, Esen'im, Yaşar, Turan, Yunus Emre hocalarım ve öğrenci Fahrettin. Bu arada bugün Yaşar hoca hastanenin bahçesinde uyuz bir köpek görüyor ve gidip uyuz aşısı alıp uyuz olan köpeği arayarak buluyor ve aşıyı kendisi yapıyor hayvana :)

Bir de İnci hoca var; parmaklarımın arasına takılmıştı tutam tutam saç tellerim. Mahallenin erkek berberini çağırmıştı anneciğim eve; demişti ki 'böyle her gün eline geleceğine gel biz kökten çözelim şu işi' demişti. Severim kökten çözümleri. Saçlarım kazınırken ağlamaktan burnumdan baloncuklar çıkarmıştım derin nefeslerimin eşsiz eseri olarak :) Sümüklü bebeler gibi :)

Hastanede ilk yattığımda ikiz kardeşinin adı İnci olan asistan bir doktor vardı; biz de ikiziz ve benim durumum nadir bir durum diye bizimle çok ilgili, sanırım Kemal'di adı. Defdef onu kafalamıştı da bir pazar günü tekerlekli sandalyeye oturtup kaçırmıştı beni hastaneden :) Durumum gereği fazla uzaklaşamamıştık ama biz. Uyumuşuz ağaçların altında, çok uyumuşuz :) Sonra Defdef'in beni yatırdığı bankta beni, Defdef'i de çimenlerde uyurken bulmuştu Dr. Kemal bizi :) Kıytırıktan bir fırça yedikten sonra önde biz, arkada Dr. Kemal altı kişilik boş odaya dönmüştüm yeniden. Yıl '90, haziran sonu ya da en fazla olsun olsun temmuz ortası. Çok iyi hatırlıyorum çünkü doğum günümü kutladıktan bir gün sonra yatmıştım hastaneye. Türkiye'nin dokuz gün olarak kutlanan ilk kurban bayramı tatili. Ankara'da top oynayacak in cin bile yok; onlar da kaçmış güneye :)

Allah hastalara şifa versin.. Nalan ablama söz verdim, 'keşke Defdef'in başına geleceğine benim başıma gelsydi. Onun çocuğu var, ben kök salamadım' demeyeceğim.

Şimdi gitmeliyim artık..
Gerisini sonra anlatırım.
Emanet bilgisayarla ancak bu kadar :(
Internetim varken pc yok, pc varken internetim yok :( İkisini bir arada göremeyecek miyim ben ya :(

7 yorum:

  1. Canım benim yaaa,allah ikinize de her zaman sağlık esenlik versin Acınızı göstermesin hem birbirinize hem de bana:(

    YanıtlaSil
  2. Canım çok geçmiş olsun, tez zamanda güzel haberlerinizi almak dileğimdir.Erdi'yi öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. :((((
    Canım benim üzme kendini ne olur, Bak göreceksin Defdef ameliyat olup sapasağlam dönecek evine.

    Dualarım Defdef'le olacak

    Öptüm

    YanıtlaSil
  4. acil şifalar diliyorum canım benim defdef için! güzel günlerde gülücükleriniz çok olsun!

    YanıtlaSil
  5. Canım bak gör kendini üzdüğün yanına kar kalacak, güzel haberler alacaksın, Çook geçmiş olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Gülen'im Defdef ve sende ablam ve benim gibi savaşçı kadınlarsınız. Hiç ağlama, Defdef hoppp iyileşecek ve ayağa kalkacak, o parçada birşeycik çıkmayacak, siz gene makara yapacaksınız. Hepinizi öpüyorum, Erdim'i de. Tüm dualarım sizlerle. Acil şifalar canım.

    YanıtlaSil
  7. ...Tam narkoz olmak istemiyordum..Narkoz sonrası uyanamamaktan,uyanıp ta hiç bir şey hatırlayamamaktan korkuyordum..Koca bir hayata yeniden mi başlayacaktım..Herşeyi yeniden öğrenmek için çok yaşlı değil miyim ben?Lokal anestesi oldum.Operasyon oldu bitti,ben hastanede 2 gece kalıp bu gün(perşembe)evime döndüm.Patoloji sonucu öyle hemen pat pat çıkmıyor.30 Haziran'da öğreneceğiz böbreklerimin neden protein kaçakçısı olduğunu...Hastanede kaldığım 2 gün içinde ünsüz insanlar katogorisinde tüm zamanların en iyi ziyeretçi rekorunu kırdım.Benden bir üst sırada İ.Tatlıses var.Üstelik basit saydığımız bu operasyonu herkese duyurmamıştık bile.Sonunda servisin kapısına adıma özel ziyaretçi yasağı uyarısı kondu.Nedense bu kadar sevilmem doktorlarımın pek hoşuna gitmedi.Gülen bayan oldu bitti işte kendini bu kadar harap etme....Erdi kök salamadığını düşündüğünü bilmesin çok üzülür,çocuk 2 anneye sahip olduğu için şanslı sayıyor kendini...İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

    Defdef SeDeF

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails