17 Kasım 2009 Salı

BÜYÜMÜŞ GÖZBEBELERİM :)

Frip değil bir kere o :) El Tordamıyla anca o kadar olmuş :P Uzak duramıyorum buralardan ne yapayım :) Gülmüşsünüz :) E ben de güldüm. Hep öyle yazdığımı düşünsenize :)

Bugün ağladım. Bugün sevinç mutluluk ve duygudan ağladım. Güzel, yumuşak sesiyle ağlama seansıma son veren tatlı bir arkadaşımın içine kalbini de koyduğu, açtığımda içinden çıkan kelebeklerin uçuştuğu bir kutudan söz ediyorum ama gün ışığı yerini gece mavisine bıraktığı için görsel mutluluk yarına kaldı :( Sürpriz olsun :)

Hatıralarımda -dı ekiyle anlatamayacağım çünkü hatırlayamadığım kadar küçükken gözümde kayma varmış.. Melek anneciğimin dikkati sayesinde anlaşılan bu kayma tedavisi için iki yaşındayken tanışmışım göz poliklinikleriyle. Gözüm düzgün bakarken öyle bir kaymaya başlamış ve bu o kadar rutin bir hale gelmiş ki canım anneciğimin sesinden, ismimdeki E harfini dalgalandırarak ahenklice 'GüleEeEeEn' sözcüğünü duyunca gözümün kaydığını anlar hemen başımı iki yana sallayıp kaymış bakışlarımın düzelmesini sağlarmışım. Göz kayması tanısına eklenen görme tembelliği nedeniyle aldığım tedaviler.. Beş sene boyunca her gün öğleden sonraları gittiğim Göz Bankası'nda çenemi bir alete yerleştirir bir göz deliğinden uçan bir helikopterin dönen pervanesine bakardım saatlerce; neden baktığımı bilmeden. Oyun gibi geldiği zamanlar eğlenceliydi de, sonraları yaşıtım çocuklar sokaklarda oynarken benim orada sürekli dönen bir pervaneye bakmamın işkence gibi algıladığımı hatırlarım düşününce o yılları. Gözlüğümün kusursuz gören sol göz camına ten rengi, adına kapama denen bir flaster yapıştırılır, bu işlemle de sağ gözümün çalışması hedeflenirdi. Sağ gözüm uygulanan tedavilere uzunca bir süre cevap verdiyse de tam iyileşme kaydedilememesi nedeniyle tedaviye son verildi. Ergenlikten beri 10da 9 oranında görme kaybım var. Bu biçimde yaşamaya alıştım, hayatımı sol gözümle idame ettiriyorum. Üzülmüyorum çünkü sol gözüm kapasitesinin üstünde görüyor. Her iki gözü görmeyen insanları düşününce, sağ gözümdeki sorunu büyütmenin kendimce utanç verici olduğunu hissediyorum.
Kontrollere gittiğimde göz bebeğini büyüten ilaç damlatılırdı gözüme. İşte o zamanlar 'ya bir daha göremezsem' düşüncesiyle bunaltırdım elime sıkıca yapışan anneciğimi. 'Anne bir daha göremeyecek miyim?' cümlesini iç çeke çeke ağlarken tekrarlayıp dururdum iğnesi aynı yere takılmış kendi çevresinde dönemeyen plak gibi.. 'Aynaya bakacağım, büyüyen göz bebeklerimi görmek istiyorum. Aynaya götür anne beni' diye tuttururdum, sanki görebilecekmişim gibi; çocuk aklı işte.

Son göz doktoru maceramda yine büyüdü gözbebeklerim. Aynaya baktığımda ilacın etkisi geçene kadar hiçbir şeyi göremediğim gibi büyüyen göz bebeklerimi de göremeyeceğimi bilecek kadar büyümüştüm artık :) Hakan'ı 'Çok mu büyümüş, ne kadar, sence çapı kaç, çocukken de merak ederdim, görmek isterdim biliyor musun?' sorularımla bezdirdiğimde, Hakan 'Fotoğrafını çekeyim görebildiğinde bakarsın' deyince çok heyecanlandım. İlk kez büyüyen bir göz bebeği görecektim; üstelik kendi gözbebeklerimi. Kedilerin korktuklarında ya da heyecan gibi uç duygu durumlarında göz bebeklerinin büyüyüp sonra da hafif elips bir çizgi haline gelmesi zaten çok ilginçti de kendi göz bebeğimin büyümesi nasıl bir şeydi acaba :)

Biz koca iki insan hiç üşenmedik göz bebeği fotoğrafı çektik :) Ellemeyin eğleniyoruz :)

Sanki ben değilmişim gibi..



Bu da küçük bebecikler :)

Şu digital fotoğraf makineleri; iltifat edecek kelime bulamadım :))
Suni gözyaşı damlalarını kendi kendime yapamıyorum. Damlayı Hakan yapıyor ama tam bir sinir harbi içinde :)

Gözyaşı damlatılırken en açabildiğim haliyle (!) gözlerim ve gayretli Hakan :)


Hakan: Aç bebeğim gözünü, bak daha düşmedi, aç hadi güzelim.
Gülen: Kikir kikir. Açıyorum ya. (nedense kikir kikir gülesim geliyor)
H: Açmıyorsun, bak dışına düştü.
G: Açtım kocaman.
H: Aç Gülen.
G: Açamıyorum sanırım.
H: Açsana be.
G: Azarladın beni!
H: Aç len şu gözünü!
Hakan gibi sakin bir adamın bile çileden çıktığı an :D

Her ikimiz için de mutlu son :))))

Çınar'ımdan kötü haber var :( Çanakkale'de resim eğitimi alan oğlumuz Alper hastalanmış. Çınar telefonda konuşurken oğlunun iyi olmadığını hissedip hemen yola çıkıyor ve ertesi sabah Çanakkale'ye iner inmez de Alper'i hastaneye yatırıyor. Bu akşam konuştuğumuzda Alper'in okula gidecek kadar iyi olduğunu öğrenip rahatladım. Çınar bayram tatili için Ankara'ya gelecek olan Alper'le birlikte dönecek..

Şimdilik bu kadar :( Geçmiş olsun yorumları için Belgin'im, cansu'm, peri'm, Doğa'm, embir'im, bizimgibiler'im, dağlar kızım, Ela'm (o artık bir kalpte iki can), banuca'm, Nunu'm, Ayşen'im, krizantem2im, Sedef'im .ok ama çok teşekkür ederim. Gözler dinlenip yakın gözlüğümü de alınca yorumlarınıza yanıt vereceğim..

Bisiklet kursu; bisiklet yapım aşamalarının online şekli nasıl olur hiçbir fikrim yok :( ama sanırım çok başarılı olmaz. Keşke olsa, bunu yapmayı çok isterim ama o bisikletler ortaya çıksın hele bir..
Nalan ablanın doğum günü kutlama mesajlarına gelirsek; Nalan ablanın sağ kolu gibi hissettim kendimi :) Yorumları okudu ve teşekkür etti..

Anıtkabir'e giderken giydiğim kıyafet için olan değerli yorumları, oraya benzer kıyafetlerle gelmiş bütün insanlar adına kabul ettim. Yanlıştan dönmek önemlidir; asıl anlama katkıda bulunan güzel yorumlar umarım farklı bakış açılarının değişip gelişmesine etki ederler..

Nesrin'ciğim, bir e-postanız ne yazık ki mevcut değil :( Lütfen size ulaşabileceğim bir adres bırakabilir misiniz?? Hakkımda yazdıklarınız ve Anıtkabir ziyareti için çok önemli bir detayın altını çizdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.. Posta yazmak istiyorum size.

Diğer arkadaşlarıma (Sedef'im, gönüldenele'm, bizimgibiler'im, funda'm, aytac'ım, embir'im, Nunu'm, d@li'm, kekik koku'm, bahar'ım, mavianne'm, polsera'm, nalan ablam, peri'm) katkılarınızdan dolayı minnettarım; tek tek yanıt verirsem ben yine coşup susamam. Yorumları adsızlara kapattığım için adsız arkadaşlar cevap hakkını kullanamaz. Bu hoş bir durum gibi görünmüyor gözüme..
KIYAFET DIŞINDA KALAN KISIMLARA VERİLECEK YANIT HAKKIMI DAHA SONRA KULLANMAK ÜZERE GÖZLERİMİ KAPATMAYA GİDİYORUM ŞİMDİ.
VE SİZİ ÇOK SEVİYORUM :)
BİR SÜRE İÇİN BLOG BLOG GEZEMEZSEM BİLİN Kİ GÖZLERİMDİR TEK NEDENİ.
BU KADAR BİLE KALMASAYDIM İYİYDİ AMA GÖRMEZKEN BİLE UYDUR KAYDIR YAZDIĞIMA GÖRE BEN DURAMAM YAZMADAN :)
AA GRİP AŞISI MACERAMI YAZMADIM BEEEEEN :(((
İlkokul çocuğu gibiyim :( Hakan bilgisayar başında kalmamı istemiyor :(

17 yorum:

  1. :)) gülen bu ikili hakan ve gülen bana hiççç yabancı gelmiyor nedense:)) hey allam hakan'ı bile çileden çıkarmışsın:)çok bile kalmışsın haklı vala..yorma canım gezme birazcık bişi olmaz..öptm o kocaman gözbebeklerinden..

    YanıtlaSil
  2. Vay Gülen'im vay, ben de diyorum ''niye bu kıza içim ısındı''.Gözdaşmışız meğer. Ben de ayni dertten muzdarîbim.Doğuştan şaşıyım ve ayni tedavileri gördüm.Boşver tek gözle bu yaşa geldim.Tek sıkıntım, ''şaşı bak, şaşır''resimlerinde ne olduğunu asla göremiyorum.Bir de üç boyutlu filmlere gidemiyorum.Allah sağlam gözümüzü korusun.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım benim.göz yaşı damlası benimde başımın belası yıllardır.ama artık ben kendi kendime damlatabiliyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun bitanem:)) Ama ögren artik su damlalari kendin yapmayi, ben bir aydir güzel güzel kendim yapiyorum:)) Senin derdin Hakana naz yapmak di mi;)) Yazik Hakana ya:))
    Cadim telefonun düzelmedi mi hala, ama ben seninle konusmayi cok özleeediiiiim:( Buraya yazilan bir kac cümle yeterli gelmiyor bana:((
    Sana güzel haberlerim var, Saranin gittigi yazi atölyesindeki cocuklarin yazdigi hikayelerden olusan Antoloji Kitabimiz bu hafta sonu cikiyor. Hani sevinesin diye yaziyorum. Saranin hikayesinin birini cevirip Bloga koydum, Hakana okut istersen:))
    Seni cok seviyorum canim benim:))

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun gözümün nuru (:

    YanıtlaSil
  6. Gözlerini kapatma, Hakan'ın da dediği gibi hep açık kalsın ki, güzel gönlünün ışığı bizi de ısıtsın. Zira gözlerin kalbini yansıtıyor senin, şeffaf ve ışıl ışıl
    Seviyorum seni...
    Geçmişler ve hemencik gitmişler olsun.

    YanıtlaSil
  7. hey allahım ne diyeyim ben sana:))
    en iyisi ben telefonda derim diyeceklerimi:)))

    YanıtlaSil
  8. geçmişler olsun Gülenim, ben kaçırmışım bu durumu.

    YanıtlaSil
  9. sen varya sen nasıl birşeysin tarif edemiyorum hiç tanışmamış olsakda seni seviyorum. Yazıların biraz uzun. Hangi ruh halinden ne zaman çıktım ne zaman ağlak halime ne zaman gülen halime döndüm kestiremiyorum.
    İki yana sallayıp kafanı kaymış bakışlarını nasıl düzeltiyordun ya. hayal ediyorum çizgi film karakterleri gibi.. Diğer gözüm normalin üstünde görüyorsun demişşin. Zekanda normalin üstünde, sen de normalin üstündesin.
    Allah sana sağlık sıhhat versin ismi güzel, kendisi güzel, yüreği güzel gülenbayan

    YanıtlaSil
  10. nutkum açıldı.. online bisiklet yapımını msnden webcamden görebiliriz.. Aynı anda beş kişiye cam açarsın tek tek bizde açarız. Ne dersin

    YanıtlaSil
  11. canım benim çok şükür iyisin hep iyi ol süper kadın sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun gülenim .anneler böyle işte.çocuklarda en ufacık değişikliği hemen anlıyorlar.
    hakancığım ne sabırlıç..bende damladan hiç hoşlanmam.
    bizde durumlar fena.annem kötüye gidiyor.artık yatağa düştü.hiç keyfim yok.seni çok öpüyorum ve seviyorum...

    YanıtlaSil
  13. Gülenim sana iri gözbebekleride yakışıyor :)
    benimde çocukken kipriklerm dökülürdü.Kel kalırdı gözlerim,gözüme yakın bir yerde de her yaz kırmızı bir nokta başlar sonra büyür kaşınır..alerjiktimya canım ondan.
    Sonra büyüdüm, resimlere bir baktım bir gözüm kayık :) şehlasın dedi babam.Yorgunken şehla Zehra oluyor şaşı Zehra :)

    YanıtlaSil
  14. Büyük ya da küçük bebeler..Gördüğünü, gördüğü kadarla güzel gördüğüne bakarım ben..Sen öyle bakıyorsun. Ben de o bakış ve görüşünü seviyorum zaten.

    Uslu dur acık..Zorlama damadı:))

    Geçmiş olsun canım. Sabır..hep sabır..

    YanıtlaSil
  15. Allah senin her daim iyiliğini versin emiiiiiiiiiii. İnsan rahatsızlığını bile böyle eğlenceli anlatır mı yaaa, bence sen bırak bu blog işlerini falan, tez zamanda bir kitap yaz, valla bestseller olmazsa banada krizantem deme:) (ya bak öyle bişey yaparsan benden de söz etmeyi unutma tamam mı:D)

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun canım. Yaramaz çocuklar gibi arada kaçıp yorumları okuyorsun, bir de üstüne yazı da yazıyorsun. Hakan ne dese haklı. Önce boncuk gözlerin düzelsin, sonra sen nasıl olsa bizim kaplumbağa hızımıza yetişirsin Gülen bebeğim.

    YanıtlaSil
  17. Alo ! Kimsin !
    Gülenn !
    Kimsinizz.
    Güzel Kız Benim Ali Abii
    Göremiyorumm ...
    Bu satırlar Gülenin göremediği anda telefonu açması ve benimle konuşmasının başlangıcı.
    Tekrar geçmiş olsun. Benim de bu konuyla ilgili acı-tatlı karışık bir hatıram vardır. Bilirim ne demek olduğunu.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails