14 Kasım 2009 Cumartesi

BUGÜN..

Sedef'le ben bir kez daha pişti olduk :) Bir kaç saat arayla kaybettiğimiz telefonlarımız bulundu :) Öğlen saatlerinde kavuştuğum telefonumda yirmialtı çağrı vardı. Tahminlerimin yoğunlaştığı üzere telefonu en son kullandığım yer olan arkadaşımın arabasında kalmış kendisi.. Ne kadar yer etmiş hayatımızda teknoloji, bu kayıp sayesinde bir kez daha anladım.

Bisiklet kursumuzun tel bükme bazındaki ilk oturumunu bugün yaptık. İlk deneyimime istinaden bu işin göründüğünden daha zor olduğunu hayal kırıklığına kardeş ettim ama olacak; o bisiklet yapılacak. Sabırsızım ya, öğretmenime 'bugün hiç değilse tek tekerle gitseydik eve' dediğimde o ilk teker şekillendi ama bu iş çok zor. Öğretmenim bükme işini dış, ben iç tarafa yaptığımızdan kavramam biraz zaman aldı. Hakan benden iyiydi. İkimizin de birer tekeri var şimdi :)

Tekteker :)

Ha ben öğrendim de bir de öğretmeye kalkmışım :P
Bükersen külah olur :P

Teker yapımı

Bulduğum ilk boş anında sarılırım kendisine :)

Bugün Nalan ablanın doğum günü.
Söylediğine göre atmışa değmiş; külliyen yalan! Merkeze gitmeden önce Nalan ablanın yaş günü pastasını alıp bugün kursa gelmeyen kızına; evlerine bıraktık. Ders bitiminde Nalan ablayla diyaloğumuz:
'Size gelebilir miyim?'
'Biz evde değilizki Gülen'
'Nalan abla lütfen ama size gelmek istiyorum'
'Kaatı çalışmam lazım, sen olunca kikirdemekten çalışamıyorum'
'Hiç ses etmeden otursam?'
'Sen mi?'
'Ciddiyim bak, hiç konuşmadan, sessizce otururum'
'İyi gel bari :P'

Nalan ablam yeni yaşın kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu ol..

Kendimi zorla kabul ettirdiğim Nalan ablalardayız. Nalan abla yaş günü pastasını görüyor ve hemen bana bakıp gülüyor. İşi çıkan Hakan da gidince ailenin zoraki kızının dahil olduğu dört kişilik bir yaş günü partisi verdik kendimize. Atmış yaşında olduğu balonunu uçuran Nalan ablam yaş günün kutlu olsun.

Önceki günden beri beni rahatsız eden göz ağrılarım artarak sürüyor. İşin garibi ağrı var diye ayna muayenesi yaptığımda anlaşılır bir şey yokken bugün merkezde çekilen fotoğraflara bakınca her iki ama özellikle sol gözümün bariz biçimde her zamankinden farklı renk ve şekilde görünmesi beni şoka uğrattı. Umarım SLE ve Skeloderma ilgili bir durum değildir. Öyleyse eğer, bittim ben :D




Dinlenmek açısından bu kısa bir yazı; inanmak zor ama bu yazının sonu.
Göz sorunumdan dolayı bir kaç gün buralarda olamayabilirim. Saygısızlıkla addedilmek beni çok üzdüğü için 'hiç cevap verme' diyen bütün arkadaşlarımdan özür dileyerek aşağıdaki paragrafı yazmak istedim.

Adsız TÜRKAN hanım;
Hem cevap vermeyin komik oluyorsunuz diyorsunuz hem de DOLABIMDA BİR TANE ATAM İÇİN HOŞ KIYAFETİM YOK,ANKARA DIŞINDAN MI GELİYORUM DİYECEKSİNİZ BU SEFERDE diye soru soruyorsunuz. Sizin canınızı sıkacağım belki ama aradığınız polemik burada değil. Kıyafetimi sanki savunulması gereken bir tercihmiş gibi göstermeniz son derece çirkin.
Biz de güzel şeylerden söz ettik ama siz kot pantolona takıldınız; alamadınız gözünüzü altı üstü bir kumaş parçasından.. Kıyafetle saygı paralellik gösterseydi aynı gün öğleden önce takımlarıyla huzura çıkanlar öğleden sonra başka şeyler yapmazdı.. Sizi, bizleri bir anlamda saygısız ilan etmenizden dolayı benim gibi kot ya da spor giyerek Anıtkabir'e gelmiş bütün insanlar adına kınıyorum. Eski bir siyasetçi bile -ki fotoğraftada görüldüğü üzere- kotla gelmiş. Biz bilmiyoruz, o da mı bilmiyor? Saygısız olsak orada işimiz ne?
Siz ne giydiğime hem de saygısız olduğumu söyleyecek kadar müdahale edeceksiniz ama ben kendi yerimde size cevap vermeyeceğim öyle mi?
Kendini sadece giysileriyle ifade eden biri değilim; ne demek istediğimi anlayabileceğinizi sanmıyorum..

Burnunu gardrobuma kadar sokmuş olan sizi bundan sonraki hiçbir yorumunuzu ciddiye almayacak kadar zaman kaybı olarak görüyorum. Bir dahaki yorumunuzu -ki yazacağınızdan eminim- okumadan sileceğim. Hakarete varan sözleri yorum olarak kabul etmiyorum zira.

Son dakika: bu blog, hesabı olmayan yorumculara kapanmıştır.
Oysa demokrasi anlayışım bu değildi benim..


17 yorum:

  1. Biri adsız Türkan Hanıma anıtkabirdeki aslanlı yolun podyum olmadığını,çok açık saçık,çok uçuk kaçık olmadığı,temiz olduğu sürece spor kıyafetle de Ata'mın huzuruna çıkılabileceğini anlatsın diyeceğim ama anlayabileceğini sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Önce Nalan ablaya sağlıklı bir ömür dileyeyim bende.
    Telefonlar çok ilginç bir tesadüf olmuş gerçektende:))
    Hımmm tekere gelince;şimdilik bir lolipopu anımsatsada son halini sabırla bekleyeceğim emin ol.
    Gözündeki problem umarım düşündüğün gibi bişey değildir,bunu yürekten diliyorum.
    Son paragrafa gelince ,garip bir eleştiri yapmış arkadaş.Okuduğumda şaşırmıştım zaten:)))
    (PAZARTESİ POSTACI KAPINI ÇALABİLİRRR!)

    SEVGİLERRR:))))

    YanıtlaSil
  3. Sanırsam ki öyle sanmak istiyorum, bisiklet kursunuz vukuatsız geçmiş gibi:)))

    Nalan ablaya doğum günü şerefine bir de benim için sarılsaydın keşke:)
    Eminim buradan da okursun, Nice senelere Nalan abla.

    Dışa takılıp kalıp, içindeki güzelliği göremeyen insanlara hiç kafayı takma, canını da sıkma. Değmez böyle sığ düşünenlere. Sen oraya daha ciddi bir kıyafetle gitsen saçına takar, ayakkabılarına takar bulurlar illaki laf sokacak birşeyler. Önemli olan senin orada Atamızın huzurunda hangi duygularla bulunduğun.

    YanıtlaSil
  4. sevindim telefonları bulduğunuza.nalan ablanın doğum günü kutlu olsun nice sağlıklı ,huzurlu sevdikleriyle beraber.gülen geçmiş olsun.biraz ara ver yazma ,okuma gözünü pek yorma..

    YanıtlaSil
  5. gülenim canım geçmiş olsun,çabuk iyileş bebeem hastalanma sen:)Nalan ablacım İyiki Doğdun tekrar,mahmut abimin ilk dersinide kutluyorum.Ve sevgili Türkan hanım pencerenizi genişletin,Atatürkün şahsına bu kadar saygı duyuyorsanız fikirlerinede duymalısınız bence,kılık kıyafet özgürlüğünü bize veren o diilmidir zaten?Gülende gayet medeni çağdaş bir kadın olarak giyinip gitmiş bunda ne var çarşaf giyse beğenicekmiydiniz.Niçin bir kot pantolana takılıp kaldığınızı anlamış diilim keşke ilk önce gülen ne yazmış 10 kasımda önce bir buna baksaydınız,size önerim insanların kılık kıyafetinden çok kafalarının içine bakmanız sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. nereden başlayım dedim, başından yazayım. Tekerleklerin çok düzgün olmuş:) ha gayret canım. Nalan ablamıza mutlu seneler diliyorum. Çok sarılma ama kıskanıyorum bak:)
    Siz tam bir aile oldunuz. Ne güzel her zaman birliktesiniz. Gıpta ediyorum.
    Yorumcu Türkan için ise söyleyecek söz bulamıyorum. Demokrasi anlayışında değişiklik yapmış olmana sevindim. Boş yere can sıkacaklarına dışardan garfield gibi bakınsın dursun şimdi :))

    YanıtlaSil
  7. NALAN HN. nice yıllar gülenciğim.
    bisiklete bini gezeceğin günü bekliyorum :P !!

    '' ATamız kıyafete baksaydı, köylerde , anadoludaki halka her anlamda ! köylüm ulusumun EFENDİSİDİR demezdi.,eminim kot pantalonuda mükemmel şekilde taşırdı- güzel bir bakış açısı değil bu !!!

    maksat ORADAKİ DURUŞUNSUR !!!
    sevgilerimle gülenciğim.

    YanıtlaSil
  8. Nalan ablamın yaşgününü kutlar,çokça öperim.

    YanıtlaSil
  9. Gülen bayan
    Geçmiş olsun diyorum bende gözündeki değişikliğin rahatsızlığınla ilgili bir durum olmadığını umuyorum.

    Nalana ablaya sağlıklı sıhhatli nice yaşlar diliyorum.

    Tek teker ikinci teker derken bisiklet biticek adım adım aşamalarını senden öğrenmek isterim ben bisikletseverim.

    Adsız türkan hanımı sallamışssın boşluğa.. Bunada kocaman afferin.

    YanıtlaSil
  10. Gülenim gözlerini dinlendir canım.Yorma kendini fazla.
    Adsızlara gelince amaan boşver diyeceğim ama olmuyor. Şeklen uysunda ne olursa olsun milletin A dan Z ye zihniyeti bu.Yoksa fikren neymişsin kimin derdi?
    şu içi boş dışı parlak insanlara gıpta ediyorum.Kafada boşya anlamadığı için derdide yok tasasıda..

    YanıtlaSil
  11. canım ya 3-4 gündür hastaydım moralim bozuk hemen sana koştum bakayım gülenim neler yazmış moralim düzelsin diye... Tek tekerle eve gitme den bahsedince aklıma ahmet kaana arabalı yatak aldığımız gün geldi . gittik çileğe yatağı aldık tam çkarken" anne hadi binip gidelim" dedi safiyane ... biz gülmekten yıkıldık tabi çocuk gerçek zannetmiş:)
    bu arada adsız türkan hanıma bende cevap yazma bile diyecektim ama niye yazmayacakmışsın yaz gitsin. insanları kendi kafalarına göre kalıplara sokmaya çalışan ve her yaptığını doğru zannedip herkesi eleştime hakkını kendinde bulan bir densize yaz gitsin...
    son olarak yine hastayım ben .. günlerdir 9-6 tansiyonla bütün dünya dönüyor gözümün önünde ... bi doktora gideyim bari

    YanıtlaSil
  12. canım ne güzel yürekli bir kadınsın sen
    ne iyi yapmışsın
    Nalan Ablanın doğumgünü kutlu olsun
    gözlerine nazar mı değdi şekercim
    çokkk geçmiş olsun
    inşallah bir an önce iyi olur
    güzel gözlerinden öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. Gülen ablacım şimdi hangisine yorum yapayım bilemedim:
    1- Bisikletleri noluur çabuk öğren ve Ankara'ya gelemeyenlere buradan anlat hatta Mahmut amcaya nolur online dersler hazırlaması için baskı yap nolur nolur...
    2- Nalan Abla mı 60 yaşındaymış?!?!?!?! Duy da inanma!!! Çok eğlenceli bir doğum günü olmuş nice güzel yaşlar diliyorum Nalan Hocama öpüyorum pamuk ellerinden.
    3- Evet Gülen Abla bence de sen çok saygısızsın. Mesela bu bloga boy boy fotolarını koyuyorsun tshirtlerle falan. Düpedüz saygısızlık bu yani. Bundan sonra tüm fotolarında full makyaj, bakımlı saçlar ve her fotografta farklı bir tuvaletle, abiyeyle, balo kıyafetiyle olacaksın. Bitti!
    Bir İhsan Yıldırım deyişiyle kapatıyorum yorumumu "Yumurtaya can veren Allahım yarattın bari takip et!". Yahu saygı, akıl, görgü ve bütün erdemler iki parça bezle olsaydı dünyanın en terbiyesiz insanları sanırım dervişler olurdu!

    Not:3. maddede yazdıklarım tabiiki de şaka.

    YanıtlaSil
  14. GÜLEN'ciğim, uzun zamandır takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum... 46 yaşında 25 yaşında bir kız annesi ve kayınvalideyim (desemde inanma birde oğul sahibiyim) yazdıklarını severek okuyorum... Anıtkabir ve kıyafet meselesine gelince bu yaz tatil dönüşü uğramak istedim eşimde sağolsun kırmadı gittik ve kapıdan girecekken kapıdaki askerlere kıyafetimin uygun olmadığını kıyafet zorunluluğu olup olmadığını sordum hayır yok dediler... sonra kendi soruma kendimiz güldük oysa eşimin dediği gibi ben atamın huzuruna zaten onun bize öğrettiği gibi çağdaş bir kadın gibi çıktım... (sadece tişörtüm askılıydı) kimin ne yazdığı önemli değil içimden gelerek seve seve gidiyormuyum(z) bence burası önemli eğer atatürkçü ise başı örtülü de olabilir, kot pantalonlada olabilir, benim için problem yok sizde takmamışsınız zaten kutluyor ve sizi öpüyorum... Nesrin

    YanıtlaSil
  15. GÜLEN'ciğim, uzun zamandır takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum... 46 yaşında 25 yaşında bir kız annesi ve kayınvalideyim (desemde inanma birde oğul sahibiyim) yazdıklarını severek okuyorum... Anıtkabir ve kıyafet meselesine gelince bu yaz tatil dönüşü uğramak istedim eşimde sağolsun kırmadı gittik ve kapıdan girecekken kapıdaki askerlere kıyafetimin uygun olmadığını kıyafet zorunluluğu olup olmadığını sordum hayır yok dediler... sonra kendi soruma kendimiz güldük oysa eşimin dediği gibi ben atamın huzuruna zaten onun bize öğrettiği gibi çağdaş bir kadın gibi çıktım... (sadece tişörtüm askılıydı) kimin ne yazdığı önemli değil içimden gelerek seve seve gidiyormuyum(z) bence burası önemli eğer atatürkçü ise başı örtülü de olabilir, kot pantalonlada olabilir, benim için problem yok sizde takmamışsınız zaten kutluyor ve sizi öpüyorum... Nesrin

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar önce iyi dilekleriniz için teşekkürler ediyorum
    T .hanımın yorumunu duyunca ben Gülene "Atatürk yaşasaydı kot giyerdi "dedim.haksız mıyım?
    Gülenin sesi güzel geliyordu.Karşılıklı gülüştük.İyi ....Üzülmeyin keyfi yerinde
    hepimizi seviyor.Biz de onu

    YanıtlaSil
  17. Şu tel bisiklet kursu kaçırıyoruz zaten hiç olmazsa resimlerle anlatın. Kolay gelsin, bence de olacak.

    Nalan Abla doğum günün kutlu olsun.

    Gülen'im geçmiş olsun.

    Adsızlara da fazla takılma lütfen. Haklısın her söylediğinde ama baksana çok basit düşünüyor. Ancak o kadar düşünebiliyor.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails