12 Kasım 2009 Perşembe

GELİN HEDİYELERİNİZİ ALIN.

Funda'm; sair zamanlarda gittiğimiz Anıtkabir 10 kasım'larda daha kalabalık insan yoğunluğunu ağırlar. Her yüzde aynı inançla Cumhuriyetimizin kurucusu önderimize olan sevgi, saygı, özlem ve minnet duyguları okunur. Dernekte satışa sunulan üzerinde Atatürk baskılı aksesuvar baskılı objeleri görmelisin. Penyeler de çok anlamlı ve şıklar..
Bakarsın senin de olur, kim bilir :) Umarım boyun ağrın geçmiştir. Bilmezdim, öğrendim boyun ağrısının ne demek olduğunu. Çok geçmiş olsun.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


sevim'im; Anıtkabir'de olmak her zamankinden daha özel hissedebildiğimiz bir duygu boyutundaydı. Üzgün ve özlem içinde olmakla birlikte o coşkulu kalabalığı görmek değişik bir duygu veriyor insana; Cumhuriyetin emanet edildiği ellerin ne kadar güvenilir olduğunu görmek.. Devlet sözcüğünü hükümet sözcüğüyle değiştirmek istiyorum izninle. Hükümetler geçicidir, devlet ise içinde barındırdığı insan, egemenlik ve ülke unsurlarıyla birbirini tamamlayan bir bütün olarak varlığını sürdürür. Devlet ve vatan birliğini korumak için askerlik yapılır ama sonuna kadar haklısın bu hükümet yönetiminin bu devletin vatandaşlarına empoze etmeye çalıştığı açılım savsatası nedeniyle ... boşlukları siz tamamlayın. Acımaz mı içlerimiz; kınalı kuzumuzun sağ salim gidip gelmesini diliyorum.. Başım da ağrımadı ayrıca, sohbet ediyoruz şurada güzel güzel.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


Belgin'im; Anıtkabir'e bir gün seninle de gideceğimi biliyorum. Seni görme şansımı bildiğin nedenlerden dolayı kaçırmış olduğuma hala çok üzgün olduğumu tekrar etmeme gerek yok. Geçen sene mozoleye girebildiğimde bir asker vardı göz yaşları yanaklarından boynuna kadar yüzünü yıkayan.. Sonradan gazetelerde görmüştüm o yüzü. Bütün erlerimiz sağlıkla gidip dönsünler; tırnaklarına, saçlarının bir teline zarar geldiğinde içimiz kan ağlayan evlatlarımız gittikleri gibi davul zurnayla dönsün evlerine yine.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..



Nalan ablam; onlara oy verenler bizimle aynı yerlere gelmiyorki. Daha önce kısa süreli oturup ancak dört ay dayanabildikten sonra can havliyle kaçtığım ilçeyi biliyorsun? Ben orada anladım. Ne demek istediğimi de sen anladın. Ayrı kamplarda yaşıyoruz, onlar oradan biz buradan bakıyoruz.. Oylar hakkındaki fikirlerimi de biliyorsun ki açmaya gerek yok şimdi.. Gelemediğin için utanma Nalann ablam; bir gün birlikte gideriz ama yine de keşke gelebilseydin, birlikte gururlanırdık. Sen de benim canım ve dünürümsün :P Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

Bizimgibiler'im; Gözümün önüne geldi de ben de duygulandım kardeşinle..Benim için de tebrik et kardeşi. O törenler, o görevleri hiç bitmesin. Üzülme bir dahaki görevinde sen çekersin fotoğrafları ama bulanık bile olsa ekle sen yine de, biz netleştiririz. O gençlerin on-onbeş kişilik gruplar halinde bağımsızca gelip var güçleriyle söyledikleri marşlar, ana sınıfı koşar adım yürüyen minikler. İçten içe hem üzüldüm, hem özledim hem de yalnız olmadığımızı gördüğüm o yüzlerdeki huzuru hissettim.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

Asortiğim krebim; şimdi bir fikir oluştu, seneye 10 Kasım'da bekliyorum hepinizi. Fotoğrafları istediğim gibi yapabilseydim neden yazımı beğenmediğimi, fotoğrafların neden istediğim gibi ifade etmemi sağlayamadığını anlardın. Film gibi çekmiştim oysa.. Penyeler için DE fikrim geldi :)
Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

neduk ablam; babamla o kadar sık gideriz ki biz Anıtkabir'e ama seni dinleyip yalnız gideceğim en kısa zamanda. Işıklandırma ve seslendirmenin verdiği sanki o andaymış hissiyle ağlayarak tamamladığımız müze turumuz.. Tam da senin söylediğin gibi bir huzur hissi yayan mavi gözlü güneşe borçlu olduğumuz hayatımız için minnet duygularıyla ayrılırız her ziyaretimizden..
Bir hükümetin ikinci adamı 10 Kasım gibi çok özel bir günü sıradan bir günmüş gibi gösterme gafletinde bulunursa? Onlar bilmiyor, onların bilmediğini ve o cak cak seslerinden çıkan anlamsız sözlerle hayat ve düşüncelerine yön verdiklerini ben yerinde gördüm. Asla susmayacağımız için bu rejimin değişmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. İzinde ve yolunda olmaya devam ettiğimiz, sonraki kuşaklara aktaracağımız Atatürk sevgi ve bilgisiyle o rejimi o leş kokan kafalar rüyalarında bile göremezler.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


dali'm; çok ama çok teşekkür ederim de fotoğraflar ve yazım konusundaki fikrim hala aynı. O gözler ki, iki saat hiç kıpırdamadan duran bir vücudun hareketli tek organı; hareket sebebi; gözyaşı salgılamak. Ben seçimler ve oylar hakkında bizim örgütlenip bu kişileri def edemediğimiz şeklindeki bir teoriye ait değil. Yerel seçimlerde gördüğümüz üzere, her ne hikmetse elektiriği birden bire kesiliveren kritik (!) okullar.. Ben hiç umutsuz değilim.
Okulun şiircisi ikinci sınıf öğrencisi Erdim'in 10 Kasım şiiri:

Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisini kurdu
Atatürk savaşıp ülkemizi kurtardı
İzmir'de düşmanları denize döktü
10 Kasım'da Dolmabahçe Sarayı'nda öldü.
Kısa net ve öz. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


Kekik koku'm; Adı gibi Derin. Derin durup dururken ağlamadı, Atatürk'ü bilmeyen, öğrenmeyen neden ağlasın? Ne güzel; değerlerimizi sahip çıkmanın temel duygusu bu. Erdim üçüne yeni değmişken bir mağazada yaptığımız alış veriş sonrası bilgisayar klavyesindeki Ç harfini göstererek 'Bat deyde Tanattale Tavatlarının T'ti 'dediği andaki gibi hissettim Derin'i. Bizlere çok büyük iş düşüyor. Çocuklarımızın 10 Kasım'ları 'özel bir gün' olarak algılamaları için Atatürk'ü anlamalarını sağlamak. Dünyaya kaç tane böyle bir lider gelmiş? Atatürk ve silah arkadaşları, onlara inanan, güvenen ve ülkesine sahip çıkan bu ulus olmasaydı? Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

cansu'm; yok yok yoook ben yazım ve fotoğraflar hakkındaki fikrimi değiştiremiyorum ama yine de teşekkür ederim iltifat için.Bir dahaki 10 Kasım'a gel. Kapım açık biliyorsun. O bayrak binlerce bayrak kırmızısı, umut beyazı karanfilden yapılmış. Görevlilerden birine sorduğumda kaç karanfil kullanıldığı hakkında bilgisi olmadığını söylediği devasa boyutlardaki karanfilden bayrağı çiçekçiler getirmiş :) ve meydan imgeleme anlamında değil bildiğin karanfil kokuyordu.. Çok güzeldi.. Ben de seni çok seviyorum :) Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


Adsız hanım; Ne giydimcilerden değilim, onlar şu tarafta..
Nerede ne giyileceği hakkında az çok bilgim var. Anıtkabir halka açık bir yer olduğu için kılık kıyafet konusunda bir zorunluluğun olmadığı, gelir düzeyi ne olursa olsun -ki zaten de bu nedenle- makul ölçülerdeki kostümlerle gidilecek bir yerdir. Ben oraya kostümümle değil, kalbim, düşüncelerim ve Atatürk sevgimle gittim. Kostümler örtünmek içindir. Sizin gibi düşünmeyen bir insan topluluğuyla hemen hemen aynı kostümler ve aynı duyguları paylaşarak yaptığım bu ziyaret ile ilgili düşüncelerinizin sadece kostüm eleştirisinde kalması inanılır gibi değil. Ata'nın a harfi büyük yazılır, bilginize.. Sizin için bir fotoğraf yok çünkü ilgilendiğiniz başka şeyler var sizin..

3prenses'im; seni de bekliyorum, seneye gel üçüncü görüşün olsun. Biz babamla çok sık gidiyoruz. Eşe dosta yeni yıl armağanlarımızı hep Anıtkabir Derneği'nden seçeriz. O yokuştan çıkarken ne yaz sıcağı, ne karın soğuğu. Atatürk'e giden her yol güneşli, çiçekli ve umut dolu..
Oradaymış hissi için utandırma beni ne olur :( Olmadı yapamadım :( Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


SEM'im; sen hala geleceksin :( Bir gün bir gün diye hep hoplattın beni ama gelmedin. O bir günün hangi gün olduğunu bilebilmeyi çok isteyen Gülen o gün geldiğinde seni Anıtkabir'e götürecek. O fidanlar iki saat boyunca hiç kıpırdamadan tutarlar nöbetlerini. Nöbet değişimleri sırasında onları yuvalarına kadar izlerken ağlayan, alkışlayan vatandaşlar arasında gözleri ufka bakar içleri vatan sevgisiyle dolu.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

asyaselda'm, öğretmenim; göz yaşımız güzel ülkeme olan sevgimizde saklı. Dün gecenin uykusuzluğunda, o yazıya olan öfke duyguma yenilip ağlaya ağlaya yazdım ben o yazıyı. Nasıl bu kadar küstah, üstten bakar bir hal ve dilel yazmış o yazıyı o adam? İsmini nereden aldığını biliyor mu acaba?
Biz ve biz gibiler üzerini düşeni yapıyor, tepkilerini gösteriyor. Bu nedenle için rahat olsun, gün olacak ve bu devran dönecek. Sen çocuklarının ve Ata'mızın gözlerinin içine bakarak Atatürk ve vatan sevgisini öğretmeye devam et.
Hükümet mi dedin; o kişi bir dönem daha siyaset içinde olacağını beyan etmiş; gitsin torun sevsin. Atmış yaşından sonra siyaseti bıraksan ne olacak? Söyleyecek çok söz var ama benim sinirlerim dayanmaz :( Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..



Aysema öğretmenim; Ben o üçlüye BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ diyorum. Hiç sevmem. Tarafmış, neyin tarafı bunlar? Gün olup devran dönünce ne yapacaklarını çok merak ediyorum. O deliğe sığabilecekler mi acaba? Umut ve cesaret dolu sözlerin kalbimdeki inanca kürek kürek alev atıyor bir volkanın lavlar fışkırtarak patlaması gibi.
Milletin efendisi olan köylüyü azarlayan, organize işler bunlar, içimize işler bunların hesapları dönecek; o kumpaslar 'O halde Atatürkçülerimiz tehlikenin farkında mısınız telaşından vazgeçmelidirler.' cümlesindeki dalgalıca kullanıldığı ve en aptal insanın bile anlayacağı Atatürkçülerimiz sözünde bahsi geçen bizler susmadıkça o devranın dönmesi yakındır.
O kişinin soyadıyla ismimin aynı olması içimi ürpertiyor :)
Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


Belgin'im; teorisine bakar mısın kişinin? Yememiş içmemiş arşiv karıştırmış. Bu kadar boş zamanı olan bir boşluk! İstisnasız ağlamaya devam, güzel ülkem için, güzel ülkemin verdiği Kurtuluş Savaşının mimarı dahi Ata'm ve onun silah arkadaşları için, o atmosferde göz yaşlarına hakim olamayarak -ki neden olsun?!- ağlayan fidanlar ve uydurulan bir açılım hikayesinin kemiklerini sızlattığı şehitlerimizin ruhları için ağlamaya devam! Ben de seni çok ama çok özledim ve seviyorum. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

sesi'm; ağlamak güzeldir, ağlamayı bilmek, ağlayabilmek güzeldir ama bununki ağlar gibi yapmak. Ne kadar da itici bir görüntü, sonradan gördüğünde ne hissettiğini ve gördüklerine inanıp inanmadığını bilmeyi çok isterdim. Mazlum edebiyatını iyi tutturduklarından bir ağlamadır gidiyor bakalım. Ben hala ağlıyorum. Sinirlerim son derecede gerildi :( Bırakın beni ağlayım.. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

Bahar'ım; tamamdır. Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..


Hülya hanım; hayır biz 'İÇTEN' ağlıyoruz, göstermelik değil bizim gözümüzden akıp yüzümüzü yıkadıktan sonra kalbimize ulaşan tuzlu sıvı. Yüzümüzü yıkar oradan. Ben umut arsızıyım :) Umudum olmasaydı şu an yaşıyor olmazdım gibi çok iddialı bir söz de ben edeyim. Seçim sonuçlarına ben hiç inanmıyorum. O iki kişiden biri ben değilim, o değil, bu değil de kim? Gerçi geçen sene bu zamanlar bir süreliğine yaşamak zorunda kaldığım ilçede gördüklerimden dolayı taşlar yerine otursa da yine de seçim sonuçlarına olan inançsızlığım konusunda izlenimlerim asla tatmin edemedi beni ..
Evet Ankara'dayım. Tanışmaktan büyük bir mutluluk duyarım; gözünüze takılmış olmaktan duyduğum mutluluk gibi. Aşağıdaki fotoğraf size armağanımdır..

neduk ablam; meclis başkanıyken daha da berbattı, şimdi az görünüyor ortalıkta da nefret duygularım kabarıp günümün kötü geçmesine neden olamıyor. Gitsin bunlar..
Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..

embir'im; hala sinirliyim! Uyuyamadım sabahın beşine kadar, sürekli 'nasıl söylerler, nasıl yaparlar' diye düşündüm söylendim durdum. Kulaklarım cayır cayır yandı. Bir de bana 'bu kadar takma' dediklerinde daha çok sinirleniyorum. Yaptığımın adı 'takmak' değil ki benim. Nasıl normalmiş gibi algılayım ben bu yazılanları söylenenleri? Biz ailece ağlarız. Anneciğimle Gölcük Marşı'na bile ağlardık. Babamla da ağlıyorum, askerim, vatanım ve Ata'm için. Bu kadar sorgulanacak, küçümsenecek bir duyguymuş bizimkisi gibi yazılacak ne var?
Aşağıdaki fotoğraf sana armağanımdır..































BİZ DEĞİL; AĞLAMAYAN, AĞLAYAMAYAN UTANSIN.
BÜLENT ARINÇ HARİÇ ÇÜNKÜ O AĞLAMIYOR AĞLAR GİBİ YAPIYOR..



Fotoğraflara hızlı bakınca oradaymış gibi oluyor :)
Saat 03.26
Uyuyabilmeye gidiyorum :)


17 yorum:

  1. Günaydin bitanem, geldim armaganimi aldim, cok sevindim, cokcada agladim, ama gercekten, göstermelik degil, cünkü su anda ofisimde yalnizim, gösteris yapacak kimse yok..
    Bir gün mutlaka gelecegim, kendi gözlerimle görecegim Anitkabiri..
    Seni cok seviyor, özlüyorum bitanem.
    Sarilip,öpütüm seni

    YanıtlaSil
  2. BEN BURDA NE KADAR GÜZEL ŞEYLERDEN BAHSETTİM,SİZ DE ''A'' HARFİNE TAKILMIŞSINIZ:)
    GÖZÜNÜZE İLİŞTİREYİM İSTERSENİZ TÜM ''A'' LARI...
    MUTLAKA HALKA AÇIK BİR YER.MUTLAKA DUYGULAR,FİKİRLER ÖNEMLİ AMA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE,ÖĞRENİLERİMİZDE ATAYA SAYGI ÇOK BÜYÜKTÜR.AMA CEVAP VERMEYE UĞRAŞMAYIN,KOMİK OLMUŞ.
    DOLABIMDA BİR TANE ATAM İÇİN HOŞ KIYAFETİM YOK,ANKARA DIŞINDAN MI GELİYORUM DİYECEKSİNİZ BU SEFERDE.

    TÜRKAN

    YanıtlaSil
  3. Hediyem için çok teşekkürler canım, çok beğendim:))
    Bizim resimler berbat çıkınca pek belli olmuyordu.Kardeşimin arkadaşlarının çektikleri paylaştılar face de nasıl güzeller anlatamam sana. Böyle pırıl pırıl gençleri görünce insan gelecek için umutlanıyor.

    YanıtlaSil
  4. Ankara'ya ilk kez 18 yaşımda gitmiştim.Babamın GATA da yapılacak ameliyatı için.
    Tandoğan da ordu evinde kaldık annemle, babam hastanedeyken.Anıttepe odamızdan görünüyordu.Işıl ışıldı geceleri.
    42 gün kaldık orada.Tabiki görmek istediğim ilk yerdi.Açıkçası büyülendim.Hüzünlendim.Bak 20 yıl geçti,hissettiklerim dün gibi içimde.Farklı,tarif edilemez bir duygu orası gerçekten.Müzeyi rüyada gibi gezdim.O günlere gittim,yaşadım sanki.Etkilenmemenin imkansız.
    En son sanırım 7 yıl önce ,çocuklarımı getirdim.Görsünler istedim.
    Herzaman diyorum,çok yakın bir tarihte neler yaşamış bu millet.Neler ,ne zorlukların üstesinden gelinmiş.Bunca yaşanan bilinipte tüm o şartlarda önderlik eden MUSTAFA KEMAL 'i kimse gözardı edemezki!!!!!

    YanıtlaSil
  5. canım
    gülenim bayanım.. yazdıklarını kelime kelime hece hece okurum hep.. her defasında sanki senle orda o anda olurum.. bu sefer daha bir başka.. taa yürekten.. gözümden.. gelen hislerle fotoğraflara da hızlı hızlı bakarak orda oldum sahiden..
    sen babanla ağlarsın ya bizde babamla ağlarız.. hemen gözlerimiz doluverir.. yaşlar damla damla kirpiklerden süzülür yanaklarımıza.. birbirimize bakamaz öylece kalakalırız eğer TV karşısındaysak..
    bu kadar duygu yoğunluğu içersinde hele de orda olsak ATA mızın huzurunda olsak nicolur halimiz bilemiyorum..
    bilemediğim birşey daha var ki o da Türkan hanıma ne diyeceğimi bilemediğimdir..
    sende bişi deme bence.. onun içinde o önemli demek ki..
    sevgi ve hasretle kucaklarım..

    YanıtlaSil
  6. Gülen'im çoktandır uğrayamadım buralara. Şimdi gittim kaçırdığım yazılarını okudum. Epey uzun sürdü:) Eşimle de konuşmuştuk, Anıtkabir'e gitmek ve çocuklarımızı da götürmek istiyoruz. Bakalım ne zaman kısmet olacak. Fotoğraflardan biri de benim olsun.
    Geçmiş olsun.
    Babacığının doğum günü kutlu olsun.
    Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  7. Canım ne güzel resimler bunlar.İnsan gurur duyuyor.Orada olabilmeyi çok isterdim.Ama resimler oradaymışım hissi verdi.bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum.Maalesef çalışan ve iki çocuklu bir anne olarak çok sınırlı vaktim oluyor.Birde küçük kızım dışarı çıktığımızda zapdedilemiyor,çok hareketli bir çocuk.o nedenle sağlık olsun diyoruz.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. gülen'cim aldım hediyemi başımın üstüne koydum.ankara'dayken yasemin ablam götürmüştü ne 10 kasım ne de tören vardı ama ben o atmosferden bile duygulanmıştım.içerde gezdikçe her ayrıntıyı kaçırmadan izlerken gözlerim sulanmıştı bile tüylerim diken diken olmuştu.(bu arada ezelden var bende bu boyun ağrısı
    geçti canım sağol)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gülen,

    Çok teşekkür ederim. Aldığım en güzel armağanlardan biriydi.

    Mutlandım, umutlandım gidiyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. bende izniniz olursa begendiklerimi alabilirmiyim ,gerçi hepsi cok güzel fotograflar ..

    YanıtlaSil
  11. Gülenim anlamlı hediyem için çok teşekkür ederim. Şimdi Nalan ablanın doğumgününü kutlamaya facebooka gidiyorum. Bu sabah gördüm ama kutlamayı unuttum.

    YanıtlaSil
  12. Bana torpil geçmişsin canım. Güzel hediyen için çok teşekkür ediyorum. Öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  13. süper kadınım benim için yazdıklarn benı duygulandırdı .karanfillere bayıldım kısmet be canım bakarsın çat kapı gelirimm

    YanıtlaSil
  14. :)benimde hediyem varmış..teşekkür ederim.orda olmak isterdim:)sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Hediyem çok güzel,teşekkürler, seneye 10 kasım da Ata'nın huzurunda olmak ..? Neden olmasın :))

    YanıtlaSil
  16. Hediyem çok güzel,teşekkürler, seneye 10 kasım da Ata'nın huzurunda olmak ..? Neden olmasın :))

    YanıtlaSil
  17. Gurur verıcı bır tablo bu.. Insallah bır gun.. Resmı Bayramlarımızın bırın de Anıtkabır'de olup..bu havayı soluyabılırım..aılemle.. bunu cok ıstıyorum..Bu guzel karelerı bızlerle bulusturdugun ıcın sana cokk tesekkur ederım Gulencım..

    Sevgıler..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails