14 Kasım 2009 Cumartesi

İKİZ OLMAK; ŞAKA GİBİ :) ve Bidamla beşiği

Dün ufak tefek işler için tatlı komşumla Kızılay'a gittik. Ufak tefek işlerin yanına o anda gelişen koşullara uygun davranınca tahminimizden daha geç döndük eve. Yemek işi de dışarıdan ısmarlanan yiyeceklerle geçiştirilince yorgun bana çay demlemekten başka iş kalmadı.
Bu sabah komşu telefonuyla uyanmayınca işkillendim. Beni sabahın erken saatinde güne uyandıran komşum bu sabah beni aramamıştı. Gitmeyi planladığım uzak mesafe için hala zamanım vardı ama..
Ama telefonumu bulamıyordum. İlk kez gideceğim yer için arkadaşımdan adres isteyecektim ama yer yarılmış telefonum da içine girmişti. Hakan'ın telefonuyla çağrı atıp sesi takip etmek suretiyle kendisine ulaşacağımı sandığım telefonuma bilinmeyen bir nedenden dolayı arama yapamadığımız Hakan'ın telefonundan da çağrı atamayınca msn açıp tatlı arkadaşım bizimgibiler'imden telefonuma çağrı atmasını istedim. Sağolsun dedektiflere taş çıkartırcasına fikirler sunan arkadaşım attı çağrısını atmaya, da telefondan tık yok..
İletişimdeki son nokta henüz bu değil :)

Oraya baktım, buraya baktım; yok yok yok. Telefonumu kaybettiğimi yavaştan kabullenip bulunursa 'babammmm' diye kaydettiğim için bulan kişinin babama ulaşacağını düşünüp telefon arama kazı çalışmalarını dondurdum; o saatten sonra yapılacak bir şey yoktu. Zaten kaybettiğim hiçbir şeyimi aramama fırsat kalmadan bulunup getirilir. Şanslıyımdır. Bir keresinde sim kartım geri gelmişti..Neyse, öğleden sonra babam aradı. Aktarma:

-Gülen neredesin sen?
-Evdeyim baba.
-Telefonun nerede senin?
-Bir kaç kişi aynı şeyi merak ediyoruz babam.
-Telefonun CEPA'da güvenlik noktasındaymış.
-Allah Allah nasıl gitmiş o oraya; halbuki ben ona demiştim ki...
-Dalga geçme!
-Tamam babam.

Telefonum bulundu ama bulunan telefonun ne sebeple CEPA'da (avm'lerden biri) olduğunu kesinlikle anlayamadım. CEPA'ya hiç gitmediğim gibi merak bile etmedim. Onun orada ne işi olabilir? Sonra zil çaldı. Kapıda 'neden gün içinde kendisini hiç aramadığım' temalı bakışlarıyla komşum. Hiç bir şey sormasına fırsat vermeden

Ben: 'Telefonum kayboldu'
O: 'AAAAA'
Ben: 'Ama bulundu'
O: 'Gülen senin her bir şeyin pek hızlı, sen gibi işlerin de hiperaktif, ne zaman kaybettin de ne zaman bulundu; neredeymiş?'
Ben: 'CEPA'da'
O: 'İyi de biz CEPA'ya gitmedikki; hadi gidip alalım'
Ben: 'Yarın alalım'
O: 'Tamam.
Ben Batıkent'teyim, CEPA benim bilmediğim bir yerde. Üstelik telefonumu en son komşumun arabasında kullanmıştım. Garajda düşürmüş olsam kesinlikle ulaştırılırdı. Bu durumda hangi aklı başında bir kişi bulduğunda o telefonu ilgisiz bir yere götürüp bırakır ki? Biri şaka yapmış olmalıydı :)
Sonra komşumun telefonundan merak etmesin diye ezber rehberimden Sedef'i aradım. Sedef'in telefonuna hiç tanımadığım bir erkek sesi 'alo' deyince alelacele 'yanlış aradım sanırım özür dilerim' deyip kapattım. Sonra aynı sahnenin ikinci perdesi;
erkek sesi :'alo'
ben: 'yine mi yanlış oldu kusura bakmayın' küt.
Bu kez Hakan'ın telefonunda kayıtlı numarasından yine aradım. Yine aynı erkek sesi çıkınca dondum kaldım.. Sağlıkla ilgili özel durumlarımız nedeniyle tedirginliklerimiz olduğundan hemen olduğum yere oturdum.
Tanımadığım erkek sesi: 'hanımefendi bir konuşturmadınız, bugün babanızı aradım. Telefonunuzu KİPA'da unuttuğunuzu söyledim. Gelip alacaktınız gelmediniz'
Bir iki sorgudan sonra durumu kavrıyorum ve inanamıyorum. Sedef de telefonunu kaybetmiş ve bulan kişi KİPA'dan gelsin alsın diye Sedef'in telefonunda da 'babammm' diye kayıtlı babamı arayınca babam telefonunu kaybeden kızının ben olduğumu düşünmüş. KİPA'yı da CEPA anlamış. Sedef'i ev telefonundan arayıp telefonunun bulunduğu müjdesini hemen vermeliydim.
Gülen: -Sedef konuşamadık bir türlü.
Sedef: -Sorma, maçlar için koşturuyorum, zamanım olmadı. Cep telefonumu da arabada unuttum.
Gülen: -Neeee? Arabada mı unuttun? Sen öyle san (şaşırıyorum; Sedef cep telefonunu kaybettiğini henüz bilmiyor) Sedef cep telefonun arabada değil.
Sedef: -Nasıl yani, nerede?
Gülen: -Kipa'da.
Sedef -Ha iyjıneh neeee, sen nereden biliyorsun da ben bilmiyorum telefonumun kayıp olduğunu?
Gülen: - Onu sana soracağız :)
Olanları anlatıyorum ve karşılıklı olarak kahkahalarla gülüyoruz.
Kaybettiğini bilmediği telefonunu buldum onun. Benimki hala kayıp :)
(Sedef Kocaeli'de yaşar; Kipa'dan kasıt Kocaeli Kipa'dır))

Ve karşınızda Bidamla'nın beşiği.
Bisiklet kursu için aldığımız teli oyuncak edip kendimizce büküp duruyoruz. Aytacrafts'ın maharetli ellerinden çıkma pembe-beyaz kızımız Bidamla'ya Hakan bir beşik yaptı.
Oldukça sağlam beşiğinde, içine elyaf koyarak diktiğim minik yatağı ve kottan battaniyesiyle kızımız mışıl mışıl uyuyor. Şimdi içim rahat, Bidamla üşümüyor artık :) Battaniyeye süs yapayım dedim ama minyatür çalışmak ben gibiler için ızdırap :) Şu elyaflı parçayı bile burnundan soluya soluya diken ben, kuklacı bayan Özlem, Aytacrafts, minyatür sanatçısı Aslı ve minik işlere hayat veren bütün sanatçıların önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum..



Allah nazarlardan saklasın :)


Hakan yaptı :)

Ama hep uyuyor :/


Yarın kursum var.
Yatmak için geç bile kaldım. Yorumlara teşekkür etmek için yarını bekliyorum.
Öptüm..

16 yorum:

  1. Heheeeey, çok komik olmuş be yav, çok güldüm. Şu Bi Damla'da da gözüm var, belirteyim. Kaybolursa da direkt bende ara:)))

    YanıtlaSil
  2. Bidamla benim de uykumu getirdi.Beşiğinin tasarımı muhteşem! Sen de güzel güzel uyu Gülencim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. aynı gün telefonunuzu kaybetmek...
    seninkide çıkar bir yerlerden çıksında.bidamlada rahat yatar artık:) sonunda başlıyorsun ha kursa sevindim hemde çok bende acilinden hemde en acil olanından bişiler yapsam çok iyi olacak..sıkılmaktan sıkıldım:((

    YanıtlaSil
  4. canım benim ben bugün öğleden sonra seni aradığımda telefonunu açan kişi komşunun oğlu olduğunu ve telefonun o anda çalınca orada olduğunu farkettiğini söyledi,yani senin telefonun komşunun arabasında düşmüş sanırım,ne ilginç iki kardeş aynı gün telefonlarınızı kaybediyorsunuz,sana 10 marifetten kaç kere msj atmaya çalıştım ama gönderemedim sanırım,bu arada yarın kursa katılamıycam sanırım selin çok ateşlendi akşam şimdi biraz düşürebildim uyudu canım,ara ara kontrol ediyorum şimdilik,doktora gitmeyede korktuk.bi damlanın beşiğinide çok sevdim ellerinize sağlık ikinizinde çok iyi bakıyorsunuz kıza valla.

    YanıtlaSil
  5. Demedim mi ben sana çıkar bir yerden diye:))) Oğlum da kaybetmişti telefonunu bir keresinde hemen arkasından aradık kapatılmıştı telefon. Seninki uzun uzun çaldığına göre biri daha bulmamıştır onu dedim. Dedektif mi olsam acaba büyüyünce:))))
    Sedef'le telefonları aynı gün kaybetmeniz ne kadar ilginç bir tesadüf olmuş. Birinin canı acıdığında diğeri de hissedermiş derler ya bu da onun gibi olmuş. Çok enteresan gerçekten. Sonuçta ikinizinki de bulunmuş hayırlısıyla, sevindim.
    Bidamla'nın beşiği de kendi gibi çok şirin olmuş. Uyusun da büyüsün kocaman kız olsun minik bidamlacık:))))

    YanıtlaSil
  6. Kursa Hakan Bey gitse bence daha iyi olur :P
    Bidamlayı kaybet ama Fethiye'de.. Nasıl yaparsın bilmem :) daha doğrusu karışmam..

    YanıtlaSil
  7. Ne keyifli bir yazı olmuş, ne kadar güldüm yaaa, insanın ikizi olması böyle birşey demek ki. Ya benim ikizim olmadı çocuklarım ikiz olsun diye çok istemiştim ama oda olmadı:))
    Bidamlanın yatağıda kendi gibi pek şeker olmuş. Sıcacık uyusun kızımız:)

    YanıtlaSil
  8. büyük bir keyifle okudum :)))

    YanıtlaSil
  9. hayatın maceralar içinde gülenciğim :)))))
    bidamalaya bayıldım :)

    YanıtlaSil
  10. bunu okumuştum ama yorum yazamamıştım. Beşiğini çok şirin buldum canım. Telefonuna da kavuştun sonunda... Hikaye çok komikmiş ama babacığın çok tatlı yahu. Babanı, ikizini ve seni öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. bir damlanın yatagı ço güzel olmuş,telefon kayıplarınızı gülerel okudum :)

    YanıtlaSil
  12. Şaka gibi valla.. Cüzdanı kaptırmışım bir gün. daha benim çaldırdığımdan haberim yok cüzdanım çantamda, çantam dolapta diye iddialaşıyorum. Cüzdan çalınmış, boş inşaata atılmış, inşaat bekçisi bulmuş, boş çek koçanı için aramış, onlar evi aramışlar ben hala çantamda diye inatlaşıyorum.
    sedefte benden miş yani...

    Beşik çok güzelde bidamlama şöle yumuşacık bir battaniye yada yorgan yapsan diyom. Kota taktım ben şimdi.

    YanıtlaSil
  13. Hiperaktif Gül'üm :))
    Eee ben şimdi telefonun bulunmasına sevindim diyecekmiyim? Demeyecekmiyim? :)))
    Ahhh bugün o bidamlanın yerinde olmak için neler vermezdim :/

    YanıtlaSil
  14. bu çok güzel bişey gülenim.bayıldım hele o beşiği.harika bişey

    YanıtlaSil
  15. beşikli bebek çok güzel olmuş
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. :)) Tebessumle okudum yazını..kaybolan telefon olsun ne yapalım.. bu sayede.. bızlere hos bır tebessum bırakan bır anın daha oldu :) bardagı dolu tarafından goruyorum su an :))

    Sevgıler..

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails