9 Haziran 2009 Salı

KAYBOLAN ÇORAP KABUSUNA SON VE EL ÜTÜSÜ

Smilena iki küçük bir de büyük erkek yavrusu sorumluluğu taşır.Kolay değil işi.Yaşadığı çorap kabusu sevgili arkadaşım Smilena'ya aynı başlıktaki yazısında ciddi rakamlara ulaşan bir hesap yaptırmış.
Çorapları eğer bulabilmeyi başarabilirlerse eşleriyle birlikte yıkayıp asmak değil kadınların asıl sorunu.Asıl sorun, çorapların birini bu odadan, diğerini başka bir yerden toplamaktır.Yıkamakta ne varki, at makineye çevrilip dursun ama yok; o raddeye gelebilmek için ilk önce söylene söylene eşelenmek gerek.Ha bu arada, kadınların bu şikayetini anlamamaktayım; çoraplarını eş olarak aynı yerde tutamayan kim; erkekler; neden?Çünkü onların arkasında çoraplarını güzel bir banyo için bir araya getirme mücadelesi veren biz kadınlar var.Önce erkek anneleri toplar o çorapları şikayet ede ede, sonra o anneler bayrağı gelinlerine devrederler.Karısının çorap eşini toplayan erkek tanımadım daha.Erkek anneleri çevre ve çerçevelerinde dönüp duran bir nevi kısır döngüdür bu çorap toplama hikayesi anlayacağınız.

Aynı derdi çeken bir çok kadından biridir Smilena; ama yeter artık; biz erkeklerin çorap eşlerini bir arada tutmak için mi varız onların hayatında?
Sıkıntılıydım aynı dertten.Hayır neden yürüyerek çıkarırsın çoraplarını, bunun başka bir açıklaması olabilir mi; olamaz.Çorabın biri (genelde sol eşi) sağ eşinden bir kaç adım farkıyla önce görmüş bitişi.
Ben ne yaptım?
Kesin sonuç; toplamadım çorapları :D temiz çoraplar bitene kadar kesinlikle toplamadım.Sonra da 'a bunun eşi yok, a bunun da yok, a nasıl olur bu da eşini kaybetmiş' diye diye bir poşete koyup eşlerinin akibeti belirsiz çorapları çöpe atıverdim :D Şimdi kirli çorapları yıkamak için gittiğim tek adres var; çöp kovasından bozma kirli çorap sepeti.
Arkadaşlar, kadınlar, yoldaşlar; ben başardım, sizin neyiniz eksik?
Kim tutar bizi bacılarım; yürüyün!
Smilena'm çorap kabusu ana temalı yazısında ütüyü es geçmemiş, iyi de etmiş.
Gülen kişisi, ütü için kullandığı yöntemi takdim eder:
EL ÜTÜSÜ:Bilenler kesin vardır.Bilenler bilmeyenlere anlatsın :P Biliyorum ve anlatıyorum:

Penyeler hafif nemliyken alınır en sevdiğiniz televizyon dizisi karşısına geçilir.Bir el penyeyi tutmak için avuç içiyle buluşturulmuşken diğer el içi ütü niyetine penye üzerinde seri ve sık hareketlerle gezdirilir.Kendinizi çok yormadan yapacağınız bu ütü hareketleri sayesinde ütünün penyenin, özellikle etek kısımlarında oluşturduğu volanlanmayı da engellemiş olursunuz.

Yastık kılıfları gibi küçük parçalarda da yapacağınız el ütüsünü artık ütüyü çok az kızdıran biri olarak önermeyi insani bir görev sayıyorum.Artık penyeler için bile olsa ütü kullanmayarak hem fazlasıyla ısınmış küreye kendimce soğuk üflemiş oluyorum hem enerjiden tasarruf sağlıyorum.E daha ne olsun?
Katlanmış penyelerimi görenleri el ütüsü olduğuna ikna etmeye çalışmak el ütüsünden daha zor :) Deneyin, kolay gelsin.
Başaracaksınız!
Çorapsal bir anı:Üniversitedeyim.Sınav dönemi ve feci yorgunum.Her şeyim, kendim de dahil olmak üzere darmadağınık.Çorap eşlerimi bulamıyorum.Ayacıklarıma birbirini tanımayan lacivert ve beyaz çorap, beyaz çoraba lacivert, lacivert çoraba da beyaz Converse giyip gittim okula :D Kısa süreli bir moda akımı başlatsam da çorap eşlerimi bulamadığım için bunu yaptığımı ağzımdan kaçırdığım an uyduruk moda akımı popüleritemin rezil olduğu andır :/

8 yorum:

  1. Bizim evde çorap işi ağama ait..Arada benim de çorap çekmecemi düzenler.Küçük ağanın çoraplarını eşler.Başka da bir iş yapmaz..eh bu da bana yeter..

    YanıtlaSil
  2. :)))))))))) Aynı şeyi eşimin ev arkadaşı da yapardı. Bir de o kirli çorapları ters giyerdi. temiz tarafları da kirlensin diye :p
    Bu yazı, bir başucu yazısıdır. Bu yazı bir 'aaa bizde de aynı' yazısıdır :))
    Sabah sabah çok güldürdün beni ablacım, sağol :)

    YanıtlaSil
  3. :)) Gülen, cok komiksin:)) Ama el ütüsünü ben senden iyi yaparim, haberin olsun:)) Eeee tam 23 yillik tecrübe konusuyor:))
    Öptüm canim kardesim

    YanıtlaSil
  4. AY ÇOK GÜLDÜM.ŞU ÇORAP KOVASINA.BENDE EŞLEMEDEN ATIYORUM ÇEKMECESİNE.SABAH İKİ SAAT EŞ ARIYOR.GALİBA DERSİNİ ALDI .DÜN İLK DEFA SEPETİN YANINA DEĞİL DE İÇİNE ATMIŞ.
    ŞU EL ÜTÜSÜ HARİKA BİR YÖNDEN GÜLENİM.DENİYCAM.HEM ENERJİMİ DE ATARIM.
    YAZIK HAKANIN HALİNİ MERAK ETTİM.SEN ÇORAPLARI ATTIM DEYİNCE NE YAPTI.AY GENE DE KIYAMIYORUM ŞU ADAMLARA.
    NEYSE SENİN Kİ DERSİNİ ALMIŞ DURUMDA.

    SENİ ÇOK ÇOK ÖPÜYORUM VE ÇOK SEVİYORUM..

    YanıtlaSil
  5. SÜPERSİN
    BU EL Ütüsünde benim eltim ustadır
    herşeyi ansıl intizamlıdır
    gıpta ederim
    ben bu kadar yapamıyorum malesef

    YanıtlaSil
  6. canım cok güzel yazmışsın sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çorap sorunu evliliğin ilk yıllarında oluyor, sonra işi sıkı tutunca çözümleniyor galiba. Biz kadınlara çok iş düşüyor. Sadece çocuklarımızı eğitmiyoruz ki! Çocuk kalmayı seven erkekleri de çaktırmadan eğitiyoruz.

    El ütüsüne bayıldım. Ben de yazlıkta uyguluyorum.Yoksa tüm tatili ütüyle geçirmek zorunda kalacağız.

    Çok hoş bir yazıydı. Sen çok yaşa!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. şeker şey seni yaaa.
    te k tek çoraplar moda akımı olmuşmuydu gerçekten.
    el ütüsü ne kadar muntazam duruyor.bravo sana .ben az önce bir makine atlet ötüledim.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails