26 Haziran 2009 Cuma

DOĞUM GÜNÜMÜZ; BUGÜN BEN VE SEDEF 42, BLOĞUM 1 YAŞINDA..

Bugün doğdum ben.



Ağlayan Sedef

Babam desteği olmadan atlı karıncaya binemedik.

Fransızca jazz söyleyen Tunus'lu çingene hayalinin başladığı ilk sahne; İspanyol etek :)

Parti kızları :)

Kesilen parmağın bir hafta havada taşındığı ilk arızalar..

Bugün doğduk biz, elma yarım, can atımım Sedef'le.

'67 yılının sularının akmadığı bir tıp fakültesi hastanesinin yaz sıcağına doğduk biz.

Bir beklerken ikinci gelenim ben.

Bir beklerken ikinci kez güldürenim ben.

Bugün açtık gözlerimizi sevinç, acı, hüzün, mutluluk denizlerinde yüzmeye; kimi zaman boğulmak üzereyken, kiminde bulutların üzerinde ayaklarımız yerden kesilmişken iş işten geçmiş hayata çoktan merhaba demiştik..Artık her şey için çok geçti.Dörder el ve ayağın sürekli hareket ettiği, kedi, tavşan ve bıldırcınlı çılgın bir ev..

Uzun ve çaresizlik içinde geçirdiğim hastalığımın ilk yılları hariç hayatımın hiçbir döneminde yaşıyor olduğuma pişman olmadım..Benim dışımda ve engel olmaya gücümün çok az yettiği olaylar..

Ailemiz; hayatımızın her anında mutlu olduğumuz ailem..Günün koşulları öyle gerektiriyor diye 10 yaşında gidip ve 16 yaşında ayrıldığımız yatılı okul yıllarında hafta sonu ailemizi, hafta içi bir gün de görebildiğimiz annemi, o yıllardaki biz'i unutamadığım yıllarımız..

Her şey ne kadar uzakken bu kadar yakın, her şey ne kadar yakınken bu kadar uzak..

Hiç bitmeyeceğini, asla geçmeyeceğini düşündüren fiziksel acılı hastalık yıllarım dışında yaşadığıma hiç pişman olmadığım hayatım.
Yengeç burcu yan yan yürür.Yan yan yürüyorum, en önde; arkama bakmadan.Yürürken de bir yandan yaşlı gözlerimi siliyorum.Kışın 'bozaaaaa' diye bağıran adamın sesindeki soğuğa karışan buhara ağlardık annemle ikimiz.Kapıya gelen satıcı kızlara mevsimine göre sıcak ya da soğuk içecek ikram ederdik.Başımız belaya girmedi de değil; kendini hukuk fakültesi öğrencisi Nihal olarak tanıtan bir şizofren nedeniyle az kalsın evimizi taşımak zorunda kalacaktık.Gerçek adını asla öğrenemediğimiz Nihal yakamızdan düşsün diye kendi evimizde hırsız gibi yaşadığımız, karanlık geceler geçirdiğimiz anılarımız var.Birbirimize takılmaya bile başlamıştık 'bak seni Nihal'e veririm!' 'AaAa; şu Nihal değil mi!' 'kaçın Nihal geliyor'
Eve gelen kedi, köpeğin haddi hesabı yok.Annem yeni yavrulara büyümezler ve çok çişli olurlar diye dokunmamızı istemezdi ama kendisi ilk fırsatta yavruların olduğu odaya girip kapıyı kilitler doya doya severdi onları.Ben de anahtar deliğinden bakardım.Yeleğinin ceplerine koyar gezmeye çıkarırdı mıyıklayan yavruları :)
Babam hiç doymayan ikizlerine bisikletle süt almaya gidermiş.Beslenme programı yüzünden bir yaşında diyet yaptırılan ilk bebekler biziz sanırım :) Sırt üstü emekleyen ilk bebekler de :)

Büyüdüm mü?

Bilemem.Son ana kadar annemden duyduğum eleştiri sözlerinden biri de 'olgun ol azıcık, kaç yaşındasın sen?' cümlesinin hiç değişmeyen aynı tonlamasıydı.

Büyüyemedim çünkü çok küçükken zaten büyüktüm ben.Yatılı okul adamı böyle yapıyor işte.Küçücükkken büyüyor da büyüyorsun.

Babamla birlikteydik; bütün günü birlikte geçirdik.Babam ve kızı kolkola, birbirine destek, 'O benden daha az üzülsün' fedakarlığında anneciğime gittik.Bugün daha az ağladığımda anladımki büyümüşüm..Ölüme büyümüşüm.

Bugün sadece bizim doğum günümüz değil.

Blog serüvenimin, çevremde işleyen trafiğe en sağ şeritten hız limitlerinin en altında iddiasızca birinci vitesten ikinci vitese hiç takmadan aktığım blog hayatımın birinci yaş günü.

Ne çok şey oldu, ne çok şey değişti hayatımda.Bir senede değil, bir anda değişiyor her şey aslında.Değişim için bir yıla gerek yok.Anbe an; hayat anbe an.

Anneciğim bloğumu çok sevdi.Her baba ocağına gittiğimde ya da onlar geldiğinde daha kapıdan girer girmez 'bugün yazdın mı, hadi yazıları büyüt de okuyayım' cümlesini duyardım hep..Mektup arkadaşlarıma yazdığım mektupları önce anneme okurdum da 'kitap yazmalısın sen' derdi.Bir bloğum olmasına, blogda yazacağıma çok seviniyordu.O gittikten sonra bıraktım yazmayı ama o kadar doldumki ve o kadar atamadımki kaçışımın yazmaya devam etmek ve hiç tanımadığım insanların bir 'merhaba'sının ne kadar özel olduğunu fark etmem bir kaç ayımı aldı.Burası, bu yeşil dünya bana iyi geliyor.

Özlemimin her geçen gün daha derin hissediliyor olmasının geçmesini bekliyorum.Zorlanıyorum, zor olmasını istemiyorum.Halamın dediği gibi ben 'küçük anneyim' artık.Güçlü olmalıyım.

Annemsiz ilk doğum günüm :( Bu kadar özlemi hiç hak etmiyorum ben :(


Annem; iyiki beyaz deri kayışlı minik saatin bozulmuş.Babam; iyiki annemin saatini tamir ettirmek için almışsın; gerçi sonradan kaybetmen hoş olmamış ama iyiki annemin saatten umudunu kesmesine fırsat vermeden hafiften işi evlilik raddesine getirmişsin.Annem; sen 'bu adam daha bir saate sahip çıkamıyor, bundan koca olmaz' demeyip iyiki babamla evlenmişsin.İyiki sizin evlatlarınız olmuşuz.


Hastanedeki yaşlıca o beyefendinin 'seni yetiştiren anne baba hiç utanmaz' dediği gibi hayatım boyunca haksızlıklara karşı en önde yürüyen ağlak bir yengeç olmaya devam edeceğim cebimde vicdan ve merhamet duygularım..

Sorumluluklarım arttığından beri eskisi kadar zaman ayıramamanın ezikliğiyle dost blogların desteklerini hep hissettiğim için sonsuz teşekkür ediyorum.

Tanısını aldığım depresyonu atlatmam için halen kullanıyor olduğum ilacın etkisi, gördüğüm sevgi dolu desteğin yanında devede kulak kalıyor ve ben bunun farkındayım.

Hiç birinizi hiç göremeyeceğimi bilsem bile; sözleriniz, hayata bakışımdaki etkileriniz hayatımın anlamlanmasına neden olduğu ve sizi 'siz' olduğunuz için seviyorum..

16 yorum:

  1. sabah 07 12...hakan olmasa aynı senin gibi sabahın köründe arayıp duğum gününü en pörtlek sesimle kutlayacaktım :)
    ama şimdi delidir ne yapsa yeridir muamelesi görmeyeyim dedim :)

    canım benim iyiki seni tanıdım iyiki seni sevdim kuzum benimmm:)
    sağlıkla huzurla ailenle tüm sevdiklerinle ve tabi benimleeee:) nice uzunn yıllara canım benim

    sedefi ve seni kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Iyi ki dogdunuz kizlar, dogum gününüz kutlu olsun:))
    Hayatiniz hep huzurlu, mutlu ve umutlu olsun. Ikinizede sevdiklerinizle uzuuuuuuun bir yasam diliyorum.
    Simdi yazini okumaya gidiyorum, okumadan ilk önce ben kutlamak istedim de:PP
    Ikinizide öptüm güzel yanaklarinizdan, hayatimda oldugunuz icin cok mutluyum:))
    Sizleri seviyorum

    YanıtlaSil
  3. Yüregim dolu, gözlerim yasli ben geldim yine...
    Okudum ve agladim, offf Gülen ya, senin bu sabahin köründe bana yaptigini, kimseler yapmaz. Suraya neseli bir dogum günü partisi icin geldim, yine aglatipta gönderdin ya, askolsun sana...
    Anneciginin mekani cennet olsun kuzum, acini biliyorum, anliyorum.
    O yasli adam cok güzel demis, seni/sizi yetistiren ANA-BABA hic utanmaz:))
    Hayatima girdigin icin, seni tanidigim icin coooook sansliyim ben:))
    Seni cok seviyorum kardesim

    YanıtlaSil
  4. yazini okurken hercumlene cevap veren bir yorum yazdim gonlumden ;
    is buraya dokmeye gelince klavyemden ;
    yetmedi kelimelere harfler
    Ozet:SENI SEVIYORUM GULEN
    IYI KI VARSIN;
    UCUNUZE DE
    SANA,SEDEFE;BLOGUNA
    BUTUN SEVDIKLERINLE SEVGI VE MUTLULUKLARLA DOLU UZUUUUUN YILLAR DILIYORUM
    RPT:SENI SEVIYORUM

    YanıtlaSil
  5. iyiiiiiiikiiiiiiiiiiii doooooooooooooğğğdddduuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn
    öptüm.

    YanıtlaSil
  6. CANIM BENİM..
    NE GÜZEL BİR RENK OLDUN ÖNVCE AİLENE,
    SONRA HAYATA,
    SONRADA BLOGLARIMIZA..
    NİCE GÜZEL YAŞLATR, YILLAR SENİN OLSUN.
    HAYAT SANA DAİMA GÜLÜMSESİN GÜLENCİĞİM. SENDE BİZLERE CANIM..
    BOL PAYLAŞIMLAR DİLİYORUMM.
    CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.

    YanıtlaSil
  7. Hep güzel anılar biriktireceğin, nice yıllar diliyorum. Sağlıklı ve mutlu..

    İkinizin de yeni yaşını kutluyorum canım.

    Çok sevgiyle de sımsıcak sarılıyorum.

    YanıtlaSil
  8. canım nasıl içten ,nasıl duygularını dışa aktarark yazmışsın.çok etkiledin beni.anneciğini hergün anıyoruz.nurlar içinde yatsın dünde biz kabristandaydık.kandil için annanem ve dedemi ziyarata gittik.karşı yakada yoksa dün siz oradamıydınız?sedef'inde doğum günü kutlu olsun allah nice sağlıklı ,mutlu yaşlar versin.sen anneciğini andırıp babana benziyorsun sanki diğilmi?
    bloğuda iyiki kurmuşsun bak ne güzellikler paylaşıyoruz seninle diilmi?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba sevgili Gülen...her ne kadar seni tanimasam da tesadüfen ugradim ve bende biraz katkida bulunmak istedim. Öncelikle dogumgününüz ve de blogunun dogumgünü kutlu olsun." Anne" konusunda duygularina ortak olmak istiyorum.Benim annem her ne kadar cok sükür hayatta olsada ben gurbetteyim. Dolayisiyla özlem farkli. Hep o korkuyu icimde tasiyorum. Bir gün bir telefon gelecek ve ben veda icin gidecegim diye...ama hayat bu dedikleri olsa gerek. Cok zordur eminim, ne desem icindeki siziyi dinidremem biliyorum. Ama depresyon konusunda sana demek istedigim, anladigim kadariyla cok güclü bir insansin ve istesen depresyonu kendin yenebilirsin,ilaclara hic mi hic ihtiyacin yok,depresyon ilaclarinin cogu sadece uyusturuyor, sersemletiyor.Kendi düsünce gücünü kullanmaya calis ve yaradandan iste..Sadece ISTE ! yardim mutlaka gelecektir...sevgiyle kal...

    zehra

    YanıtlaSil
  10. Sen çok güzel bir insansın Gülencim ve herşeyi hakediyorsun. Yeni yaşına girdiğin bu günden sonra da adının anlamı hayatına rehber olsun. Nice yıllara meslektaşım, keşke bir sürü duyarsız öğretmenlik yapacağına sen şu anda birilerini eğitiyor olsaydın, senden alacakları çok şey olurdu, sevgiler...
    Nurşen

    YanıtlaSil
  11. ah gülenim....keşke o güzel gözlü kadın- anneciğin de burda olsaydı.
    dönüşü olmayan yere hiç gitmeseydi.
    güzel yürekli,dürüst,sevecen,insancıl, dobra arkadaşım benim.hep böyle kal.seni hiç görmesem de, sesini dumasamda çok çok seviyorum..ama bir gün seni görmeye muhakkak geleceğim..

    doğum günün kutlu olsun.pardon ikinizinde.ikiz olmak ne özel bir şey böyle yaaa.sedefi de seni de keşke kocaman sarılıp öpebilsem..

    YanıtlaSil
  12. unutmuşum ,o dediğin şeyi yaptım.sağol uyardığın için.saf yürekli sem hiç böyle düşünmediği için aklına gelmemiş işte..

    YanıtlaSil
  13. annem altmışlı yaşlarının başından itibaren durup durup, "az yaşamadım. düşünüyorum da, neler gördüm neler, ben çocukken benim yaşımdakiler ihtiyar gelirdi bana. şimdi kendimi ihtiyar görmüyorum ama" derdi.

    kendini ihtiyar görmeyen annem, üç buçuk yıl önce ölüverdi. her yaşta annesini arıyor insan. ama annemin hayatıyla ilgili söylediklerini düşününce aklıma gülten akın'ın şu dizesi geliyor: "bir roman kadar uzundur bu tümce/ve sonra yaşlandım"

    doğum gününüz kutlu olsun bu arada.
    hamiş: leylak dalı'nın kardeşiyim

    YanıtlaSil
  14. Gülen Abla ama bu yapılmaz ki?? İnsam doğum gününü lay lay lom kutlar ama değil mi? Yazıyı okumaya geç kalmışım, dolayısıyla sizi kutlamaya da..
    Öncelikle kusura bakma olur mu?
    Nice uzun ve sağlıklı yıllarınız olsun, hep birlikte.. Bizler bu uzun ama hiç sıkmayan ve her defasında roman tadı bırakan yazıları okumaya devam edelim..
    Anneciğin ve babacığın iyi ki pes etmemiş saat yüzünden de, tanımışız seni..
    Çok seviyorum ben seni..

    YanıtlaSil
  15. Kardeşinin ve senin doğum gününüz kutlu olsun. Sevdiklerinle nice güzel yıllar...

    Anne acısı nasıl birşeydir çok iyi biliyorum. Hiçbir şey dolduramıyor ne yazık ki yerini. Allah sabırlar versin...

    Anneciğin nurlar içinde yatsın.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Doğum gününüzü bir kere de bu yazını okuduktan sonra kutlamak istedim.
    Güzel yazı, acı yazı, anı yazı.
    Sedef ve senin önünüzdeki yıllarınızın mutlu, sağlıklı ve sevdiklerinizle birlikte çooook çok uzun olmasını diler yanaklarınızdan öperim.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails