10 Eylül 2009 Perşembe

ACILAR VE ADSIZLAR!

Havadan bakmış, hep olduğu gibi; sanki bilmediği bir yermiş gibi havadan izlemiş. Sanki şu an olduğu mevkiiye oradan gelmemiş gibi. Demişki 'su yatağının intikamıdır bu', ya da benzer bir şey. Canım sıkkındı, kalbim şişmişti, tam anlayamadım ama buna benzer bir cümleydi duyduğum.
Kaç sene İstanbul belediye başkanlığı yaptı? Kaç senedir de partisinin adayları aynı ilin belediye başkanı? Onbeş sene içinde-süresince bir kent hem de ne güzel reorganize edilirdi ama bilmez. Popülist olmakla, akşam evinin kapısının önünde bekleşen çocukların eline üç-beş kuruş sıkıştırmakla, onlara oyuncak hediye etmekle 'iyi insan', 'iyi lider' ve 'halktan' olunmuyor. Havadan bakacağına girseydin aralarına; yolda aracını durdurup simit aldığın o çocuğun yanında verdiğin pozlardan birini verseydin ya bu felaketi yaşayan insanların da yanında?
Şehit cenazelerinde kendilerini göremediğimiz insanlar mı halktan, halkın içinden olacak? Kendi oğlu askerlik yapmamış bir kimse 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' dedi ve yine seçildi. Bu kadar kötü yönetilen bir İstanbul halkı da aynı zihniyetler tarafından yönetilmeye layık gördü kendini.
İstanbul, son derecede şık, elit bir kostümün altına spor ayakkabısı giymiş bir kadın gibidir. Yukarıdan aşağıya kadar süzdüğünüz bir kostümün altında aykırı durduğunu gördüğünüzde uğradığınız hayal kırıklığıdır o spor ayakkabısı. Asya ile o çok girmek istediğimiz ama ancak 'bir arkadaşıma bakıp çıkacağım' şeklinde kandırmacayla belki girebileceğimiz Avrupa arasında kıta değiştiren bir ışıklı kenttir İstanbul. Kalabalıktır, karmaşık ve kaostur. O büyülü ışıklı kentin sokakları, mahalleleri, otoyollarının sular altında kalması belediye başkanının söylediğine göre 'sprey kullanımı dolayısıyla salınan gazlardan delinen ozon tabakasının suçu'ymuş.
Bir başka dahiyane fikir de başkent Ankara belediye başkanından çıktı 'sel olacağını hissederseniz üst komşunuzda uyuyun! Hangi üst komşu? En üst komşu bütün bir bloğu evine almak isteyecek mi bakalım? Ya evde yoksa hem?
Yönetildiğimiz insan profilleri.
Koskoca bir İstanbul ve bir başkent!
İhmaller zincirine bir de bu garip, çocukların bile saçma bulacağı açıklamalar eklenince?
Selin gelişi Trakya'dan belliydi, selin geleceği '95ten belliydi.
2009-1995=14.
14 senedir bu kenti kim yönetiyor? Oy kaygısıyla dere yataklarına yapılaşmaya göz yuman kim? İstanbul'un kentten köye dönüşmesi süreci içindeki sorumluluğu kim üstlenecek?
İstifa edecek bir tek kişi bile mi yok?
Her şey yolundaymış gibi kurtarma çalışmalarına teşekkür eden yetkililerimiz olmasaydı bari. Asıl önemli olan bunun hiç olmamasıydı aslında. Yüzyılın felaketiymiş; önlemler alınsaydı, kent bu kadar kötü yapılandırılmamış olsaydı şu an bunları düşünüyor, yazıyor olur muyduk?
Hadi tamam yüzyılın felaketiyse bile selin geldiği andan sonra ne yaptınız? Bu kadar haklı nedenleriniz varsa neden 'halkın içinde' olmadınız? Bu kadar suçluyken bu kadar güçlü çıkmaya çalışmak suç bastırmaya çalışmak değil de ne? Çamurda boğularak hayatını kaybetmiş otuzbir can, hala nerede olduğu bilinmeyen dokuz canın hatıralarında açarsınız o tüp geçiti artık sayın belediye başkanı; alt yapısı omayan bir kentin tüp geçidi olmazsa olmazdı hani.
Aklı hala başında olan Türk halkı olarak size kocaman bir alkış!

aysema öğretmenim-öğretenim; ne zaman uyanacak bu yılanlar? Daha ne kadar bekleyeceğiz?
Hayatımız bunların uyanmasını beklemekle mi geçecek?
Funda'm; negatifliğime, itirazsız itirazlarımla yanındayım. Yarın Antalya için çok şiddetli yağmur diyorlar. Çok dikkat et kendine ne olur.
bahar'ım; her şehit haberinde o evladın annesi ben oluyorum. Kalbime saplanmış bıçak acısı. Beddua etmek hiç bana göre değil ama her şehit haberinde ağzım dolu dolu kusuyorum istemsizce.
Ecem; kaç çocuk babasını yitirdi, kaç anne evladını, kaç kız ucu yakılmış sevda mektubunu, kaç cenin babasız merhaba diyecek hayata :( O bakışlar bu sahneyi hiç unutmayacak..
Mavianne'm; üzülünce ne değişiyor diyoruz ama hiç değilse üzülebiliyoruz. Üzülebilmeyi biliyoruz. İçim kırık, kalbim şişti.
nalan ablam; kim dedi uzaktasın diye? Uzak hissettiğinde en yakın bile uzaktır, yakın hissettiğinde en uzak bile yakındır.
çelebi'm 74'üm; daha ne kadar, nereye kadar, göndersin kendi çocuklarını askere de sonra açılım der mi bakalım? Onunkiler Hint kumaşı ama bizim evlatlar çul çaput :( Her biri dünyanın en nadide armağanı olan o evlatlar daha hayata başlamadan gittikleri yerden kutular içinde döndüler evlerine. Hayatın bu kadar adil olmamasını içime sindiremiyorum, alacağı olsun onların. Bir evladım yok ama buna neden olanların yakasında olacak tırnaklarım öbür ve asıl olan o dünyada!
Bizimgibiler'im; bu kadar üst üste kötü haberle bir diğerinin etkisindeyken bir diğerine yakalanmak beni hasta etti. Elim kolum düştü. Kalbim şişti. Göğsümde bir şişlik hissiyle dolaştım bütün gün. O yağmacının söylediği.. Marmara depreminden sonra üniversitelere alınmayan türbanlı hanım kızlarımız '7.9 yetmedi mi?' yazılı dövizler taşımamışlar mıydı?? Oruç tutmayanı, kendisini türbanlı diye okula almayanları böyle mi cezalandırıyormuş Allah? Bunu bilebilmek bunların harcı ya! Oruç tutmanın sevap olduğunu biliyorsun da çalmanın, hırsızlığın, yağmanın, hakkın olmayanı sahiplenmenin günah olduğunu bilmiyor musun? demişsin ya, üzerine laf etmem, ettirmem.
Kekik koku'm; bu neye benziyor biliyor musun, aniden bastıran misafire yakalanan ev sahibinin halının üstündeki pislikleri halının altına alel acele ittirmesine, yırtık pırtık iç çamaşırının üzerine giyilen kürk gibi ya da. Laleler olmazsa olmazdı sanki ama bu bilinçsizlikle sorgulamaktan, yargılamaktan aciz insanların seçtiği bu kişiler yeni laleler dikeceklerdir bu acıların üstüne.

EMİNE, O SADECE HEMŞİRE OLMAYAN BİR KOCA YÜREK.
ELÇİN PEMBEYİ ÇOK SEVER. ÇOCUKLARA DÜŞKÜNDÜR. PEMBE BİR DÜNYA SUNMAK İÇİN 'BİZİM KOCA YÜREKLER'E KOLLARI SIVADI. BİR FİTİL ATEŞLEDİ VE İLGİSİNİ ÇEKEBİLDİĞİMİZ BLOG KARDEŞLİĞİ HAREKETE GEÇİP 'BİZİM KOCA YÜREKLER'İ BAYRAM ÖNCESİ SEVİNDİRMEK İÇİN BİR HAREKATA BAŞLADIK. BİR ÇOK KALBİ GÜZEL ARKADAŞIMIZIN İÇİNE KALBİNİ DE KOYDUĞU KOLİSİ 'BİZİM KOCA YÜREKLER'E ULAŞTI BİLE. DESTEKLEYEN, DESTEKLEYECEK OLAN BÜTÜN GÖNÜLLÜLERE BİNLERCE TEŞEKKÜRLER.
BURAYA KADAR HER ŞEY İYİ.
BUGÜN ELÇİN'İN BU YAZISINI OKUYUNCA BEYNİMDEN VURULMUŞA DÖNDÜM!
DURUN SİZ YORULMAYIN, BİR ZAHMET ELÇİN'İN BURADA OLMASINDAN GURUR DUYACAĞIM O YAZISINI OLDUĞU GİBİ KOPYALIYORUM.

Hayatta her zaman şunu benimsedim...karşımdakinin davranışları veya sözleri bana uyar ya da uymaz doğru ya da yanlış yaparım ve ya yapmam ...ama her zaman saygı duyarım...sonuçta hayat onun ...iyi ve ya kötü sonuçlarına katlanan o
bu bloğu açarken ben kendim için açtım...hiç kimse için değil.içimden gelmeyen ya da yaşamadığım hiç bir şeyi yazmadım...hep gerçekler vardı !
yaklaşık 14 gün önce beni izleyenlerin sitelerini gezmek istedim.ve emine nin bloğunu gördüm.o yavrularla yaşadığı bir olayla ilgili bir yazısını okudum.ve hemen yorum yazdım elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım dedim...ama gece yatağa yattığım zaman huzursuzdum.bu yeterli gelmedi ve sabah hemen mail attım...ve her şey o maille başladı
o noktadan sonra benim bu konuyu gülen in dediği gibi didiklemem , emine nin izmir de hastanede gerekli olan kişilerle konuşması ....her şey bir anda çok güzel bir yola girdi...bu yolda destek veren bir çok büyük yüreklerle ...yol arkadaşlarımızla.
bu bloğda asla bana gelen adını yazma cesareti gösterememiş ama yazdıklarıyla blog sahibini üzeceğini ya da sinirlendireceğini sanan ADSIZ yorumları asla yayınlamayacağım dedim...şimdiye kadar bana hiç böyle bir yorum gelmemişti...dün geceye kadar
öyle bir yorum geldi ki acaba bu kişi TÜRKİYE de mi yaşıyor diye düşündüm !
çünkü bir insan ülke gerçekleri ile ilgili bu kadar uzak olur ...sanki yurt dışında yaşıyor ve her şeyden habersiz ! ve selden 30 vatandaşımızı kaybettiğimiz gün bana bunu yazıyor !
aynen şöyle yorum:
^^anlamıyorum bu hastane çocuk esirgeme kurumu değilki,,,yırtık çoraplar falan..bu çocuklar sahipsiz değilki anne ve babaları var giyimLerini alabilir...oyuncak tamam her çocuk hediyeleri sever....bu şekilde resimlerini netten göstermek duygu sömürüsü inanmıyorum sizlere ^^
aynen kelimesi kelimesine böyle...kendi yazdığı şekilde aktardım.
Ey ADSIZ ! en başta marifet düşüncelerini yazıp altına adını yazmadan kaçıp gitmek değildir .olabilir yazıları beğenmemiş olabilirsin bloğda.
Amaaa hiç bir allahın kuluna o çocuklarla ilgili yada bu kadar kişinin o çocukların yüzünde ufacıkda olsa gülümseme yaratabilmek adına gösterdikleri çabaları ile ilgili tek bir laf ettirmem ! ASLA
senin bu yazdıklarından anlaşılıyor ki sen TÜRKİYE de yaşamıyorsun.yaşasaydın böyle saçma sapan bir yorumda bulunmazdın.ben emineye ve orda çocukların yaşadıklarına inanmasam asla anında karar verip 2 gün sonra atlayıp izmir e gitmezdim.sen hangi devlet hastanesine gittiğinde hele çocuk servisine gittiğinde her şeyin düzgün o çocukların sağlığı için her şeyin düşünülmüş olduğunu gördün ? görmedin.çünkü bu ülke gerçeklerini bilmiyorsun.
bazı hastanelerde tıbbi atık çöplerinin ağzı açık hastaların hele hasta çocukların burnunun dibinde olduğundan haberin var mı ? hayır
izmir de o hastane de yatan çocukların ailelerin maddi durumundan ne şartlarla orda kaldıklarından haberin var mı ? hayır
oturduğun yerden bu şekilde ahkam kesip yorum yazmak kolay ...sen hangi onkoloji kliniğine gidip o ortamı gördün ? görmedin
hayatında bir insanın yüzünü güldürmek için ne yaptın ? HİÇ BİR ŞEY
eğer yapsaydın insani duyguların bu kadar SIFIR olmazdı.orda salihli nin bir köyünden gelen annesi diğer kardeşlerinin yanında köyde olan babası hastane de başında tek bir sandalyenin tepesinde evladı için çırpınan yada ailesinin gidip gelecek parası olmadığı için tek başına odasında bu savaşı veren yavruları bilirdin !
çok uzağa gitmeye gerek yok.dışarı çıktığında hiçmi çorapları eskimiş yada yırtık çocuk görmüyorsun...o zaman bu ülkenin yarısı çocuk esirgeme kurumu ! herkesin maddi durumu süper ...ben ülke gerçeklerini bilmiyorum o zaman !
elbette bu çocuklar sahipsiz değil.ama ceplerindeki 1 milyonu bile hesaplayıp evlatları için çırpınan anne babalar bazen bir noktadan sonra çaresiz kalıyor...neden ? çünkü bu hastalık grip yada boğaz ağrısına benzemiyor...eğer hayatla biraz ilgili olsaydın çok pahalı bir hastalık olduğunu bilirdin !
o çocukları görme isteğine dayanamayarak atlayıp izmir e gittim...o kuzucuklarıma sarılmak onları koklamak dünyalara bedeldi.ve onlarla ilgili koyduğum tek bir resimde bile duygu sömürüsü asla yok...ordaki çocukları , aileleri ve o klinikte harikalar yaratan ekibi üzecek hiç bir şey yazmamaya ya da resim koymamaya çok dikkat edip hassas davrandım...ki sağlık açısından daha zor durumda olan çocukların resimleri olmasına rağmen !
ben bu kadar çırpınırken 2 haftadır onlar için bir şey yapmak için ...izmir de emine çırpınırken benim yapmak istediklerimle ilgili gerekli izinleri almak için ....sen hiç bir hakla böyle bir yorum yazamazsın ...eğer sana duygu sömürüsü geliyorsa oturduğun yerden kalmak biraz zor gelecek sana ama izmir e gidemeyeceğin için sen...yaşadığın şehirde onkoloji servisine gidip sadece bir 5 dk dolaş bakalım neler göreceksin ! ve o servisin bahçesini bir 5 dk dolaş bakalım o ailelerin hangi şartlarda oturduğunu kaldığını gör bakalım !
ondan sonra gel benim karşıma yorumda bulun ...
bir kaç gün önce sabaha karşı bana gelen mailde ne kadar büyük yürekli insanlar olduğuna inancım bir kez daha yenilendi .o yavruların en büyük ihtiyaçları için çok büyük bir yardımda bulunacak.sonuçlanmasına az kaldı ...ve yaptığım telefon konuşmalarını hatırlamıyorum bile ...bir an önce sonuçlanması için
ben nelerle uğraşırken hayatta her zaman ADSIZ olarak kalacak birinin bu yazdıklarını asla kabul edemem....
ey ADSIZ ne sana ne bir başkasına bu iş için çırpınan insanlar için tek bir kötü yorum yapmalarına asla izin vermem ....ne senin ne bir başkasının HADDİNE DEĞİL !
SAKIN UNUTMA BUNU BU HAYATTA HERKES KENDİ KİŞİLİĞİNE YAKIŞANI YAPARMIŞ!

E İKİ ÇİFT DE BEN SÖYLENMESEM OLUR MU?
OLMAZ!
ADSIZ KİŞİ; ÖNCELİKLE SEN NEDEN ADSIZSIN?
BU TÜR YORUMLARI YAPANLAR NEDENSE HEP ADSIZ OLUR.
İNANMIYORMUŞSUN BİZE!
AY BEN DE SANA İNANMIYORUM!
HAYATIN BOYUNCA BİR ONKOLOJİ SERVİSİNE GİTTİN Mİ?
BEN O SERVİSTE YATTIM.
ORADA HAYATIN HEM MADDİ HEM MANEVİ; HANGİSİNİN YÜKÜ DİĞERİNDEN DAHA AĞIR GEÇER BİLİR MİSİN SEN?
SAĞLIK SİSTEMİNİN KUYRUĞUNDAN KAPANA KISTIRILMIŞ FARE MİSALİ OLDUĞUNU DA BİLMEZSİN SEN?
FARE KAÇMAK İSTİYOR KAPAN CAN ACITIYOR.
PAZARTESİ BİR ONKOLOJİ SERVİSİNDEYDİM.
DOKUZ YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞU ACIKTIĞINI SIKILA SIKILA BABASINA SÖYLEYİNCE SADECE SİMİT ALABİLECEKLERİNİ ANLADIM!
-Kİ ESKİŞEHİR'DEN GELEN BU ÇOCUK AMELİYATINDAN SONRA AYAKTA TEDAVİ ALDIĞI İÇİN BABASIYLA BİRLİKTE OTELDE KALIYOR! ANNESİ BİR BANKADA HİZMETLİ, BABASI KRİZDEN DOLAYI İŞİNİ KAYBETMİŞ!-
ÇOCUĞUN KARNI DOYURULDU.
BU DA MI DUYGU SÖMÜRÜSÜ?
BAŞLARI EĞİLMEDEN UMUTLA TEDAVİ OLAN BU ÇOCUKLARIN MADDİ SIKINTILARINDAN HABERDAR OLMADAN, GİDİP GÖZÜNÜZLE GÖRMEDEN BÖYLE BİR YORUM SİZİN HAYAL DÜNYASINDA YAŞADIĞINIZI GÖSTERİYOR.
İNSANLARI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRMANIN SİZCE ADI DUYGU SÖMÜRÜSÜ MÜ?
O ZAMAN BEN DE SİZE DUYGUSUZ VE BENCİL DİYORUM.
ELÇİN'İN KONUYLA İLGİLİ EKLEDİĞİ FOTOĞRAFLARIN INTERNETE ADRESLENEN DİĞER FOTOĞRAFLARDAN HİÇBİR FARKI YOK.
DERNEKLERİ OLAN GRUPLAR DA MI DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPIYOR?
ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYANLARA DESTEK OLMUYORSANIZ GÖLGE DE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ SİZDEN!
ZİRA BİZ YOLDAN GÖNÜLLÜ ÇIKTIK!

ALLERJİ İÇİN GEÇMİŞ OLSUN DİYEN, ÖNERİDE BULUNAN
LEYLAKDALI'M;
VOLKAN KALDERA'M,
BELGİN'İM,
SESİBER'İM,
GÖNÜLDENELE'M,
BİZİMGİBİLER'İM HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
BUGÜN DAHA İYİYİM. BANA BİR İLAÇ VERMEDİLER. SADECE BU MALZEMELERİ KULLANMAMAKLA SORUNUMU ÇÖZÜYORUM. SÜRPRİZLE İLGİLİ HERHANGİ BİR GELİŞME HENÜZ KAYDEDİLEMEDİ ANCAK YAZDIKLARIMDAN ANLAŞILACAĞI VE TELEFONLA SEVİYELİ BİR İLİŞKİ YAŞADIĞIM BLOG DOSTLARIMIN BİLDİĞİ ÜZERE ÇENEMLE DARLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM O ARKADAŞLARI :)


SEVGİLİ EMEL DÖNMEZ; BU GÜZEL SÖZLERİ DUYMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİĞİ KADAR ŞAŞIRTTI DA. BU İLTİFATLARI DUYMAK İÇİN DÖNÜP ARKAMA NE YAPTIĞIMA BAKTIM. HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞIM, SADECE OLANLARI VE OLANLAR OLURKENKİ 'BEN'İ YAZMIŞIM. BUNUN DIŞINDA ARTI HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM VE SİZ RUHUMU O KADAR OKŞADINIZ VE BESLEDİNİZKİ.. 'OLUŞUM' İÇİN ONAYLANMAMA ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜRLER..

KÖTÜYE GİTTİĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDİĞİM AMA SEVİYELİ İLİŞKİMİZE YAŞADIĞIMIZ KRİZ ÜZERİNE KISA BİR MOLA VERDİĞİMİZ TATLI BİR ARKADAŞIMLA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ.
ONA KALSA BELKİ BENİ BİR DAHA HİÇ ARAMAYACAKTI BİLEMEM AMA BEN ONU 'İLK' ARAYAN OLACAK KADAR ÇOK SEVİYORUM. ANLADIN SEN ONU :p
ÖZÜR DİLEMİYORUM SADECE SEVİYORUM :p

SİHİRLİ'MLE KONUŞTUK BUGÜN :( ZİYARETÇİ YASAĞI OLDUĞU İÇİN HASTANEYE GİTMEDİM. GUBUŞ SÜRESİNİ BİLMEDİKLERİ BİR ZAMANA KADAR HASTANEDE KALACAKMIŞ :( GÖNLÜMDEN ONLAR İÇİN GEÇENLERİN GERÇEKLEŞMESİNİ DİLİYORUM ALLAH'TAN; DİĞER HASTALAR İÇİN DİLEDİKLERİM GİBİ..

10 yorum:

  1. okuyunca gene sinirlendim ya :(

    ben nelerle uğraşıyorum o ADSIZ nelerin derdinde türkiyenin gerçeklerinden milyonlaca km uzakta

    YanıtlaSil
  2. gülencim pcde sorun var bloguma giremiyorum ama netten yazıp okuyorum.çağ atlamış türkiye ben üs kattaki komşuya seslendim sizde kalacakmışız diye hey allahım yaa ölürmüsün öldürürmüsün hesabı.pembe yazı hiç okunmuyor.adsız çaresizliğin bir anne babanın evladı için yapamadıklarının acısı içinde kopan feryadı nereden bilsin.çocuğu için dünyaları bağışlayacağını nereden bilsin.eli kolu bağlı olmanın ne demek olduğunu nereden bilsin..aldırmayın bu tarz yorum yapanlara yüreğinde hisseden ve o çocuklar gülünce mutlu olmayı bilen insanlar gelsin anlayan beri gelsin. icraat lazım bize kuru sözlere karnımız tok.durmak yok yola devam bundan tiksinsemde nefret etsemde durmak yok diyorum

    YanıtlaSil
  3. Vaavvv ne yazı be. İnanın okurken yüreğim gitti geldi. Sanki karşımda bir film gibi girişi, gelişmesi ve nasıl bitecek diye merakla beklediğim sonu.Ben böyle yazabilir miyim? Çok dolduysam, damarıma bastılarsa ve en önemlisi haklıysam davamda, beni ipe götüreceğini bilsem hiç düşünmez yazarım.Altınada imzamı atarım.
    Başbakanı bende izledim. Bulunduğu makama uygun olarak baş aşağı baktı. İsterdimki sıvasın pantolonunu çoraplarını çıkarıp ayakkabılarını eline alsın girsin o balçık çamura. Giremezdi neden çünki hemen özdeşleşecekti aslıyla, ayırt edemezdik zira. Başbabakan orda selin yaptığını değil kendi eserini izliyordu.
    Diyecek başka sözüm çok ama anlayan var mı?
    Allah'a havale ediyorum.İnanıyorum ki çamurlu elleriyle boğazına yağışacak o hayatını kaybedenler öbür dünyada. O kadar çok ki ensesi kalın olmalı...
    angel

    YanıtlaSil
  4. Gülenim, tabiiki laleler dikilecek.Dikilmelide, bu halka lale yakışır! yaşamak değil..ee ne demiş ünlü besteci? ya lale açmalı gönlümüzde yahut gül !!
    Memleket Türkiye değil, yanlışın var, düzelteyim biz küçük Amerika'da yaşıyoruz. bir simit bile alamayacak insanlar olduğunu bilemez adsızlar, çünkü onlar Türkiye'de yaşamıyorlar, dikkat et şiveleri bile Amerikan Türkçesi...

    YanıtlaSil
  5. ayaklarına saglık,emine anlattıgında cok üzüldüm :( ama elimden bişey gelmezdi,ablamda izmirde yaşıyor ve oda lösemiden kızını kaybetti..

    YanıtlaSil
  6. :(
    söyleyecek söz bulamıyorum

    YanıtlaSil
  7. E aşkolsun Gülen'cim.Bizim belediye başkanımızın onlardan ne eksiği var ki? Söyler tabi. Daha önce Ankara'nın suları kesikken de banyo yapmasınlar demişti.Bizimkinde çokk böyle akıllı tavsiyeler.

    Çok güzel yazmışsın canım eline yüreğine sağlık.


    Sen ve senin gibi yüreği pırıl pırıl sevgi dolu arkadaşlar yüce bir amaç için birşeyler yapmaya çabalarken,kafanızı adsızlarla meşgul etmeyin bence.

    Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. İçinden geçenleri yine çok güzel dile getirmiş, birçoğumuzun düşündüklerine tercüman olmuşsun Gülen'im.
    Bu liderlerin hiç biri bulundukları mevkinin sorumluluğunu taşımıyor malesef. En kolayı suçu başkasına, spreylere, ota püsüre atmak, onu yapıyorlar. Biriside çıkıp biz hatalıydık desin yemin ederim bir dahaki seçimlerde ona veririm oyumu. Böyle biri yok malesef. Gökçek'in önerisi ise evlere şenlik. Biz oy kaygısından sizin hayatınızı pek önemsemiyoruz siz bakın başınızın çaresine demeye getirmiş resmen.
    Adsız meselesine gelince, değmeyecek sözleri, insanları bu kadar takma kafana. Daha önce de söylemiştim senin düşündüklerin, yaptıkların, doğru bildiklerin önemli olan gerisini boşver kim ne derse desin.
    Öpücükler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. süpersinnnn yaaa!!!!:) bravo sana! ne desem boş, söylenebilecek herşeyi söylemişsin zaten! bende adsızım ama:) g mailim yok ondan. yeşim

    YanıtlaSil
  10. Ahhh ben neler kaçırmışım (adsızdan bahsetmiyorum, ruhu olmayan bedenlerle işim yok benim) Yaşanan gelişmeler, olumlu adımlar :// hepsini tek tek okumam gerek...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails