9 Eylül 2009 Çarşamba

İTİRAZI OLAN?


Kötü bir gece ve gün.
Önce Trakya'dan geldi haberler, ardından İstanbul. Tam 31 kişi şu an bizlerin yaptığı hiçbir şeyi yapamıyor çünkü artık yaşamıyorlar. Arkalarında şaşkın, olanlara inanmaz aile fertlerini bırakarak kapıldılar sel sularına.
Kendimi koyuyorum da onların yerine :(
Her birinin evine sel sularının alıp götüremediği, söndüremediği korlar düştü.
Kendimi koyuyorum da onların yerine, yok koymuyorum; dayanamayıp vazgeçiyorum.

Onlardan biri olmamam, yedi işçi kadının amacının dışında bir araçla taşınmasını kayıplarına neden ve hedef gibi gösteren İçişleri Bakanına daha az öfke duymama asla bir neden olamaz.
(Diğer yirmidört kişi için bahaneniz nedir sayın bakan?)
Onlardan biri olmamam, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi için Bakanlar Kurulu'nun toplanması gerektiğini söyleyen ama o arkadaşları bir türlü bir araya getirmeyen, getiremeyen; belki de bunu gereksiz gören aynı bakana daha az kızmama asla bir neden olamaz.
Onlardan biri olmamam, dere yataklarını yerleşim yeri ilan edenlere, altyapısız bu sözde yerleşim yerlerine elektrik, yol gibi hizmet verenlere daha az tepki göstermeme asla bir neden olamaz.
Onlardan biri olmamam, hala afet bölgesine intikal edemeyen Başbakana daha az nefret duymama asla bir neden olamaz.
Onlardan biri olmamam hizmeti metrobus ve denize tüp geçit yapmak gibi büyük hedeflerle yönetmek sanan İstanbul Belediye Başkan'ına daha az köpürmeme asla bir neden olamaz.
Onlardan biri olmamam şaşkın ve acılı insanların geride kalmış üç beş parça eşyasına göz dikip yağmalayanların yüzüne daha az tükürmek istememe asla bir neden olamaz.

Okan Bayülgen kızının adını İstanbul koymuş. Güle güle büyüsün.


Siirt Eruh'ta altı, ardından Hakkari Çukurca'da biri astsubay olmak üzere toplam yedi askerimizi sardık yine al bayraklara.
Kan kırmızı, bayrak kırmızı..
Daha kaç yürek ağızlarda atacak?
Daha kaç ana baba 'düşman sevinmesin' diye başı dik, omuzları dik, bakışları çakmak, kalpleri alev alev kor, gözleri yaşsız yürüyecek Şehitlik'lerde?
Biz hala açılmaya uğraşalım.
Ulusal marşımız söylenirken ağızlarını bıçak açmayan belediye başkanlarına ne mutlu.
Her zamankinden daha az olmayan şehit haberlerimiz canımızdan can koparırken neyin açılımı bu?

Hepsi evladım yaşında bu KINALI KUZULAR neden gittikleri gibi dönmüyor?
Biz açılalım diye mi; değil.
AÇILMAYALIM!
Neresinden iyi bakayım?
Bakmıyorum kardeşim!
Negatifim ben..
Çok sevimsizim ben..
Bugün üzüldüm..
Bugün neşeli olmadım..
Bugün yaşlandım..

Kaybettiklerimize rahmet diliyorum, ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı; sadece bunu yapabiliyor olmak ne kötü :(
Ve ben bu yazıyı yazarken Van'daki şehit sayısı ikiye yükseldi!
BİR GÜN BÜTÜN YILANLAR UYANSA VE BUNLARI SOKSA!

10 yorum:

  1. Yılanlar dilini çabuk tutsa...

    YanıtlaSil
  2. acı manzara ve tablo seyredip üzülmekten rahmet dilemekten başka ne yapabiliyoruz??haklısın bende neğatifim ve sanırım bir itirazım yok:((

    YanıtlaSil
  3. çok acı bir gündü çooooook hangisine üzülelim hangisine yanalım bilemedim. Bir evlat kolay mı yetişiyor gözünün içine bakıyorsun hüznün gölgesi düşmesin diye. söyleyecek kelime bulamıyorum sadece yazıklar olsun şu Ramazan gününde anaların babaların kardeşlerin sevgililerin yüreğine sönmeyecek ateş düşürdüler. Allah bildiği gibi yapsın hepsini

    YanıtlaSil
  4. Canım benim ya nasılda masum nasılda dagılmıs görünüo.Ya allam okadar öfkeliyimki o cocugun bunları yasamaya hakkı varmı ki.Daha minicik o.Allah sabır versin...

    YanıtlaSil
  5. çok acı hassasiyetine tamamen katılıyorum
    yazık oldu tüm canlara
    bu kadar ucuz mu insan hayatı
    malesef Türkiyede ucuz
    çok üzgünüm
    tabi ki, neşeli olamayız bu günlerde,
    Acımız büyük

    YanıtlaSil
  6. uzakta olmak hic azatmiyor uzuntuyu ne yazik.yazacak kelime bulamiyorm ,uzgunum ....

    YanıtlaSil
  7. haberi aldığımda soldum sarardım sanki.. minibüsteydim iftara gidiyordum.. camdan dışarı bakarken aktı gözyaşım yanaklarıma.. ama içime daha büyük acı.. kulağımda o evlatların annelerinin feryatları yankılandı bir an.. iştahım kaçmış bir iftar sofrası.. buna yürek dayanmaz biz nasıl dayanıyoruz bilmiyorum gülenim.. bilmiyorum.. açılmıyoruz tabiki daha çok kapanmalıyız.. kimseye verilecek evladımız yok bedavadan ama alıyorlar işte bizden çalıyorlar onları.. dünyanın tüm lanetleri onların üzerine bütün rahmetleri şehitlerimizin üzerine olsun..

    YanıtlaSil
  8. Hepimizin başı sağolsun, çok kötü bir gündü. Hem askerlerimizin hem de selde hayatını kaybeden insanlarımızın haberleri hepimizin yüreğine kor gibi düştü. Allah kimseye bir daha göstermesin diyeceğimiz günlerden biriydi.
    Onların hayatlarını kaybetmesi kadar beni etkileyen bir diğer görüntü yağmacıların yaptıkları ve içlerinden birinin söylediğiydi. Adam hakkı olmayan bir sürü şey toplarken kameralara yakalanmış. Kendini haklı çıkaracakmış gibi öyle bir laf etti ki o an yanımda olsa kesin parçalardım herhalde. Millet oruç tutmadığı için böyle bir felaket oluyormuş. Gerizekalı, oruç tutmanın sevap olduğunu biliyorsun da çalmanın, hırsızlığın, yağmanın, hakkın olmayanı sahiplenmenin günah olduğunu bilmiyor musun? Bu mantıkta insanlar olduğu sürece bunlara sebep olanlarda malesef başta olmaya devam edecekler.
    Çok acı.

    YanıtlaSil
  9. Ahh Gülen, ahhh...
    belediyecilik rant için köprü, parke taşı, eşe dosta imarlık alan, milyarlık lalelerle donatmak heryeri.Soruyorum ne oldu o milyarlık lalelere? sel aldı götürdü..
    O paraya alt yapınızı yapsaydınız sayın belediye başkanım? olur mu olmaaaz? niye? alt yapıda eş dost firma yok mu para kazanacak? vardır vardır, hem bak milletede bir hizmetiniz olur.

    YanıtlaSil
  10. Her iftar sofrasının başında haberler'i açmak istemiyorum ama ya paşamın eli gidiyor kumandaya ya benim. Sonra başlıyor birbirimizden sakladığımız sessiz gözyaşlarımız :( Yürek dayanmıyor bizler ama ya o ana babalar :((((((
    Açılımın "a" sını ağzına alanı ellerimle parçalamak istiyorum. ne zaman unuttuk, ne zaman adam yerine koymaya başladık, karşımızda konuşturacak kadar insan belledik biz bunları da utanmadan hapsettiğimiz kansızdan akıl alır olduk :(
    Kim ne derse desin kim neyle suçlarsa suçlasın pkk anamdır bacımdır diyen çıkartmalara ananı da bacınıda....... diyenlerdenim.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails