9 Temmuz 2009 Perşembe

155 İMDAT!

Uzak durmaya çalışıyorum.Canımı sıkacak her şeyden uzak durmaya çalışıyorum.Bacağımın ön tarafında bilekten dizime kadar strese bağlı egzama var.Azıcık moralim bozulsa deli gibi kaşınmaya başlayan kaşınmaktan dokusu bozulmuş kaşırken kanayan bir lezyon sahibiyim.
Gerildiğimde, üzülüp kendimi mutsuz hissettiğimde parmak uçlarım uyuşup soğuyor.
Dün akşam güzel güzel oturmuş DJ'liğe soyunan Tarkan'ın arşivinden keşfedilmemiş şarkılar dinliyor ve akademisyen müzisyen Tarkan'ın 'yaylıları duyuyor musunuz?' gibi yönlendirmeleriyle müziğin derininde kayboluyorduk ki müzikten kopmamıza neden olan o sesleri duyduk.Bir kadının çığlıklarıyla duvara çarpılma sesi :( Sesler o kadar şiddetliydiki gözümün önünde beliren, sevgisini sevgisizlik ve korkuya terketmiş bir kadın, görmediğim bir adamdan kaçmaya çalışıyordu, canı çok yanmıştı.Çığlıklar kapıların çarpılma seslerine karıştı.Korktum, çok korktum.Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerini okurken hep 'kimse duymamış mı, neden biri çıkıp da müdahala etmedi' diye sessiz takipçilere öfkelenirim.Ne müdahale ederler ne de ilgilenmekten eksik kalırlar.
Hakan ve Tarkan'a gidip bir şeyler yapmayı önerdim ama bu düşüncemden onların söyledikleri haklı nedenlerden dolayı vaz geçtim.İş büyüyebilirdi, öyle ya biz kimdik ve neden karışıyorduk; 'aile içi!' sorundu.Hatta biz kimdikki , bize neydiki, adamın karısı değil miydi?
Tarkan polisi ara dedi.Polisi aradım ve giderek azalan sesler için kadın bu kadarla kurtuldu gibi saçma bir düşünceyle sevinmeye başladık.Tarkan'ın 'işte hep bunun için; aman karışmayalım, aman bize ne, aman aile içi sorun' dediğimiz için insanlar bu kadar rahat şiddet uyguluyorlar' yorumu 'hadi gidip yardım edelim' düşüncesimi yeniden savunmamı gerektirdi.
O kadar panikle aradımki polisi adresi blok baznda eksik vermişim.Polis aradı, adresi tam aldılar ve bir kaç dakika içinde dördü sivil tam 12 polis geldi.Sonra da bina içinde ne olduğunu tam anlayamadığımız konuşma sesleri duyduk.Ne sorunun ne olduğunu biliyoruz ve bilmek istiyoruz ne de bizi ilgilendiriyor.

Ama dün aşam bir kadın korku içinde çığlık attı.Eli yanmamıştı, bir yerini kesmemişti ya da ayağı takılıp düşmemişti bu kadın.Duvara çarpılıp çarpılmadığından da emin değildik aslında ama o ses daha başka ne olabilirdiki??
Yanan bir Ankara akşamında ellerim buz, ellerim hissiz :(
Ve camdan görüp anladığımız kadarıyla o evden, geldikleri sayıyla polisler yalnız ayrıldı ama şaşırmadım.Bizim 'aile içi' soruna karışmayan bir anlayış ve terbiyemiz var.Bu 'aile içi' sorunlar o kadar kutsalki telaffuz edilmesi bile sessiz kalmayı gerektirir.Erkek kardeşi tarafından 5.kattan atılan, yetmezmiş gibi sedyede bıçaklanan 17lik kızı ailesine teslim etmekte sakınca görmeyen yargı sistemi de buna çanak tutarsa nesiller boyu mutlu mesut 'aile içi' sorunlar yaşar ve yaşatırız.
Gördüğü şiddete karşı hala yaşam alanı olarak şiddet gördüğü yeri benimseyen kadınların aklında olan tek şey var: 'ben ben olamadm!', tek seçenek var; ikisi de aynı renk:gelinlik ve kefen.Çekip gidememek, hayata ve kendine karşı cesaretsiz olmak, çemberin dışına kurulmuş sandalyelerinden seyre dalmış jüri üyesi kılıklı el-alemden önce kendini aşamamak ne yorucu.Önce kendini aacaksın.
Bunu yaşamaya zorunlu hissetmek bir ömür boyunca mutsuzluğa mahkum etmek kendini :( Hangisi daha zor?Zaten böylesini yaşayarak büyük bir karmaşanın içinde olmak mı; kendi hayatının sahibi olmak için çıktığın yolda yalnız yürümek mi?

Penyem bitti; daha doğrusu penyemle biz bittikYarın fotoğrafçımla stüdyoya gireceğiz :P
Yarın Tarkan gidiyor ama ikinci dönem Ankara'da olacak.Huysuz filan ama seviyoum onu.

Not:İntikam Güzeldir yazımın yorumları yorumlanmıştır.
Sizi seviyor ve gidiyorum :)

9 yorum:

  1. ne kada r güzel ifade etmişsin canım yaa haklısın vala ne diyyyelim

    YanıtlaSil
  2. ahh bu yönetim böyle malesef.kadıncağız o polisler gittikten sonra tüm gece neler hissetmiştir kimbilir.eminim polislerde sadece :sessiz olun komşularınız rahatsız oluyor demişlerdir.bende çok üzüldüm şuanda.

    YanıtlaSil
  3. Sorumluluk sahibi arkadaşım benim.. olsun birşey olmasa bile adam artık birilerinin olan bitenlerin farkında olduğunu ve müdahale görebileceğinin ayırdına vardı.. üstelik senin de vijdanın rahat..

    YanıtlaSil
  4. Polisler gittikten sonra koca ikinci bir fasıl başlatmamışsa ona da şükür diyeceğiz neredeyse. Dünyanın her yerinde ezilen kadın, bu bir kader midir?
    Gülencim yanımdaki kızkardeş Funda evet, zaten başka da ne kız, ne erkek kardeş mevcut değil. Biz iki adet cillop bacıyız:))) Seni de alalım bundan sonraki seferlere 3 kız kardeş olalım. Hem Çehov romanları gibi olur. Öptüm bacım seni:)

    YanıtlaSil
  5. Böyleleri de insan diye dolaşıyor sokakta. Kendin daha güçsüz birine el kaldırmak insanlığa sığar mı?
    Polisler gittikten sonra da "neden sessiz olmuyorsun" diye sopa yememiştir umarım. Böyle sadist ruhlu birini yakından tanıdım. Bahane bulmakta hiç zorlanmıyorlar. Örneğin sofra hazır bekliyor kadın "sen kimi bekliyorsun" diye sopa yiyor. Bir sonraki akşam hazırlamıyor tabi haliyle bu sefer "neden yemek hazır değil" diye dövüyor. Anlattığım örnek ayrıldı kurtuldu, fakat izlerini uzun süre taşıdı.
    Allah hepsini ıslah etsin.

    YanıtlaSil
  6. Rahatsızlıkların için geçmiş olsun canım.

    Ne yazık ki, ülkemizde ve hatta dünyada KADININ ADI YOK.

    Haklısın karışmalı mı sessiz mi kalmalı bilemiyor insan.Öyle ezilmiş sindirilmiş ki bazı kadınlar." Yapma kardeşim" deseniz kocasına, belki de "Size ne oluyor o benim kocam döver de sever de" de diyebilirdi. Kocasına hak görebilir yani dayak atmayı kendisine. Ezilmişlik bu dozlarda olabiliyor bazen ne yazık ki. Polise haber vermekte çok iyi etmişsin ama. Bir miktar caydırıcılığı olur belki(!)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Aramak lazım. Çoğu zaman aramıyoruz, aramıyoruz. Bazen üsttekiler kavga ediyorlar. Sesler yükselince elimde telefon bekliyorum. Şu sınırı da aşsın arıyacam diye. Ama insan çekiniyor. Sonra komşu gelir bana kızar. Polis beni bulur bana kızar vs vs. Sonra tuhaf bir tutukluk.
    Yani sanki beynimizin en alt katmanında aile içi, kol kırılır yen içinde, aile birliği ne olursa olsun mır mır. Çok fena işlenmiş, buna insanın kendi bilincinde dahi karşı durması çok zor.

    YanıtlaSil
  8. Kadın kadın alıştırdın bizi kendine.. neyin var..sesin soluğun kesildi. Başlıcam misafirlerine yaaa..Olmuyo bööööllee...Gözüm ekranda kaldı....Hadi gari..

    YanıtlaSil
  9. Ne "aile içi sorunu" basbayağı kadın olma sorunu!
    Kim karışabilir ki! adamın karısı değilmi?
    Ne acı değilmi canım ve bu cı hep var ve hep olacak.
    Sağlığını bozma yine, ne o kaşıntı falan?
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails