20 Temmuz 2009 Pazartesi

ÇÖPTEN ÇALDIĞIM ELBİSE ve BİR SİTEM


Bugün fotoğraf çekimi için havuz başına indiğimizde 5litrelik pet şişeyi havuza sokmuş doldurmaya çalışan bu iki ufaklıkla karşılaştık. Benden yardım sitediler. Sularını doldurdum; ne yapacaksınız diye sorduğumda 'sığınaklarına' götüreceklerini söylediler :))))

Yaz başı yurt dışına gidip ve bir daha sanırım hiç dönmeyecek çok sevdiğimiz yeni evli bir abimize vedaya gittiğimizde onlar hala evlerindeki ıvır zıvırı toplamaya çalışıyordu yavaş hareketlerle. Kolumdaki sorun bütün şiddetiyle devam ettiğinden hiçbir şeyin ucundan tutamamanın ezikliğiyle o kadar sinir oldumki kadının yavaşlığına.Beyin gücü yardımıyla gözlerimle toplayıverdim bütün eşyayı. Gittiğinde ne nerede diye beni arasa işi daha kolay olurdu kesin. Ortalığı toplarken lila rengi batik bir elbise ve şalını atılacaklar için kullandığı poşetlerden birine koyunca nevrim döndü. Bakışlarımla izlediğim o poşet kapının önüne bilinmeze doğru yollanıverirken kafamda 'o elbise ve aksesuvarının kaderi bir atık olmayacak' planımı çoktan hazırlamıştım. Vedamızı ettik. Kapıya çıktık. Poşetin hala orada olduğunu görünce rahatladım. Arkadaşlarımız bizi asansöre kadar uğurladı. Zeminde indik asansörden. Onların kapısının kapandığından emin olunca Dolunay ve Hakan'a hiçbir şey söylemeden tekrar yukarı çıkıp poşeti hırsız çevikliğinde alıp kaçıverdim :D Hakan yol boyu' sanki giyecek bir şeyin yok mu?' diye söylenip durdu; hatta elimden kapmaya yeltendiği poşeti ancak ucundan yakalamayı başarıp çöpe atmaya çalıştı ama heyhat ben çok çevik 1iyim :)
Şimdi bu ince belli narin kadın bir düğün için aldığı ve sadece sırtına bir kez taktığı elbise ve aksesuvarı olan şalının son halini görse ne düşünürdü?

a) Kesinlikle bir çöpçü olduğumu düşünürdü (körle yatan şaşı kalkar; Nalan ablamla yemiş içmişliğimiz var)
b) Neden attımki diye hayıflanırdı (siyah pantolonunu atacakken havada kaptığım arkadaşım pantolon üzerindeki reorganizasyon çalışmalarından sonra pantolonu geri istemişti :D Tabiiki vermedimm hihihihi)
c) Ben iyi bir aşçıyım, o da yemek yapamıyor deyip teselli bulurdu.
d) Elbise ve equrisini o kadar gözden çıkarmıştıki bu halini görse bir elbise attığını hatırlamayacaktı bile..


Hanım narin olduğundan elbisenin belden yukarısını kestim. Yaka kısmı devrik dursun diye yakasını oymadan el dikişiyle diktim. Yan kısımların biraz kısa, ön ve arkanın yanlardan uzun olmasını istediğim için kesimi bu isteğime göre ayarladım.

Kollarını tamamen kapatmaktansa üç parmak aralık bırakıp rengini beğendiğim için Kocaeli'de bir pazardan aldığım geniş ve ince mor kurdelelerin ince olanını diktim.
Bir taşla iki kuş olmuş; kolumun son durumu budur.

Sonra göğüs kısmından çıkan parçaları birbirine ekleyip saç bandı yaptım. Ek gelen yerine de kalın mor kurdeleyi büzdürerek elde ettiğim çiçek gibi durduğu söylenebilir acayip malzemeyi diktim.

Yıllar önce mor boncuklarla küpelerini de yaptığım kolyeyi halhal haline getirdim.

Kolyemi bir sevgililer gününde kendime almıştım. Hediyelik eşya fuarıydı. Git gel satıcıyı bunaltınca 'o kadar soran oldu ama bir tek sen peşini bırakmadın, hadi al da git' diyerek hatırı sayılır bir indirim yapmıştı :)

Mor terlikleri Sedef'le birlikte almıştık ama Sedef sezonda 49liraya satılan ve 10liraya kadar düştüğü için mağaza sahibinin almayanı hırpaladığı, hırpalanmamak için almaya mecbur :P kaldığımız terlikleri görse, onunla aldığımız terliklerin bu terlikler olduğuna kesinlikle inanmaz çünkü ben parmak arası olma özelliğini tamamen kapatan ve üzerinde saçmadan bir kelebeğin olduğu alt bantını kestim ve terliğin parmak arası özelliğini ortaya çıkardım.
Takdir ettim kendimi :P

Kumaşın asıl rengi bu ama günışığında anlamadığım biçimde mavi çıkmış.


Kesmeden önce..

Şalı da kolayladım, o da buna benzer bir şey oldu. Onu da göstertirim :)

Şimdi gelelim günün fırçasına;
Adsız kişi; Güzel olmadığımı düşünüyorum, hatta bunu biliyorum. Hiç kimse bana güzelsin demedi bugüne kadar, söyleseler de inanmazdım :) Bunu söyleyen kişinin inandırcılığını, dürüstlüğünü sorgular, ilişkimi gözden geçirirdim :) Sevimli, sempatik olduğumu çok duydum ama güzel olmadığım aşikar. Fotoğraf çektirmeyi de çekmeyi çok seviyorum. Sana bir de kötü haber vermeli hemen şu an: kurslar başladığında fotoğrafçılık kursuna gidip paranın alabileceği en iyi fotoğraf makinesini almayı düşünüyorum :)
Yıllarca fotoğraf çektirmedim ben. Yıllarca fotoğraf çekilirken kadraja girmemek için bahaneler uydurdum. Işık hassasiyetimin yoğun olduğu zamanlarda bu bahanem hep yardımıma koştu. Yıllarca kortizon kullanımım nedeniyle ya saçlarım dökülmüştü ya da kortizon şişiydim ya da göz çevremdeki hastalıklı mor-kahvrengi halkalar, yüzümde rushlar vardı.



Ensemde pilatese başladığımdan beri hayretle azaldığını hissettiğim bir şişlik taşıyorum hala. Şişlerim indiğinde saçlarım yoktu, saçlarım varken şiştim. Şişim yokken durumuna saçlı halimi denk getiremedim bir türlü.. Senkron tutmadı yıllarca.
Bir yılbaşı akşamı iki kardeşimin kolunda davetli olduğumuz bir partiye götürüldüğümde çekilen fotoğrafın elime geçmesinden sonra vazgeçtim kadraja girmekten. O kadar şiş olduğumu ilk o fotoğrafta görmüştüm; ailemin ilaç prospektüsünde 'şişeceği gerçeğine hasta ruhsal olarak hazırlanmalı' antrenmanlarını ciddiye almamışım demek.
Oysa şimdi fotoğraf çektiren insanlar gördüğümde tam deklanşöre basılırken aniden yanlarına gidip sanki birlikte doğmuşuz, ya da ailedenmişim gibi sarılıverip poza dahil olmak istiyorum.. Ciddiyim, bazen zor tutuyorum kendimi bunu yapmamak için.
Bugün Hakan'a 'bugün çekim var' dedim. 'Ne çekimi?' dedi. 'Yer çekimi' dedim; kendim bile gülmedim ama :D

Fotoğraf diye tutturduğumda bir iki kere 'sonra' dedi; 'Kutup Dalgakıran'ı ararım' deyince hemen düştü peşime.. Canım benim; beni kırmıyor ve daha asansörde başlıyor fotoğraflarımı çekmeye; iyiki 8. katta oturuyoruz. O süreye 4-5 poz sığıyor :) Evet fotoğraf çektirirken giysilerime dikkat ediyorum. Sen öyle yapmıyor musun? Buraya neden paçoz, ev hali fotoğramı basayımki :) Açıklamalardan sonra biraz daha iyi misin?

Yeşil kurbağalarımı beğenen ve nereden aldığımı soran Adsız arkadaşım; o ayakkabıların nerdeyse bir beş senesi var. Hafızamı o kadar yokladığım halde nereden aldığımı hatırlayamadım :( Sedef'le o dükkan senin, bu dükkan benim diye gezdiğimiz yoğun bir gündü. Pahallı bir ayakkabı değildi, ben de senin gibi beğendiğim ve ederinden dolayı bu yaz giysem de yeter diye düşünüp almıştım ama hala ayağımda. Çok güzel renkleri vardı; lila, uçuk mavi ve toz pembe. Hala var mıdır bilmem ama nerden aldığımı hatırlarsam yazarım. Sanırım bir bloğun yok :( ?

Ya bu kesme işi ne olacak :( Bir bilen varsa söylesin, elimde makas dolaşıyorum :( Kazara üstüne düşsem adli vaka diye anılır; nasıl açıklarım ben makasla dolaşıyorum evin içinde diye :(
Erdim bana 'makas el' diyor :(
PİLATES GÜNLÜĞÜ:
PİLATESÇİ ADAYLARI SİZİ UNUTTUM SANMAYIN!

BU FOTOĞRAFLAR SİZİN İÇİN!


ŞU BACAK KASLARINA BAKAR MISINIZ?

22 yorum:

  1. Gülen sen çok tatlısın ya, her postunda daha çok seviyorum seni.

    Leylağın ennnn mohteşem dalı...

    YanıtlaSil
  2. Kendi sayfama da yazdım ama bir kez de buraya yazayım dedim. Ne zaman uygunsan uyarım ben, Kızılay'da falan buluşabiliriz sana uyarsa. Bana bilgi ver canım:)

    YanıtlaSil
  3. Tuniğine bayıldım, bacak kaslarına öldüm canım:)))
    Vallaha bekledim bu saatlere kadar Epru'yu. Çok niyetliydim yapmaya biliyorsun. Ama ancak yarım saat dayanabildim. Hiç de uzaktan göründüğü kadar kolay değilmiş, yoruldum valla:)) Bir kez daha takdir ettim seni ve tüm yapanları. İlk gece için yeter diye düşünüyorum ve yatıyorum. İyi geceler...

    YanıtlaSil
  4. tek kelimeyle harikasın.elbise süper bir geri dönüşüm yaşamış.seni çok iyi anlıyorum biliyorsun.aynı şeyleri yaşıyorum.1 yıldır aralıksız olarak atak geçirip kortizon alan birisiyim şimdi.pazar günü yeğenimin doğumgününde fotolara girmedim hiç.aman kimse kimseyi blmez halinden anlamaz.ben öptüm seni.gerisini boşver taammı?

    YanıtlaSil
  5. canımsın...
    sana ilk tanıştığımızda bir şey söylemiştim...bu bloğ senin ve neyi nasıl ne şekilde istersen öyle yayınlarsın...
    ve hiç kimseye hiç bir şeyin açıklamasını yapmak zorunda değilsin ...

    eğer sevmeyen yada rahatsız olan varsa okumama özgürlüğü var ...gider kendi tarzında yüzlerce bloğdan birini okur olur biter...
    sen her halinle güzel bir kadınsın ...her şeyden öte o büyük yüreğin her şeye değer

    seni seviyorum zuzummm

    YanıtlaSil
  6. Bayılıyorum böyle geri dönüşüm projelerine. Harikasın çok beğendim. Sana da çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  7. guzellik gorecedir Gulenim.Ben seni guzel buluyorum dersem inanmamak gibi bir luksun yok.(hele bi inanma parcalarim ben adami:)
    ici ile disini beraber yansitan herkes guzeldir.guzel bakan goz,guzel soyleyen dil,guzel yazan kaleme ilham veren gonul guzeldir.
    oturup mailine cevap yazacaktim ki bu yaziyi okudum ve buraya yazayim dedim.Yeni yazim yarin foto eklenince girilecek sana mujdeyi burdan vereyim.Umayim Gulum bugun doktorun izniyle ;allah da yuru ya kulum deyince yurudu.Nimet duyunca telefonda aglamis sevincten ben zaten yurumeme ihtimalini hic aklima getirmedimdi ne gamsizim degil mi?
    cok sevindigini biliyorum ,bak kandil dualarimiz kabul oldu.Allah bizi seviyor.Tum hasta sevdiklerimiz iyilesecek.
    coook optum seni Gulenim benim,guzelim

    YanıtlaSil
  8. Güleeen kendin hakkinda yazdiklarini okuyunca sana buraya firca atmayam gelmistim. Ama söyliyeceklerimi buraya yazacagima aksam olsun telefonda canli canli atayim fircami da daha güzel olsun diye düsündüm. Bekle bakalim aksama seni cadi seni:Pp

    YanıtlaSil
  9. gülenim inanılmazsın.yani şu morlar ,,bluz,küpe ,halhal harikalar.inanılmaz yaratıcısın.hayranım bu özelliğine.çok güldüm küçük çaplı hırsızlığına....
    gülenim hiç birimiz dünya güzeli değiliz ama önemli olan ne biliyormusun.yürek güzelliği.öyle güzel bir yüreğin var ki.her haliyle her yerine yansıyor.seni bu sebeple çok seviyorum.
    o eski resimleri görmüştüm,hatta daha da kötülerini..
    hayat yarın bize ne sunacağı belli değil .bugünü yaşamak gerek ve sen bugün çok güzel görünüyorsum.

    adsız ismini neden gizledi ki???

    gülenim hızla inceliyorsun.bende öyle.
    güzel gülenimi çok seven sem...

    YanıtlaSil
  10. Neden senin her postunu okuduğumda tüylerim diken diken oluyor, boğazımda canımı yakan bir yumru oluşuyor ki???

    Çok doğalsın, doğa üstü gibi :))

    Ve Nasrettin hoca gibi kıvrak zekalı :))

    YanıtlaSil
  11. Gülen Abla gerçekten de muhteşem bir iş başarmışsın... Adsız 1 e verdiğin cevabın aslında soru kısmını anlamamakla birlikte kötü niyetli olmamasına ihtimal verip seni fotoğraflarına bakarak daha çok sevdiğimi ve blogunun müptelası olduğumu söyleyebilirim.

    Bu postta zevkli bir kadın olduğunu yine gözler önüne serdin, helal sana :)

    Fotoğraf çektirmenin sadece 180 e 50 mankenlerin işi olduğunu kim çıkarmış ki hem? Fotoğraf anı yakalamaktır... Senin her anında nasıl mutlu, güçlü, yaratıcı ve şirin mi şirin biri olduğunu görmek emin ol hepimizin hoşuna gidiyor, hatta kıskanıyorum bile neden ben bu kadar atik biri değilim diye...

    Tekrar ediyorum fotoğraf karşı cinsin "taş gibi, seksi" diye adlandırdığı, Yaradanın da kısmadan kesmeden verdiği abla ve abilerin sanatı değil, zevk sanatıdır. Zevkine bayılıyorum...

    YanıtlaSil
  12. Gülencim,poşeti almak için geri döndüğün kısmı okurken kalbim güm güm attı ya :) Benim Kadriye diye arkadaşım var çok sevdiğim ona öyle benziyorsun ki.Macerasever ruhun yüzüne de yansımış ve bu da yüzüne güzellik katıyor.Güzellik herkese göre farklı kavramlardır,ben seni güzel buluyorum mesela,bakarken sadece yüz biçimine değil de, gözlerindeki ışıltıyı,içindeki muzip çocuğu da görüyorum.Sonucu ve toplamı "güzellik " çıkıyor...bu lafımdan sonra arkadaşlığımı sorgulamak istersen burdayım be gülencim,hodri meydan diyorum sana :)

    YanıtlaSil
  13. Ne tatlısın sen öyle Gülen'ciğim. Süper olmuş, kıyafetin Halhalın bandanan ve hatta minik hırsızlığın:)
    Çok becerikli ve yaratıcısın ellerine sağlık güle güle kullan yaptıklarını

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. gülenim yazını su gibi okudum..
    1- o elbisenin son haline bayıldım! bende denemek istiyorum ama heba olacak diye korkuyorum.
    2-platese ara verdim heryerim ağrıyor :( aman ara vermeyin canım platesimmm..ama bronşit olmuşum yatmam lazım.Sana çook yaramış plates kuzum çok iyi görünüyorsun
    3-Çirkinlik ruha aittir.Haris,kıskanç ve iki yüzlü insanlar çirkindir. Ben ne güzel kadınlar tanıdım karton bebek gibiydiler..ruhları yoktu.Senin resimlerinden bile fışkırıyor .))
    seni çok seviyorummmm

    YanıtlaSil
  15. Ben senin en çok fotoğraflardaki halini sevdim.. Sadece benim için bile çektirmelisin derim :)

    YanıtlaSil
  16. Bloğu ilk keşfedip de sabahın köründe soluksuz okuduğumdan beri müptelayım. Kendimi kaybettiğim sayfaların arasında pek çok şeyin yanısıra, hafif tombik olduğun için kıyafetlerin üzerinde ne kadar da süper göründüğünü düşünmüştüm. Eee böyle olunca her yarattığını :) kendine yakıştırmak da kolay demiştim.

    Hamişlikten önce hep çiroz olan biri için, balık etli hatun formatı olan sen; İster inan ister inanma, şirinlik bir yana güzelsin de işte; kabul et bence bunu :)

    Yazdığının yarısı gibi de konuşuyorsan, hem de çok alımlı olmalısın;)

    YanıtlaSil
  17. vallaha süper olmuş vede cok yakışmış bence çöpleri karıştırmaya devam edin.çok güzel şeyler çıkmış ortaya güle güle kullanın :D

    YanıtlaSil
  18. Mübarek Kadınsın ! Ağlarken güldüren... gülerken düşündüren...daldan dala geçip anlatan ama bunu bir bütünmüş gibi yutturan...Matraksın... Duyarlı ve bilgili...Kaç kere gülerken gözlerim yaşardı.. kaç kere ağladım senle.. boğazım topaç oldu..Ben hala resimlerimi yayınlayamıyorum.. sen üstüne birde cesursun.. öyle yalın ve candan...Duruşun güzel ve güçlü..Adsız zaten yazdıklarını okuyunca dumur olmuştur merak etme .. o resimleri yayınlamanda gerekmezdi !... ama bazen böyle haddini bilmeden ..o kişi hakkında önyargılı davranan insancıklara tabiri caiz ise ağzının payını vermek gerekiyor.. verdiğin için de seni ayrıca kutluyorum...Hayat çok kısa değerini bilmek ,paylaşarak yaşamak lazım..Vücutta ki tek kemiksiz organımız olan dilimizi tutmayı bilmek lazım... Seni kucaklıyorum..Gülen yola devam arkadaşım seni seviyorum..

    YanıtlaSil
  19. ben sana güzel olduğunu söyledim .içten gönülden gelerek söyledim bunu .öyle olduğun için çünkü üstünde kollarını mıncıkladım.
    harika gçrünüyorsun fotolarda.
    aferim gözün böyle açık olacak işte.çöpçü filan değilsin sen .aynı şeyi bende yapardım.hatta kıza sorardım kullanmadığın her şeyi bana verebilirsin diye.çok yakışmış.çok güzel olmuşsun o adsız seni kıskanmış bence.çünkü ben de kıskandım.çünkü hala platese başlayamadım zaman ve fırsat olmadı.

    YanıtlaSil
  20. Gülen, süpersin diyorum... kadının uyuzluğundan dolayı istemedin ve yürütme yoluna giriştin galiba :)) bende o tip insanlara dayanamam..kucak dolusu sevgiler sana. elbiseni de güle güle giy:))

    YanıtlaSil
  21. vallahi iyikide çalmışsınız ne de iyi yapmışsınız elleriniz dert görmesin güle güle kullanın çokta yakışmış benimde kardeşim kortizon kullndığı zaman oda öyle şişti eşim ona ninja turleslara benzemişsin derdi gülerdik geçmiş olsun diyorum
    yaptıklarınız sizin ,içinize siniyorsa gerisinide boşverin kıskançlıktan yapıyorlar herşey gönlünüzce olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Tunik güzel olmuş, geri dönüşüm işi olması ayrıca tebrik edilecek bir konu. Devamını merakla bekliyorum. Bakalım daha ne dönüşümler gerçekleştireceksiniz. Takipçiniz oldum.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails