19 Temmuz 2009 Pazar

MİRAÇ KANDİLİ VE SEDEF'SEL BİR ÇANTA VE BİR DUYURU

Sevgili Delfina 16 yaş üstü işitme kayıplılar için organize edilmiş ve İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan aylık 300lira harçlıkla devam edeceğiniz ücretsiz grafik ve web tasarım kursu haberi yazmış. İlgilenenler ve kursun detayları hakkında bilgi almak için Delfina'ya uğramalısınız.

Yedi yıl önce bu gece doğmuştu Erdim; Miraç kandilinde. İlk ismi de bu nedenle Miraç ya zaten. Nasıl unuturum; 29 ekimde beklerken seni, 4ünde cöe demiştin :)
Kandilde çıkagelenim, seni seviyorum..

Ben kandil gördüm. Gerçek bir yanan kandil gördüm.O zamanlar Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde okuyan artık veteriner hekim, hayvan dostu, duygusal kişilik, kuzen niyetine aileye girmiş, veletliğini bildiğim komşu çocuğu Orkun'u iki günlüğüne görmeye gittiğim ziyaretimin neredeyse bir ayı bulması nedeniyle araya bir de kandil sıkıştırıvermiştim. Kandil akşamı, çoğunluğu Anadolu'lu, sayısı 20yi bulan kızlı erkekli öğrenci grubunun öğrenci evinde toplandık. Hepsinden en az 7-8 yaş büyük olduğum bu çocuklara güzel ve öğrenci için lüks sayılabilecek bir akşam yemeği hazırladım. Yemekler yendi, çok neşeli ve gürültülü bir akşamdı. Yemekten sonra kandil simitini ıslatsın diye bir de çay demledik. Çaylarımızı da içtik. Sonunda sıra gündüzden ellerindeki poşetlerde ne olduğunu sorduğumda 'kağıttan kandiller' yanıtını aldığım kandilleri yakmaya gelmişti. Ben de merakla ilk kez göreceğim kandil yakma işlemini bekliyordum. Kandil yakmayı bilenler -ki çoğu biliyordu- kağıttan fenerlerin içlerine yaktıkları mumları koyarak kandilleri uygun yerlere astılar.
O kadar güzel bir görüntü oluştuki, mumların çevresini saran kağıtlar ışığı o kadar güzel tutuyor ve o kadar güzel veriyorduki dışarı.. O kadar inceledimki kandilleri, bir süre sonra yalnız kaldım; o kalabalığın içinde sadece kandillerle ben vardım. Güzel güzel otururken kandillerden biri alev aldı. Hiç kimse yanan kandili almaya cesaret edemiyordu. Hepimiz panik olmuştuk. Kandil yanmaya devam ederken yere düştü. Salonun ortasına bir yangın düşmüştü. Bir bardak suyla sönecek kadar az alev olsa da yine de hepimizi korkutmaya yetmişti bu küçük alev. Yerde yanarak kalmasına fırsat vermediğimiz için az hasarla atlatılan bu kandil faciası kandilin alev almasından önceki muhteşem ışık oyunları haliyle gelir aklıma her kandilde..

Kandiliniz hayırlı olsun. Bu gece dua edeceğim.
Hastalar iyileşsin.
Sihirli'min Gubuş'una deli gibi çalışan 5000 beygir gücünde böbrek bulunsun.
Büyük cadım Belgin'im depresyona çalım atsın.
Nalan ablamın kızı Umay ayağa kalksın.
Nalan ablam yurda dönsün ve uçaktan iner inmez toprağı öpsün.
Bir daha hastalar iyileşsin.
Şu an monitörden uzaklaştırmak için elimi uzattığımda ölümüne neden olduğum yavru sinek için Allah beni affetsin.
Sevenler ayrılmasın.
Ayrık sevenler kavuşsun.
Terör ve ekonomik kriz bitsin.
Başbakan birden balık avlamak istesin ve istifa edip ıssız adaya oltasını almadan gitsin. Hazır gitmişken de dönmesin :D
Allah herkesin duasını kabul etsin, herkesin gönlüne göre versin.
AMİN.

Sedef buradayken kendisine çay, su, telefonlarına yanıt servisi verirken diktiği bir çanta vardı ya; işte huzurlarınızda o çanta.

Boyutları bu kadar.

Çantam çimlerde uzanmış dinlenirken..

Bilindiği üzere çanta olmadan önce Hakan beyin bir gömleğiydi bu. Allah'tan yazılarımı Hakan'a ben okuyorum. Şimdi bu bölümü okurken falan filan diye geçiştireceğim, O da diyecekki 'atladığın yerler var' ben de 'burası benim özelim' diye kafa tutacağım. O da 'günde 100 kişinin okuduğu şeyin neresi özel' diyecek.
Konuya dönelim:Ne yazıkki ben fotoğraf makinesini diğer odadan alıp gelene kadar Sedef gömleğe kıymıştı bile :(
Şöyle anlatayım;

Astarın göründüğü yer var ya, orası gömleğin göğüs kısmı.
Göğüs kısmının açık kalan yerinde lacivertten bir brit ve düğme vardı. Düğmeyi astar rengiyle uyumlu olsun diye kırmızıyla değiştirdik, yalnızlık çekmesin diye de aşağıya komşu kırmızı düğme ekledik.

Polo yaka bir gömlek düşünün. Yakasını çıkardı, beden kısmını polo yakanın açıklığını çantanın bitişine denk getirdi.

Cepleri aşağıdaydı, Sedef onları yukarı taşıdı.

Nalan ablamın hibe ettiği kırmızı-beyaz kumaşla da astarladı.
Astarında iki bölmeli cep var.

Koltuk altıma gelecek uzunlukta iki sap taktı.
Dikişini beyaz iple spor dikiş yaptı.

Her şey ışık hızıyla geliştiği için yapım aşamaları fotoğraflarını çekemedim çünkü Sedef'in eli çabuktur. Başladığı işi sürüm sürüm süründürmez benim gibi. Başlamışsa bitmiş bilirim.

İtiraf ettim, rahatladım. 'Hakan' dedim. 'Bu kumaşı hatırlıyor musun?' Baktı, baktı dediki 'bu benim kotum mu, benimkilere de mi bulaştın artık' ama henüz kazaklarının başına gelenleri bilmediği için bunu ilk sanıyor. Kazakların fırçası için kışı bekliyorum :(
'Bak' dedim 'daha hatırlamadığın bir şey için neden kızıyorsun?' 'yürü git' dedi. Yürüdüm gittim.

Pilates Günlüğü:
Bizimgibiler seni seviyorum ama sen de kendini sev ve pilatese başla.
Pilatese başlarsan seni daha çok severim hem :)
3prenses ve Delfina sizleri de nefes alıp vermeye davet ediyorum; hepimiz yaşamak için nefes alıp veriyoruz zaten ama bunu egzersizle de destekleyerek bir işe yaratsak ne güzel olurdu değil mi :)

11 yorum:

  1. O güzel dualarının kabulü için bende dua ederim.
    Hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  2. benim telefon sapığım aminnn...

    YanıtlaSil
  3. dualarınızı ve dualarımızı Rabbim kabul etsin. yorumlarınızı (sadece bana yazdıklarınızı değil 10 marifetteki diğer yorumlarınızı da) gülümseyerek okuyorum. yorum yazma konusunda sizi örnek almaya çalışıyorum artık çünkü ben ne kadar debelensemde uzun ve ilgi çekici yorum yazamıyorum :)) kandiliniz kutlu olsun kucak dolusu sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  4. dualarınızı ve dualarımızı Rabbim kabul etsin. yorumlarınızı (sadece bana yazdıklarınızı değil 10 marifetteki diğer yorumlarınızı da) gülümseyerek okuyorum. yorum yazma konusunda sizi örnek almaya çalışıyorum artık çünkü ben ne kadar debelensemde uzun ve ilgi çekici yorum yazamıyorum :)) kandiliniz kutlu olsun kucak dolusu sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  5. Dualarının hepsine benden de kocaman bir AMİNNN:)
    Çantana da bayıldım güle güle kullan.
    Ben de seni seviyorum canım:)))
    Kendimi de seviyorum ama daha çok sevmek için sigarayı da bırakacağım, pilatese de başlayacağım. Zorlu günler beni bekliyor:)) Gece tekrarları var mı Epru'nun?

    YanıtlaSil
  6. "Haddini aşma" falan asla söz konusu değil. Aksine, iyiliğimi düşünecek kadar beni samimi gördüğün için mutlu oldum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ne güzel görüntüdür o yanan kandiller.neyse ucuz atlatmışsınız gülenim.
    biraz geç te olsa hayırlı kandiller dilerim.allah tüm dualarını kabul etsin canım.
    çanta bir harika.ya adamcağızın bişeyisi kalmıycak yakında.giymediğim kotlar var .sana göndereyim istersen....


    tüm sevdiklerine selamlar yolluyorum.sizi seviyorum....

    YanıtlaSil
  8. Canım ben işyerindeyim şimdi, tv yi açsam geçsem karşısına epruyla birlikte pilates yapsam bir miktar kovulma ve deli damgasını yeme ihtimalim var:))))
    Ben en iyisi gece 1dekini yapmaya çalışayım:)
    Pilatesci şebelekleri söyliycem benim ekibe eminim yaparlar, yapmazlarsa da ben yaparım:))

    YanıtlaSil
  9. http://4.bp.blogspot.com/_3cdrz2nMR9M/SmInrBMb2pI/AAAAAAAACjo/HInRDHZlYDc/s1600-h/digifoto+700.jpg burdaki ayakkabıların çok güzel. nerden aldın?

    YanıtlaSil
  10. Gülenim duaların için AMİNNN!!!
    Çanta için SÜPERRR!!!
    okurken gözümün önünde eşimin gömlekleri sıra geçidi yaptılar.

    birini gözüme kestirdim sanırım harcayacağım onu!!

    YanıtlaSil
  11. tüm duaların için içten,kocaman bir aminnn.
    sedef gerçekten çok başarılı ve muntazam dikmiş.lacivert üstüne beyaz spor dikiş diksem eğri büğrü olur benimkiler kesinlikle.

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails