16 Ekim 2009 Cuma

İYİ BİR ŞEY; MÜJDEEEE!!!

Aynı anda uygun olduğumuz her fırsatta Nalan ablalardayım artık. Bugün Nalan ablayla telefonda konuşurken 'hadi çık gel' dediği an ayakkabılarımı giymeye başlamıştım bile. Telefonu kapatıp giyinip evden çıkmam beş dakika, kendimi Nalan ablalarda bulmam on dakika :) Kafamın sardığı blog arkadaşlarımla yakın yerlerde konuşlanmış olmak hoşuma gidiyor. Batıkent ve civarı; uyanın ve birleşin :) Her gün birimizin evinde Batıkent blog günleri yapalım :D (kabul ediyorum, abarttım) :D
Nalan ablam telefonda iyi bir haberinin oduğunu söylediği için çok da heyecanlıydım. Yol boyunca bu iyi haberin ne olabileceği hakkında düşünüp fikirler üretmeye çalıştım; yoksa ABD'ye mi dönüyorlardı; ama bu benim için iyi bir haber değildiki.. Düşünmekle bir yere varamayacağımı anlayınca da düşünceyle aramdaki zinciri koparıverip huzura erdirdim kendimi. Çok ama çok kısa bir araç yolculuğundan sonra nihayet hem iyi haber, hem Nalan abla ekmek kadayıfının üstündeki kaymak gibiydi :) Merakta kalmayı sevmediğimden, merakta bırakıldığım her bir saniyenin saatler gibi geldiğinden aynı şeyi başkasına yapmayı sevmiyorum. Bu nedenle bu iyi haberi acilen bilginize arz ediyorum efenim (efenim sözcüğünü çok şirin kullanan kuklaların prensesi sayın kuklacı bayan Özlem'in kulakları çınlasın) Artık Mahmut abime abi diye hitap etmeyeceğim müjdesini vermek için sabırsızlanıyorum..Boyutlarından söz etmeyi unutmuş olmakla büyük bir hata işlediğim o bisikletler var ya; Mahmut abi tarafından Ankara'lılara öğretilecek. Ankara'da yaşayanların mahrum kalmasına gönlümün asla razı olmadığı bu haberi sizlere iletmekten büyük bir mutluluk duyuyorum :) Batıkent Gençlik Merkezlerinden birinde verilecek olan Cin Ali'nin Bisikleti kursunun başlama tarihi ekim aynın son haftası olarak planlanıyor. Ücret olarak belirlenen miktar ise 0 (yazıyla sıfır) lira; evet bu kurs ücretsiz :) Gün boyu ağzımda şişen bakla dışarı çıktığına göre gelelim günün nasıl geçtiğine; Mahmut abi özellikle satranç taşları fotoğrafları konusunda güzelce azarladı beniönce :) ama öğretmenimdir sesim çıkmadı. O nedenle Mahmut abimin bloğunda onun tarafından karelenmiş olanları da göreceksiniz.. Sonra abisi ve yeni zoraki kızı Gülen sohbete daldı. Çaylar içildi, blog konusundaki kısıtlı bilgilerimle Nalan ablaya bilmedikleri öğretilirken aynı işlem Nalan abla tarafından bana uygulandı. Bilgilerimizi birleştirip teknolojik anlamda sınıf atladığımızı söylememiz mümkün :) Nalan abla bir ara 'Nalan ağlayan demek biliyorsun değil mi?' diye sorduğunda bildiğimi söyleyip Gülen'le Nalan'ın yanyana gelmiş olmasının garip bir rastlantı olduğunu düşünmek istedim.. Blog aleminden görüştüğüm ya da halen görüşemeyip telefonda sürdürdüğüm bir çok iletişimin diğer kahramanlarının isimlerinin hepsinin içinde mutlaka bir 'N' harfinin olması neyin işareti olabilir diye aklımdan geçirmedim değil. O kızlar kendilerini biliyor, saymayım şimdi :P N harfi güzeldir :)
Sonra ağır abi Ertuğrul'cuğumun biraz nanemolla olması nedeniyle bugünkü kedi peşi turlarından muaf abimle blog meselelerinden konuşmaya başladık. Sonrasında ise kendisini blog camiasının zaman zaman sıcak, zaman zaman buz kestiren havasına kaydırma kıvamına getirdik :) Mahmut abimin konuyla ilgili olan yazıma gelen yorumları okumama izin vermesi nedeniyle de ayrıca mutlu oldum. Hele çelebi74 ismiyle kalplerde yer edinmiş tatlı arkadaşımın Mahmut abi için açtığı minik dövizciği görünce Mahmut abim 'oralı değilmiş' gibi tavrını sürdürme konusunda dirayetsiz kaldı. Ve biz iki çenebaz Mahmut abiyi bir kaç zaman önce açtığı ama bir kaç yazı sonrasında 'boş ol boş boş ol' demek suretiyle boşadığı blog camiasına yeniden kazandırmayı başardık. Bunu yaparken de o kadar eğlendik ve Mahmut abim bizi o kadar kırmadıki :) Önce Mahmut abiye bir blog ismi bulmamız gerekiyordı, bu isim öyle bir isim olmalıydıki hem akılda kalsın hem de Mahmut abiyi çağrıştırsın. Buldum: her kendisne Mahmut abi dediğimde abisi diye cevap veren Mahmut abimin adresinin ismi aslında hazırdı; biz sadece adresi uygunluğunu kontrol et kısmına tıkladık :) Heyecan tavana yapışmış bekledik, adres uygun muydu acaba?
Evet uygundu: işte o adres ----> Yalnız Mahmut abi biraz tembel, hatta çok tembel. O beni azarlar da ben onun tembel olduğunu yazmasam rahat edebilir miyim? Edemem. Yazdım gitti :) Mahmut abinin blog işlerindeki tembelliğinden ötürü kendisine Nalan ve Gülen şeklinde iki sekreter tahsis ettik. Mahmut abi de bizi uzaktan kumandayla idare edecek :) Her şeyden haberi olacak ama tembellik gibi bir arızası olduğundan yorumları ona okuyacağız, o da 'yaz kızım'lı cümlelerle başlayan yorum yanıtları yazdıracak bize.. Onu blog açmaya ikna etmek için koyduğu kurallara uygun olarak imzaladığımız anlaşmanın en net maddeleri bunlar..
El becerisi, insani değerleri yüksek, gönül kapısı açık insan Mahmut abim sonunda bloğunu açtı :) Hadi baskına gidiyoruz :)

Cin Ali Bisiklet kursu için iletişim: zehrazihnioglu@gmail.com, Nalan ablamMMMmmm


Bizi kırmayıp bu pozları veren Mahmut abime sonsuz teşekkürler..




İş yerinden küçücük ama kocaman döviziyle eyleme destek veren tatlı, güzel, sevimli, asil
arkadaşım çelebi'me teşekkürler..



Bu bisikletlerin 1cm2 olanını da bugün gördüm ya muradıma erdim :)


Birlikten nur topu gibi bir blog doğdu :)
Hayırlı olsun.

Asortiğim krebim; sonunda bugün krizi çözdük. Ben de kendime önemli bir insan süsü verdim bu arada farkında mısın :D Hahahah. Komik buldum kendimi bir an için..

dikiş dersi'm; satranç takımı fotoğrafları için azar işittiğimi söylesem, belki anlarsınız yaptıklarının fotoğraftan çok daha iyi olduğunu :) Kitap tutacaklarını çekmemi 'onlar güzel değil' diyerek engellemeye çalışmıştı oysa Mahmut abim :)

Bahar'ım, yorgun'um; evet ya, bu kadar güzel şeyler yapsam ben hiç durmazdım. İki penye bozup bir şeyler yaptım diye terzi havasına girecektimki Hakan elindeki iğneyle patlatıverdi balonumu :D Fermuar değiştirmemi isteyince çöküverdiydim haliyle :D Bahar'ım, canım tabiiki öylesin, tabiiki sevdiğim, merhabasını yokluğunda aradığımsın. Aşkol ama ya :/ O hissi veremedim mi sana? Postama telefonunu bırak :D Telefonda vereyim nasibini eline :D

Delfina'm; inan o tutacaklar bir şey değil. Fotoğraf çekmeme hiçbir şekilde izin vermediği öyle özel bir çalışma varki, hiç kimseye söz etmeme konusunda söz verdiğim için 'şimdilik' susuyorum. Bu bilgi 'bloğu kapatacağım' olabilitesine karşın elimde koz olarak bulunmakta :D

Leylakdalı'm; sen hiç konuşma. Film artizleriylen takılmana devam et sen! Arıyoruz hanımı; Gülen duymadım telefonu filmdeydim de! Altın Portakal için dönermiş de haberimiz yokmuş :( Pisikletimlen beni oralara getirtip kişisel fotoğraf kursuna başlama işi çıkarmasan da detayları buradan veriversen ne olur sanki? Meletme şu Gülen'i ?
Yok üzüldüm ( Çok yağmış :(

oytunlahayat'ım; o iş tamamdır. Gerçekleri çok daha güzel inan ama ben fotoğraf konusunda Leylakdalı'ndan çok şey öğrenmesi gereken bir kişiyim :( Benim ilk bisikletimin yapım aşamalarını da görebilirsiniz diye düşünüyorum; Mahmut örtmenimi kızdırırsam kurstan atılır mıyım bilemem :)

Ece'm; hayır, senin kabahatin yok. Acılarımızın aynı doğrultuda seyrediyor olmasından kaynaklı biraz ara vermiş olmamızın ikimize de iyi geleceğini düşündüğümden ben de teşebbüste bulunmadım sana dokunmak için. Zamanıdır ama. Seni sevdiğimi çok önceden söylemiştim zaten.

Sufi'm; kafileyi yeni eylemlerde aynı yerde görmekten büyük mutluluk duyacağım :) Mahmut abinin yaptıkları gerçek anlamda çılgınlık örnekleri. Adam kitap tutacaklarını beğenmiyor, gerisini siz düşünün artık. Daha fotoğraflanacak çok şey var da bodrum kata inmeme izin vermiyorlar :D Atom çekirdeğini parçalamaya çalışıyor olabilir diye düşünüyorum..

Ayşen'im; destek için çok teşekkür ediyorum. Desteğin insanı ne kadar mutlu ettiğini, yalnız hissettirmediğini bilenleriz biz. Biz bunları yapan insanoğlunun yanında bunları izleyen diğer insanoğullarıyız :))))))) Aslında bu ev müze olmalı :D Ufukta görünen yeni eylem planımız hepimize hayırlı olsun :D

nalan ablam; Ertuğrul'cuğum bugün hiç etek çekecek durumda değildi :( Ağır abim benim.. Umarım bir kaç güne düzelir. Ablam bu blog işi tamamdır :)

çelebi'm, 74'üm; :))))))))) hala gülüyorum, o 5cm2lik pankartın var ya :))) ne kadar etkileyiciydi :)) Çok sevimli, yaratıcı :)

Nefise'm; sen de az değilsin. Senin yaptıklarını da ağzım açık hayranlıkla izliyorum. Çok zevkli, sabırlı ve kurs kurdusun sen :) Fotoğraf konusunda kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm :D

Peri'm; bugün itibarıyle bu işi hallettik. Gerisi Mahmut abiyi yalnız bırakmamamıza kaldı. Onu yorumlarımızla beslersek belki o inanılması güç eserini bile paylaşır bizimle. Ben gördüm, hala inanamıyorum..

cansu'm, beyaz meleğim; çok teşekkür ediyorum. Ben de seni seviyor ve severek okuyorum :)
Nalan ablam; bloğun devamı için elimden geleni yapacağım çünkü o el becerisinden bizler de istifade etmek zorundayız :) Yalancı sözü ile ilgili söylediklerim için de kırılmadığını bilmek güzel :)

Funda'm; her ikisine de söylesen olur :) Neyse yorulsak da güzel oldu bu iş :) Kıt kanaat bilgimle, chrome'u Funda'mdan, kopyala yapıştır yazı girmeyi Belgin'imden öğrenen ben :))))))

ayliz'im; o koro sözünü duyunca herkesin sesinin benim gibi olacağı korkusuyla zaten açılırdı o blog. Ay düşünsenize kapının önünde biz şıkır şıkır giyinmiş blog açılımıyla ilgili, ilgisiz şarkılar söylüyoruz :) Biz yorulunca takviye ekip geliyor. Kendim söyledim* kendim güldüm :))))))))) Evlerine ilk gitmem bir seneyi buluyor bu yetenekli çiftin ama araya hüzünler, acılar girince bugüne kaldı. Hem Nalan abla da bir blogcuyken kendimde Nalan abla evinin objelerinin fotoğrafını çekmeye hak görmedim. Bir de itiraf etmekten yüksünmeyeceğim; ben Mahmut abiyi sert biri sanıyordum ama Mahmut abim sert görüntüsünün altında yumuşacık bir kalbi olan biri statüsünde biri imiş :)

Fiamma'm; senden rüşvet almak vardı ya, hadi neyse :) En sonki yorumumla ilgili olan konudan söz ediyorum :) Mahmut abiye bu yorumlar da okunacak :) Mutlu oluyorum; yetenekli, el becerisi olan insanlar destek ve rağbet gördükçe mutlu oluyorum. Üşenmeden ikinci bir yorum daha yazdığın için ayrıca teşekkürler..

Kızlar çok yorgunum ben. Bugün kısa kısa cevapladım :(

15 yorum:

  1. benim gördügüm harika tahta oymacılıgıydı :)artık izleyici ögrencisi oluruz, her ne kadar istanbulda olsakta ...teşekkurler nalan blogu hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  2. Hadi hayırlı olsun. Gittim izlemeye aldım geldim. Çok şekersin, öyle bir anlatıyorsun ki, henüz hiçbir yazısı olmayan bir blogu bile izletiyorsun. Ama ben Mahmut Abi'den çok şey öğreneceğimize inanıyorum. Hele sizin gibi iki tane katibesi varken, yakında o blog güzelliklerle dolup taşacak. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. e ben bunu zaten biliyordum ki, bu kadar çene baskısından sonra Mahmut abinin blog açmaması olmazdı zaten. Adamın beynini yemişsiniz, belli :)))
    Mahmut abiyi Pasaj'da, Etsy'de, Davanda'da da görmek isteriz. Birdahaki gidişinde buna çalış Gülenim:)
    Kıskanmadım işte, kıskanmadım,kıskanmadım:))))

    YanıtlaSil
  4. ben tahmin etmiştim aslında çok da iyi oldu sayenizde bizde görebileceğiz:))o güzel yorumun beni çok mutlu etti yazılanların öylesine olmadığını kanıtladı.sizi hiç tanımasamda kanım kaynadı şimdiden sizi yollardır tanıyormuşum hissi uyandırdı bende iyiki varsınız iyiki bende arkadaşımın zoruyla bloğumu açmışım iyiki tanımışım sizi
    sizi diyorum ama sana canım bitanem dememek içinde zor tutuyorum kelimeleri şimdi bu ne lağbalılık demeyin diye:)))))))))

    YanıtlaSil
  5. Yaşasınnn:))
    Mahmut abi'yi yalnız bırakmaya ve yaptığı o güzel şeyleri kaçırmaya hiç niyetim yok. Hemen uçuyorum oraya:)

    YanıtlaSil
  6. Az daha unutuyordum:)
    "N" lerin birinden kocaman öpücükler...

    YanıtlaSil
  7. Keşke bende bu kursa katılabilseydim.Elim artık ciyak ciyak isyanlarda .Ağrım çok...ben hala ne yapsam derdindeyim.Allah sonumu hayır etsin.ha ha ha ...

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten iyi bir müjdeymiş,kurs açmasına da çok sevindim..

    YanıtlaSil
  9. Şu son dört sene içinde birgün Batıkent'de olmayı isteyeceğimi söyleyen olsa onu döveridim ama istedim valla yaaa :/

    YanıtlaSil
  10. Gülenim, bu bisiklet ne sirin bir sey böyle yaaa:)) Mahmut abinin ellerine saglik:))
    Mahmut abi aramiza hosgelmis:))
    Eee hadi bakalim sekreter hanimlar, su bloga yeni bir yazi yazinda gözümüz, gönlümüz senlensin:))
    Öpüyorum bitanem

    YanıtlaSil
  11. allahım yarabbim o ne güzel poz olmuş öyle ben bunu burdan çalar b enim bloga alırım yani ama 2gün bisiklet duyurum görünsün.
    Ne alem kızsın sen.
    Maho akşamdan beri söylenip duruyor
    -hey allahım akıllısı bize denk gelmez mi? diye
    ben de yanıtlıyorum
    -bu durumda kendimize bir bakmak gerekiyor galiba Mahocum ne dersin? diyorum:))))
    tabi senin bu aile manyak kardeşim iltifatlarını kendisine iletmiyorum.Ne de olsa hocan olacak,notunu filan kırar neme lâzım

    YanıtlaSil
  12. Mahmut Abi bionik falanmı yoksa çinli mi? nasıl yapıyo onları çözemedim. Ama blog fikri muhteşem artık ne yapıyo ne ediyo izleyebileceğiz. Ellerinize sağlık. Acaba benim gibi bir man kafayı eğitebilir mi?
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bu güzellikleri yapmayı öğretecek olması
    maşallah karı koca çok hamaratlar
    valla takdir ediyorum
    sen de manevi kızları olarak takdiri hak ediyorsun
    senin o güzel yorumun için teşekkürler
    Allah herkese sağlıklı ve uzun bir ömür nasip etsin

    YanıtlaSil
  14. yaa sen harıkasın ,süper kadın sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. bir N daha seni öpüyor...
    amma da kıskancım ha.. :))))

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails