21 Ekim 2009 Çarşamba

SÜT ÇOCUKLARI NE YAPAR?

Öğretmen binek tipi arabasına doldurdu çocukları. Yerlerinde durmaktan aciz çocuklar, sözlerinin ne anlam taşıdığının farkında olamayacak kadar tedirgin ve heyecanlıydılar.
Çocuk: Öğretmenim yapamayız biz, başaramazsak herkes bizimle dalga geçer
Öğretmen: Neden başaramayacakmışız? Bunun için bir neden olmalı.
Çocuk: Biz onlardan küçüğüz
Öğretmen: Küçük olabilirsiniz ama bu yenileceğiniz anlamına gelmez.
Çocuk: Ama öğretmenim yenilirsek kızmaz mısınız bize?
Öğretmen: Oğlum yenildi diye sporcuya kızılır mı?
Çocuk: Ama maç programlarında hocalar futbolcularına kızıyor.
Öğretmen: O doğru bir şey değil, maçı kazanamayan çocuk ya da futbolcuya kızılmaz.
Çocuk: Öğretmenim yeniliriz biz.
Dişleri eksik yedi kafadan çıkan sesle sözcük bazında mücadele edemeyeceğini anlayan öğretmen çocukları korkutmadan hafif sert bir fren yapar ve geldikleri yolun aksi yönüne kırar direksiyonu.
Çocuk: Öğretmenim nereye gidiyoruz, bir şey mi unuttuk?
Öğretmen: Hayır hiçbir şey unutmadık ama siz madem yenileceğiz diyorsunuz boşuna zaman kaybetmeyelim diye geri dönüyorum.
Çocukların sesleri bu kez aynı fikirde ama farklı cümlelerle yer öğretmenin başını:
Çocuk 1: Tamam tamam dönmeyelim!
Çocuk 2: Yok yenilmeyiz!
Çocuk 3: Gidelim öğretmenim!
Çocuk 4: Maç oynamak istiyoruz ama biz!
Çocuk 5: Maça çıkalım da bakarız artık öğretmenim!
Çocuk 6: Dönme öğretmeniiiiiiiiim!
Çocuk 7: Belki yenilmeyiz öğretmenim?

Öğretmen, o ani menevra öncesi 'nasılsa şu aradan geri dönerim' diye gözüne kestirdiği ara yoldan maçın oynanacağı sahaya doğru yol alır istfini hiç bozmadan. Çocuklar atılan yemi yutmuştur.
2000 doğumlu bu yedi cüce, çıktıkları ilk maçta hem yaşça büyük hem fizik olarak iri rakiplerini yendiler. Maç dostluk içinde geçti. Hiçbir çocuk bir diğerini incitmedi, aynı zamanda antrenörleri olan öğretmenleri birbirleriyle sohbet etti. Sahalarda birbirinin gözünü oymak pahasına mücadele eden futbolcu abileri, bu dostluk içinde geçen maçı keşke izleyebilselerdi. Futbol ajanlarının da izlediği İl Mill eğitim müdürlüğü ve Belediye tarafından düzenlenen futbol turnuvasında, maç öncesi öğretmenlerini canından bezdiren süt çocuklarından üç tanesi Demirspor klübünün alt yapısına (PAF=profesyonelliğe adım atan futbolcu) transfer oldu. Bütün takımla birlikte o üç dişsiz cüceyle de öğretmenleri olan ikiz kardeşim Sedef'le de gurur duyuyorum.

Süt çocukları, süt içen çocuklar,ana kuzusu, süt kuzusu; kuzu bunlar kuzu; ağzı süt kokan kuzular :) Süt Çocukları Futbol Şenliği :)
Hasbro-Intertoy Çağdaş Yaşam İlköğretimokulu var bir yerlerde. O prefabrikten okulun birbirini çok seven, bir iş için hep birlikte koşturan becerikli, fedakar, cevval öğretmenleri var. Okulun bahçesi yarım basketbol sahasından biraz hallice. Okul duvarlarında Zeynep öğretmenin resim dersinde çocuklara yaptırdığı o güzel resimler asılı. Kafası güneş kokan çocuklar okullarını çok seviyor. Bu okulun müdürü çocuk kalbinden o kadar anlayan biri ki; bir keresinde öğrenciler voleybol oynarken oradan geçmekte olan müdür beye de pas atmışlardı da müdür bey hiç üşenmeden ceketini çıkarıp çocuklarla voleybol oynamıştı. Herkesin çayını kendisinin aldığı okulda işler sevgi ile yürüyor. O ekip iyi iş çıkarıyor ve ben eğer öğretmen olsaydım o okulda, o kadroyla çalışmayı çok isterdim..
Hasbro-intertoy ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bölgeye armağanı olan okulun mavi prefabrikten duvarları..
Özgür çocuk seslerinin bir duvardan diğerine yankılandığı o maviden duvarlar.
O betondan sahada top koşturan çocuklardan üçü.
Yolunuz, şansınız açık olsun.
Umudunuz hep sürsün..

Bu yazı 'başaramam' diye girdikleri yoldan çıkmak isteyenlere 'bir daha düşünmeleri' için ithaf olunmuştur..
Fotoğraflar sonra..

Ekleme: Yazıyı girdikten hemen sonra Sedef'ten gelen yorumu eklemesem rahat uyuyamazdım :P

sedef dedi ki...

Benim sevimli,minik kafalarım öyle oynadılar ki orada bulunan herkesi(rakiplerimizi bile) kendilerine hayran bıraktılar.Turnuvanın en küçükleri benimkiler..Bütün çocuklar çok güzel ama benimkiler gerçekten çok güzeller,çok şirinler,çok akıllılar,çok terbiyeliler..2000 doğumlu çok yetenekli üç çocuğum bütün masrafları karşılanmak üzere Demirspor altyapısına kabul edildi.Çocuklarımla gurur duyuyorum.Süt çocukları şenliğini düzenleyen hocalarımıza bir teşekkür de buradan..Eğer okuyorsan Aşkın hocam sen de kusura kalma ama biliyorsun top yuvarlaktır..


iYİ BİR ŞEY, MÜJDE YAZI YORUM YORUMLARI:

Dikiş dersi; oyma, bükme, zincirleme her şey var Mahmut abimde. Bu akşamdan itibaren de başlıyorum onu bloğa ısındırmaya. Kolay gelsin bize :)

Peri'm; teveccüh buyurmaktasınız efendim, mahcup da oluyoruz haliyle. Teşekkür ediyoruz katibeler ve Mahmut abi olaraktan. Ah Mahmut abimin evini bir görsen Peri'm. Benim yardımım da olmadan hayat bulacak o blog biliyorum.

sesiber'im; kadının fendi var ya; bu kadın fendi başarısıdır. Aslında oralara bir Mahmut abi lazım. Dur şu bloğu hal yoluna koyalım da o da olur. Pisikletleri görünce de kıskanmazsın umarım sayın baĞyan sesiber hanım :D

ayliz'im; bahis oynasaydık keşke :)))) iyi oldu, hoş oldu bu iş :) Ben bu akşam bir yazı girip yarın da Nalan ablamların kapısına dayanacağım :) Yoruma gelince, ben yorum yorumlamayı çok seviyorum ve verdiğim yanıtlar yorum sayfalarında gözden kaçmasın diye buradan yazmayı seçiyorum. Hamili kart yakinimdir yakınlığı değil sanırım benim yakınlığım. Seviyorum ben samimiyet kaynaklı ilişkileri. Laubalilik gibi algılamayacağım canım, bitanem sözleri eğer içtense -ki bu rahatlıkla anlaşılıyor- çok hoşuma gidiyor. Samimi hava verilen tarz hem bu sözcüklerin içini boşaltıyor hem kötü hissettiriyor. Bu nedenle seni hiç o dediğin şekilde algılıyor değilim.

Bizimgibiler'im; öyle bloglar, el emeği, göz nuru, sabırla işlenen ürünlerin yer aldığı bloglar desteklenmeli. Yapamazsak bile gözümüz okşanır. N'lerden birine de öpücük :)

Nefise'm :))))))))) ah İstanbul'da olsaydı kaçırır mıyıdın hiç sen bu kursu?? Kurtul şu ağrılardan da dön aramıza artık. Sonun; seni bir bisiklet kursu paklar :D

Asortiğim krebim; heyecanla bekliyorum. Malzemelerimi aldım. Her bir ayrıntıyı da fotoğraflayacağım, umarım fotoğraflar bir işe yarar. Sizler de oradan devam edersiniz sanal kursa :)

Volkan'ım Kaldera'm; aynı dili konuştuğumuz için test edip onayladım seni. Keşke herkes katılabilse bu kursa. Kaynatırdık öğrenirken :) Ne güzel olurdu. Ay bir an hepimizi o kursta düşündüm de vah Mahmut abim vah :)

Belgin'im; gerçeklerini görsen bir de :) Kelimelere kızıyorum bazen neden güzellikleri anlatamadıkları için.. Bu akşam bir yazı gireyim de gözlüksüz o güzel gözlerin ışıldasın :)

Nalan ablam; alsınlar birimizi vursunlar diğerine. Boşver ablam, iyiyiz biz böyle. Yarın damlayabilirim belki. Haberiniz olsun :) O manyak sözcüğünün açılımına gelirsek diyeceğim ama açılım deyince aklıma başka bir şey geliyor ve ben çıldırıyorum!!!!

Ali abim :)))))))) Yaklaştın Çinli değil ama kendisi bir Capon. Yapıştırıcıları da Capon. Kesiyor biçiyor oyuyor ekliyor; e bunların hepsini yapıyor işte. Senin bir man kafa olma ihtimalini sorgulamıyorum bile. Sen bir man kafa değilsin..

Mavianne'm; e bekliyoruz, iki adımlık yol. Sen de gel.. Yorum deyince, iç seslerim onlar benim. Artık takdir mi görürüm ellerinde süpürge kovalarlar mı bilmiyorum ama ben bu aileyi çok seviyorum, artık ağır abi Ertuğrul arkamdan ağlamaya bile başladı. Aile içine sızma operasyonum başarıyla gerçekleşmiştir :)

Cansu'm; teşekkürler tatlı kız, ama ben ne yaptığımı hala anlayamadım, neden harikayım, neden süperim?

çelebi'm 74'üm; aman sen eksik kalma. Kıskanç prenses :P

BU GRUBUN HEPSİNİ ÖPTÜM BİLİN. TAMAM?


12 yorum:

  1. Benim sevimli,minik kafalarım öyle oynadılar ki orada bulunan herkesi(rakiplerimizi bile)kendilerine hayran bıraktılar.Turnuvanın en küçükleri benimkiler..Bütün çocuklar çok güzel ama benimkiler gerçekten çok güzeller,çok şirinler,çok akıllılar,çok terbiyeliler..2000 doğumlu çok yetenekli üç çocuğum bütün masrafları karşılanmak üzere Demirspor altyapısına kabul edildi.Çocuklarımla gurur duyuyorum.Süt çocukları şenliğini düzenleyen hocalarımıza bir teşekkür de buradan..Eğer okuyorsan Aşkın hocam sen de kusura kalma ama biliyorsun top yuvarlaktır..

    YanıtlaSil
  2. süt çocukları başarmışlar bak..evet güzel bi ithaf bence..
    şanslarıda yollarıda açık olsun

    YanıtlaSil
  3. selam sihirli elleri merak ediyorum...:(( en son 15 gün önce taşınıyordu tamamen kayboldu ortadan... sizin haberiniz var mı?

    YanıtlaSil
  4. Yıldıray Tezer22 Ekim, 2009

    İşte benim kuzucuklarım. Biri Ankara'da biri İzmit'te harikalar
    yaratıyor. Var olun, sağlıklı olun.
    Sizinle gurur duyuyorum. Başarılarınız daim olsun. Okuyan, yorumda bulunan tüm evlatlarıma sağlık diler teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Gözlerim dolarak okudum yazdıklarını. Gurur duydum, hem o minik dişsizlerle, hem de Sedef öğretmenimle...
    Yalnız, bu hikayede polisin onları durdurduğu, bölüm eksik kalmış. Onu da bir araya sıkıştırıver Gülen'ciğim.
    Başarının önünde, iyi birşeyler yapmaya çalışan insanların önünde kimse duramıyor...
    Ağzı süt kokan, minik ama yürekli bu çocukalara, ben de başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Yerim ben o kuzulari:)) Kuzulara ve ögretmenini kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum:))

    Öpüyorum seni canim benim:))

    YanıtlaSil
  7. canım benim yüreğine sağlık
    kalbin öyle güzel ki,
    yazdıkalrına yansıyor zaten
    malesef o kadar koşturmanın arasında atlayıp gelemiyorum
    ben bir gün sizi beklerim ayarlayalım birlikte bana gelin
    nalan abla ile
    öptümmm

    YanıtlaSil
  8. aferin kuzucuklara.bende efeyi baskete yazdırmak istiyorum.bakalım.araştırıyorum şimdilik...

    YanıtlaSil
  9. canım benim ikiz kardeşin olduğunu bilmiyordum. memnun oldum çok slmlarımı ilet.ikinizede geçmiş olsun canım beni.yazılarınla beni çok güldürüyorsun beni ,seni farklı görüyorum ondan sana süper kadın diyorum böyle hitap etmek istiyorum hoşlanmıyorsan demiyeyim.seni seviyorum canım hep gül nolur.

    YanıtlaSil
  10. tam haberlerin bitiminin üzerine denk geldi süt kokan yazını okumak, valla bundan sonra senin yazıları haber üstüne tatlı niyetine okumak istiyorum haberin olsun. Güzel birşeyler yapıldığını bilmek çok güzel. Öptüm yanacıklarından

    YanıtlaSil
  11. Öğrencilerine böyle değer veren, duygularını önemseyen, onları seven öğretmenleri olduğu sürece eminim ki o çocukların hepsi yarın çok iyi yerlerde olacaklar. Allah yolları açık etsin.
    Yıldıray amcanın, okuyan ve yorumda bulunanlara gönderdiği iyi dilekleri için, kendi adıma çok teşekkür ettiğimi söylemek ve ben de ona sağlıklı mutlu uzun bir ömür dilemek istiyorum. Ne kadar hayırlı evlatlar yetiştirmişsiniz, inşallah bizim çocuklarımız da bize böyle gurur ve mutluluk yaşatırlar.

    YanıtlaSil
  12. merhaba bu güzel blog'u hazırlayanlara ve yorumculara;
    sitenizi tesadüf eseri öğrendik öncelikle kutlamak isteriz,
    kulübümüz tarafından organize edilen SÜT ÇOCUKLARI FUTBOL ŞENLİĞİ bu sayfalara konu olduğunu görünce yaptığımız işten daha büyük keyif aldığımızı ve gurur duyduğumuzu belirtmek istedik.72 Okulun minik kafalarının mücadele ettiği turnuvada birbirinden güzel fidanların mücadelesini herkesin görmesini isterdik.
    Yenenin,yenilenin olmadığı,skorun hiç sorulmadığı şampiyonun dahi olmadığı bu organizasyon da geleceğin yıldız adaylarını bir araya getirmek TÜRK FUTBOLU' na kazandırmak en büyük dileğimiz ve uğraşımızdır.
    Bu vesileyle katılan tüm OKULLARIMIZA değerli ÖĞRETMEN lerimize ve Minik kafalarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımızı borç biliriz.
    KOCAELİ DEMİRSPOR KULÜBÜ

    YanıtlaSil

Fikrin varsa bilmek isterim..

Aa BUNLAR DA VARMIŞ :)

Related Posts with Thumbnails